2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar bız geldık... gun boyu hastanedeydım... agrım sancım oldu doktoro gıttık burda ıdrar yolu enfeksıyonum tekrarlamıs... serum falan bagladılar yattım falan anca gelebıldım evıme... ama cok sukur kızımın hıc bsıeyı yokmus keyfı yerınde:):)

Haklısın, yememek muhabbeti yapalım. Hamilelikten sonra hangi diyetleri uygulamayı düşünüyorsunuz kızlar?? Yoksa benim gibi kalori cetveli mi ayarlayacaksınız kendinize?

öncelikle süt olsun diye herşeyi yemicem ekmek kesinlikle yemiyorum hamur işinide ondan sonra bol bol hareket zaten suana kadar kilo alımım ideal belki gerek kalmaz yani umarım simdiye kadar 3 kilo aldım oda hepsi bebeğimindir plesantası suyu falan

KIZLAR BİŞİ SORUCAM, NİSANIN SON HAFTASI ŞEKER YÜKLEMESİ YAPILACAKMIŞ BANA. ARANIZDA YAPTIRAN VAR MI, NE NAPICAKLAR VE NE İÇİN, BİLGİSİ OLAN VAR MIIII? :eek:

tatlım once kan alcaklar... sonra ozel sekerlerı var onu suyuna karıstırıp ıcıceksın ıctıkten sonra tekrar kan alıp ıkısını karsılastırcaklar...

slm kızlar bız geldık... gun boyu hastanedeydım... agrım sancım oldu doktoro gıttık burda ıdrar yolu enfeksıyonum tekrarlamıs... serum falan bagladılar yattım falan anca gelebıldım evıme... ama cok sukur kızımın hıc bsıeyı yokmus keyfı yerınde:):)

Hoşgeldin şekerim. Çok geçmiş olsun. Ben de 5 haftalıkken yakalanmıştım, çok iyi bilirim ağrısını. En yakın zamanda geçer inşallah.
Eee nasılsın, haftasonun iyi geçmiştir inşallah?

hoşgeldin canım... çok geçmiş olsun... inş. bir daha tekrarlamaz :)) maşallah kızına da :))

Hoşgeldin şekerim. Çok geçmiş olsun. Ben de 5 haftalıkken yakalanmıştım, çok iyi bilirim ağrısını. En yakın zamanda geçer inşallah.

Bende daha önce de vardı aynı sorun gebelik öncesi bir ilacım vardı bir tane bile geçirmeye yatiyordu gectiğimiz aylarda yine oldu doktora gittim suya karıştırılanm bi ilaç verdi cok şükür şimdi yok ama ydekte o ilaç tan tutuyorum hatta gecen olur gibi oldu normalder 1 paket bir bardak suya ama ben yarım yarım içtim :)

öncelikle süt olsun diye herşeyi yemicem ekmek kesinlikle yemiyorum hamur işinide ondan sonra bol bol hareket zaten suana kadar kilo alımım ideal belki gerek kalmaz yani umarım simdiye kadar 3 kilo aldım oda hepsi bebeğimindir plesantası suyu falan

Ben de sürekli kalori cetveline göre hesap yapıp, bol bol spor yapacağım. 53 kilo olmuşum. Aynı yiyorum yine de kilo alıyorum. Bebek büyüdüğü için sanırım. Allah'tan acayip hızlı kilo veririm. Ben de karşıyım süt olsun diye herşeyi ağzına tıkanlara. Bu ülkede çoğu kişi istediği değil, alabildiğini yiyor maalesef. Ama yine de çok sağlıklı oluyor evlatları. Hiçbir şeyde ifrat ve tefrit yapmamak lazım.

canım ben de 3 kilo aldım yaklaşık ama artık yavaştan almamız gerekmiyor mu? ben korkuyorum yetmeyecek yakında yediklerim bebeğime diye... eskiden dikkat ederdim artık etmiyorum ne olsa yiyorum pilavdır makarnadır :)) ne zamandan sonra bizim yediklerimiz yetmeyecek onlara ve onlar için extra tüketmeye başlayacağız biliyor musunuz? iyiyiz iyiyiz derken yavruları aç bırakmayalım :)) bundan sonra alsamda gam yemem zaten 6. ayı bitireceğiz :))

merhaba kızlar....
sizleri ve muhabbetinizi özledim geçmişi karıştırdım bayadır.bildiğiniz üzre kanamadan sona yatıyorum bi hafta kadar annemde kaldım yeni geldim evime......

amaaa bugünlerde çok mutlu oluyoruz oğlum bi hareketlendi sormayın ben pıt pıtları felan çoktan hiediyordum ama artık tekme yumruk ayrıyoruz yani benimki erkenci galiba :))annesine destek olmak için yapıyo heralde yavrum benim :)

eee sizlerde de durumlar genel olarak iyi görünüyor var mı çok güncel kaçırdığım olaylar öpüyorum hepinizi opuyorumnanaktan

KIZLAR BİŞİ SORUCAM, NİSANIN SON HAFTASI ŞEKER YÜKLEMESİ YAPILACAKMIŞ BANA. ARANIZDA YAPTIRAN VAR MI, NE NAPICAKLAR VE NE İÇİN, BİLGİSİ OLAN VAR MIIII? :eek:

Canım gebeliğe bağlı şekerin var mı yok mu ona bakacaklar. 50 gr. şekeri eritiyolar 1.lt suda. yanında muylaka limon götür. aç karnına içeceğin için o suyu bulantı yapabiliyor. limon sıktırmıştım ben suya. 1 saat hastanede tutuyorlar şeker komasına falan girersen diye. sonra kan alıyorlar. bazı yerler önce açlık şekerine bakıyor kanda ve idrarda sonra 2. kanı alıyor. onu yaptıracağın yere sorman lazım.

Canım benim ya çok geçmiş olsun, dikkatli ol ya. Bi de bişi dicem.. Benim de idrar yollarında enfeksiyon ve bol lökosit vardı. Ama ağrım sızım olmadı hiç, bunun için doktor fitil vermişti. Ama bi daha da benden tahlil istemediler, isterlermi ki acaba ya? Çünkü ağrım filan yokken, enfeksiyon var mış. Şimdi var mı yok mu bilmiyom. Kendim mi yaptırsam ne
bilmiyorumkismile

guzeldı tatlım ıste cumartesı doktorumuza gıttık... bebısım ıyıydı cok sukur ben 5 kılo almısım hamılelıgın basından berı bebiş beslenemıyo ama benden 1 hafta gerılemıs kılosu falan ama boyumuz falan olması gereken haftada bı kılosu az kuzumun doktor uzulme faln dedı ıste cok bısey farketmıyo dedı sadece 3 900 dokcagna 3200 dogar dedı... dıger herseyımız saglıklı... eşiml bol bol gezdık havada guzel olunca kızıma cıcış aldık... ayrıntılı usg ıstemdı doktorum 4. ayda gırdıgım ıcın bol bol dınlen cok yormussun kendını falan dedı ıste... sen nasılsın canım senın haftaonun nasıl gecti

merhaba kızlar....
sizleri ve muhabbetinizi özledim geçmişi karıştırdım bayadır.bildiğiniz üzre kanamadan sona yatıyorum bi hafta kadar annemde kaldım yeni geldim evime......

amaaa bugünlerde çok mutlu oluyoruz oğlum bi hareketlendi sormayın ben pıt pıtları felan çoktan hiediyordum ama artık tekme yumruk ayrıyoruz yani benimki erkenci galiba :))annesine destek olmak için yapıyo heralde yavrum benim :)

eee sizlerde de durumlar genel olarak iyi görünüyor var mı çok güncel kaçırdığım olaylar öpüyorum hepinizi opuyorumnanaktan

merhaba Canım hoşgeldiinn :))) maşallah oğluşunaaaa :))

biz iyiyiz çok şükür bir sıkıntımız yok yoğun işler dışında :))

Bende daha önce de vardı aynı sorun gebelik öncesi bir ilacım vardı bir tane bile geçirmeye yatiyordu gectiğimiz aylarda yine oldu doktora gittim suya karıştırılanm bi ilaç verdi cok şükür şimdi yok ama ydekte o ilaç tan tutuyorum hatta gecen olur gibi oldu normalder 1 paket bir bardak suya ama ben yarım yarım içtim :)

İnsan hamilelikte kullanamıyor ilaç. Bana da doktor antibiyotiği günde 2 kere 1 tane yazdı. Ben de günde 2 kere yarım yarım alıyorum. Şurupu da keza öyle. 3 günde geçmesin 1 haftada geçsin. Bebeğimin böbreklerinde fazlaca dolaşmasın ilaç artıkları. sonuçta ağır bir hastalık değil, hepi topu grip. Ciddi birşey olsa, doktorun dediğinden şaşmam.

kızlar benim ilk hamilelik bu nedenle pek fikrim yok ama bu yemek olayını abartıyormuyuz diye düşünüyoru yani bebişin olacağı ebn fazla 5 kg bizler 15 .20 hatta 30 kg kadar çıkabiliyoruz doktorların söylediğine göre en fazla günde 300 kalori daha almamız yetermiş bebek için yani 200 kalori alıyorsak 2300 alıcaz ama çoğumuz 1000 kalori günde fazla alıyor gibi dikkat edelim kızlar kızkardeşimde hamilelikte aldığı kilolar yüzünde depresyona girmişti 1 senede verirsek okiloları ne mutlu bize sağlıklı beslenelim yeter hamur işi ekmek pilav makarna fazla yemeyelim hepimizin iyiliği için

Canım gebeliğe bağlı şekerin var mı yok mu ona bakacaklar. 50 gr. şekeri eritiyolar 1.lt suda. yanında muylaka limon götür. aç karnına içeceğin için o suyu bulantı yapabiliyor. limon sıktırmıştım ben suya. 1 saat hastanede tutuyorlar şeker komasına falan girersen diye. sonra kan alıyorlar. bazı yerler önce açlık şekerine bakıyor kanda ve idrarda sonra 2. kanı alıyor. onu yaptıracağın yere sorman lazım.

Bana "eczaneden 50gr glukoz al" demişlerdi. Ayın 15'inde benim şeker yüklemem. Yarım limon da sıkıyorlarmış.

geçmiş olsun canım

canım ben de 3 kilo aldım yaklaşık ama artık yavaştan almamız gerekmiyor mu? ben korkuyorum yetmeyecek yakında yediklerim bebeğime diye... eskiden dikkat ederdim artık etmiyorum ne olsa yiyorum pilavdır makarnadır :)) ne zamandan sonra bizim yediklerimiz yetmeyecek onlara ve onlar için extra tüketmeye başlayacağız biliyor musunuz? iyiyiz iyiyiz derken yavruları aç bırakmayalım :)) bundan sonra alsamda gam yemem zaten 6. ayı bitireceğiz :))

ya bende sikkat ediyorum ama sadece saat 9 dan sonra ölsem aclıktan yemiyorum gün içinde yediklewrimin hesabı tutulmaz ama hergün mutlaka yürüyorum

X