2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar hanzade uyandı bekledigimden erken bakımde gönlünü edeyim bari

Selam arkadaslar..

İşlerim çok yoğun olduğu için ne geçmişi okuyabiliyorum ne de burda aktif olabiliyorum (

Kızlar sanırım kimse davetimi üstüne almadı. 25 eylül cumartesi muhakkak gelebilen herkesi bekliyorum..

Birsen,Pınar,Tuba şu ana kadar kesin gelecekler inşallah..

Ferda,Gülşah,Esra,Hülya,Nurten,Esen sizlerde lütfen ayarlayın kızlar yaa..Uzun zamandır görüşemedik topluca..Güzel bigün geçirelim hep birlikte..

Gülhan sende lütfen ayarla canım ya..cumartesi sende gel hazır İstanbul'a gelmişken..

Sabahtan olursa herkese daha iyi uyar herhalde..Gün için yaptığınız planlarda bozulmaz..Karşıdan gelenlerde trafiğe takılmazlar..

Herkesi muhakkak bekliyorum kızlar.. İsmini atladığım yoktur inşallah varsada kusuruma bakmayın kafam çok fena (

kiz senin kayinvalideye he diyip geçmek en iyisi sen bence yemek işini tamamen ele al buarada hala sormadinmi eşine kahvalti işini?? ay cok iyi olur kahvalti olsa ya..ozaman karamürsele gitsekte gelirimmmm :) ay burnumun dibine kadar gelmişken sizi görmeden olmazzzz yaaaa ((

teşekkürler tatlima.s. ay inşaAllah ayarlarsin be..bence ayarlarsin sen ya..senki oglak burcusun senki kaç kilo vermiş insansin (ne alakaysa DD) bi kocanimi ikna edemicen hadi glemicek olsaniz tamamda..gelmişken ayarlayiver işte be bak bukadar gaza getirdim seni

ben serraya hiç sakatat vermedim valla..pişiremem de valla..ama beyin vermeyi denicem..onuda anneme postalicam..ama ciger felan yok yaa..ette daha fazla demir var..et yesin daha iyi :)) anasida rahat rahat yapsin dimi ama DD

ay balikta ne zamandir vermedim..nasilsa hergün ceviz yiyor diye..ay bu arada serranın 8-9aylik bi videosunu gördüm kayinvalidem cekmiş..salataya ekmek batiriyorum,pilav veriyorum,balik veriyorum o 2dişle cigneyip yutuyormus danacik (( şimdi nerdeee yicek..

8 yaşinda reglmi olmus oyyyyy ( bende haberlerde okumustum abd de 3 yaşinda bi kiz regl olmustu..hormonlu gidaninda etkisi büyükmüş..Allah korusun ya..direk yiyeceklerle alakadar degildir bence..ama büyük bi etkisi oldugu kesin..

kiz kahvaltida tereyag,ceviz,bebe biskuvisi yada tam tahilli ekmek eklesen süper olur bence..danino bende hiç almadim serraya..smart yada sütaşin sade bebe yogurdunu aliyorum haftada 1-2 kere..benim yaptigimi sevmiyor cadi..

hadi hayirli olsun ip atlaman :)

haklisin valla..en güzeli herşeyin normali :)

afferinnnn benim akilli kuzuma :)

teşekkürler canim a.s. he ya babalari baksin bizene p

ay ben regl olmusum..sporda Yasin'de gitti..sporu aksama dogru yapicam kasiklarim agriyor :S

heyt be teyzecigimni ellerine saglik,Allah razi olsun ondan :) ana gibi yar olmaz valla..onlar olmasa saftimiz kaymişti büyük ihtimalle :)

hmmm altinbaliği vermeyi denemedim hiç..aslinda piştikten sonra kabuklarini soyup sadece balik kismi verilebilinir..

oyy oyyy napcaz bu veletleri biz yaaa

ay evet yaaaa..bulusmusken hep beraber olalimmmm

esennnnnnnn hülyaaaaaaaa nurtennnnnnn gülhannnnnnnn ayarlayin yaaaa bak aglarim susturamassiniz 2 hafta p

gülşahla ferdayada bagirayim gülşahhhhhhhh ferdaaaaaaaaaaaa lütfen ayarlayinnnnnnnnnn bak aglarim diyorummmm p aglarsan agla be dicek biri görcem günümü

gidip kizcemle evcilik oynayim biraz..bebek salliyoruz..kızımda bebegi kiskaniyor..kafasindan tuttugu gibi firlatiyor demekki kardes zamani daha gelmedi bizim için DD Allah muhafaza bu yavru herkül firlatir cocugu heran yada dişarimi ciksam ya..hava cok güzel..gerci karnimda agriyor..püff bakalim zaman nereye sürükleyecek bizi :))) hadi öptüm hepiniziiii :)

siz yazdıkca kendımı kotu hıssetım valla kızı beslıyemıyomuşum gıbı geldı
durunun buara hıc ıstahı yok buara
sabah 7de 150cc süt 1kasık bal 6tane bebe bıskuvısi
11edogru yagda yumurta veya ülkerın hazır kahvaltılıgını yıyo
aralarda elınde tuzlu kraker
2gıbı tarhana veya sebze baska agzına surmuyo
4gıbı danone
aksam geldıgımdede benı emıyor bızım yedıklerımızden tadıyo bıde salatalık yer yarım okadar
11gıbıde arı mamadan muhallebı yaparım sütle veya sade uyutuncada onu ıcırırım bıberonla
benım kızın sadece tek faydalısı sut okadar baskada vıtamın olcak bısey agzına surmuyo
yarım dilimdende az ekmek içi kemırır bıde aksamları oda keyfı yerındeyse
bu yazdıklarımızdan baska hıcbıseyıde agzına sürmüyor pılav ve makarna yer oda 6corba kasıgını gecmezz

herseyın hayırlısı tubacım bosver nasılsa zamanı geldıgınde olucak sen yınede önlemını alda allah muhafaza kaydirigubbakcemile3valla bana 1yasına gelıp verırlerse alırım ama bıdaha bastan aynı seylerı yasamayı goze alamıyorum ne yalan soyluyeyım
allah once esene sonra ısteyene versınyerimseniben

ağlama sen sıbellede konustuk az once gelmeye calısıcam ınsallah o gune camcı gelıcek balkonları cam yapmak ıcın kaçabılırsem ugrucam canım:dance:

ohhhhh kızlar muhabbette bii ara çıktım anam bu vınn tek kötü yanı
nete girmediğinde çıkarman gerek ...çocuk kullanmayacaksınız
çıkarın kotanzdan yer dedi....

kızlar şimdi ben sizin yazdıklarınzı okudumda
gerçekten ben çocukları hiç beslemiyorum yaa
yani kof besliyorum sanrım...

ben mesela hiç ceviz vermiyormuyorum yaşdan önce ceviz verdim kabardılar doktor alerji yapar dedi..
kestim..şimdilerde vermiyorum.....
sonra balık yeni başladığı için daha henüz sezonu açmadım....
ama somon hiç vermedim sevmediğim için evede almam
şimdi kaynananın davul fırın var artık onda yapacağım
ama şunu sorayım bu çocuklar gece muhakak süt içiyolar
balık sonrası süt nasıl olacak
sonra ben evde yoğurt mayalamıyorum
normal yoğurt çok aç olmalılar ki yesinler yoksa pilavda bile ayırıyolar.....

ben danino veriyorum kızlar 8 aydan beridir gittiğim tüm doktorlarda sakıncalıdr kesinlikle verme dedi
ve bu kadar sakıncalı bişey nasıl bu kadar satılıyor....
tabiki evde yaptığımızla aynı değil
ama siz biöyle diyince bende acaba zehirmi veriyorum demek geldi içimden
benimkiler birkerede en az 3 en fazla 5 tane yiyolar....

ben kahvaltıda bisküvi ,yumurta,süt,bal,peynir koyuyorum

arada üzüm,şeftali ne varsa
öğlende mercimek ağrlıkl sebzeli etli çorba yapıyorum
ama o anda yapamazsam normal mercimek yada şehriye bezelye
bulgur vs.veriyorum

ciğer felan vermedim....alamam yapamam tiksiniyorum ama bu sene eşim verecek
kendisi çok seviyor....

bu sene nohut,kurufasulye vereceğim....

geri kalan her yemeği yiyolar ömer et seviyor ali ise tavuk...ama öle kocaman parçalar yemiyolar...

neyse ben bu kadar yapabiliyorum.......gezenti yaşantımızdan olsa gerek tam konstre olamıyorum sanırım.....

tubişiiiiiiiiimmmmmmmm kızz sabah kahvaltıya geleceğim...eşimle konuştum git dedi
heee şuda var o gün ikiz annelerinden bir arakdaşımın doğumgünü varmış
onlar eşi ile geldi ....bende gitmeliyim öğlen olacakmış sibelden erken çkacağım yani....

tubiş bana cevizliğibağdan 500 bin dedi..inş. kaybolmadan sabah 8 de çıkmak niyetim
siboş kızzzzzzzzzz kaçta gelelim ...aman kızlar 11 olmasın 11 deriz 12 anca toplaşırız....
sonra yedi kaçtı olacak......sibelciğim uykusuz kalacak ama erkenden buluşalım kuzular kalkıyorsa tabiii

........................................... danino için dedi demişim demediii diyecektim

Valla sizin yazdıklarınızı okuyunca bende kendimi sorguladım.

Defne sabah uyanınca önce bi 150 cc mama içiyor. 1 saat sonra 1 domates ve 1 yumurta ile yapılmış menemeni 2 yada iştahına göre 3 dilim ekmek içi ile yiyor. Peyniri içine koyarsak anlıyor. Bi kaç sefer lor peynir vermiş kayınvalidem onu anlamamış. Ama normal peynir olursa yemiyor. Pınar beyaz alıp deneyeceğim yarın. Yumurtanın arkasından da 1-2 tatlı kaşığı reçel yada pekmez yiyor. Kahvaltımız bu kadar...

Kahvaltıdan sonra canı ne zaman isterse ya muz yiyor, ya danino yada muzlu muhallebi. Canı hangisini isterse buzdolabından onu gösteriyor yediriyoruz.

Öğlene evde ne çorba varsa. Çorba yoksa ne yemek varsa onu yiyor. Tarhana hastası. 3 tabak yediğini biliyorum :bbo:

Öğle yemeğinden sonra uykudan uyanınca 150 cc mama içiyor yine. Sonra sabahla öğle arası meyve, yoğurt yada muhallebinin hangisini yemediyse onu yiyor.

Akşama da evde ne varsa çorba, yemek, pilav. Azar azar hepsinden yediriyorum. Ama toplamda 1 tabak yemiş oluyor.

Yatarkende yine mama içiyor 150 cc kadar. Gece karnı acıkır çok ağlarsa sabaha karşı yine mama.

Normal yoğurdu pilavla olmadığı sürece yemiyor. Her türlü denedim. Doktor pudra şekeri bile koy dedi. Nasıl tatlandırırsam tatlandırayım yemiyor. O zaman danino verebilirsin dedi doktor. Günde 3-4 bazen 5 bile yiyor.

Balığı biz evde yapmıyoruz. Ancak bi yere gidip yersek yada kayınvalidem yaparsa yiyoruz. O yüzden Defne'de pek yiyemiyor. Aslında sevmiyorda zorla tıkıştırıyorum işte.

Sakatata gelince. Ben 15 günde bir kendimize dana ciğeri kızartırım. Defne'ye yağsız tavada yapınca yemiyor ama bize yaptığım unlu olanından 4-5 küçük parça yiyor.

Ama eli boş durmayı hiç sevmiyor. Anası gibi illa elinde bişeyler olucak. Kraker, meyve, hiç olmadı sakız istiyor.

Bizden böyle kızlar. Çok dikkatli ve özenli olamıyorum ama doktor bu beslenme şekli iyi diyor. İnşallah bünyeleri sağlam olur kuzularımızın a.s.

Cevizi unutmuşum. Kahvaltısını karışım yaptığımda içine koyardım ama şimdi nasıl versem bilmiyorum :uhm: Siz nasıl veriyorsunuz kızlar :uhm:

selam kızlar bayadır gıremıyordum massallah hepımızın bebıslerı kocaman olmuss

selam kizlar..bakimli süslü kokoş forumumuz gene bakimda oldugundan giremedim :)))

gecmişe uzanayim hemen :))

Kız dünür unuturmuyum hiç hep aklımda ve gönlümde olduğun için yazmaya bile gerek duymadım anlar zaten kalben dedim.
valla kusura bakma ya nasıl unutmuşum nasılsın canım benim Bora nasıl iyimi?

inşallah eşim beğendi ama biraz kara kuru olmuşum annem beğenmedi kesinlikle sarı dedi komşular beğendik dedi ama ne kadar doğru pazartesi okulda yorumları görcem onlar ne diycek bu arada belime yaklaşan sarı saçlarım omuzlarımın hemen hizasında annem şok oldu eşimde ilk kez bu kadar kısa gördüler radikal değişimim şaşkınlık yarattı ben beğendimmi pek değil ama değişikliğe ihtiyacım vardı oldu
zaten bu ara indirim diyorlar etiketler aynı nerde indirim anlamadım

inşallah canım o gün eşimin arkadaşının kızı nikahlanıyor o gidecek belki bizde sana kaçarız söz vermiyorum yoksa hayal oluyor
gülşahla ferdayada bagirayim gülşahhhhhhhh ferdaaaaaaaaaaaa lütfen ayarlayinnnnnnnnnn bak aglarim diyorummmm p aglarsan agla be dicek biri görcem günümü
şimdi sibelin daveti içinmi bu çığlık yoksa başka bişeymi?
maşallah diyorum Türkiz bunlarıda yemiyor ama yaşıyor canım inşallah düzelir iştahları
maşallah diyorum sana vercem 1 haftalığına bu benim kızı gerçekten
sağol canım hoşgeldin

meyve ve normal yogurt yok sanirim bitek..onun dişinda corba öğünü hep etsizmi yiyor gamzelim??? kiymayi kavurmadan corbasina katsan yada agzina gelmesini sevmiyorsa haslayip blenderdan gecirsen sonra corba yapsan olmazmi?? o da olmadi bari tarhanayla sebze corbalari et suyuyla yap canim ya..bide muhallebisini sade yapma..hep sütle yap..yoksa ne faydasi kalacak..pirinç unu yemiş olcak sadece..bide az tereyag koy..bomba olsun kahvaltiya bide ceviz ekledinmi bence tamamdir :)

:)))))) ay valla bana büyütmesi zor gelmiyor ya..hamileliği gözüm yemiyor hiç :))))) cooooooooooook uzun bi süre geliyor gözüme..tamamen unutmam lazim benimde hamilelikte yasadiklarimi :))) amin canim Rabbim tüm isteyenlere versin..

evet aglamiyim bennn geleceksen hadi inşaAllah canim ya..cok süper olur gelirsen...

canim alerji yapiyorsa verme tabi..ama sen genede bi dene..belki 1 yaştan sonra alerji yapmaz..olmadi bademi dene..o da olmadi balik yagi ver..ama su danoneyi kes be canim..yani yedir de hergün verme bari..bende veriyorum serraya ülkerinkini..ama haftada 2gün..ve genelde dişarida oldugum zamanlarda veriyorum..bizimkide ev yogurdunu sevmiyor..babymiks veriyorum genelde balla..

ay cok sevindim sabahtan gelecek olmanaaa :)) 500T kız :) tek vasitayla gelirsin cevizlibagdan..hem idoda tutmaz seni böylece :) bencede 9.30-10gibi olsun sibos kizmassa DDD zaten anca toplaşiriz :)

bencede gayet iyi bi beslenme..bitek normal süt hiç yok..muzlu yada cilekli sütü denesene canim..belki öyle öyle baslar yemeye..onun dişinda maşaAllah gauet iyi yiyor kuzum..

Cevizi unutmuşum. Kahvaltısını karışım yaptığımda içine koyardım ama şimdi nasıl versem bilmiyorum :uhm: Siz nasıl veriyorsunuz kızlar :uhm:

meyvesine yada yogurduna yada muhallebisine kariştirabilirsin canim..

a. selam canim..hoşgeldin :) gerci pek cikaramadim :)

Selam Iyı Akşamlar Kızlar,,,

Aaaa uzuldum valla neden herkes kendını eksık hıssettı bu beslenme olayında hemen hemen aynı yıyır ıste hepsı.Sımdı deyatlı yazıp bıtırıcem bu konuyu.Ben fazlamı abartıyorum oldum sımdı:)))

Sabah 1 dılım tam buğday ekmek ıcı,ıhlamur,bal yada pekmez,kaymak,tereyağ,cevız badem,yarım muz,yumurta,peynır(lor,kasar,labne,pınar beyaz donusumlu olarak)Muzu tek olarak sevmedığı ıcın arada kaynasın dıye ılave edıyorum.

Öğle corba yada yemek.Parcalı deıl blendırda deıl catalla ezıyorum.Haftada bır tavuk,balık,bırgun boş sebze,dığer gunler etlı corba(pirzola,kusbası ve kıyma seklınde)Tereyağ ve zeytınyağ karısımlı yapıyorum sureklı.Yazmıstım 10 gunde bır de sakatat.

Evde mayalanmıs yoğurt.Kucuk parcalar halınde meyva verıyorum akşam öğünune kadar.Malesef elıne alıp yemıyor.Elınde ekmek,cubuk kreker ve salatalık alıyor sıpa.

Akşam evde uygun corba yada yemek varsa onu verıyorum ama ayrı yaptığımda oluyor.Akşam oğününü az yıyor.Ama mutlaka besleyıcı ve vıtamını olan seyler yıyıyor.

Yatmadan önce muhallebı.Pırınc unu,buğday nısastası,ırmık karıstırıp sutle ve bır tane esmer sekerle hazırlıyorum.Gunluk az meyva yedıyse muhallebının ıcıne uzum suyu,seftalı puresı gıbı seyler katıyorum.

Gece 200-300 cc arası sut ıcırıyorum.Gece harıcı bıberon beslenmesı yapmıyorum kı dığer öğünler tamamlansın.Dr 500 cc gecme dıyor cunku.

Bunun harıcınde herhangı bır vıtamın ılac takvıyesı yapmıyorum.

Offff yaz yaz bıtmedı beee yedırınce az gelıyordu gözume dağ gıbı lıste varmıs meğer.Tam kase bıtırmıyoruz ama genelde yarımı bıraz gecınce doyuyor cunku.

he he sizin yeme düzenleriniz okudumda utandim valla he :) biz söylemesi ayip hala 8 aylik gibi yiyoruz bakmayin 17aylik olduguna, o aslinda 8 aylik diyesim geliyor bazen

sabah 6da kalkarsa 150-180cc ballı süt (bazen 8de kalkiyor,ozaman süt içirmiyorum,ögünler sarkiyor cünkü)
8-9 arasi kahvalti: süt+tereyag+1kibritkutusu yagli beyaz peynir+1ceviz rendesi+1yumurta+8-9 bebe biskuvisi karişimi..cok sukur kahvaltiyi pütürlü ve kati yiyor,catalla eziyorum yani uzun zamandir..ama tek tek asla agzina sürmüyor hala :*

12-13 gibi meyve + demir surubu karişimi..o da hemen hemen bi tabak oluyor..

14-15 gibi etli yada tavuklu tuba corbalarindan yiyor şuana kadar bi yere bakip yaptigim corba olmadi hiç..kafama ne eserse koyuyorum..ama artik önce kiymayi yada tavuğu haslayip blenderdan geciriyorum sebzelerle bakliyatlarla..sonra onlari romdodan gecirip sehriye atiyorum içine..katilaşiyor böylece..sehriyeyi yiyor ama agzina kiyma yada tavuk geldiginde bögürüyor :S

17-18 gibi eger uyumadiysa yada iştahi yerindeyse ballı yada sekerli yogurt (haftada 2kerede 3tane smart yiyor) 1-2 kere makarnali yedirdim..yedi..ama son yedirdigimde kustu cok fena..oyuzden tirsiyorum bu ara..

aksamda aptamil muhallebi yiyor..yada pirinç unu+tereyag+seker+sütten ben yapiyorum..

gece artik hiçbişey içmiyor..zaten emerkende gece pek emmek istemezdi..huyu böyle cocugun..biara gecede 100-150cc süt veriyordum..ama artik asla almiyor..agliyor hemen..

böyle işte..benim kiz hala katı bişey yiyemiyor..yemiyor..ben biraktim artik tamamen denemeyi..eline bişeyler veriyorum gün içinde..yaliyor..buda bi gelişme benim için..hemen atardi..hatta pütürlü ve kıvamlı yemeside büyük gelişme..eskiden onuda yemezdi sıpa..hele islak şeylerden resmen tiksiniyor..meyve yada salatalik gibi şeylere asla elini sürmüyor..oyyy oyyyy gece gece sinirlerim zipladi gene..bakalim ne zaman baslicaz biz yemeklere..

anacim sen bukadar şeyi hazirlayip bide gezme yapiyorsun ya helal DD

yarasin kuzuma hepsi inşaAllah :)

tubacığım danino seviyolar....yediriyorum....

bu ara dışarı .çıktığımızdan fazla yiyolar mesela şeftali yedirdim bugün muz yedirdim...
çorbalarnı yediler...daninolar yendi....kendi kahvaltısı dışında bizlede yiyolar...

sonrada normal muhallebi tarifinin iki katını yapıyorum yeniyor...soframıza gelip salata suyu domates salatalık ve yemeklerden alıyolar....

kurabiye kek ,çıbıkkk kraker ne varsa yerler....

ama gece sütü alişten azaltmam gerek yaaaaaaaaaa 4+ bez yetmiyor gece için aliş 10650 gr ama bez yeterli değil çişşş kapasitemiz yüksek...bide benimkiler çok su içiyolar yaa sizdede varmı cokk cokk lar yaaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…