gunaydın kızlarrrr
hasta bebeişlerimize acil şifalar diliyorum
mama sandalyesı alma konusunda kararsızım bır ıkı yerde denedım oturtmayı sıkılıyo hemen kalkmak ıstıyo guvenemedım bende evım zaten sıkış pekiş oldu durunun esyaları sayesınde koyacak yerımde yok sız kullanıyomusunuz?
ben geldim kıslarr....doktordan tam çıktık eczaneye gittik aliş kaka yaptıı bass bass bağrıyo
annem dedi tam karşı sokakta dayın oturuyo ...oraya gidelim bidaha hastaneye dönmeyelim didi..
tamam dedik...gittik ...dayımın bu kadar yakın olduğunuda bilmiyordum ....
yengem evdeydi hemen attık kendimizi...çocukların altlarını değiştirdik ilaçlarını içirdik
uyuttuk yengemde bişiler ikram etti...
gelelim sorunumuzaaaaaaaa
ömerimin boğazları intihap olmuş yaa.....herkes diştendir dedi..ama doktor hiçbir diş 39,5 ateş yapmaz dedi...bunu hiççç unutmayın dedi...39,5 da popodan ciddi bir rakam dedi...hemen doktoru arayacaksınız dedi...durum değerlendirilmesi yapılıp hastaneye gidip gitmeyeceğine karar veriilir dedi...
alişede baktı...onunda boğazı kızarmış iyiki getirmişsin dedi birbirlerinden geçer 5-6 gün sonra buda gelir dedi....
dedim dikkat ediyoruz doktor bey ...adam didiki havadan mikrop kapmış üşütme değil dedi..
ben demiştim hep yerdeler....bu çocuk olacak tabi dedi...bağlayacakmısın dedi
maşallah hareketlilerde dedi....
kilomuz ömerin 8600 olmuş alişin 8100 olmuş boyları unuttum 70 geçik
dedim kilosu az neden böyle
doktor..ömer için o ishalden sonra bu çok normal dedi...yeni toplanıyorduki hasta olmuş dedi.
ve 5-6 diş birden çıkacak gibi birden çıkaracak dişler
diş dönemi hasas oluyor kimi çocuk dedi.
kardeşi,hiç sorunsuz çıkarmış mesela dedi...
ve biz sağlıklı bir çocukta 1 yaşında 9 kilo isteriz dedi..
aşağısı zayıflık göstergesidir dedi...
bi yerde alişle , ömeri yere koydu oturmalarına baktı bizim ali
oturmda direk duvara tutunup kalktı ...doktor bu dönem oturma dönemidir..
maşallah siz sıralıyorsunuz ...bu çocuk nasıl kilo alsın dedi...
şu harekti biz 9-10 ay arası bebeklerde bekliyoruz dedi...
ki senin çocukların pramtüre bebek ona göre değerlendirirsem obez katogorsinde oluyor
hareketleride hiperaktif çocuk oluyor dedi....ama ayına göre aynın bebekleri gibi dedi...
çok memnunum bu doktordan yaa....medıcalparktaki doktor cerrahpaşa bakıyor diye sallıyordu bizi
bu herşeyini inceliyor....ve bana kan sayımı gerektiğini söyledi...ben cerrahpaşa bakacak ayın 8 de dedim...banada getirin bakim dedi....dedim getiremem doktor bey ...mail atsam dedim...tabiki olur küçük hastalarımın adını belirtin....ben oradan bakarım dedi......
bizden böyel kızlarr.............
Herkese günaydınlar bacılar a.s.
Anneciğim bende yine bugün. Çayımızı demledik kahvaltı yapacağız şimdi. Size bi bakayım dedim a.s.
Videoyu yüklemeye çalışıyorum yine başladım 10 dk önce bakalım ellemicem hiç kaç saatte yüklicek :uhm:
Fulya'cım sağolasın canım a.s. Evet bazı bebek çok hareketli bazısı ise hareketsiz oluyor yapıları gereği a.s.
asistan'cım dediğin gibi önce sağlık sıhhat olsun da nasıl olsa hareketleri çoğalır a.s.
ayşegül'cüm ben kahvaltısı için 150 cc mama içine 8 tahıllı ballı 2 yemek kaşığı kahvaltılık, peynir ve yumurta ekliyorum , blenderdan geçirip biberon ile veriyorum a.s.
Nurten'cim valla bende halamın kızını görünce Defdef öyle olacak diye aklım çıkıyor :1no2:
Birsom ya Allah kolaylık versin bacım var çocuğun bi sıkıntısı ama ne :uhm:
Filiz'cim evet dediğin gibi çiğ yumurta koyuyorum ama kremayı pişirirken pişiyor. Zaten az bişey yedi. Çok da takmıyorum ben öyle boşver zamanında neler yemişiz yerimseniben
Gülşah'cım bende aldım mama sandalyesi ve çok memnunum ya. Hem orda yemeği öğrendi, hemde bi işim olunca koyuyorum yanımda duruyor mutfakta a.s.
gunaydın kızlarrrr
mama sandalyesı alma konusunda kararsızım bır ıkı yerde denedım oturtmayı sıkılıyo hemen kalkmak ıstıyo guvenemedım bende evım zaten sıkış pekiş oldu durunun esyaları sayesınde koyacak yerımde yok sız kullanıyomusunuz?
gunaydın kızlarrrr
Bu arada Asistan hosgeldin canim, benim adimda Filiz.
Ceren Günaydin, neyseki haftayi yariladin, az daha sabir diyorum.a.s.
Neyse kisaca, aklimda kalanlar.
Pinar'cigim bende mürdüm erigini denemek isterim ama baktigim birkac markette bulamadim, kayisi deneyecegim bugün.
Aysun'cugum, Recep kuzuma bravo diyorum. Hem suyunu iciyor, hemde sulugunu kullanabiliyormus.
Gülhan'cigim, gecici bir sürectir eminim ki. Yasamamizda ciddi bir degisim oldu malum. Alismak icin zaman gerekiyor bize ve dilerim en kisa zamanda daha cok hayal kurmaya baslarsinkaydirigubbakcemile3
Birsen benzer sorun bizde de var. Doruk bazen gece 03:00'lerde uyaniyor ve yatiramiyorum geri. Ben cözümü o aksam uyurken onunla uyumakta buldum. Maalesef en gec 19.30'da uyuyor...
Su gibi akip gecsin zaman Ceren.
Sulukla iciremiyorum Aysun ya, suluga oyuncak muamelesi yapiyor ve agzinda cigniyor. Resimlerine bakiyor ve yere atiyor bir süre sonra. Aslinda biliyor sulugun ne ise yaradigini ama inatlasiyor. Hergün deniyorum icirmeyi ama 2 haftadir daha 10 ml bile iciremedim, bende mecburen kasikla iciriyorum.
Kizlar, evde dag gibi is beni bekliyor ama üsenip kalkamiyorum. Biraz ucundan tutayim birseylerin bari, hadi görüsürüz sonra yine...
gunaydın cnm saol teyzesı ama sulukla cok rahat ıcıyor kasıkla oyle olmuyor sende suluklamı ıcırıyosunda az ıcıyor
Pisiyorsa sorun yok Pinar'cigim. Italyanlar genelde pisirmeden cigden yapiyorlar, okuyunca aklima geldi, yazayim dedim.
Kizlar, hazirlanabilirsem yarin yoksa öbür gün muhtemelen yola cikacagiz ve yaklasik 8 saat gidecegiz. Ve en kötüsü, Avusturya'nin yollari komple daglik ve simdi kis mevsimi alabildigine kar vardir, umarim yollar aciktirda aksama kalmayiz. Ayrica esime kabul ettirebilirsem, buradan aksamüzeri yola ciksak, hem Doruk arabada uyur, hemde sabaha karsi Avusturya'da olmus oluruz. Ama riskli görür ve kabul etmez kesin.
Pınarcım afiyet olsun ohh ne güzel benim yerimede kahvaltı yapın anneciğinle...
gunaydın cnm saol teyzesı ama sulukla cok rahat ıcıyor kasıkla oyle olmuyor sende suluklamı ıcırıyosunda az ıcıyor
ay maşallah benimkinazar değmesin hem sulukla hemde biberondan hiç fark etmiyor suyu lıkır lıkır içiyor ...
anasına çekmiş falla bende litre litre su içerimde...kaydirigubbakcemile3
günaYDIN bende fenalardayım duru saolsun dungece 10kere uyanmıstır aglıyarak anlamadım gıttı ne derdı vardı ruyamı goruyodu dıcem ama butun gece de ruya gorulmezkı neyse sabah ben cıkmadan uyanıktı keyfı yewrındeydı gece nıye öle yaptı bılmem
bırsencım gecmıs olsun ben ateslı bebekten cok korkarım bence al gotur doktora için rahat eder en azından evde beklemekle ne olcakkı
ıncıhan sende daralmıssın bıraz galıba arada banada oluyo bebişi bırıne bırakıp cıkıp bıraz dolaş bence ıyıce kapanma eve bu sefer dahada bunalırsın
nurten neolmus defnecıge uslu cocuk buyudukce gosterıyo dişini demekkı kabızlık zor ya onlarıda anlamak lazım
benımde kulagım agrıyo imitasyon küpe takmıştım gecen gun ordan mıkrop kapmıs kulagımın arkası yuvarlak ılştıhap kaplamıs eşim baktı sabahta hafifte beze olustu illa doktora gıt dıyo ama üşenıyorum valla bu uykusuzluk fena yapıyo benı yaaakannehir
herkeze kolay gelsın opuyorum mınıklerıııııı
tülaycım günaydın bitanem antalyada deprem olmuş saat 8 gibi hissetiniz mi arkadaşlarım falan aradıda birşey var mı diye
ben bugün sersem gibiyim. gece 1'de uyandı ceylin. 5'e kadar uyumadı. ağlamıyordu çok neşeliydi. ama oyun istiyordu cadı. sabahta 8'de uyandı tekrar. çok uykusuzum uyusada ben de biraz kestirsem. ama hiç uyumaya niyeti yok gibi.
AyŞecım gÜnaydın canım. Ya aynı dert bızded var selın bır tÜrlÜ uyumuyor sÜreklı oyun oynamak ıstıyor 2 gÜndÜr resmen Çıldırcak gıbı oldumya(( ıŞın garıp tarafı gÜndÜzde Çok uyumuyor.bu enerjıyı nerden alıyor acaba:)))
Kızlar bende kızımı cumartesı dr gÖtÜrcem.geÇen ayda 8,500 du bu ayda 8,500 evde tartı var bellı aralıklar kılosunu kontrol edıp yazıyorum.ama hala aynı kıloda herŞeyde yıyor ama almıyor.sanırım yakıyor benım kız Şımdıden formunu koruyor:)))
Selam kızlar a.s.
Annem burdaydı sabahtan. O burdayken bende evimi temizledim. Mis gibi yaptım. Annemi yolcu ettim geldim a.s.
Yemek var dünden. Biraz ütüm var. Onları da yarın hallederim. Dinleneceğim bugün opuyorumnanaktan
Birsom geçmiş olsun canım ya şimdi okudum. Doktor dönüşü yaz mutlaka durumu a.s.
Kızlar Antalya'da deprem olmuş geçmiş olsun a.s.
Banu'cum maşallah Duru'ya abla olmuş a.s.
Sibel bacım şimdi geldi hediyelerin çok tşk ederim tatlım çok beğendik. En kısa sürede resmini çekip ekleyeceğim hemen kesene bereket a.s.
Bu arada bizim cadı öğle uykusundayken 4.dişini de çıkarmış. Dün akşam ve sabah kabarmıştı. Uykudan uyanınca eller hep ağzındaydı. Bi baktım ucu çıkmış çok şükür zemuszemus
tünaydın anneler bende mayıs annesiyim bir kızım var çok şükür elif çiçek adı kızımın inşallah bir sorun olmazsa burdan devam edicem sizlerle tabii sizlerde isterseniz
ben geldim kıslarr....doktordan tam çıktık eczaneye gittik aliş kaka yaptıı bass bass bağrıyo
annem dedi tam karşı sokakta dayın oturuyo ...oraya gidelim bidaha hastaneye dönmeyelim didi..
tamam dedik...gittik ...dayımın bu kadar yakın olduğunuda bilmiyordum ....
yengem evdeydi hemen attık kendimizi...çocukların altlarını değiştirdik ilaçlarını içirdik
uyuttuk yengemde bişiler ikram etti...
gelelim sorunumuzaaaaaaaa
ömerimin boğazları intihap olmuş yaa.....herkes diştendir dedi..ama doktor hiçbir diş 39,5 ateş yapmaz dedi...bunu hiççç unutmayın dedi...39,5 da popodan ciddi bir rakam dedi...hemen doktoru arayacaksınız dedi...durum değerlendirilmesi yapılıp hastaneye gidip gitmeyeceğine karar veriilir dedi...
alişede baktı...onunda boğazı kızarmış iyiki getirmişsin dedi birbirlerinden geçer 5-6 gün sonra buda gelir dedi....
dedim dikkat ediyoruz doktor bey ...adam didiki havadan mikrop kapmış üşütme değil dedi..
ben demiştim hep yerdeler....bu çocuk olacak tabi dedi...bağlayacakmısın dedi
maşallah hareketlilerde dedi....
kilomuz ömerin 8600 olmuş alişin 8100 olmuş boyları unuttum 70 geçik
dedim kilosu az neden böyle
doktor..ömer için o ishalden sonra bu çok normal dedi...yeni toplanıyorduki hasta olmuş dedi.
ve 5-6 diş birden çıkacak gibi birden çıkaracak dişler
diş dönemi hasas oluyor kimi çocuk dedi.
kardeşi,hiç sorunsuz çıkarmış mesela dedi...
ve biz sağlıklı bir çocukta 1 yaşında 9 kilo isteriz dedi..
aşağısı zayıflık göstergesidir dedi...
bi yerde alişle , ömeri yere koydu oturmalarına baktı bizim ali
oturmda direk duvara tutunup kalktı ...doktor bu dönem oturma dönemidir..
maşallah siz sıralıyorsunuz ...bu çocuk nasıl kilo alsın dedi...
şu harekti biz 9-10 ay arası bebeklerde bekliyoruz dedi...
ki senin çocukların pramtüre bebek ona göre değerlendirirsem obez katogorsinde oluyor
hareketleride hiperaktif çocuk oluyor dedi....ama ayına göre aynın bebekleri gibi dedi...
çok memnunum bu doktordan yaa....medıcalparktaki doktor cerrahpaşa bakıyor diye sallıyordu bizi
bu herşeyini inceliyor....ve bana kan sayımı gerektiğini söyledi...ben cerrahpaşa bakacak ayın 8 de dedim...banada getirin bakim dedi....dedim getiremem doktor bey ...mail atsam dedim...tabiki olur küçük hastalarımın adını belirtin....ben oradan bakarım dedi......
bizden böyel kızlarr.............
Çok geçmiş olsun canım ya dinlenmeye çalış azıcık a.s.
Defne çok hareketli tatlım ya maşallahı var ama tutamıyoruz :1no2: Facee video yüklüyorum az sonra bitmiş olur bi bak haline opuyorumnanaktan
Iyi Aksamlar Kizlar,
Bugün hic bakamadim, tüm gün oglumla ugrastim durdum. Ya su kabizlik bizi perisan etti, artik her seye potansiyel suclu gözüyle baktigim icin, ne pisirecegimi sasirdim. Neyseki bir kasik yag ve armut püresiyle 2 kere yapti bugün kakasini. Sanirim atlattik.
Ve Pinar'cigim, Doruk su pek icmiyor. Günde en fazla 60 ml ve o da cok zor. Hele cayi hic icmiyor, bir ara cok iyi iciyordu su ve cayi ama artik sadece emmek istiyor. Zaten biberonu hic kullanamiyoruz, isiriyor ve oyuncak muamelesi yapiyor. Asla emmiyor. Kasikla veriyorum zor bela. Ama bugün siyah üzüm ve elma suyu verdim, hic umudum yoktu ama sevdi ve epeyce icti. Cok sevindim.
Defdef'de dis cikarmis, hayirli olsun canim. Bizim dis gözüküyor ama henüz cikmadi. Bu da ayri bir sorun.
Birsen cok gecmis olsun canim. Tez zamanda atlatir oglusun insallah.
Gülhan'cigim hayallerim azaldi demissin, takildim bu sözüne. Bence insan her yasta hayal kurabilmeli. Kücücükte olsa, hayal kurmaya zorla kendini bence. Ben hayal kurmasam, bogulurum sanirim. Yasamimin can damari hayallerim...
Nurten'cigim, kiz bir hata yapmis, ailesinin sahip cikmamasi ne aci...
Burcu'cucugum, muhallebisini degistirdim bende Dorugun. Ve birkac kasik ancak yiyiyor. Bende alternatif ariyorum acikcasi ama illaha olmasi mi gerekiyor ki?
Kabızlığı şimdilik atlatmanıza çok sevindim canım a.s.
Su içmesi şart valla. Defdef'de gerçi günde 80 cc falan içiyor ama ben 2 günde bir mürdüm eriği püresi veriyorum mutlaka. O çok işe yarıyor eminim...
ınşallah bir daha olmaz bu kazbılık sorunu canım a.s.
Muhallebi konusunda ise çok gerekli diye düşünmüyorum ben. Sadece kuzuları tok tutsun diye işe yarıyor diyorum ama yanılıyor muyum acaba :uhm:
Ay babası Defne'ye tiramisunun kremasından yediriyor. Babası her verişinde alkış yapıyor çatlak kızım kaydirigubbakcemile3
sanmıyorum cnm yaa benim ikizlerim var 33 haftalık doğdular cnm
benimkilerde sıralıyor kendi kendilerine oturup kalkıyolar
bütün evi geziyolar.....olsa benimkilerde olurdu
iyiakşamlar kızlar ya bebeklerinizin kahvaktısını nasıl veriyosunuz benim kız karışımı pek sevmedi ayrı ayrı veriyorum ama dorumu yapıyorum bilemedim peynir yumurta ekmeğine tereyağ yada reçel sürüyorum ama içicek ne verebilirm
slm kızlar
birsencim sen hangi hastaneye gittin cerrahpaşadaki degil dmek nerde ve kaça muayene?
ya kızlar ben bu ay defneye dr kontrolüne götürmek istemiyorum nasıl olsa aşı yok boşuna mikrop
almasın çocuk falan dedim ama, acaba bi başaka dr mı götürsem diyordum hani gelişimiyle ilgili herzaman başka görüşler önemli kendi drmuzdanda memnunuz ama fazla anlatmıyor işteeee ne bilim böyle düşündüm iyi dr varsa bu tarafta bana bi diyin bakim??
birsenim tekrar geçmiş olsun..
bugün kuzenim geldi kızı var 2,5 yaşına talan etti ortalıgı kızla 2.dak adam gibi sohpet edmedik ayyy defnede böyle olacak diye aklım çıkıyo çokta bahane veriyorum ama elimde degil görseniz hiç annesine fırsat vermiyo annesi boş duruken iligilenmiyo ama bişi anlatmaya başladımı tepesine çıkıyo ayyy ayyy çok gıcıkkk üzülüyom kıza, allah islah etsin diye ikinciyi bile düşünüyo valla..
neysem öptüm kuzuları ve sizi bye
günaydınlar saat 3.40 dan beridir ayaktayım sinirden dudaklarımı ısırıyorum şuan
ömer ve ali bi kalktı alişe mama yedirdim biraz oynadı salldım uyuttum
ömerede annem mama yedirdi odur budur uyumuyorr
gecede aynısını yaptı babası zorla omzunda uyuttu.....
şimdide ayağıma koyuyorum hemen ıhh ıhh ağlıyor yaa alide uyuyor bağırmason fazla diye bırakıyorum ya.annem dayanamadı saat 5 de yattı........
yaaa neden uyumuyor bu çocuk fitilde attım...hasta desem oyun oynayınca oynuyor gülüyor sırıtıyorr
off yaaaaaaaaaa offffffffffffffffffffffffffffffffffffff
arkadaşlarımın çocukları uyuyor bunlar neden gece uyumuyor yaaaaaaaaa gündüzde öle çok uykuları yokk....çıldıracağım yaaaaaaaaaaaa
günaydın kızlar.
birsen'cim tekrar geçmiş olsun.
inan günlerdir biz de aynı durumdayız. ceylin yine bu gece 1'de uyandı 5'te yattı.
hasta filan da değil. çok neşeli oluyor sadece oyun istiyor.
biz geçen hafta doktora gitmiştik hiçbirşeyi yoktu.
bugün tekrar götürücem. dayanamıyorum uykusuzluğa. benim kızım önceden
saat 9'da bir uyurdu sabaha kadar hiç uyanmazdı.
idrar,kan tahlilleri de yapıldı geçen hafta. hepsi normal çıktı.
saat 10'a randevu aldım bugün tekrar götürücem. bakalım ne diyecek.
Neyse kisaca, aklimda kalanlar.
Pinar'cigim bende mürdüm erigini denemek isterim ama baktigim birkac markette bulamadim, kayisi deneyecegim bugün.
Aysun'cugum, Recep kuzuma bravo diyorum. Hem suyunu iciyor, hemde sulugunu kullanabiliyormus.
Gülhan'cigim, gecici bir sürectir eminim ki. Yasamamizda ciddi bir degisim oldu malum. Alismak icin zaman gerekiyor bize ve dilerim en kisa zamanda daha cok hayal kurmaya baslarsinkaydirigubbakcemile3
Birsen benzer sorun bizde de var. Doruk bazen gece 03:00'lerde uyaniyor ve yatiramiyorum geri. Ben cözümü o aksam uyurken onunla uyumakta buldum. Maalesef en gec 19.30'da uyuyor...
cnm büyük kolaylıkgunaydın kızlarrrr
Herkese günaydınlar bacılar a.s.
Anneciğim bende yine bugün. Çayımızı demledik kahvaltı yapacağız şimdi. Size bi bakayım dedim a.s.
Videoyu yüklemeye çalışıyorum yine başladım 10 dk önce bakalım ellemicem hiç kaç saatte yüklicek :uhm:
Fulya'cım sağolasın canım a.s. Evet bazı bebek çok hareketli bazısı ise hareketsiz oluyor yapıları gereği a.s.
asistan'cım dediğin gibi önce sağlık sıhhat olsun da nasıl olsa hareketleri çoğalır a.s.
ayşegül'cüm ben kahvaltısı için 150 cc mama içine 8 tahıllı ballı 2 yemek kaşığı kahvaltılık, peynir ve yumurta ekliyorum , blenderdan geçirip biberon ile veriyorum a.s.
Nurten'cim valla bende halamın kızını görünce Defdef öyle olacak diye aklım çıkıyor :1no2:
Birsom ya Allah kolaylık versin bacım var çocuğun bi sıkıntısı ama ne :uhm:
Filiz'cim evet dediğin gibi çiğ yumurta koyuyorum ama kremayı pişirirken pişiyor. Zaten az bişey yedi. Çok da takmıyorum ben öyle boşver zamanında neler yemişiz yerimseniben
Gülşah'cım bende aldım mama sandalyesi ve çok memnunum ya. Hem orda yemeği öğrendi, hemde bi işim olunca koyuyorum yanımda duruyor mutfakta a.s.
Pisiyorsa sorun yok Pinar'cigim. Italyanlar genelde pisirmeden cigden yapiyorlar, okuyunca aklima geldi, yazayim dedim.
Kizlar, hazirlanabilirsem yarin yoksa öbür gün muhtemelen yola cikacagiz ve yaklasik 8 saat gidecegiz. Ve en kötüsü, Avusturya'nin yollari komple daglik ve simdi kis mevsimi alabildigine kar vardir, umarim yollar aciktirda aksama kalmayiz. Ayrica esime kabul ettirebilirsem, buradan aksamüzeri yola ciksak, hem Doruk arabada uyur, hemde sabaha karsi Avusturya'da olmus oluruz. Ama riskli görür ve kabul etmez kesin.
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3BENIM KIS SULUKLA ICERKEN BOGULUYO:roflol:ıLLA AZ AKAN BIBERON OLUCAK YAVAS YAVAS ICECEK KEYIFLEE SUYUkaydirigubbakcemile2
Kahvaltımızı ettik, şimdi ütülerimi yapayım Defdef'im ananesiyle oynarken. Sonra annemle birlikte çıkıp kayınvalideme gideceğim. Malum akşam sporum var a.s.