2009 Eylül Anneleri

selam kızlar..09.09.2009 da anne oldum bende :)

herşey güzeldi ama süt gelmedi maalesef ve bebek arılık oldu.16.38 sarılığın derecesi..3 hastane gezdim gerek yok ışığa dediler..dünde çocuk dr una götürdüm rengi düzelmiş dedi kan fln da almadı iyileşir dedi gönderdi..içime kurt düştü bu sarılık sütü içtikçe geçecekmidir sizce?

hepinizi tebrik ederim,fazla vakit kalmıyor nete ancak dualarım hepimizle..

bol bol süt içir canım, sarılığı böylece atlatır

kızlar selam herkese

benim birkaç sorum var. hepimiz yeni anne olduk. tecrübelerimizi paylaşabilmek çook güzel.

hıçkırık tutunca bebişinize ne yapıyorsunuz? ben anne sütü mümkünse vermeye çalışıyorum, olmadı yarım çay bardagı suyun içine bir iki damla limon koyup 1-2 kaşık içiriyorum ve geçiyor.

gaz çıkarmak için sırtını sıvazlamak, ovalamak dışında dr. göbegine sıcak havlu ile masaj yap dedi. daha gobegi dusmedi nasıl yapıcam ki o masajı..yapan var mı bu şekilde? veya farklı birşey yapan var mı?

ayrıca şu gaz yapan yiyecekler konusunda çok kararsızım. ilk birkaç gün pek birşey yememeye çalıştım, sabit şeyler yedim. sonra dr.um sana gaz yapan bebege de yapacak diye birsey yok dedi. mesela muz-kavun gibi şeyler sana gaz yapsa da bebeğe yapmaz dedi. ben de rahat rahat yiyorum ama gazı çok arttı kızımın. siz neleri yiyip yemiyorsunuz? genel bilgi int.de var ama isim isim yazarsanız sevinirim. mesela süt içmem bebege gaz yaparmı? yada taze fasulye? bu şekilde paylaşırsanız çok sevinirim.

hayırlı olsun arkadaşım.hıçkırık tutunca bebeği hiçbişi yapmazdım çünkü midesi genişlermiş bebeğin.gaz için ayaklarını bisiklet çevirttirebilir ya da ya da iki ayağını kaldırıp karnına doğru ileri geri yapabilirsin.bebişin 15 günlük olduysa gaz sancısı başlamıştır.önceki günler açlık ağlaması oluyomuş.laktozsuz süt ya da çocuk sütleri var onlar iyi.baharatlı yiyecekler,çay-kahve,kuru fasulye,barbunya,kola,fanta,kısacası sana gaz yapan yiyecekler bebişe de yaparmış.havalar soğudu annesi patikli pantalonunun üzerine çorap giydir.ayağını sıcak tut,başını da.

çok tşk.ederim canım. emin ol hepsini dikkate alıcam. bu arada kızımın bugun 8.günü

cuma sezaryan olacam inşallah ama şu lağman denilen olaydan çok korkuyorum bana anlatırmısınız korkulacak birşeymi

canım ben ilk sezeryanımı genel anestezi seklinde olmustum o zaman bana yapmıslardı korkulcak bisey degil . . . kapsul gibi biseydi sanırım simdi pek hatırlamıyorum ama canını yakmıyo merak etme . . . .zaten anında tuvalet yapma istegin geliyor

Slm kızlar benim sütüm sanki gün geçtikçe azalıyor.Bana bir akıl verin nolurrrrrrrrrrrrrr

canım sutun en onemli kaynagı su.....gunde en az 2-3 litre su icmen gerek azalmıyordur bence sana oyle geliyordur ...sen emzirmeye devam et canım

gaz sancısı için doktorum bana zinco damla verdi.. tamamen bitkisel yağlardan oluşuyor.. benim kızımı rahatlatıyor.. tavsiye ederim..birde bunu deneyin isterseniz..

hımmmm zinco alalım bizde bakalım ..birazda onu deneyelim bakalım fark olacak mı

canım benim sarılık derecesi normal ...yatırmaya gerek duymuyorlar sınır 17 çunku...benimde 16.7 idi sık sık emzirdim ve çok sukur bir hafta icinde dustu su anda da eli yuzu bembeyaz :) seninde oyle olacaktır korkmana gerek yok emzirmeye devam

canım benim benim oglumda hıckırık oluyor ama bir sure sonra geciyor ben herhangi birsey yapmıyorum......su ve limon o kucuçuk bebeklerimize nasıl olur bilmem yanı mideleri cok hassas sanmıyorum verilsin

gaz olayına gelince.....cay ve kahve onermiyorlar....kola gibi gaz yapan iceceklerde aynen..........kuru fasulye bulgur pilavı tursu kızartma ben bunları yemiyorum....sebze yemekleri normal pilav ve makarna.....mercimek çorbasıda yemiyorum...........

peki ameliyathaneye girdiğinde ne düşündün ben çok korkuyorum
bayılana kadar kısmı çok korkunç geliyo birde beni perşembe sabahtan hastaneye yatıracaklar o daha büyük stres

tubacım birde ayaklarını usutme canım ben çorap ve terligimi cıkarmıyorum ayagımdan...cunku karnımızı usuttugumuzde bebegede geçiyor......ben ayrıca altını her alısımda once karnını zeytinyagı ile ovuyorum...ovarkende saç kurutma makınasının en ılıgını karnına tutup oyle masaj yapıoruz iyi geliyor bir mayısıyor sorma gitsin :) . . . . birde bacaklarını tutup ileri geri ittiriyorum karnına dogru

filizcim hiç korkma canım....insan yavrusuna kavusmanın telasında oldugundan aklıma kotu seyler gelmedi benim ..heyecan vardı sadece....genel mi spinal mı olacak senin . . .bende bir gun onceden hastanedeydim ertesi gun dogum yaptım . . .sen ne kadar pozitif ve neseli olursan sonrasında hemen iyilesip toparlanıyosun . . .ameliyathaneye gulerek gir bence :)

peki ameliyathaneye girdiğinde ne düşündün ben çok korkuyorum
bayılana kadar kısmı çok korkunç geliyo birde beni perşembe sabahtan hastaneye yatıracaklar o daha büyük stres

hiç korkma canım.. inan korkulacak hiçbirşey yok sadece bebeğini kucağına alacağın anı düşün yeter.. insan bilmediği için tedirgin oluyo ama hiç zorlanacağın birşey yok.. kendini boş yere strese sokma..

nurse harveys önermişti görümcem gaz için.onun da bebeği erkek.bize humana rezene çayı iyi gelmişti ama 15 günlük olunca kullanılmaya başlanıyor.anneler yemeklerinize kimyon atın ki sütünüze geçsin o da gazı alıyor.

ha aklımdayken tubacım sade tahin helvası da sut yapıyor unutmadan ben bol bol yiyorum . . .artı rezene ve ısırgan çayı ıcıyorum...en onemli sey su tabi...gunde 3 litreye yakın su içmek gerekiyor

hımmmm internette arastırırken nurse harveys gormustum onu da mı denesek ki içerigi çok hosuma gitmisti tamamen bitkisel seylerdi . . . . .bu kimyonu denemek lazım sagol bilgi için canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…