2009 Eylül Anneleri

filizcim sen mi istiyosun genel olmayı spinal ya da epidural çok daha rahat kendimden biliyorum

slm sizlere bişey sormak istiyorum. ben 39+1 günlük hamileyim açılma yok henüz bazen agrılarım oluyor acılma olmadan da suni sancı verilip normal doğum yapılabilir mi.yarın doktora gidicem bu konuyu sorucam ilk sizlere danışayım dedim. yani ben istesem doktora söylesem doğuma alır mı.

soruma cevap vericek kimse yok mu?:sinifsinif:

emelcim
su-limon olayını bana dr.um soyledi ama ben de anne sutu dısında cook mecbur kalmazsam vermiyorum. benim gibi veren var mı merak ettim.

tahin helva süt yapıyor biliyorum. saol cnm tavsiyelerin için.

yanlız şu çorap olayını ben yapamıyorum (

filizcim epidural rahat ben oyle yaptım.
genele gerek yok bence her anın tadına varmak en güzeli.

kızlar bir de bu rezene çayını nasıl veriyorsunuz bebege?

ben de alıcam gaz için zaman zaman kullanabilirim.

sağolasın bilgiler için canım bizde senin gibi büyütünce girer bilgi paylaşırız arkadaşlarla ayy ne hoş yaa.ben memeleri ancak madecassol merhem ile biraz iyi edebiliyorum.iki saat falan sürüp bekletiyorum.bebeğe meme verirken muhakkak sıcak su ile yıkıyorum.hemde süt gelmesini sağlıyor sıcak su.hemde hijyenik.diğerleri gibi ağzına veremem madecassol ilaç çünkü.lansinoh,garmastan fayda etmedi.
aynen ben bunu mantıken çözdüm ya terliyor günah o da can yani biz terlersek o da öyle.hem aşırı sıcakta zararlı imiş soğuk gibi bilginiz olsun.bende çıtçıtlı body patikli alt (içine çorap) üzerne uzun kollu o kadar yani.
tatlım bizim ilk geceden beri kusma sorunumuz var...ama korkma..kusması iyi beslendiğinin işaretiymiş..bebek fazlalığını kusuyormuş...doktorum demişti:)
bizimkide kusuyor ya demek ondanmış ama yediği çıkıyor sonra acıkıyor anlamadım ben bu işi.eminecim bu arada benim numaram sende var sanırım yavrum dedim daha öncede bana bi mesaj at numaran yok yaa.aricam sorcam arayamıyom merakta ediyom
Slm kızlar benim sütüm sanki gün geçtikçe azalıyor.Bana bir akıl verin nolurrrrrrrrrrrrrr
ya humana still tea,milupa ve doğadan rezene çayları,su başlıca süt yapanlar bence ama diceksinki sütün çok mu değil malesef.aptamil olmasa aç bizimki.incir iyi diyorlar ama bana gaz yaptı bebeğede yemiyorum o yüzden.kişiden kişiye değişiyor ya.
evet canım sıcak su torbasını duydum bende alıcam.patik giydiriyorum yada içine kısa çorap pantolonunun.sıcak olsun diye.karnına koymamak lazımmış sıcak havlu öyle duydum yapmıyom şimdi.ama zinco daha iyi sabdan bence.ve direkt ağzına verin kaşıkla ebe dedi sağlık ocağındaki.ben sıvıya karıştırıp veriyordum fayda etmiyor gibi öyle.ağzına kaşıkla verince 4 damla daya memeyi.tadı çok güzel değil çünkü.
gaz sancısı için doktorum bana zinco damla verdi.. tamamen bitkisel yağlardan oluşuyor.. benim kızımı rahatlatıyor.. tavsiye ederim..birde bunu deneyin isterseniz..
aynen katılıyorum.
doktorum bol bol besle dedi.süt fazla olmadığından aptamil 1 takviye verdik iyileşti şüküt.kaşık biberonu aldıktı medelanın ilk on gün besle demişti ama bizimki şimdi doymuyor dr.browns biberonla veriyorum mecburen çnk kaşık biberonu memeyi bırakmasın diye aldıktı ama çok hava yutturuyor dr.browns biberona geçtim mecburen.hava yutmasında napiyim gazı feci oluyor sonra ııh ıh diye diye.zaten zor başediyoruz gazla.
ben deneye deneye buldum gaz yapanları.incir kimine süt yapıyor ama bana gaz yaptı.elmada.zinco damla öneririm gaz için.sab simplex önerende var ama benimkine faydası olmadı.ayaklarına sıcak havlu koy yakmadan tabi.ütü ile ısıttım havluyu koydum ama sıcak su torbası alıcam inşallah daha pratik.süt içtikten sonra bacak hareketleri yapmayın yazık rahatsız olup kusuyorlar.ben altını bile beslemeden önce değişiyorum çünkü az harekette lop kusuyor rahatsız etmek istemiyorum böyle.o egzersizleri çok yapmıyorum ben.karnına sıcak havlu koydumdu yanlışmış bıraktım.ama hafifçe ovalamak iyidir heralde.gaz çıkarma fiks zaten omzuna ağzı kapanmayacak şekilde yaslayıp 3-4 kere hafifçe vurup sıvazlamak.ama ben memede uyuyunca kıyamıyom ama memeyi 45 derece dik konumda veriyorum mamayıda.midesine insin iyice diye.doktorda dedi.ayrıca elanın bebişinde orta kulak iltihabı olmuş yatırarak beslemeyin demiş doktor.çok ağlıyordu yavrum meğer orta kulatanmış.
bende bebeğim olalı 1 ay 2 gün oldu bugün
canım yaa senden haber geldiya çok sevindim.hayırlı uğurlu olsun bebeğin sağlıkla büyüsün inşallah.şansı bahtı güzel olsuun.

kimyonlu humana still tea var hatta ama almadım daha.denicem önerini canım sağolasın.nurse harveys bir aydan sonra kullanılıyormuş diye biliyorum ben ya.humana rezeneyi bebeğe mi veriyorsun? ben milupa rezene aldım bebeğe 20 cc dedi eczacı ama ben kendim içiyorum bebeğe vermedim henüz.

limon falan bence bebeğe zararlı olur arkadaşlar ya asitli neticede.onların mideleri ne ki daha ayy kıyamam vermeyin.emzirince geçiyor hıçkırık başka çare yok.10 dakikada sürse emince geçiyor.

bu arada nuby doğal form damaklı emziği kabul etmedi bizimki.dün gece bi çala aldı Allaaah dedim sen büyüksün yarabbim çünkü asker etmişti beni meme em uyu yatağa yatır kalkar emmekten kusar ay günde bir kez tutuyor böyle hep ama gece oldumu daha meşakkatli.dün aldı ama gündüz istemedi bakalım ne olacak.umarım ihtiyaç duymayız yine yaa.

kızlar göğüslerim çok sızlıyor yaa
bıçak saplanır gibi oluyor, ne yapsam, canım çok acıyor valla
sizdede oluyormu?

ayfercim yazdıklarını okudum malesef benimde sütüm fazla değil.. kafam kadar meme var ama bir işe yaramıyo ...bende aptamil veriyorum napim.. sağlıkla büyüsünde tek derdimiz mama olsun..

Hilkamcım sütüm azalıyor galiba demişsin ama nasıl bu kanıya vardın? Yani neye göre?

Tubacım 2-3 kez bizde verdik bebeğe rezene çayı sandık ki gazı var oysa açmış kızım...Milupanın rezene çayı idi bizim verdiğimiz azıcık kaynamış suyun içine 5-6 adet atıp eritiyorduk ve 1 çay kaşığı veriyorduk...

Ayfercim o limon olayını bir uzmandan dinlemiştim o da demişti bu şekilde yapabilirsiniz hıçkırığa ii gelir diye ama sakın mecbur kalmadıkça vermeyin eklemesini de yapmıştı.Ayrıca keşke damaklı almasaydın zor oluyor çünkü damaklı emzikleri kabul etmeleri ben yassı uç kullanıyorum. Gerçekten büyük rahatlık emzik...Umarım seninki de alır.Doğrusu benimki de pek sevmiyor çoğu zaman atıyor ama karnı toksa kabul ediyor ve uykuya dalmasını kolaylaştırıyor.

Eslemcim benimde çok sızlıyor üstüme t-shirt giyerken falan değdiğinde çok acıyor canım.

kızlar bir de bu rezene çayını nasıl veriyorsunuz bebege?

ben de alıcam gaz için zaman zaman kullanabilirim.

tubacım hazır demlik poset seklinde benim kullandıgım kendim için almıstım.....kaynar suda demletip ılınmasını bekledikten sonra çay kasıgı ile tahmini 8 kasık falan içiriyorum 3 ogun

bu arada çorap olayını niye yapamıyorsun anlamadım canım

slm kızlar benimde bebişim 11 günlük oldu benimde göğüslerim yara oldu ve kan akıyor cok canım yanıyor ben göğüs ucu kreminden aldım yaralarım gecmek üzere cok rahat ettim tavsiye ederim ayrıca sürdükten sonrada silmenize gerek yok .

Dilekcim 2-3 gündür daha bi huzursuz bebeğim her an emzirdikten sonra bile meme arıyor uyumuyor.Aradan 1 saat geçiyor açlıktan feryat figan ama benim meme boş dolmamış çocuk iyice hırçınlaşıyor.Mama verdiğim zaman melek gibi kesintisiz uyuyor ama emzirince en çok 1 saat uyuyabiliyor.O 1 saatten sonra sütüm gelse kanayan göğüslerime de razıyım ama yok süt yok göğüs sönmüş balon gibi.
Mama nedeniyle de acayip vicdan azabı çekiyorum her mama verişimde oturup ağlıyorum

Evde 3 çeşit göğüs ucu kremi var hiçbiri fayda etmedi.Zaten benimkine artık çatlak da denemez delikler oluştu

hilalcim bak tahin helvası sut yapıyor ama sadesi tavsiye ederim.....ayrıca hep dedigimiz gibi bol bol su icmek gerek . . .ısırgan ve rezene çayı da sutu artırıyor diyorlar ben içiyorum . . . . .potibor biskuvi de artırıyor dıyorlar . . .ben nar suyu ve ananas suyuda içiyorum %100 olanlardan . . . . .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…