Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
slm sizlere bişey sormak istiyorum. ben 39+1 günlük hamileyim açılma yok henüz bazen agrılarım oluyor acılma olmadan da suni sancı verilip normal doğum yapılabilir mi.yarın doktora gidicem bu konuyu sorucam ilk sizlere danışayım dedim. yani ben istesem doktora söylesem doğuma alır mı.
soruma cevap vericek kimse yok mu?:sinifsinif:
sağolasın bilgiler için canım bizde senin gibi büyütünce girer bilgi paylaşırız arkadaşlarla ayy ne hoş yaa.ben memeleri ancak madecassol merhem ile biraz iyi edebiliyorum.iki saat falan sürüp bekletiyorum.bebeğe meme verirken muhakkak sıcak su ile yıkıyorum.hemde süt gelmesini sağlıyor sıcak su.hemde hijyenik.diğerleri gibi ağzına veremem madecassol ilaç çünkü.lansinoh,garmastan fayda etmedi.hayırlı kandiller olsun arkadaşlar
sizin bu sohbetinizi okuyunca bir sene önceki hallaerim aklıma geldi ne günlerdi onlar. bizim de gaz sorunumuz uyku problemimiz ve kusmamız vardı hepsi de geçiyor.
arkadaşlar bilmem dener misiniz ama gögüs uçları çatlamasın diye ben göğüs pedine zeytinyağı döküp göğsüme koyuyordum zeytinyağının yumuşatıcı etkisinden dolayı hiç çatlağım olmadı oğlumun sürekli memede olmasına rağmen. aynı şeyi halam ve kardeşim de denedi onlar da problem yaşamadılar siz de deneyebilirsiniz. biraz kötü kokuyo ama neticede sadece zeytinyağı hem bebeğe de zararı yok
aynen ben bunu mantıken çözdüm ya terliyor günah o da can yani biz terlersek o da öyle.hem aşırı sıcakta zararlı imiş soğuk gibi bilginiz olsun.bende çıtçıtlı body patikli alt (içine çorap) üzerne uzun kollu o kadar yani.canım bir kaç gün once kardeşim dogum yaptı annemde biraz tedbirli davranıp fazla giydirmiş bebişi, sonra kontrol için dr. gittiklerinde dr. kızmış ne yapmışsınız ateş 38 olmuş diye.
Biz ne giyiyorsak o da oyle giysin demiş.Şimdi kızkardeşim az giydiriyorum diyor ve bebiş daha huzurluymuş
bizimkide kusuyor ya demek ondanmış ama yediği çıkıyor sonra acıkıyor anlamadım ben bu işi.eminecim bu arada benim numaram sende var sanırım yavrum dedim daha öncede bana bi mesaj at numaran yok yaa.aricam sorcam arayamıyom merakta ediyomtatlım bizim ilk geceden beri kusma sorunumuz var...ama korkma..kusması iyi beslendiğinin işaretiymiş..bebek fazlalığını kusuyormuş...doktorum demişti:)
ya humana still tea,milupa ve doğadan rezene çayları,su başlıca süt yapanlar bence ama diceksinki sütün çok mu değil malesef.aptamil olmasa aç bizimki.incir iyi diyorlar ama bana gaz yaptı bebeğede yemiyorum o yüzden.kişiden kişiye değişiyor ya.Slm kızlar benim sütüm sanki gün geçtikçe azalıyor.Bana bir akıl verin nolurrrrrrrrrrrrrr
evet canım sıcak su torbasını duydum bende alıcam.patik giydiriyorum yada içine kısa çorap pantolonunun.sıcak olsun diye.karnına koymamak lazımmış sıcak havlu öyle duydum yapmıyom şimdi.ama zinco daha iyi sabdan bence.ve direkt ağzına verin kaşıkla ebe dedi sağlık ocağındaki.ben sıvıya karıştırıp veriyordum fayda etmiyor gibi öyle.ağzına kaşıkla verince 4 damla daya memeyi.tadı çok güzel değil çünkü.ємєℓ;9139688 .!.:allallaa demek sana sab fayda etmedi ha canım ..bizde kullanıyoruz da cok siddetmi olmasada yine de var....sıcak su torbası koyanlar varmıs bebegin ayagına tabi çok sıcak degil bebege gore ayarlıyorsun sıcaklıgını...esim arkadasından duymus onlar oyle yapmıslar cok iyi gelmis rahatlamıs bebek........
aynen katılıyorum.gaz sancısı için doktorum bana zinco damla verdi.. tamamen bitkisel yağlardan oluşuyor.. benim kızımı rahatlatıyor.. tavsiye ederim..birde bunu deneyin isterseniz..
doktorum bol bol besle dedi.süt fazla olmadığından aptamil 1 takviye verdik iyileşti şüküt.kaşık biberonu aldıktı medelanın ilk on gün besle demişti ama bizimki şimdi doymuyor dr.browns biberonla veriyorum mecburen çnk kaşık biberonu memeyi bırakmasın diye aldıktı ama çok hava yutturuyor dr.browns biberona geçtim mecburen.hava yutmasında napiyim gazı feci oluyor sonra ııh ıh diye diye.zaten zor başediyoruz gazla.selam kızlar..09.09.2009 da anne oldum bende :)
herşey güzeldi ama süt gelmedi maalesef ve bebek arılık oldu.16.38 sarılığın derecesi..3 hastane gezdim gerek yok ışığa dediler..dünde çocuk dr una götürdüm rengi düzelmiş dedi kan fln da almadı iyileşir dedi gönderdi..içime kurt düştü bu sarılık sütü içtikçe geçecekmidir sizce?
hepinizi tebrik ederim,fazla vakit kalmıyor nete ancak dualarım hepimizle..
ben deneye deneye buldum gaz yapanları.incir kimine süt yapıyor ama bana gaz yaptı.elmada.zinco damla öneririm gaz için.sab simplex önerende var ama benimkine faydası olmadı.ayaklarına sıcak havlu koy yakmadan tabi.ütü ile ısıttım havluyu koydum ama sıcak su torbası alıcam inşallah daha pratik.süt içtikten sonra bacak hareketleri yapmayın yazık rahatsız olup kusuyorlar.ben altını bile beslemeden önce değişiyorum çünkü az harekette lop kusuyor rahatsız etmek istemiyorum böyle.o egzersizleri çok yapmıyorum ben.karnına sıcak havlu koydumdu yanlışmış bıraktım.ama hafifçe ovalamak iyidir heralde.gaz çıkarma fiks zaten omzuna ağzı kapanmayacak şekilde yaslayıp 3-4 kere hafifçe vurup sıvazlamak.ama ben memede uyuyunca kıyamıyom ama memeyi 45 derece dik konumda veriyorum mamayıda.midesine insin iyice diye.doktorda dedi.ayrıca elanın bebişinde orta kulak iltihabı olmuş yatırarak beslemeyin demiş doktor.çok ağlıyordu yavrum meğer orta kulatanmış.kızlar selam herkese
benim birkaç sorum var. hepimiz yeni anne olduk. tecrübelerimizi paylaşabilmek çook güzel.
hıçkırık tutunca bebişinize ne yapıyorsunuz? ben anne sütü mümkünse vermeye çalışıyorum, olmadı yarım çay bardagı suyun içine bir iki damla limon koyup 1-2 kaşık içiriyorum ve geçiyor.
gaz çıkarmak için sırtını sıvazlamak, ovalamak dışında dr. göbegine sıcak havlu ile masaj yap dedi. daha gobegi dusmedi nasıl yapıcam ki o masajı..yapan var mı bu şekilde? veya farklı birşey yapan var mı?
ayrıca şu gaz yapan yiyecekler konusunda çok kararsızım. ilk birkaç gün pek birşey yememeye çalıştım, sabit şeyler yedim. sonra dr.um sana gaz yapan bebege de yapacak diye birsey yok dedi. mesela muz-kavun gibi şeyler sana gaz yapsa da bebeğe yapmaz dedi. ben de rahat rahat yiyorum ama gazı çok arttı kızımın. siz neleri yiyip yemiyorsunuz? genel bilgi int.de var ama isim isim yazarsanız sevinirim. mesela süt içmem bebege gaz yaparmı? yada taze fasulye? bu şekilde paylaşırsanız çok sevinirim.
canım yaa senden haber geldiya çok sevindim.hayırlı uğurlu olsun bebeğin sağlıkla büyüsün inşallah.şansı bahtı güzel olsuun.bende bebeğim olalı 1 ay 2 gün oldu bugün
nurse harveys önermişti görümcem gaz için.onun da bebeği erkek.bize humana rezene çayı iyi gelmişti ama 15 günlük olunca kullanılmaya başlanıyor.anneler yemeklerinize kimyon atın ki sütünüze geçsin o da gazı alıyor.
kızlar göğüslerim çok sızlıyor yaa
bıçak saplanır gibi oluyor, ne yapsam, canım çok acıyor valla
sizdede oluyormu?
kızlar bir de bu rezene çayını nasıl veriyorsunuz bebege?
ben de alıcam gaz için zaman zaman kullanabilirim.
Hilkamcım sütüm azalıyor galiba demişsin ama nasıl bu kanıya vardın? Yani neye göre?
Tubacım 2-3 kez bizde verdik bebeğe rezene çayı sandık ki gazı var oysa açmış kızım...Milupanın rezene çayı idi bizim verdiğimiz azıcık kaynamış suyun içine 5-6 adet atıp eritiyorduk ve 1 çay kaşığı veriyorduk...
Ayfercim o limon olayını bir uzmandan dinlemiştim o da demişti bu şekilde yapabilirsiniz hıçkırığa ii gelir diye ama sakın mecbur kalmadıkça vermeyin eklemesini de yapmıştı.Ayrıca keşke damaklı almasaydın zor oluyor çünkü damaklı emzikleri kabul etmeleri ben yassı uç kullanıyorum. Gerçekten büyük rahatlık emzik...Umarım seninki de alır.Doğrusu benimki de pek sevmiyor çoğu zaman atıyor ama karnı toksa kabul ediyor ve uykuya dalmasını kolaylaştırıyor.
Eslemcim benimde çok sızlıyor üstüme t-shirt giyerken falan değdiğinde çok acıyor canım.
slm kızlar benimde bebişim 11 günlük oldu benimde göğüslerim yara oldu ve kan akıyor cok canım yanıyor ben göğüs ucu kreminden aldım yaralarım gecmek üzere cok rahat ettim tavsiye ederim ayrıca sürdükten sonrada silmenize gerek yok .