2009 Eylül Anneleri

hayırlı kandiller olsun arkadaşlar

sizin bu sohbetinizi okuyunca bir sene önceki hallaerim aklıma geldi ne günlerdi onlar. bizim de gaz sorunumuz uyku problemimiz ve kusmamız vardı hepsi de geçiyor.

arkadaşlar bilmem dener misiniz ama gögüs uçları çatlamasın diye ben göğüs pedine zeytinyağı döküp göğsüme koyuyordum zeytinyağının yumuşatıcı etkisinden dolayı hiç çatlağım olmadı oğlumun sürekli memede olmasına rağmen. aynı şeyi halam ve kardeşim de denedi onlar da problem yaşamadılar siz de deneyebilirsiniz. biraz kötü kokuyo ama neticede sadece zeytinyağı hem bebeğe de zararı yok

kızlar uykular nasıl bebeklerde çok merak ediyorum... gündüzlerimi daha çok uyuyolar gecelerimi.. uslularmı ? bide bu havalarda nasıl giydiriosunuz?

tecrübeli bi anne olarak giyim konusunda diyebilirim ki,3 ince kat giydirebilirsin.çıtçıtlı badisi,üzerine ince uzun kollu penye ve yelek.uyurken yeleğini çıkarırsın.en önemli dikkat gerektiren baş bölgesi.bebek en çok başından ısı kaybedermiş.bebek şapkalarını ihmal etme.sağlıkla büyütmen dileğiyle.bir de sana dipnot,40ı çıktıktan sonra bebek uyanıp hareketlenmeye başladığı an yani ağlamadan çok loş ışıkta emzir ve emzir.bu duruma alışırsa çok rahat edersin.sessizce de altına bakarsın.emerken uyuyuverir zati.:ecrin_bebek:

tecrübeli bi anne olarak giyim konusunda diyebilirim ki,3 ince kat giydirebilirsin.çıtçıtlı badisi,üzerine ince uzun kollu penye ve yelek.uyurken yeleğini çıkarırsın.en önemli dikkat gerektiren baş bölgesi.bebek en çok başından ısı kaybedermiş.bebek şapkalarını ihmal etme.sağlıkla büyütmen dileğiyle.bir de sana dipnot,40ı çıktıktan sonra bebek uyanıp hareketlenmeye başladığı an yani ağlamadan çok loş ışıkta emzir ve emzir.bu duruma alışırsa çok rahat edersin.sessizce de altına bakarsın.emerken uyuyuverir zati.:ecrin_bebek:

canım ya çok sağol annem tutturdu kalın battaniye ört kalın giydir oda zaten sauna gibi maşşalah ay delirmek üzereyim dün gece uyandırdım saat 1 de emsin die 5 e kadar asker etti beni zilli normalde uyandırmazdım ve sabaha kadar uyurdu anamın gazına gelip kaldırdım ah aptal kafam geceden beri huzursuz ne yapıcam bilmiorum şimdide dalamıo kuzum.. çok sıçrıo.. offf offf...

canım ya çok sağol annem tutturdu kalın battaniye ört kalın giydir oda zaten sauna gibi maşşalah ay delirmek üzereyim dün gece uyandırdım saat 1 de emsin die 5 e kadar asker etti beni zilli normalde uyandırmazdım ve sabaha kadar uyurdu anamın gazına gelip kaldırdım ah aptal kafam geceden beri huzursuz ne yapıcam bilmiorum şimdide dalamıo kuzum.. çok sıçrıo.. offf offf...

canım bir kaç gün once kardeşim dogum yaptı annemde biraz tedbirli davranıp fazla giydirmiş bebişi, sonra kontrol için dr. gittiklerinde dr. kızmış ne yapmışsınız ateş 38 olmuş diye.
Biz ne giyiyorsak o da oyle giysin demiş.Şimdi kızkardeşim az giydiriyorum diyor ve bebiş daha huzurluymuş

mrb kızlar kızım bugünde hastanede sarılığı düşüşe gecmiş ama ne zaamn cıkacağı belli değil.bugün sabah 8den beri hastanedeyiz daha yeni geldim.kızımı her 3 saatte bir emzirdim.offfffff görseniz küçücük ellerinden damar yolları acılmış canım görünce kötü oldum.ama sağlığı için iyi olsunda inşallah.bugün hastanede emzirme eğitimi verildi cok güzel bilgilr verildi.tabi tüm günümüz taburelerde gectiği için malum tahmin edeceginiz gibi ağrlarım cok oldu.ama ne edelim kızım sağlığına en kısa zamanda kavuşsunda gerisi sorun değil.bu arada bizim gibi fototerapi alan bebişler varsa fototerapi sonrası mutlaka işitme tarama testi yaptırmaları gerekiyormuş .herkese iyi akşamlar.

mrb kızlar kızım bugünde hastanede sarılığı düşüşe gecmiş ama ne zaamn cıkacağı belli değil.bugün sabah 8den beri hastanedeyiz daha yeni geldim.kızımı her 3 saatte bir emzirdim.offfffff görseniz küçücük ellerinden damar yolları acılmış canım görünce kötü oldum.ama sağlığı için iyi olsunda inşallah.bugün hastanede emzirme eğitimi verildi cok güzel bilgilr verildi.tabi tüm günümüz taburelerde gectiği için malum tahmin edeceginiz gibi ağrlarım cok oldu.ama ne edelim kızım sağlığına en kısa zamanda kavuşsunda gerisi sorun değil.bu arada bizim gibi fototerapi alan bebişler varsa fototerapi sonrası mutlaka işitme tarama testi yaptırmaları gerekiyormuş .herkese iyi akşamlar.

tatlım çok geçmiş olsun...Bizde fototerapiye yattık 1 gece ama kimse bize öyle bişe demedi..sadece doktorumuz 1.ayı doldurduğu zaman işitme testi kalça testi ve aşıları için tekrar kontrole getirin dedi o kadar..Buda her 1 ayını dolduran bebekte yapılması gereken şeylermiş..ya bide merak ettim ellerinden damar yolu açılmasının sebebi ne acaba?

ah canım ya tahmin edebiliyorum ne kadar zor olduğunu. biz de bir iki saatlik bölük pörçük uykularla uyuyoruz gecemiz gündüzümüze karıştı. bugün de kusma adetimiz çıktı ortaya. 2 defa kustu. :KK43:

tatlım bizim ilk geceden beri kusma sorunumuz var...ama korkma..kusması iyi beslendiğinin işaretiymiş..bebek fazlalığını kusuyormuş...doktorum demişti:)

cuma sezaryan olacam inşallah ama şu lağman denilen olaydan çok korkuyorum bana anlatırmısınız korkulacak birşeymi

tatlım bizim ilk geceden beri kusma sorunumuz var...ama korkma..kusması iyi beslendiğinin işaretiymiş..bebek fazlalığını kusuyormuş...doktorum demişti:)

canım bizim kusmamız pek yoktu. dün arttı. ayaklarının altına havlu ısıtıp ısıtıp koydum ishali de kusması da geçti şükür.bugün ilk banyomuzu yaptık çok uslu durdu oğlum maşallah.

cuma sezaryan olacam inşallah ama şu lağman denilen olaydan çok korkuyorum bana anlatırmısınız korkulacak birşeymi

canım bana lavman yapılmadı ama korkulacak bişey olmadığını biliyorum. ilaçlı su sıkıyorlar ve bağırsakların boşalıyor sadece o kadar canım.

Slm kızlar benim sütüm sanki gün geçtikçe azalıyor.Bana bir akıl verin nolurrrrrrrrrrrrrr

canım benim kıyamam size. insan meleğini o şekilde görünce gerçekten kötü hissediyor biliyorum. allah başka acılarını göstermesin canım. ama değerleri kaç ki bu kadar süre kalıyor fototerapide? biz 17.1 ile yattık 1 gece 14.3 e düştü. özel hastane olduğundan 1 gece daha tutmak istediler para için. kendi doktorumuz değerinin iyi olduğunu söylediğinde çıkardık.

ah canım ya tahmin edebiliyorum ne kadar zor olduğunu. biz de bir iki saatlik bölük pörçük uykularla uyuyoruz gecemiz gündüzümüze karıştı. bugün de kusma adetimiz çıktı ortaya. 2 defa kustu. :KK43:

baharcım bebeklerde kusmak gayet normal hiç canını sıkma sen fazlalıkları cıkartıyorlar bazen benimkide yapıyor

karnına koymayın havluyu yeni öğrendim,ayaklarına koyun.

allallaa demek sana sab fayda etmedi ha canım ..bizde kullanıyoruz da cok siddetmi olmasada yine de var....sıcak su torbası koyanlar varmıs bebegin ayagına tabi çok sıcak degil bebege gore ayarlıyorsun sıcaklıgını...esim arkadasından duymus onlar oyle yapmıslar cok iyi gelmis rahatlamıs bebek........

hayırlı kandiller olsun arkadaşlar

sizin bu sohbetinizi okuyunca bir sene önceki hallaerim aklıma geldi ne günlerdi onlar. bizim de gaz sorunumuz uyku problemimiz ve kusmamız vardı hepsi de geçiyor.

arkadaşlar bilmem dener misiniz ama gögüs uçları çatlamasın diye ben göğüs pedine zeytinyağı döküp göğsüme koyuyordum zeytinyağının yumuşatıcı etkisinden dolayı hiç çatlağım olmadı oğlumun sürekli memede olmasına rağmen. aynı şeyi halam ve kardeşim de denedi onlar da problem yaşamadılar siz de deneyebilirsiniz. biraz kötü kokuyo ama neticede sadece zeytinyağı hem bebeğe de zararı yok

merhaba canım masallah 1 yasına girmek uzere evladın Allah bagıslasın :) . . . .bugunler de gececek elbet ve gulumseyerek hatırlayacagız eminim insan yinede zorlanıyor tabi......zeytinyagının her derde faydası var eminim goguslerede iyi geliyordur benim oyle bir sorunum olmadı cok sukur....bizim gaz sorunumuz var karnını zeytin yag ile ovup masaj yapıyoruz .....ustten de sac kurutma makınesi tutuyoruz iyi geliyo....

gaz sancısı için doktorum bana zinco damla verdi.. tamamen bitkisel yağlardan oluşuyor.. benim kızımı rahatlatıyor.. tavsiye ederim..birde bunu deneyin isterseniz..

BEN NORMAL DOĞUM YAPTIM HEM LAVMAN YAPILDI, HEM DE SONDA TAKILDI.

hissetmiyorsun bile her ikisini. lavman da 1 , 2 cm lik minicik ucu olna bi fısfıslı şişe var, ucunu hafifçe popono yerleştirip sıvıyı sıkıyolar bu kadar. sonra bekleyip wc ye gidiyorsun... valla şuan ben kabızım, hergün sana lavman yapalım deseler gider yaptırırım :)

kızlar petibör sütü artırıyormuş
şahsen ben de çok severim..bilginize

ya ben petibör değil de bebek bisküvisi yiyorum süte batırıp , resmen aşerdim yani...

ben de bugün tahin helvası ve hurma aldırcam eşime, tahin helvası çok iyi geliyormuş süte, bir de bir arkadaşım bebeği çok hızlı kilo almış ilk aylar, o da hurma iyi geldi demişti... yani hurmaya yemeye devammm

ben doğum yapar yapmaz hurma yedim, 15 tane falan sanırım.... hani burda da yazmıştım, doğum yapınca ilk yediklerimiz arasında hurma olursa çocuk sarılık olmazmış diye bir yerde okumuştum demiştim... benim bebek o yüzden midir bilmem ama sarılık olmadı çok şükür, yani 4. gün 12 çıktı, doktor normal olduğunu söyledi... şuan da bi sorunu yok.....

kızlar süt yapan yiyeceklere gerçekten inanıomusunuz.. ben doğum yaptıımdan beri sadece yulaflı bisküvi yiyorum hem kabız olmıım die hemde çok sevdiğim için çok nadir ev yemeği yerim ama boşca su içiorum ve çok şükür sütüm kızımı doyuruo.. dr um bana sakın inanma öyle şeylere şunu ye sütün olur bunu ye sütün olur falan die dedi süt sadece sudan ve hormonlardan oluşur bünyeni zayıf bırakma yeter dedi... şekerli şeylere süt arttırır diolar dedim şekerli şeyler seni susatır bundan dolayı bu inanış var reçel yersen arkasından su ihtiyacı duyarsın burada süt yapan reçel değil su dedi... 83 kilo ile doğuma girdim 68 im şuan.. 19 günde 15 kilo.. bilgilerinize...

X