2009 Eylül Anneleri

Hayirlisi olsun canimm sagol yinede kizimdayken oglan diye hissediyordum bunda da kiz hissediyorum Rabbim hakkimizda hayirli olani versin optum hepinizi.

aylinim şükür kavuşturana.. gözün aydın sağlıkla gelsin kuzun inşallah.. benimde içime kız doğuyor ama bana güvenme bana herkes kız doğracakmış gibi geliyor.. doyamadım kız çocuğuna vesselam..
aman sağlıkla gelsin öncelikle sonrada gönlüne göre olsun...bu arada maşallah bereketli hatunsun..

AŞURE GÜNÜ YAPILACAKLAR....
Muharremin birinci günü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletlidir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

(Ramazandan sonra en faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruçtur.) [Müslim]

Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allahü teâlâ, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hz. Âdem'in tevbesinin kabul olması, Hz. Nuh'un tufandan kurtulması, Hz. Yunus'un balığın karnından çıkması, Hz. İbrahim'in ateşte yanmaması, Hz. İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hz. Yakub'un, oğlu Hz. Yusuf'a kavuşması, Hz. Yusuf'un kuyudan çıkması, Hz. Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hz. Musa'nın Kızıl denizi geçmesi, Hz. İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü oldu.

1- Aşure günü oruç tutmak sünnettir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Aşure günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur.) [Müslim, Tirmizi, İ. Ahmed, Taberani]
(Aşure günü oruç tutan o yıl tutamadığı [nafile] oruçlarının sevabına kavuşur.) [Deylemi]
(Aşure günü bir gün önce, bir gün sonra da tutarak Yahudilere muhalefet edin.) [İ.Ahmed]

(Aşurenin faziletinden faydalanın! Bu mübarek günde oruç tutan, melekler, peygamberler, şehidler ve salihlerin ibadetleri kadar sevaba kavuşur.) [Şir'a]

[Yalnız Aşure günü oruç tutmak mekruhtur. Bir gün öncesi veya bir gün sonrası ile tutmalı!]
Peygamber efendimiz bir gün öğleye doğru buyurdu ki:

(Herkese duyurun! Bugün bir şey yiyen, akşama kadar yemesin, oruçlu gibi dursun! Bir şey yemeyen de oruç tutsun! Çünkü bugün Aşure günüdür.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud]

Peygamber efendimiz, bugün bir hurmayı mübarek ağzında ıslatıp çocukların ağzına verirdi. Çocuklar, Resulullahın mucizesi olarak akşama kadar bir şey yiyip içmezlerdi. Bugün bazı hayvanların bile bir şey yemediği bildirilmiştir.

Bir avcı, Aşure günü, bir geyik yakaladı. Geyik, yavrularını emzirip akşamdan sonra dönmek üzere, avcının izin vermesi için, Resulullah efendimizden, şefaat istedi. Avcı, geyiğin akşama kalmadan hemen gelmesini isteyince, geyik, (Bugün Aşure günüdür. Bugünün hürmetine yavrularımızı emzirmeyiz. Onun için akşamdan sonra gelmek için izin istedim) dedi. Bunu duyan avcı, geyiği Resulullaha hediye etti. O da, geyiği serbest bıraktı.

2- Sıla-i rahim yapmalı. Yani akrabayı ziyaret edip, hediye ile veya çeşitli yardım ile gönüllerini almalı.

Hadis-i şerifte, (Sıla-i rahmi terk eden, Aşure günü akrabasını ziyaret ederse, Yahya ve İsa'nın sevabı kadar ecre kavuşur) buyuruldu. (Şir'a)

3- İlim öğrenmeli!

Hadis-i şerifte, (Aşure günü, ilim öğrenilen veya Allahü teâlâyı zikredilen bir yerde, biraz oturan, Cennete girer) buyuruldu. Bu gece ilim olarak, ehl-i sünnete uygun ilmihal okumalıdır. Ayrıca Kuran-ı kerim okumalı, kazası olan kaza namazı kılmalı. (Şir'a)

4- Sadaka vermek sünnettir, ibadettir.

Hadis-i şerifte, (Aşure günü, zerre kadar sadaka veren, Uhud dağı kadar sevaba kavuşur) buyuruldu. (Şir'a)

(Bugün aşure ibadet) diye aşure pişirmek günahtır. Aşurenin bugüne mahsus ibadet olmadığını bilerek, bugün aşure veya başka tatlı yapmak günah olmaz, sevap olur. Bu inceliği iyi anlamalı. Tedavi niyetiyle sürme çeken bugün de sürmelenebilir. Hadis-i şerifte, (Aşure günü ismidle sürmelenen, göz ağrısı görmez) buyuruldu. (Hakim)

5- Çok selam vermeli.

Hadis-i şerifte, (Aşure günü, on Müslümana selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi sevaba kavuşur) buyuruldu. (Şir'a)

6- Çoluk çocuğunu sevindirmeli!

Hadis-i şerifte, (Aşure günü, aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur) buyuruldu. (Beyheki)

7- Gusletmeli. Hadis-i şerifte, (Aşure günü gusleden mümin, günahlardan temizlenir) buyuruldu. (Şir'a)

8 - O gün, eve ufak-tefek erzak alınmalı, alınırsa bir sene boyunca evde bereket olur.

9- Dua Okunmalı,

10 defa şu duâ okunur:
"Sübhânallâhi mil'el mîzân. Ve müntehel-ılmi ve mebleğar-rızâ ve zinetel-arş'
10- Namaz Kılınmalı

hanımlar bu kadar sakarlığa 2 çocukla iyi birşey olmuyo bana diyodum şükür yok tabiii başıma iş geldi ocaktan su döküldü ayağımı yaktım ama geçiyo şükür bu arada misafirlerim geldi giiti çocuklar kış hastalıklarına başladı ve dün geleneksel ailenin yemek şefi aşuresini yaptı :) sponsor kayınbabam dağıttımda ohhh yük kalktı üstümden valla yaşlılar isteyipte yapamayınca takıyorum kafaya

Ooo hamarat nazanim dokturmussun asureyi ALLAH kabul etsin ... Ne
Bileyim canim bekleyip gorcez hakkimizda hayirlisi olsun esim cok hevesli duruda bile boyle degildi kiz erkek farketmez diyorda erkek olsa fena olmaz hani:)fuat beye gidiyorum sende memnun kaldigini soylemistin bakalim 9 ay maraton nasil gececek cook heyecanliyim mutluyum huzurluyum ALLAH yarimbirakmasin sevincimi insallah en kisa zamanda sizlerden bekliyorum ...

maşallah maşallah hem ikişerleyin, hem hamarat olun, hem de topiciğe devam
ne becerikli insanlar var yeryüzünde Ya Rabbim
okuyorum arada sırada ama telefondan olunca yazamıyordum..
artık daha rahat katılırım inşallah kızlar :)))
Nazan ellerine sağlık harika görünüyor aşuren :))
yanlız sakarlık konusunda hala öndeyim
cuma gecesi banyoda sırt üstü uçtum hala yamuk yürüyorum sırtım çok fena
fazla ciflersem böyle oluyormuş öğrendim yani
neyse kızlar sık sık geleceğim artık inşallah, Allah'a emanet olun

günaydın. NAzan Allah kabul etsin evinden bolluk bereket eksik olmasın. ben aşure sevmiyorum. komşularımda getirdi döksem bir türlü almasam bi türlü. ama mecburen dökülüyor.
aylin nasılsın kuzum bak bende heveslendim şimdik

Ooo kimler kimler gelmis heveslendirdim ya sizleri ne mutlu bana ..bugun kontrolum var keseyi gorcez insallah gelismelerden haberdar ederim kizlar cok ruya goruyorum ben ya acaba cok dusunmekten mi bilemedim:)

Arkadaşlar merhaba,

Bende 2009 Eylül annesi olarak yeni katıldım aranıza.Durcuğum gözün aydın yeni bebişin.Bende seninle aynı durumdayım 2. ye hamileyim 6 haftalık.Ama geçen doktora gittiğimde suyum az olduğu için düşük riskimin yüksek olduğunu söyledi.Çok üzüldüm.Çünkü çok istedik bu bebeği.Artık istirahat edip, bol bol dua ediyorum.Bakalım ne olacak.

Ooo kimler kimler gelmis heveslendirdim ya sizleri ne mutlu bana ..bugun kontrolum var keseyi gorcez insallah gelismelerden haberdar ederim kizlar cok ruya goruyorum ben ya acaba cok dusunmekten mi bilemedim:)

Çok düşünmektendir kesinlikle
Ayy Rabbim hayırlısıyla kucaklamayı da nasip etsin..
Ben de çook özeniyorum aslında ama çalıştığım için ve hedef yakın olduğu için niyetlenemiyorum...
Gerçi düşükten sonra kürtaj için gittiğimde o masaya çıkınca "Allah'ım iyi ki olmamış, nasıl doğuracaktım" diye şükretmiştim
inşallah evimizi alırız yakın zamanda da, kardeşlerim ben de kızımı

selam güzel hatunlar ben gelidm..
ohh m,is gibi aşureler yapılmış ben çok severim.. nazan maşallah iki çocukla adamı kıskanduruyon kız.. bu ne hamaratlık böyle..
aylinim inşallah minik keseciğini .. valla kız adamı özendiryonuz ikinci çocuğa haaa... zaten bu aralar bade hanımda kardeş isteyip duruyor bende mi niyeti bozsam ne
yeni bir hamişimiz daha gelmiş hoşgeldin darina.. inşallah sağlıkla alırsın yavrunu kucağına.. hakkında hayırlısı olsun sen inancını güzel tut güzel olsun inşallah..

ooo sakuram nerelerdesin kuzum özlettin kendini valla. napıyon nediyon rayyan hanım nasıl anlat bakalım..

iyiyim canım benm çalışıyorum, kızımla uğraşıyorum..
klasik bir hayat yani
Reyyan her zaman olduğu gibi, kurtlu kıpırdak
hiiiç değişme yok, büyüdükçe yaramazlığı da cesareti de artıyor..
korkunun ne olduğunu bilmiyor, oğlan çocukları gibi kavga dövüş
kız denemez yani
senin yavruşun nasıl, kocaman oldular dimi yaa

Selam kizlar..ben geldim yine harikayim sizden bi ricam var belki duymussunuzdur kamuda calisan taseron arkadaslara kadro haberi neyse fazla uzatmiyim onaylarsaniz cook tesekkur edicem optum hepinizi....

Hemen imzalayi tiklayin mail adresinizden onayladiginiz zaman sayilacak yarin son kizlar optim hepinizi...

Merhabalar herkese..
Oooo bayağıdır girmiyordum ben Hayırlı olsun Durucuğum.Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Sen istiyordun bildiğim kadarıyla gözün aydın

Selam kizlar..ben geldim yine harikayim sizden bi ricam var belki duymussunuzdur kamuda calisan taseron arkadaslara kadro haberi neyse fazla uzatmiyim onaylarsaniz cook tesekkur edicem optum hepinizi....

günaydınlar herkeseee...
böyle bir şeyden haberim yoktu canım sağol bilgilendirdiğin için

selam canlar nasılsınız bakalım....burda hava yağmurlu tam miskin miskin battaniye altında uyunacak hava var... birde güzel film oldumu ohh misss..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…