emsalcim canım pozitif düşün , bak o kadar süt yapıcı şeyler yiyip içiyorsun, birazda olumlu düşünüp kendini rahatlatmaya çalış sütün gelir Allahın izniyle
üzüntü sütü kesermiş, üzülmemeye gayret et
emzik olarak bende chicconunkini aldım tok olduğu halde benim kız meme istiyor bende emziği dayıyorum ağzına ma öyle pek istemiyor, zar zor çekiyor bir iki
sanırım başaramadığım tek şey pozitif düşünce onada kızımın sürekli eldivenlerini emmesi engel oluyor aç bu aç diyorum süt yok ki diye devam ediyorum
dün eşimin alıp getirdiği ve tüm yazdıklarıma başladım bakalım artık Rabbim büyüktür
Ben de 3-6 sını kullanıyorum büyük ama sızdırma falan yapmıyor.Ben çok memnun kaldım bence hemen dene.
Emsalcim bizim evde de 15 gündür aynı mevzu.Sütüm niye yok?Sürekli ağlıyorum moralim çok bozuk sürekli içim sıkılıyor bi de üstüne sütsüzlük ve göğüs çatlakları eklenince sulu gözlünün teki oldum.Ama artık karar verdim mama dünyanın sonu değil bebeğimi açlıktan ağlatmıycam.Ne yapalım hayal ettiğim gibi olmadı ama elimden gelen bu kadar diyorum moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.
canım yaa seni o kadar iyi anlıyorum ki
bu gün kızım emiyor çekiyor çekiyor bağırıyor o bağırıyor ben ona bakıp ağlıyorum
artık acı çatlak matlak umurumda değil süt gelse Allah tan mamalar varda imdada yetişiyor çok şükür tabii insan sütü de gelsin istiyor azda olsa
bende bol bol sütüm olsun ve uzun süre emzireyim isterdim
dediğin gibi moral motivasyon ( olursa becerebilirsek artık)
emsal canım benim ikimizde aynı durumdayız.ben dün bulgur pilavı yedim ve biraz dinlendim bir kac damla süt geldi.ama o da cok gaz sancısı yaptı.sabaha kadar kıvrandı cocuk.stres cok etkili benim kız hastaneye yatmadan az cok sütüm vardı.tabi o arada ben cok sıkldım.o zamandır süt yok.süt olsun diye diyorum.kilo veremiyorum ne yazıkki
kızlar dün devit3e basladık.günde 3 damlamı kullanıyorsunuz bize dr öyle söyledi.hergün aynı ögünde kullan dedi komsum siz nezaman kullanıyorsunuz.
ben daha dr kontrolüne gitmedim.dr 40ında gel dedi.ama cokmu gec acaba.
evet birde o var dinlenebilmek uykusuz yorgun geziyorum sürekli
eşim sağolsun sen yat uyu azcık ben bakarım diyor ama kızımda kalıyor aklım güvenemiyorum eşimde olsa kızım dalarda uyursa bende diken üstünde uyuyorum onun yanında
benimde sütüm ilk gün gelmişti ne güzel ama bizde sıvı kilo kaybı ve ateşle hastanede yattık doğumun 2. günü o zaman o kadar üzüldüm ve ağladım ki o gün azaldı hastanede mamaya başlamıştık ama ben bu kadar az oldugunu bilmiyorudum hele sağınca çıkan miktarı görünce deli oldum
bende aynen senin gibiyim onu ye bunu ye kilo vermedim sadece 7 kilo onuda bu iki günde geri almışımdır
birde beni deli eden diger bir durum gelen giden aaa bebeğin çok zayıf ama sen baya kilo almıştın demekki kendine almışsın diyor o zaman çıldırıyorum
kendimi dev gibi ama işe yaramayan biri olarak görüyorum
Selam kızlar nasılsınız?
Canım emsalim tatlım benim lütfen üzme kendini , kendini üzüpte esramızı da üzme...Hilkamında dediği gibi mama dünyanın sonu değil allaha bin şükür bebeklerimiz sağlıklı. Söylediğim gibi ben sadece 1 ay emmişim anne sütü , geri kalan zamanda hep pirinç unu yedirmiş annem , allah bin şükür çoğu insandan çok daha sağlıklıyımdır asla hemen hasta oluvermem ki pirinç ununun içinde ne olduğu nasıl kilo aldırdığı bile şüpheli??? Rabbim meleklerimizi korusun. Dün gece topikte 8 aylıkken bebeğini kaybetmiş bir annenin yazısını hüngür hüngür ağlaya ağlaya okudum ve ondan sonra her durumda şükretmemiz gerektiğini çok daha ii anladım...Onun bebeği doğuştan böbrek yetmezliği ile doğmuş ve hiç büyümemiş yatıp kalkıp halimize şükredelim hayatım....
haklısın canım arkadaşım benim rabbime binlerce kez şükürler olsun sağlıkları yerinde
Allah ım meleklerimizi her türlü olumsuzluktan korusun inşallahhh
benim ve benim gibi olan arkadaşların ki annelik iç güdüsü işte mamalar kurtarımız ama inan bana zor bir durum bi anne için ama ne yapalım artık demi
sağlıkları yerinde olsun varsın zayıf olsunlar mama yesinler Rabbim korusun meleklerimizi
emsalcim canım ya üzülme , elinden geleni yapıyorsun, bak sen üzüldükçe bebek de huzursuz olur, mama vermeyi hiçbirimiz istemeyiz ama gelmeyince gelmiyo işte, benimde sanki bugün azalır gibi oldu, yarın gidip makine alcam, bir de öyle deneyim. ben de stres içindeyim, sütün gelmesi de inan bi işe yaramıyo, benim sütüm geliyo ama bebek az kilo almış... bir de öyle bi durum var. az alırsa bizim doktor da mamaya başlatır muhtemelen. mamadan kaçış yok yani. olsun mama zararlı mı sonuçta hayır, güçlü olmalıyız ... çünkü ben huzrsuz olursam bebek de daha çok ağlıyor.... bunu farkettim....
eslemcim bend e en fazla 4 saatte bir değiştiriyorum... ama genel olarak 3 saatte bir değiştiriryorum. 2 saatte bir uyanıyor, yarım saat emzirip değiştiriyorum. belki de bez pişik yapmışdır. ben huggiesden memenun kaldım, dene istersen, bir de bepantene sür pişik yerine....
canım haklısın sanırım bakalım azcık toparlanırım inşallahh
makine aldım o zaman daha kötü oldu yaa görmeseydim belki daha iyi olacaktım
medela nın aldım dilek memnunmuş söyledi eşim gitti aldı geldi sağmaya başladım her sağdıgımda çıkan süt belli makina boşuna kirleniyor :)))
neyse Allah ım hepimizin yardımcısı olsun
halimize bin şükür çok şükür evlatlarımız sağlıkla sıhhatle kollarımızda
emsalcim
canım üzme tatlı canını lutfen
sen uzulursen bebek de sutun de etkilenir
dünyanın sonu değil, saglıklı olsunlar da mama yemiş onemli degil tatlımm
işallahh düzeleceğim canım benim amin haklısın