2009 Eylül Anneleri

Selam kızlar nasılsınız?
Canım emsalim tatlım benim lütfen üzme kendini , kendini üzüpte esramızı da üzme...Hilkamında dediği gibi mama dünyanın sonu değil allaha bin şükür bebeklerimiz sağlıklı. Söylediğim gibi ben sadece 1 ay emmişim anne sütü , geri kalan zamanda hep pirinç unu yedirmiş annem , allah bin şükür çoğu insandan çok daha sağlıklıyımdır asla hemen hasta oluvermem ki pirinç ununun içinde ne olduğu nasıl kilo aldırdığı bile şüpheli??? Rabbim meleklerimizi korusun. Dün gece topikte 8 aylıkken bebeğini kaybetmiş bir annenin yazısını hüngür hüngür ağlaya ağlaya okudum ve ondan sonra her durumda şükretmemiz gerektiğini çok daha ii anladım...Onun bebeği doğuştan böbrek yetmezliği ile doğmuş ve hiç büyümemiş yatıp kalkıp halimize şükredelim hayatım....

emsalcim canım ya üzülme , elinden geleni yapıyorsun, bak sen üzüldükçe bebek de huzursuz olur, mama vermeyi hiçbirimiz istemeyiz ama gelmeyince gelmiyo işte, benimde sanki bugün azalır gibi oldu, yarın gidip makine alcam, bir de öyle deneyim. ben de stres içindeyim, sütün gelmesi de inan bi işe yaramıyo, benim sütüm geliyo ama bebek az kilo almış... bir de öyle bi durum var. az alırsa bizim doktor da mamaya başlatır muhtemelen. mamadan kaçış yok yani. olsun mama zararlı mı sonuçta hayır, güçlü olmalıyız ... çünkü ben huzrsuz olursam bebek de daha çok ağlıyor.... bunu farkettim....

eslemcim bend e en fazla 4 saatte bir değiştiriyorum... ama genel olarak 3 saatte bir değiştiriryorum. 2 saatte bir uyanıyor, yarım saat emzirip değiştiriyorum. belki de bez pişik yapmışdır. ben huggiesden memenun kaldım, dene istersen, bir de bepantene sür pişik yerine....

eslemcim
her alt değiştirmede, özellikle çiş yapmışsa pişik kremi sürmememi soyledi cocuk dr.umuz.
fazlası da pişik yaparmış ıslak tuttugu için. ve kesinlikle uni baby yeni dogan için ıslak mendil de olsa
kullanmamamı soyledi. ben ilk günler kullandım ama şimdi bıraktım. her gün kaynamış ılımış su
hazırlıyorum bir kez. pamukla siliyorum. pamukda makyaj temizleme için olanını aldım daha kolay
kullanıyorum. ayrıca 2 saatte bir emzirmek için uyandırıyorum ben. bu yuzden sık sık altı değişiyor.
uyandırmak için once altını açıyorum, sonra emziriyorum ve emzirirken zaten uykuya dalıyor.
hastanede de aynı şeyi soylediler. gazını çıkarmak içinde çok ugraşma dedi dr.umuz.
agızdan cıkacaksa ilk birkaç dakika içinde çıkarmış. çıkmazsa bagırsaklar emmiştir sütü, alttan cıkar dedi.
tabi çok sancı çeken minikler için aynı şey mümkün olmayabilir.
ayrıca en iyi bezin prima oldugunu soyledi. pişik yapmaz dedi, ben de kullanıyorum bu yuzden.

Son düzenleme:
emsalcim
canım üzme tatlı canını lutfen
sen uzulursen bebek de sutun de etkilenir
dünyanın sonu değil, saglıklı olsunlar da mama yemiş onemli degil tatlımm

Anne Sütü Bebekte Gaz Yapar mı?

Doktorların “anne sütü bebekte gaz yapmaz” önerilerine uyarak yediklerime dikkat etmiyordum. Sonra birgün bulgur pilavı yediğimde Eyüp’ün sabahtan akşama kadar huysuzlanıp, ağladığını farkettim. Bunun üzerine gaz yapan yiyecek-besinleri araştırmaya başladım. Birgün bir aile büyüğümüzle yaptığım telefon görüşmesinde de anne sütünün gaz yaptığını ve yediklerime dikkat etmem gerektiği teyidini alınca gaz yapan yiyecekleri teker teker kesmeye başladım. Yiyecekleri kestikçe Eyüp’ün çok rahatladığını eskisi gibi ağlama nöbetleri geçirmediğini farkettim. Şaşılacak bir biçimde; diyette bir kaçamak yapınca Eyüp’ün eski ağlamalarına döndüğünü farkettim.

Eyüp artık 3,5 aylık oldu. Gaz sancıları yavaş yavaş geçmeye başladı. Şimdiye kadar gaz yapıcı besinlerden uzak durmaya çalıştım. Şimdi azar azar perhizimi bozmaya başladım. Benim gibi bebeğinde gaz sorunundan muzdarip olan annelere yardımcı olabilmek için bize çok faydalı olan perhiz reçetemi, başka anneler de yararlanabilsin, benim gibi acemilik çekmesin diye buraya ekliyorum. Tabi ben kışın uyguladığım için biraz kış perhizi gibi oldu bu reçete.

Gaz Yapıcı Gıdalar:

1. Meyveler: Portakal, kivi, elma, armut
2. Sebzeler: Lahana ve türevleri, karnabahar ve türevleri, pırasa, yeşil sebzeler, salatalık, turşular, bunlarla yapılan yemekler, çiğ soğan ve sarımsak (pişmiş değil)
3. Bakliyat-tahıl: Kuru fasulye, bulgur ve mercimek başta olmak üzere tüm tahıllar, bunlarla yapılan yemekler. Gaz yapmayan tek tahıl pirinç.

Bu listeyi görüpte “e ben şimdi ne yiyeceğim?” diyebilirsiniz. Anne her zamanki gibi bu seferde fedakarlığı gösteren taraf oluyor. Korkmayın en güzel şeylerden yiyorsunuz.

1. Çorbalar: Et-tavuk suyu çorbalar, tarhana çorbası, unlu çorbalar (yayla çorbası, şehriye çorbası, pirinç çorbası..) Bunlar hem gaz yapmayan hem de sütü arttırıcı özellikteki çorbalar.
2. Yemekler: Et-tavuk yemekleri, patates yemekleri, kereviz yemeği, enginar yemeği, makarna, pilav
3. Süt-Yoğurt: ıçerisine gazını alması için şeker ya da tuz ekleyip tüketebilirsiniz. Şeker-tuz, sütün-yoğurdun içindeki gazı alıyor.
4. Hamur işleri: Hamur işleri gibi kuru olan şeyler çoğunlukla gaz yapmıyor. Sütlü tatlılar da şekerli olduğu için yenilebilir.
5. Meyve:Muz

Gördüğünüz gibi liste o kadar da iç karartıcı değil. Üç ay kadar bunlardan uzak durulunca zaten 3 aydan sonra gaz sorunu hafifliyor. Bu listeyi uyguladıktan sonra ufak tefek kaçamak yaptığım zaman Eyüp’teki huzursuzluğun nedenini çok rahatlıkla anlayabiliyordum. Bebeği her ağladığında değil, en erken iki saatte bir emzirmekte bebeğin yediğini hazmetmesini sağlıyor. Bir de bebeğin ayağını yukarı kaldırıp, karnına doğru hafifçe basılı tutarak gazını daha rahat atmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca gaz sancısı olmasa da bebekler üşütüp sancılanabiliyorlar. Üşütme sancısına da birkaç çay kaşığı şekerli ılık su içirmek çok iyi geliyor. Ben Ömer ‘e şekerli su içirilince çok kızıyordum, sadece anne sütü alacak diye. Ama gelin görün ki sancıyı geçirmek için birebir.
Bu arada size bir tavsiye: büyüklerinizin tecrübelerini sakın kulak ardı etmeyin!

canım biz multi tabs kullanıyoruz ...1 yasına kadar dedi doktorumuz...ayrıca canım benim doktorumda bana 4o ın cıkınca gel tekrar demisti merak etme gec degil dogum kontrolu hakkında konusmak için cagırıyo . . . .ona gore neyle koruncagımızı belirleyecek sanırım

kızlar bu yazıyı mutlaka okuyun
iyi bir yol gosterici

tubacım tesekkurler yazı ıcın icinde faydalanacagımız guzel bilgiler var

su yazıyı yazmak için ne kadar bekledim...tam yazcam bizimki mızıklandı . . . . .bugun butun gun emzirdim...gak dedikce meme guk dedikce meme......yanı oyle oluyor ki bazen 20 dakika da bir ya da yarım saatte bir emzirdigim oluyor el insaf diyorum sut mu kalır memede ve kalmıyorda....sutun dolmasına izin vermiyorum ki ....iki saatte bir normalidir yada üç saatte bir ama sagolsun evdekiler tepemde hep...ac bu...aranıyor bu ....mama yapalım .....mamayı en son care olarak hep saklıyorum ...gece 12 gibi verince iyi oluyor sabaha kadar uyuyo en azından.....ama bazen ne yazık kı gunduzde vermek zorunda kalıyorum uzulerek :sinifsinif: . . . . . .ne olcak boyle bilmiyorum

kizlar cok acayip gaz sorunumuz var
dun gece iyice zordu hic uyumadik diyebilirim artik yorgunluk ve uykusuzluktan byilmak uzereyim.
oglusum acayip bir sanci cekiyor bacaklarini karnina cekip agliyor tam uyuyor 15 dk gecince yine feryat figan uyniyor, soole kesintisiz 1-2 saatlik uykumuz yok napicam bilmiyorum, sabah olunca biraz rahatliyor 2-3 saat uyuyor oglene dogru. am ogleden sonradan itibaren yine sancilaniyor.
yine uyku yok, nolur yardim edin bu kolik mi????

sizler 2-3 saatte 1 uyandirip emziriyorum dedikce nasil ozeniyorum anlatamam, daha oyle bir durumumuz olamadi, biz ne zaman 2- 3 saat kesintisiz uyumaya baslicaz acaba?
bazilari 40' i cikana kadar boyle olur sonra gecer diyorlar

canım benim allah yardımcın olsun
şu metsil çok işe yarıyormuş
sanırım emelcim kullanıyordu
bir dene istersen

canım kolik degildir tam . . .çunku kolik kesintisiz 5-6 saat aglama seklinde oluyor......bu gaz sancısı bizde de var ne yazık kı ve dedigin gibi 40ından sonra rahatlarsınız diyorlar bende dort gozle bunu bekliyorum........benim oglum altı temiz karnı tok ama aglıyo......ayaklarını karnına dogru çekip ıkınır gibi sesler çıkartıyor.....surat kıpkırmızı ıkınmaktan tabi bazen içtigi sutler agzından geliyor ıkınırken...........zeytinyagı ile karnını ve ayaklarını ovuyoruz...sac kurutma makınesi acıyoruz o esnada hafif ayarda çok yakından tutmayarak sıcaklık veriyoruz karın masajıyla beraber bu onu rahatlatıyor......gaz için damlamız var sab smplex dogru yazmadım adını ama onu kullanıyoruz.....birde rezene cayı veriyorum ben 3 oğun 6-7 çay kasıgı...ne bileyim yinede oluyo sancımız ama bunlaı yapmazsak durum daha kotu olurdu sanırım

saol tubacim napcaz bilmiyorum
gece uykusuzlugu gectim onun aci cektigini gorup caresi kalmak cok kotu
hastaneden ciktiktan sonraki 2 gun superdi surekli uyuyor felan derken bu sancilar basladi.
normalde sancisi yokken cok uysal bir bebek sakin sakin duruyor ama ne zaman gaz basliyor bebegim acayip kivraniyor. of of hakkaten allah yardimcimiz olsun
sanirim bu kolik dedikleri sey, genelde erkek bebeklerde olurmus zaten

emelcim anlik gaz cikartmasi da hic rahatlatmiyor ki
o kadar gaz cikartiyor yine ayni yine ayni bunyei hmen yenilerini yapiyor sanirim
artik benim yuzumden mi diye ayaklarimda corap ustu terlik geziyorum ymeklerime cok dikkat ediyorum ben gaz olmiiim ki ona da gecmesin diye ama faydasi olmadi
yalniz tamamen ayni sikayeter senin bebeginle, karnina cekip ikiniyor kipkirmizi oluyor bizimkide
ne kotu birseymis yaaa bu gaz, hamileyken nedense sanki hic bizim basimiza gelmicekmis gibi geliyordu

su an mesela hala uyumadi halbuki o kadar uykuu varki anlatamam gozleri kapaniyr ama sanci oldugu icin uyuyamiyor kuzu
allah hepimizin yardimcisi olsun insallah
tek tesellim sutum yetiyor en azindan o konuda rahat ediyoruz

canım bu gaz sancıları erkek bebeklerde daha yogun yasanırmıs........genelde 15 gunlukken baslarmıs...en siddetli oldugu zamanlar 4-6 haftalar arasıymıs........3 ay kadar gittikce hafifleyerek devam edermis........ayaklarını kesinlikle usutmeyeceksin ...ben çorap ve patık giyiyorum......usuttunmu direk sutten bebege geciyor......yediklerine de dikkat etmek gerekiyor elbet

annem içerde uyutmaya calısıyordu bana fenalık geldi bıraktım onları buraya geldim...insan bi noktadan sonra kafayı yemeye baslıyor........Allahım sabır versin bize ne diim

ayy kızlar hepimizinsorunu aynı yaa inanın eşiminde benimde kolarımız koptuu..yavrum yeni yattı ama uyanacak gibi mızmızlanıyorr... yaa bu sancılar olmasaydı keşke... ağlıyorr........

ebru canım gozun aydın. sık girewmıyorum tebrıkde edemedım. bizde aynı sıkıntıyı yasadık gece acıle goturduk oglumu. lagma yaptılar ama kakasını yapınca 2 saat uyudu sonra yıne aynı aglamalr. sabah sureklı takıp edecek dr umuza gıttık. tum kontrollerden sonra 15 gunden once gaz olmaz dedı ve oğlumun memeyi tam almadıgına kararverdı. dogruydu cunku goguslerım taş gibi şişmişti ve tam tutamıyordu kuzum. bıraz sagdım rahatladı içti doydu venormale donduk..

sanırım başaramadığım tek şey pozitif düşünce onada kızımın sürekli eldivenlerini emmesi engel oluyor aç bu aç diyorum süt yok ki diye devam ediyorum
dün eşimin alıp getirdiği ve tüm yazdıklarıma başladım bakalım artık Rabbim büyüktür

canım yaa seni o kadar iyi anlıyorum ki
bu gün kızım emiyor çekiyor çekiyor bağırıyor o bağırıyor ben ona bakıp ağlıyorum
artık acı çatlak matlak umurumda değil süt gelse Allah tan mamalar varda imdada yetişiyor çok şükür tabii insan sütü de gelsin istiyor azda olsa
bende bol bol sütüm olsun ve uzun süre emzireyim isterdim
dediğin gibi moral motivasyon ( olursa becerebilirsek artık)

evet birde o var dinlenebilmek uykusuz yorgun geziyorum sürekli
eşim sağolsun sen yat uyu azcık ben bakarım diyor ama kızımda kalıyor aklım güvenemiyorum eşimde olsa kızım dalarda uyursa bende diken üstünde uyuyorum onun yanında
benimde sütüm ilk gün gelmişti ne güzel ama bizde sıvı kilo kaybı ve ateşle hastanede yattık doğumun 2. günü o zaman o kadar üzüldüm ve ağladım ki o gün azaldı hastanede mamaya başlamıştık ama ben bu kadar az oldugunu bilmiyorudum hele sağınca çıkan miktarı görünce deli oldum
bende aynen senin gibiyim onu ye bunu ye kilo vermedim sadece 7 kilo onuda bu iki günde geri almışımdır
birde beni deli eden diger bir durum gelen giden aaa bebeğin çok zayıf ama sen baya kilo almıştın demekki kendine almışsın diyor o zaman çıldırıyorum
kendimi dev gibi ama işe yaramayan biri olarak görüyorum

haklısın canım arkadaşım benim rabbime binlerce kez şükürler olsun sağlıkları yerinde
Allah ım meleklerimizi her türlü olumsuzluktan korusun inşallahhh
benim ve benim gibi olan arkadaşların ki annelik iç güdüsü işte mamalar kurtarımız ama inan bana zor bir durum bi anne için ama ne yapalım artık demi
sağlıkları yerinde olsun varsın zayıf olsunlar mama yesinler Rabbim korusun meleklerimizi

canım haklısın sanırım bakalım azcık toparlanırım inşallahh
makine aldım o zaman daha kötü oldu yaa görmeseydim belki daha iyi olacaktım
medela nın aldım dilek memnunmuş söyledi eşim gitti aldı geldi sağmaya başladım her sağdıgımda çıkan süt belli makina boşuna kirleniyor :)))
neyse Allah ım hepimizin yardımcısı olsun
halimize bin şükür çok şükür evlatlarımız sağlıkla sıhhatle kollarımızda

emsalcim
canım üzme tatlı canını lutfen
sen uzulursen bebek de sutun de etkilenir
dünyanın sonu değil, saglıklı olsunlar da mama yemiş onemli degil tatlımm

işallahh düzeleceğim canım benim amin haklısın

ah aysecim ah ne diim bilmiyorum ki....hepimiz aynı seyleri yasıyoruz....ne yazık kı bunun tıbben bi careside yok....yeri geliyor o kadar bunalıyorum ki anlatamam......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…