2009 Eylül Anneleri

bizde iki gündür gaz sancısı ve kaka problemi yaşıyoruz.. yavrum ıkına ıkına kıpkırmızı oluyor.. hepimizin bebişlerinde varsa doğal bir süreç demek ki sabretmekten onları elimizden geldiğince rahatlatmaktan başka çaremiz yok..

ebru canım gozun aydın. sık girewmıyorum tebrıkde edemedım. bizde aynı sıkıntıyı yasadık gece acıle goturduk oglumu. lagma yaptılar ama kakasını yapınca 2 saat uyudu sonra yıne aynı aglamalr. sabah sureklı takıp edecek dr umuza gıttık. tum kontrollerden sonra 15 gunden once gaz olmaz dedı ve oğlumun memeyi tam almadıgına kararverdı. dogruydu cunku goguslerım taş gibi şişmişti ve tam tutamıyordu kuzum. bıraz sagdım rahatladı içti doydu venormale donduk..

dogru canım 15 gunden once gaz sancısı baslamıyor seninki yazık acmıs da aglaması ondanmıs kıyamam

dr hergün banyo yaptırın dedi bize
henuz uygulayamadık 2 gunde 1 yıkıyoruz
gobegi dustugunden beri ama
siz nasıl yapıyorsunuz?

bu arada banyo ılık olunca nasıl iyi geliyor bebege anlatamam
gece mışıl mışıl uyuyor

emsal canım sen kafana taktıkca sorunun daha da artacak. bu yuzden sut için birinci şaart keyfın yerınde olması gerekıyor. rezene cayı iç canım. birde banyolar ve bol su içmek önemli. bana verılen tavsiyeler bunlar. inşallah sütün gelir canım

gidip banyo suyunu hazırlıyım ben
uyandırıp banyo yaptırıp ve emzirip uyutmak istiyorumm
allahım uykuya çok ihtiyacım var bu gece umarım uyuyabilirim
hepinize iyi geceler

dr hergün banyo yaptırın dedi bize
henuz uygulayamadık 2 gunde 1 yıkıyoruz
gobegi dustugunden beri ama
siz nasıl yapıyorsunuz?

bu arada banyo ılık olunca nasıl iyi geliyor bebege anlatamam
gece mışıl mışıl uyuyor

ben hergun yaptırmaya calısıyorum canım. gobeği bekleme dediler. kilosu iyi diye sanırım. bizde hemen hergun yıkıyoruz

emelcim inan rabbim öyle güç veriyorkii annelik bambaşka bişey bebeğin karnı ağrıyor dün eşim tek nefes maç izliyor nasıl sinir oldum bilemezsinn bağırdımm geldii aklı maçtaa hala.. bugün çok yardım etti ama valla yardım şart tek başına olmuyor.. az önce uyandı azcık emdi yattı.. gazını çıkarmadım valla uyanacak diye korktumm.. birde kızlar benim bebek en fazla 10 dk emiyor.. genelde 3.4 dk emiyor doktor 20 dk birini 20 dk birini ver dedii.. nerde..... sizinkilerde öylemi. nasıl çabuk yazıyorum varya uyanacak yazamıycam diyee...:) buarada eslemm yani arifecimm tickerim çok güzel olmuş ellerine sağlık çok sağol... bitürlü yapamamıştımm valla çok makbule geçtii..
fitil veren varmı bebeğine..ağrı kesici..

tubacım geceleri 40 çıkmamış bebek yıkanmaz diye biliyorumm benn...batılda olsa gündüz yıkansa daha iyi değilimi canım...

arkadaslar 17 günlük oldu bebişim ben humananın iyi geceler bitki çayını aldım aranızda bebeğine bu çaydan veren varmı.geceleri hiç uyumuyor gaz problemi var cok ağlıyor .

arkadaslar 17 günlük oldu bebişim ben humananın iyi geceler bitki çayını aldım aranızda bebeğine bu çaydan veren varmı.geceleri hiç uyumuyor gaz problemi var cok ağlıyor .

canım dr a sormadan kullanma derım ben. ben ıkı sefer dr ıle gorustum. su bıle verme dedı. gaz için ilaç istedim her duruma krsı yazıyorum ama kullanmak yok dedı. uzman tv sitesinde dr çok guzel tavsıyeler verıyor gaz sancısını azaltmak için. ben dinledim. yarından ıtıbaren 15 gunluk oluyoruz ve gazımız başlayabılır artık bızımde.

emsal canım sen kafana taktıkca sorunun daha da artacak. bu yuzden sut için birinci şaart keyfın yerınde olması gerekıyor. rezene cayı iç canım. birde banyolar ve bol su içmek önemli. bana verılen tavsiyeler bunlar. inşallah sütün gelir canım

canımıniçi senide tebrik ederim ben hastaneler ev eve alışma süreci kızımla derken çok sık giremedim bi kaç gündür burdayım Allah ım yavruna uzun ömürler versin ana babalı sağlıklala sıhhatle büyüsün inşallahh erkekin tatlım
bu arada rezene çayıda içiyorum tatlım yaa yapmadıgım içmedigim şey kalmadı
inşallahh gelir canım

herkezde gaz problemi var galiba..kızlar korkudan gaz yapıcı hiç bişe yiyemiyorum...bugün biraz yedim oğlumda da huzursuzluk başladı...şu 3 ay boyunca birdaha yemek mi asla....

gaz yapmayan şeyler şekerli süt yoğurt...
tarhana ve tavuk suyuna çorbalar pilav tavuk et sütlaç kayısı makarna ve muz... aklınızda bulunsun...

emelcim meryemcim 15 gunden once baslamaz demissiniz ama bizimki daha 8 gunlukken basladi bu gaz sancilari
emel aynen senin dedigin gibi srekli bacaklarini karnina cekiyor ikiniyor kipkirmizi oluyor zaten bagirsaklarindanda gurul gurul sesler geliyor kuzumun, dmekki bizde erkenden basladi
bende yediklerime cok dikkat ediyorum gaz yapacak bisey yemiyorum kendimi sicak tutuyorum,
ama cingenenin dedigi cok mantikli bu yasanmasi gereken bir surec belkide , sonucta tum vucudu normal hayata adapte olmaya calisiyor, sindirim sistemi gelisiyor,bu cektigi sancilar onun icin faydali bile olabilir. artik sabredip beklemekten baska care yok ama hakkaten uykusuzluk insani mahvediyor. her an aglamaya hazir durumdayim oyl oluncada suclulk duyuyorum ne bicim anneyim ben, en ufak birseyde pes ediyorum diye :KK43:(( oysa kuzum icin her dakik sukretmem lazim :KK43:

emsalcim nolur uzme canini, bu kadar ugrasa sutun gelecektir, bence makinayla sagmaya devam et o artmasini saglayacaktir. sobucta bebek ne kadar emerse o kadar artar diyorlar, makinada ayni gorevi gorur bence
hem gelmese nolacakki canim, bak bu kadar insan mama veriyor hic sorun etme bence, sen kuzunla ilgilen sacma sapan konusanlarada kulaklarini tika gec bosver.

bu arada bende bu uykusuzluk yorgunluk uzerine tum aldigim kilolari verdim hatta doguma baslangic kilomdanda eksiye dustum :KK43:( iyi birsey diye dusundum ilk baslarda ama benim sorunum acayip istahsizim sanirim yorgunluk yuzunden. gcem gunduzum birbirine karistigi icinde hic aclik hissetmiyorum zorla yemek yediriyorlar , herkes endise ediyor beslenemeyip bbegide besleyemezsem diye :KK43: bende onlarla ugrasiyorum surekli ye, yemen lazim, bak sutun azalir kesilir falan filan

bu arada ilk gunden beri geceleri yalniziz kuzumla kimseyi istemedim yanimda, kayinvalidem saolsun ilk hafta sabah erkenden gelip gece 12 gibi evine gitti tum yemek temizlik her isimi halletti, ama bu hafta onu da biraz dinlendiriyoruz artik :)
kendi annem ise bi gun geli kalmadi yaaa cok uzuldum, o da kendince sebepler uetiyor neymis rahat hissetmiyormus erkek kardesim babam evde kaliyormu onlara kim bkcak derken bana yardim etmedi edemedi.
amaaan neyse allah guc kuvvet versin biz kendimize bakariz insallh

bu arada firsat bulmusken herseyi yaziyorum :) benim sezeryan yerimin ust tarafi hala sis sizinde boyle biseyiniz var mi? acaba kendimi cok yordum cok fazla hareket ettim hic oturmadim yatmadim diye zorladim ondan mi oldu yoksa normalde bu sislikler oluyor mu?

emelcim inan rabbim öyle güç veriyorkii annelik bambaşka bişey bebeğin karnı ağrıyor dün eşim tek nefes maç izliyor nasıl sinir oldum bilemezsinn bağırdımm geldii aklı maçtaa hala.. bugün çok yardım etti ama valla yardım şart tek başına olmuyor.. az önce uyandı azcık emdi yattı.. gazını çıkarmadım valla uyanacak diye korktumm.. birde kızlar benim bebek en fazla 10 dk emiyor.. genelde 3.4 dk emiyor doktor 20 dk birini 20 dk birini ver dedii.. nerde..... sizinkilerde öylemi. nasıl çabuk yazıyorum varya uyanacak yazamıycam diyee...:) buarada eslemm yani arifecimm tickerim çok güzel olmuş ellerine sağlık çok sağol... bitürlü yapamamıştımm valla çok makbule geçtii..
fitil veren varmı bebeğine..ağrı kesici..

merhaba canım ...valla bende bazen kızıyorum bizimkisine o kadar ilgisiz oluyo ki . . . . .yeter ya diyorum emiren gazını cıkaran masajını yapan benim al birazda sen ilgilen gazını cıkart uyutmayı dene . . . . .bazen unutuyorlar canım durtmek gerekiyor illa yoksa yapmayacaklarından degil ...bizimkisi babasında guzel duruyor masallah

canım en ideali o aslında en az 20 dakika emzirmek gerekli ...benim ilk zamanlarda oyleydi simdi 10 dakikaya indi nasıl sinir oluyorum bi bilsen bilemedin 15 dakika en fazla çok nadır yanı 20 dakikayı bulması....fitil vermek iyi degil canım alıskanlık yapıyor....mama agırlıklı beslenen bebeklerde kabız olma olasılıgı daha fazla ......ben gunde 1 kez mama veriyorum oda gece 12 gibi ....uyanmasın sabaha kadar diye . . . . .bununla birlikte sabah oğle ve aksam 1 çay kasığı zeytinyağı içiriyorum kolay kakasını yapsın diye ve isede yarıyor aklında olsun canım

canım benim humananın degil ama ben gunde 3 kez rezene çayı veriyorum demlik poset seklinde olanlardan iyi geliyo gibi sakınlesiyo biraz

emelcim meryemcim 15 gunden once baslamaz demissiniz ama bizimki daha 8 gunlukken basladi bu gaz sancilari
emel aynen senin dedigin gibi srekli bacaklarini karnina cekiyor ikiniyor kipkirmizi oluyor zaten bagirsaklarindanda gurul gurul sesler geliyor kuzumun, dmekki bizde erkenden basladi
bende yediklerime cok dikkat ediyorum gaz yapacak bisey yemiyorum kendimi sicak tutuyorum,
ama cingenenin dedigi cok mantikli bu yasanmasi gereken bir surec belkide , sonucta tum vucudu normal hayata adapte olmaya calisiyor, sindirim sistemi gelisiyor,bu cektigi sancilar onun icin faydali bile olabilir. artik sabredip beklemekten baska care yok ama hakkaten uykusuzluk insani mahvediyor. her an aglamaya hazir durumdayim oyl oluncada suclulk duyuyorum ne bicim anneyim ben, en ufak birseyde pes ediyorum diye :KK43:(( oysa kuzum icin her dakik sukretmem lazim :KK43:

emsalcim nolur uzme canini, bu kadar ugrasa sutun gelecektir, bence makinayla sagmaya devam et o artmasini saglayacaktir. sobucta bebek ne kadar emerse o kadar artar diyorlar, makinada ayni gorevi gorur bence
hem gelmese nolacakki canim, bak bu kadar insan mama veriyor hic sorun etme bence, sen kuzunla ilgilen sacma sapan konusanlarada kulaklarini tika gec bosver.

bu arada bende bu uykusuzluk yorgunluk uzerine tum aldigim kilolari verdim hatta doguma baslangic kilomdanda eksiye dustum :KK43:( iyi birsey diye dusundum ilk baslarda ama benim sorunum acayip istahsizim sanirim yorgunluk yuzunden. gcem gunduzum birbirine karistigi icinde hic aclik hissetmiyorum zorla yemek yediriyorlar , herkes endise ediyor beslenemeyip bbegide besleyemezsem diye :KK43: bende onlarla ugrasiyorum surekli ye, yemen lazim, bak sutun azalir kesilir falan filan

bu arada ilk gunden beri geceleri yalniziz kuzumla kimseyi istemedim yanimda, kayinvalidem saolsun ilk hafta sabah erkenden gelip gece 12 gibi evine gitti tum yemek temizlik her isimi halletti, ama bu hafta onu da biraz dinlendiriyoruz artik :)
kendi annem ise bi gun geli kalmadi yaaa cok uzuldum, o da kendince sebepler uetiyor neymis rahat hissetmiyormus erkek kardesim babam evde kaliyormu onlara kim bkcak derken bana yardim etmedi edemedi.
amaaan neyse allah guc kuvvet versin biz kendimize bakariz insallh

bu arada firsat bulmusken herseyi yaziyorum :) benim sezeryan yerimin ust tarafi hala sis sizinde boyle biseyiniz var mi? acaba kendimi cok yordum cok fazla hareket ettim hic oturmadim yatmadim diye zorladim ondan mi oldu yoksa normalde bu sislikler oluyor mu?

ebrucum haklısın bebeklerimizin bagırsak sistemleri yeni yeni gelisiyor ve bu yasanması gereken bir sureç.....sabretmekten baska yapcak biseyimiz yok ne yazık kı ...........o dikis yerinin hemen ustu benimde şiş canım normal yani......ama tabi ki çok zorlatmamak çok yogun is yapmamak lazım . . . . . . .

kızlar peki o bolgedeki tüy isini ne yapmayı dusunuyorsunuz? yanı muhakkak çıkmaya baslamıstır tuyler ....agda su an ıcın uygun olmaz heralde jilet ya da tuy dokucu mu kullansak

emelcim aynisini bende dusundum doktorum dogumdan 1 ay sonraya kontrole cagirdi, nasil olcak tuy isi bilmiyorum agda yapilmaz heralde
jiletten baska yol yok gibi gorunuyor yalniz ben hic bir seye vakit bulamiyorum :KK43: tirnaklarim cadi tirnagi gibi uzadi onlar kesmeye bile vaktim olmadi, bu sabah biraz sakinlesti oglumda buraya girip yaabiliyorum bunlari yoksa surekli yapisik ikiz modunda geziyoruz
ilk baslarda bizimkide memeye yapisik geziyordu 45 dk 1 saat emdigi oluyordu ama bu aalar bizimkide en fazla 15 dk felan emiyor cok nadir 20-25 dakkalari buluyor :KK43: iyi beslenemiyor mu acaba, goguslerimde surekli sis sut akiyor ucundan gogus pedsiz gezemiyorum :KK43:
1 kere sagayim dedim tam bitiremedigi icin goguslerimi onda da sagdim kuzu uyandi meme istedi sut yok ikisinde de. o yuzden simdi cesarette edemiyorum sagmaya

peki sagarken tek gogsu mu sagmamiz gerekiyor en fazla kac cc sut cikar bi gogusten ya da bebek icin ne kadari 1 emmelik yeter bilginiz var mi?
bn 80 cc cikarmistim 1 onceki sagmamdan yeterli mi 1 ogun icin sizce

canım burdaki annelerin çogu 20-30 cc çıkartmıslar sagmayla sen gene iyi çıkartmıssın 80 çok iyi . . .doktorumuz 100 cc içer bir bebek demisti bir gunde mi yoksa tek bir beslenmede simdi hatırlayamıyorum oda bir çay bardagı sut yapıyor . . . .masallah senin sutun tasıyormus nazar degmesin . . . . . .20 dakika en ideal emzirme suresi sanırım . . .gazını cıkarttıktan sonra diger gogus icin de 20 dakika oldu mu yeterlidir sanırım toplam 40 yapıyor .....2 saatte emzirme molası versen yerine dolar tekrar sutler iste

kızlar peki o bolgedeki tüy isini ne yapmayı dusunuyorsunuz? yanı muhakkak çıkmaya baslamıstır tuyler ....agda su an ıcın uygun olmaz heralde jilet ya da tuy dokucu mu kullansak[/QUOTE]

selamlar,9 ay oldu doğum yapalı halen ağda kullanamıyorum,tüy dökücü kullanıyorum.çünkü dikişlerim tam kapanmadı.

marhaba kızlar inanamıyorum ya bi garip oldum herkes bebeklerinden bahsediyo ne kadar uzun zaman olmuş girmeyeli herkes iyidir umarım biz iyiyiz ama bütün günüm minikle nasıl fırsat bulup yazabiliyosunuz püf noktası varmı bu işin

kızlar şöyle bi baktımda bebişlere mama verenlarimiz var sanırım biz bugün 26 günlüğüz ama benim sütüm hala yetmiyo sanki günde 2 veya 3 kere mama veriyorum ama saat başı emziriyorum aynı zamanda mama verin ama emzirmekten asla vazgeçmeyin sütümüz onlar için ilaç mamada doyurucu bişey can sıkmaya gerek yok ben çok sıktım canımı şimdi rahatım sütüm daha iyi

X