2009 Eylül Anneleri

kızlar burda havalar sogudu artık . . .5 gun once falan yagmurlar basladı burda onunla beraber dagların tepelerine de ilk karımız yagdı . . . . .evlerin içi soguk artık...ozelliklede yatak odamız....elektrikli sobayı yakmaya basladık bugun itibariyle......uzerine battaniye de orturuyoruz......

hilkamcim
korseyi doktor direk hastaneden verdi markasini bilmiyorum o yuzden
ama ilk gunlerde kullanmami soyledi sonra ise yaramiyormus
bugunde 3 ay once dogum yapan arkadasimla konustum iyi yapmissin ben kullanmadim hata ettim su an acayip karnim var dedi, valla ben faydasini goruyorum

bende aynı durumdayım benimde en fazla 40 ml çıkıyo zorlaya zorlaya.. yemediğim şey kalmadı tahin helvası, komposto, süt çayı rezene çayı, petibör, bira mayası ama nafile.. son olarak aktardan karışım yaptırıcam rezene, ısırgan ve anason karışımı birde onu deneyecem bakalım.. inşallah sütlerimiz artar yapacak başka birşey yok gibi..

Canlar daha dün gece uzun uzun okudum hastanenin verdigi kitabı. Orada der ki 3-4 litre su için, azda gelse emzirin ve pozitif düşünün çünkü bebek emdikçe ve siz olumlu düşündükçe vucut beyine salgı gonderiyor ve süt oluşuyor.Kolay gelsin hepinize

kızlar bende korse kullanmaya başladım doktor kontorlünden sonra hemen başlayabilirsin dedi doktorum bende başladım karnım indi gibi tabi daha var ama o yoğunluk gitti sanki.. bebeğimin karnı çok ağrıyor yaa ne olucak bilmem bütün gün kolarımdaydı sallaya sallayadolaştık babada bende çok yorulduk.. şimdi uyudu uyanmasın diye dua ediyorumm ne yapsak fayda etmiyor yaa..ayaklarını yukarı çekip yaygarayı bırakıyor...herkesler nerde yaa..kimse girmiyor

ben nubynin silikon damaklı emzigini aldım ama ne zaman vermeye kalksam ogurmeye baslıyor çok nadir agzına alıp emiyo sanırım begenmedi emzigi....uykuya dalıslarda vereyim istiyorum hem rahatlatıyo hemde ben rahatlıyorum . . .gecenlerde dilekcim demisti sanırım yassı uclu aldım ben diye ........siz veriyor musunuz emzik eger veriyorsanız hangi marka ve neyini veriyorsunuz?

merhaba güzel annişlerrrr... uykusuz geçen bir gecenin sabahından selam olsun hepinize. biz de uyku düzenimizi oluşturduk ancak bir terslik var sanırım paşam gündüz uyuyor gece gözler fildir fildir uyutabilene aşkolsun. gaz sorunumuz başladı. ıkınıyoruz zort zort salıyoruz hatta arka sarkaya senfonik olarak salıyor gene başlıyo ıkınmaya geçen akşam süt içtim ondan mı oldu acep? e ama hem süt içmeliymişiz hem de gaz olmıcak nassı olcak o?
emelcim canım ben de emzik veriyom ama elimle tutmadıkça oğlum azında tutmuyo. iki çekiyo süt gelmeyince atıveriyo.

ayyy hepimiz gaz ve süt sorunundan muzdaribiz sanırım...

sütüm var Allah' a şükür ama hep içimde korku ya içince tekrar dolmazsa diye... bir göğsün diğerinin yarısı bir de, her ikisinden de aynı oranda emzirsem bile, biri büyümüyo, ama ondan da yine iyi süt geliyo, medelanın elektriklisini alcam, burada bayisi var ankarada, sayfasına girin bakın almamış olan anneler, sizin ilinizde de vardır mutlaka, gidip eşim görüşmüş, bayağı ucuza veriyorlar kendi bayilerinde...

gaz sorunu offff, aman Allah'ım sanki ıkınmaktan patlıcakmış gibi oluyo... dün dayanamayıp metsil damladan verdim, doktor 20. gününden sonra kullanmalısın demişti, benimki 15 günlüktü dün ama ben de 5 damla verdim sadece gece... sonrada hemen gazını yaptı, gece 12 de hemen uyudu, tam 4 saat, resmen cennetteydim... uzun uzun uyumayı özlemişim.... normalde 2 yada 3 saatte bir gidip kaldırıyorum gündüzleri emsin diye ama gece sızıp kalmışım resmen... bir de benim ki sanki kabız gibi oluyo arada, sanırım lifli beslenmiyorum, meyvelere ağırlık verdim bugün, bakalım ne olacak....

emzik konusu tam 3 tane aldık... 1 tane nubynin, iki tane de chicconun... ya öğürdü ağzına alınca, ya da tü tü diye tükürüp attı... ben anladım zaten onun emziği benim :)... hatta doyunca yanağına sürüyo mememi, bir sağ yanağına bir sol yanağına....

ebrucum sormuşsun üzerine ne örtüyorsunuz diye... evimiz merkezi sistem, kasım da falan yanar kaloriferler... ama Ankara acayip soğuk oluyo bazen, ben ısıtıcı yakıyorum bebeğin odası yumuşasın diye hergün belli saatlerde... uyanınca battaniyesi ile alıyorum... üzerini de iki tane battaniye örtüyorum, biri penye , diğeri ince terletmeyecek bir örgü... tabi terlemiş mi diye de kontrol ediyorum... ayağına mutlaka çorap üzerine örgü patik giydiriyorum.. şapka da takıyım diyorum başına ama bizim ki aynı anası gibi huylu şapkayı istemiyo....

ya evet baharcım süt gaz yapıyo diyoalr, çocuk doktorunun bana veridği beslenme planında da 3 bardak süt var günde... sütüne çok iyi bkacaksın dedi, eğer süt gaz yaparsa yoğurt yiceksin dedi... ama ben nerden bileyim hangisi gaz yaptı yapmadı, gün içinde bir sürü şey yiyoruz... ya bu gaz başımızın belası valla :)

bir de artık yemeklerde bol kimyon kullancam.. zaten bu gaz ilaçlarında da kimyon var.... eskiden de kadınlar kimyonu kaynatıp içerlermiş, ama içmek iğrenç olsa gerek en mantıklısı yemeklerde kullanmak....

betülcüm sana da az kaldı tatlım, hadi bakalım aramıza bekliyoruz ...

bu arada hamile kaldığım kilonun altına düştüm 64 ile hamile kalmıştım şuan 63 üm... ama benden bu kadar daha fazla kilo gitmez... hatta bu tahin helvasını yemeye devam ettikçe alacağım da kesin :)

kızlar benim kızın popişi pişik oldu
sebamedin pişik kremini kullandım fayda etmiyor
eltim trosyd verdi, şimdi sürdüm ama bilmem fayda edermi?
sizde varmı pişik sorunu?
bezimi pişik yaptı yoksa kakasımı anlıyamadım
şimdi her emzirmede değişiyorum altını bakalım geçer inşallah

canım kalkanla emziriyorum ben
ilk günler çok zordu şimdi rahat ettim
gogus ucum pek yok o yuzden bebegim de rahat etti kalkanla cok sukur

*******************************************************************************************
emelcim sana da maşallah yaaa
ben nasıl vericem bakalım
19 kilonun daha 9 u gitti (
göbek desen oohhhh yaniii

canım ben ayagına corap, icine cıtcıtlı badi, ustune ya tulum ya alt ust takım, sapka ve eldiven takıyorum. penye battaniye kullanıyorum. izmirdeyim tabi evin ici 27 derece gorunuyor. bu sekilde hem hastane hem dr.um yeterli dedi.

bu arada nasıl bir korse senin ki?? bir resim cekip atarmısın?
benim dr.um 15.gunden sonra dedi ve bugun 14.gunumuz
mutlaka kullanmalıyım yoksa halim harapp ((

aysecim senin ki nasıl bir korse ??
sen de marka vs varsa yazarmısın? hemen edinmeliyim

şu uyku duzenini olursturmak icin ekstra caba harcamıyorsunuz dimi?
bizim henuz bir duzenimiz yok gibi..

kızlar bu arada dun ikiz bebekleri olan bir arkadasım geldi
dr. tavsiyesi ile her emzirmeden sonra 2 kaşık su içirmiş
kendi dr.umdan da teyit ettim
sarılık düşmesinde çok etkiliymiş
ben arada veriyorum ama artırıcam bilginiz olsun

Canım prima kullanıyorsan o pişik yapmış olabilir.Benim oğlumda da oldu huggies kullanmaya başlayınca hemen geçti.Evdeki bezleri bitirmek için gündüz prima gece huggies kullanıyorum.

evet canım prima kullanıyorum
ama huggiesin 2-5 kilo olan küçük bezini bulamadım, yok galiba !
3-6 olan büyük gelir diyede almadım

eslemcim

bizim de azcık pişik oldu. dr.a sordum. hametan ve dermotrosit alıp karıştırıp sür dedi.
yarın alıp kullanıcam, bilgin olsun

eslemcim huggiesinde 2-5 kilo olan bezleri var. ama benim kız 3 kilonun altında olmasına rağmen ben huggiesin 3-6 kilo olanını kullanıyorum, büyük ama sızdırma yapmıyor, rahat da ediyor sanki, poposu daha rahat, ıkınması kolay oluyo...

bu arada sebamed ve huggies kullanıyorum, hiç pişiği yok. ama sebamedin hangisini kullanıyosun, bir pişik kremi var bir de pişik önleyici kremi var... pişik önleyici kremini kullanıyorum ben, doktorum aradada çinko içerdiğinden pişik kremini kullan dedi... eğer sen pişik önleyici yerine pişik kremini kullandıysan o da sebep olabiliyormuş... pişik olmadan pişik kremi kullanmamak gerekiyormuş....

eğer pişik olduysa bizim çocuk doktorumuz söyledi, hemen bepantenin pomadını al (sarı renkte olan kremi) onu pişik olan bölgeye kalın bir katman halinde sür, sidik ve kakanın o bölgeye değmemesi gerekiyormuş, sebamedin pişik kremini sür arada da....doktorumuz söyledi...

bilmiyorum canım yaaa bu gün hırsımdan oturup ağladım deli gibi çıldırmak üzereyim
tamam sütümün olmaması dünyanın sonu değil mamalar var ama kızımın aç oldugunda ağlaması memeyi çekip çekip süt gelmediğinde yaygarayı basması beni bitiriyor
eşim dün dut pekmezi, dut kurusu, ısırgan otu çayı, yaş incir, kuru incir hepsini almış gelmiş bu sabahta tahin helvası aldı geldi humananın çayını zaten içiyorum bu 2. kutu rezene çayıda içiyorum ayrıca günde 4lt ye yakın suda ama yok yok yok ((
dediğin gibi tatlım inşallahh artar ama ben bu gün çok ağladım hırsımdan
kızım hırslandıkça bende hırsımdan ağladım eşimde beni teselli etmeye çalışıyor gelecek aşkım sen üzülme bilmem ne diye ama yarın 20 günlük kızım

son 3 gündür aynı mevzu var evimizde betülcüm ama bunu beceremiyorum
sürekli sıvı ala ala karnım davul gibi oldu
garip psikoloji içindeyim kendimi çok kötü hissediyorum
Allah ım inşallahh bana verdiği meleğini doyurabilmem için bana bol bol süt verir

emelim ben nuk aldım damaklı hiç zorlanmadı ilk doğdugu gün ben odaya gelmeden ebeler gelip annesi gelene kadar yanınızda emzik varsa verin emme refleksi gelişsin demişler bizimkilerde çıkarıp vermişler çantaya koymuştum
maşallahh hemen tutmuş
şimdide veriyorum hiç zorlanmadan alıyor hele açsa (ki her daim aç) nasıl emdiğini görmen lazım çork çork ses geliyor yazık yavrum çekiyorda çekiyor bişey gelecek diye (
istersen onuda bi dene bebekten bebeğe değişir sanırım ama denemekte fayda var canım

canım kakadan da olabilir son iki gündür benimde kızımın poposunda bir iki kızarıklık var
sık sık bez değiştirmeye ve pişik kremini her defasında sürmeye gayret ediyorum

canım kremin üzerinde seba med Healing Cream yazıyor
sanırım pişik kremi, hafif kızarıklık olunca başladım kullanmaya
ama gün geçtikçe iyice pişti, kremi sürdüğüm halde
ya kakası pişirdi yada bez iyi gelmedi
bugün hugies aldık
2-3 saatte bir değiştiriyorum altını
önceden 4-5 saati buluyordu altını değişmem, geç değiştirdiğim içinde olmuş olabilirmi?

emsalcim canım pozitif düşün , bak o kadar süt yapıcı şeyler yiyip içiyorsun, birazda olumlu düşünüp kendini rahatlatmaya çalış sütün gelir Allahın izniyle
üzüntü sütü kesermiş, üzülmemeye gayret et
emzik olarak bende chicconunkini aldım tok olduğu halde benim kız meme istiyor bende emziği dayıyorum ağzına ma öyle pek istemiyor, zar zor çekiyor bir iki

evet canım prima kullanıyorum
ama huggiesin 2-5 kilo olan küçük bezini bulamadım, yok galiba !
3-6 olan büyük gelir diyede almadım

Ben de 3-6 sını kullanıyorum büyük ama sızdırma falan yapmıyor.Ben çok memnun kaldım bence hemen dene.

Emsalcim bizim evde de 15 gündür aynı mevzu.Sütüm niye yok?Sürekli ağlıyorum moralim çok bozuk sürekli içim sıkılıyor bi de üstüne sütsüzlük ve göğüs çatlakları eklenince sulu gözlünün teki oldum.Ama artık karar verdim mama dünyanın sonu değil bebeğimi açlıktan ağlatmıycam.Ne yapalım hayal ettiğim gibi olmadı ama elimden gelen bu kadar diyorum moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.

emsal canım benim ikimizde aynı durumdayız.ben dün bulgur pilavı yedim ve biraz dinlendim bir kac damla süt geldi.ama o da cok gaz sancısı yaptı.sabaha kadar kıvrandı cocuk.stres cok etkili benim kız hastaneye yatmadan az cok sütüm vardı.tabi o arada ben cok sıkldım.o zamandır süt yok.süt olsun diye diyorum.kilo veremiyorum ne yazıkki

kızlar dün devit3e basladık.günde 3 damlamı kullanıyorsunuz bize dr öyle söyledi.hergün aynı ögünde kullan dedi komsum siz nezaman kullanıyorsunuz.

ben daha dr kontrolüne gitmedim.dr 40ında gel dedi.ama cokmu gec acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…