2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bişey sorcam sizde sık sık wc gitme ihtiyacı hissediyormusnuz.ben özellikle dışardan eve girince yani üşüyünce evde sık sık wc gidiyorum :) kocişi takip ediyorum o 1 kere gidiyorsa ben 4 kere gidiyorum

evet yasemincim bende öyleyim bide ben çok su içtiğimden okulda bile istemeye istemeye gidiyorum :1no2:buarada kızlar yarın 24. haftam giriyorum tam 6 aylık oluyoz oğlumla ve bu ayı çok mutluyum ki 2-2.5 kilo arssında alarak kapattım geçen ay bi ayda 3 kilo falan almıştım bu ay sadece ekmeği biraz kıstım 6. aya 8 kiloda giriyorum çok şükür şişde olmuyo bende fazla ,tuzlu yememe rağmen sizde nasıl şiş durumları

Hoşgeldin ayperincim..

Dün çarpıntım olmadı ama üşütmüşüm sanırım bütün gece ciğerlerim ve kollarım ağrıdı..Kat kat giyinip yorganın altına girdim ve ter attım..Şimdi biraz rahatlamışım çok şükür..Sanırım romatizma var bende ya senağlama..Şimdi hamileyken ilaçta alamam..:çok üzgünüm:

Bu arada evine dönmene çok sevindim :)) Bende eşim ameliyattan çıktıktan sonra biraz kaldım kayınvalidemlerde ama gerçekten insanın evi bambaşka..yerimseniben

Egzersizler seni yoruyorsa yürüyüşlerini yarım saatlik dilimlere bölerek yapabilirsin..Egzersiz süresini birden bire değilde günde 10 dk fazlalaştırarak yaparsan hem vücudunu da o tempoya alıştırmış olursun..Sende de yürüdükten sonra ayaklarında şişmeler oluyor mu peki..Bende bir süre sonra ayak bileklerimde şişlikler başlıyor..

geçmiş olsun ebru kendine dikkat et terin üstünde soğumasın bol sıvı tüke
buarada yürüyüş çok iyyi ama dikkatli olun uzun ve tempolu yürüyüş çok da iyi değil haberiniz olsun kısa aralıklara normal hızda yürümeye çalışın kendinizi zorlamadan

benim minik sencerim dünyalar tatlısı.2 mayıs doğumlu şimdi tam mıncıklama zamanı bir görseniz tombiş yanaklarını.allah hepimizin yavrusunu bağışlasın bize.

geçmiş olsun ebru kendine dikkat et terin üstünde soğumasın bol sıvı tüke
buarada yürüyüş çok iyyi ama dikkatli olun uzun ve tempolu yürüyüş çok da iyi değil haberiniz olsun kısa aralıklara normal hızda yürümeye çalışın kendinizi zorlamadan

Teşekkür ederim canım..

Ben artık tartılmayı bıraktım çünkü sanırım hamileliğimin başlangıcından bu yana rahat bi 10 kilo almışımdır ve artık kilo korkusuyla yaşamak istemediğim için tartıya çıkmıyorum..İşin kötüsü boğazımda durmuyor..

Günde yarım saat tempolu yürümeye gayret ediyorum..Aslında bir saate çıkarmayı istiyordum ama hala başarabilmiş değilim..:1rolleyes: Aşırı egzersizin zararlarını bende okudum..Erken doğumlara sebep olabiliyormuş..O yüzden yürüyüş yaptıktan sonra mümkün olduğu kadar çok ayaklarımı uzatıp oturmaya yada yatıp iyice dinlenmeye gayret ediyorum..

Bu arada kendi kendime ödem testi de yaptım..Biraz bacaklarımda ödem var ama çok hafif..Yani çok şişliğim yok ama yürüyüşten sonra ayaklarım şişiyor..Bu da normalmiş zaten..

evet yasemincim bende öyleyim bide ben çok su içtiğimden okulda bile istemeye istemeye gidiyorum :1no2:buarada kızlar yarın 24. haftam giriyorum tam 6 aylık oluyoz oğlumla ve bu ayı çok mutluyum ki 2-2.5 kilo arssında alarak kapattım geçen ay bi ayda 3 kilo falan almıştım bu ay sadece ekmeği biraz kıstım 6. aya 8 kiloda giriyorum çok şükür şişde olmuyo bende fazla ,tuzlu yememe rağmen sizde nasıl şiş durumları

evet iş yerinde zor oluyosık sık wc gitmek.iyi az kilo almışın murgizcim sanıırm benimde ekmeği azaltmama gerekiyo tatlıyı pek yemiyordum zaten ama bugün oğluşla kek yaptık börek yaptık onlardan yedim 2 şer dilim oğlumda uyansın onada yedircem çok güzel oluyo beraber yapınca :))
şişliğim bazen olyo yüzüklerimden anlıyorum tuzu pek atmam ama olyo yinede:uhm:

Teşekkür ederim canım..

Ben artık tartılmayı bıraktım çünkü sanırım hamileliğimin başlangıcından bu yana rahat bi 10 kilo almışımdır ve artık kilo korkusuyla yaşamak istemediğim için tartıya çıkmıyorum..İşin kötüsü boğazımda durmuyor..

Günde yarım saat tempolu yürümeye gayret ediyorum..Aslında bir saate çıkarmayı istiyordum ama hala başarabilmiş değilim..:1rolleyes: Aşırı egzersizin zararlarını bende okudum..Erken doğumlara sebep olabiliyormuş..O yüzden yürüyüş yaptıktan sonra mümkün olduğu kadar çok ayaklarımı uzatıp oturmaya yada yatıp iyice dinlenmeye gayret ediyorum..

Bu arada kendi kendime ödem testi de yaptım..Biraz bacaklarımda ödem var ama çok hafif..Yani çok şişliğim yok ama yürüyüşten sonra ayaklarım şişiyor..Bu da normalmiş zaten..

NORmal zaten aşırı olmadıkça şişlik ama benim bayağı az şişim bazen ayak bileğm hafif şişiyo o kadar
canım bence sen yinede yarım saatten fazla yürüme bidfe ağrın olsa hemen bırak olurmu ne olur ne olmaz allah korusun

yasemincim afiyet olsun
bende az almamışım ama sevindiğim son ayda normal ölçülerde almış olmam
ama gerçekten ben fazla yemiyom yemek dışında yediğim tek şey meyve ve kuruyemiş(azalttsamda hala yiyom:):))))))

Arkadaşlar göbüşünüzde gebelik çizgisi oluştu mu?? Valla benimki artık çok belli hatta göbeğimin üstündeki çizgi göbeğime doğru gelirken yamuluyor biraz..:roflol: Eşime gösterip gösterip gülüyorum "Bu çizgi yoldan çıkmış" diye.. :roflol:

Bu arada Ocak Annelerinin sayfasına baktım biraz onlar neler yaşamış diye..Bir çoğu bebişini kucağına almış..Hala gün sayanlar da var..İnşallah Allah bize de buradan doğum hikayelerimizi yazmayı nasip eder..:nazar:

Hoşgeldin ayperincim..

Dün çarpıntım olmadı ama üşütmüşüm sanırım bütün gece ciğerlerim ve kollarım ağrıdı..Kat kat giyinip yorganın altına girdim ve ter attım..Şimdi biraz rahatlamışım çok şükür..Sanırım romatizma var bende ya senağlama..Şimdi hamileyken ilaçta alamam..:çok üzgünüm:

Bu arada evine dönmene çok sevindim :)) Bende eşim ameliyattan çıktıktan sonra biraz kaldım kayınvalidemlerde ama gerçekten insanın evi bambaşka..yerimseniben

Egzersizler seni yoruyorsa yürüyüşlerini yarım saatlik dilimlere bölerek yapabilirsin..Egzersiz süresini birden bire değilde günde 10 dk fazlalaştırarak yaparsan hem vücudunu da o tempoya alıştırmış olursun..Sende de yürüdükten sonra ayaklarında şişmeler oluyor mu peki..Bende bir süre sonra ayak bileklerimde şişlikler başlıyor..

teşekkürler herkese....hoşbulduk :) :içelim:

avebrucuğum geçmiş olsun canım..dikkat et kendine..malesef hastalığımız olduğunda daha ağır atlatıyoruz,çokça dikkat etmek lazım..

egzersizlere ara verdim canım ben..hareket oldukça sağ karnıma kraplar girmeye başladı..zaten karnımın gerginliğide beni korrkuttu..yürüdükçe bel ağrımda arttı..o yüzden şimdilik herşeye mola verdim..:çok üzgünüm: en iyisi dinlenmek şuan benim için..ufak ufak evdeki işlerle hareket yapıyorum..sende kendini yormayarak devam et canım,zaten hastalanmışsın,kendini zorlama..
ayakta fazlaca kaldığımda ayağımdaki şişlikleri hissediyorum bende..onun yanında varis ağrısıda hissediyorum..zaten ufak tefek vardı şimdi iyice kendini gösterdi..:1no2: o yüzden koltuğa uzanıp sıklıkla ayağımı yükseğe kaldırıp dinleniyorum.. iyi geliyor canım...

kızlar bişey sorcam sizde sık sık wc gitme ihtiyacı hissediyormusnuz.ben özellikle dışardan eve girince yani üşüyünce evde sık sık wc gidiyorum :) kocişi takip ediyorum o 1 kere gidiyorsa ben 4 kere gidiyorum

yaseminciğim , bende canım buaralar üşüyünce ,sıvı aldıktan kısa bir süre sonra daha cok wc ye taşınıyorum..dışardaysamda wc arayışına giriyorum :KK43:
daha sonraları için napıcaz bakalım :)

buarada cnm kekler pastalar yapmışsın...afiyet şeker olsun :)

yaseminciğim , bende canım buaralar üşüyünce ,sıvı aldıktan kısa bir süre sonra daha cok wc ye taşınıyorum..dışardaysamda wc arayışına giriyorum :KK43:
daha sonraları için napıcaz bakalım :)

buarada cnm kekler pastalar yapmışsın...afiyet şeker olsun :)
dışarda wc işi kötü oluyo gebeliğimiz ilerledikçe daha da zor olacak laelaelaelaelae yaaaaaa ben burda hep hamilelrin olduğunu unuttum galibatatlicadiarzu canınız felan çeker die hiç düşünmedim kek pasta yaptım felan dedim:bbo: artık kusura bakmayın bende pek aşerme olmadığı için herkesi öle sanıyorum galiba:eek:

teşekkürler herkese....hoşbulduk :) :içelim:

avebrucuğum geçmiş olsun canım..dikkat et kendine..malesef hastalığımız olduğunda daha ağır atlatıyoruz,çokça dikkat etmek lazım..

egzersizlere ara verdim canım ben..hareket oldukça sağ karnıma kraplar girmeye başladı..zaten karnımın gerginliğide beni korrkuttu..yürüdükçe bel ağrımda arttı..o yüzden şimdilik herşeye mola verdim..:çok üzgünüm: en iyisi dinlenmek şuan benim için..ufak ufak evdeki işlerle hareket yapıyorum..sende kendini yormayarak devam et canım,zaten hastalanmışsın,kendini zorlama..
ayakta fazlaca kaldığımda ayağımdaki şişlikleri hissediyorum bende..onun yanında varis ağrısıda hissediyorum..zaten ufak tefek vardı şimdi iyice kendini gösterdi..:1no2: o yüzden koltuğa uzanıp sıklıkla ayağımı yükseğe kaldırıp dinleniyorum.. iyi geliyor canım...

ay canım benimde sağ karnıma kramp gibi bişey oldu geçen akşam dönemedim öbür tarafıma çok tuhaf oldu biraz bekleyip sol tarafıma döndüm kötü oldu yaaa.bacaklarıma hiç kramp girmedi oda çok kötü olyo İNŞALLAH krampsız atlatırız gebeliğimizia.s.geçmiş olsun varis bende olmadı ağrımı yapıyor.benim öyle bacaklarımı dikip yatma fırsatım pek az oluyo benneyaptımki hafta sonu ev işi hafta için iş:çok üzgünüm:

bu arada kızlar dün ne oldu ilk sizinle paylaşayım:1rolleyes: oğlumla banyo yaptık oynadık çıktık sonra göğsümde bi ıslaklık hissettim bi baktım 1-2 damla kadar süt gelmiş:sm_cool: baya sütlümü olcam nesırnaşık şey

günaydın herkese......
yasemincim süt olayında bence geç bile kalmışsın.....
benim daha 3. ayımda gelmişti.....
ve şuan dahada arttı....
inşallah bol sütlü oluruzda bebişlerimiz doyar.....

Benden henüz süt falan gelmedi.. Ama kayınvalidem uyarmıştı beni o eşime hamileyken 7. ayda gelmiş sütü..

günaydın kızlar
benim de erken dönemde sarı sıvı gelmişti dr sakın sıkma dedi kanallar açılır ve
sütün erken biter dedi kızlar haberiniz ola:1rolleyes:

günaydın herkese......
yasemincim süt olayında bence geç bile kalmışsın.....
benim daha 3. ayımda gelmişti.....
ve şuan dahada arttı....
inşallah bol sütlü oluruzda bebişlerimiz doyar.....

3 aymıııkafamçokkarıştı 3 aylıkken baya sızlıyodu göğsüm ama süt yoktu gerçi şimdi ağrısı felanda kalmadı.bide benim cildim düzeldi sivilceler çıkmıştı şimdi düzedi oğlumda 9ay devam etmişti.

X