2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

resimler.asp

Merhaba Mayıs Anneleri sizlerle bir bilgiyi paylaşmak istedim...

Tv.de prof. açıkladı pakette aldığımız sütler ve meyve sularından kesinlikle hamileler ve bebekler içmeyecekmiş kastorejen etkisi varmış...

Cam şişede günlük süt tüketecekmişiz...Bende araştırdım SEK sütün var günlük süt diye hem pakette hemde cam şişede bende SEK sütü aradım müşteri temsilcisinden bilgi aldım bakkallarda ve marketlerde günlük değiştiriliyormuş 4 günlük süresi varmış...çevremdeki bakkallarda araştırdım yoktu SEK yetkilisi en yakın bakkalada bıraktıracak...aman dikkat edelim kızlar sağlık bu...sağlıcakla kalın a.s.

Merhaba Mayıs Anneleri sizlerle bir bilgiyi paylaşmak istedim...

Tv.de prof. açıkladı pakette aldığımız sütler ve meyve sularından kesinlikle hamileler ve bebekler içmeyecekmiş kastorejen etkisi varmış...

Cam şişede günlük süt tüketecekmişiz...Bende araştırdım SEK sütün var günlük süt diye hem pakette hemde cam şişede bende SEK sütü aradım müşteri temsilcisinden bilgi aldım bakkallarda ve marketlerde günlük değiştiriliyormuş 4 günlük süresi varmış...çevremdeki bakkallarda araştırdım yoktu SEK yetkilisi en yakın bakkalada bıraktıracak...aman dikkat edelim kızlar sağlık bu...sağlıcakla kalın a.s.

Ay anlamıyorum ya..Bu ülkede hiç mi sağlıklı birşey bulamayacağız biz...Her gıdada bi sorun her içecekte bi sorun..Her sebze hormonlu, her meyve hileli.. Bu nasıl bi dünya oldu böyle ya..Onu yeme bunu içme, şundan uzak dur..Yani hala yaşıyor olmamız bile bir mucize..:kızgın:

Üreticiler para için herkesin sağlığını tehlikeye atıyor.. Resmen paramızla enayi yerine konuluyoruz.. Birde insanlar pakette süt alsın diye sütçülerin açıktan sattığı inek sütlerini kötülüyorlar..Ailem ve ben yıllarca o açık sütlerden içtik hiçbirşey olmadı, hasta olan bi Allah'ın kulunu da duymadım..Kendi paket sütlerine de dolduruyolar katkı maddesini ömrü uzun olsun diye, sonra da durduk yerde insanlar kanser oluyor..

Bayramdan önce marketten domates aldım sera domatesi diye.Eşim hastanede olduğu sürece bakamadık dolaba aradan 2 hafta geçti..Sonra kayınvalidemlerden dönünce dolaba bir baktım domatesler hala ilk günkü gibi duruyor..Hiç bozulma yok.. Özellikle beklettim acaba bir numaramı var bunda diye beklettiğim sürecede hiçbir değişiklik olmadı..Yuh dedim..Nasıl bir hormonsa kullandıkları domatesi buruşturmuyor bile..Birde o domates yolda, halde, markette biraz zaman geçiriyor..Yani en az bir ay bozulmadan duruyor..Nasıl bu kadar vicdansız oluyorlar anlamıyorum..Normal domates o tarihe kadar çoktan salça olur, çürür gider..

Şeytan diyor dön köyüne, bi tane inek al, sebzeni de kendin yetiştir, bu gıda avcıları da avcunu yalasın..Kötü Kazen :eek:klava:

sütü zaten içemiyorum benneyaptımki paket süt alıyoruz oğlumada mecbur ondan veriyorum.ebrununda dediği gibi ne yicemizi şaşırdık:1no2:

Merhaba arkadaşlar..

Bugün kontrole gittim ve ayrıntılı ultrasona girdim..Çok şükür durumumuz iyi :nazar:ama kilo konusunda yine coşmuşum artık yazmaya utanıyorum..24. haftam ve şu ana kadar 13 kilo aldım :mymeka: Sanırım ne kadar sorun yaparsam o kadar hızlı kilo alıyorum..Bende artık saldım çayıra mevlam kayıra moduna geçtim :roflol: Ne yapayım madem hızlı kilo alma durumumu değiştiremeyeceğim bari doğumdan sonra zayıflamanın yollarını aramaya başlıyayım şimdiden..

Bu arada ben 29 Mayıs Hastanesine devam ediyorum..Doktorum eğer doğumu orada yapacaksam tetenoz aşısı olmama gerek olmadığını söyledi.. Bu arada kaç uyuşmazlığı için 28. haftada yapılan iğneyede gerek yokmuş çünkü bebek doğduktan sonra bebeğin kan grubuna bakılacakmış hemen ve ona göre işlem yapılacakmış ..( Aslında bu tam bir mucize yani anne karnındaki bebek anne yoluyla besleniyor ama annenin kan grubunu bile taşımayabiliyor, düşündükçe insan Allah'ın ne kadar büyük olduğunu bir kez daha anlıyor gerçekten)

Gelecek kontrolde şeker yüklemesi ve kan uyuşmazlığı testi yaptırılacak..

günaydın kızlar gözün aydın ebru sanada oğluşunu ayrıntılı ayrıntılı görmen nasip olmuş :) doğum öncesi zayıf olduğun için aldığın kilolar fazla gelmemiştir ama ben önceki doğumun kilolarını bile atamadan hemile kaldım:1shok: ayın 7 sinde gidicem o zaman kilo konusunda dananın kuyruğu kopacak:roflol:

gözünaydın ebrucum sonuçlara sevindim.bebişi gördünmü kaç gram olmuş
annesi?????????

Gördüm canım .. 700 gr civarında yani içinde bulunduğumuz hafta ve gün sayısı ile orantılı gidiyor, yalnız boyunun ne kadar olduğunu göremedim raporlarında.:nazar: Ultrasonu yapan doktorumuz bize cd'de verdi :1rolleyes:

Şimdi geriye kaldı 3 ay..Allah hepimize bundan sonrasını çok daha kolay geçirmeyi ve çok rahat doğum yapıp bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip eder inşallah Tülaycım.. :1hug:

Bu arada bugün sabah tekrar tartıldım 71.9 gr olmuşum.( Hastanede 74.5 çıkmıştım :1shok:) Yani hamileliğimden bu tarafa 12 kilo almışım..İnşallah 80'i aşmadan bu hamileliği tamamlarım..

Günaydın Mayıs Anneleri...

yine kilolardan başlamışsınız ne kadar dikkat etsekde alıyoruz kiloları bebeğin gelişimi için derken kaçırıyoruz ipin ucuna galiba aman ne yapalım bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda nasılsa baharda doğum yapıcaz yaz ayında zayıflaması daha kolay su, karpuz hem bol süt yaparmış hemde zayıflamamıza yardımcı olur(ben kendimi böyle zayıflarım diye kandırıyorum kızlar)...ebrucum senin ve bebeğinin iyi olmasına sevindim...sağlıcakla kalın sevgiler a.s.

günaydın kızlar gözün aydın ebru sanada oğluşunu ayrıntılı ayrıntılı görmen nasip olmuş :) doğum öncesi zayıf olduğun için aldığın kilolar fazla gelmemiştir ama ben önceki doğumun kilolarını bile atamadan hemile kaldım:1shok: ayın 7 sinde gidicem o zaman kilo konusunda dananın kuyruğu kopacak:roflol:

Yasemincim aslında zayıf değildim 60 kilo ile başladım ki normalde olmam gereken kilo 55'ti..Ama ben hamilelik öncesinde hafızamı kuvvetlendirmek ve ders çalışırken konuları unutmamak için yoğun vitaminler aldım. Onlarda da B vitamini düzeyi çok yüksek olduğu için iştahımı çok arttırdı ve ben daha hamile kalmadan kiloları almaya başlamıştım..Hamileykende en çok kiloyu da 5. ve 6. ayımın içinde aldım.. Yani iki ayda nerdeyse 8 kilo gibi bişey.. Aslında diyetisyene gidip gitmeme konusunda hala kararsızım..Gitsem ve liste verse uygulayabilecek miyim diye düşünüyorum.. Gitmesem ve gün içinde yediklerimi yazsam kendimi kontrol edebilirim gibi geliyor ama onu da yapmaya üşeniyorum..

ebrucum bence de boşu boşuna diyetisyene gitmene gerek yok.sanırım daha çalışmaya başlamadın evde olunca bende çeşit çeşit pastalar vs yapıyorum ve oluncada yeniliyor ne yazıkki:eek:.en çok yediğin şeyleri bir düşün onları azaltmaya çalış yinede fazla değil kiloonnnnn:bbo: benim daha çok.geçen ay dr beni ultrasona almadı direkt ayrıntılı ultrasona gönderdi o yüzdende tartıya çıkartmadı şubat ayında belli olcak benneyaptımki

Slm bende mayıs annesiyim 1,5 yasında bır kızım var. Bahar ayı oldugu için bebek bakımı daha rahat oluyor ne cok sıcak ne cok soguk annede içerede tıkılıp bunalmıyor .Birde şunu gozlemlıyorumkı mayıs ayında dogan bebekler sankı daha hareketli oluyor.sırnaşık şey

Merhaba Mayıs Anneleri...

Hayırlısı olsun kızlar...cemre ismini çok severim güzel bir isim...çiğdem benimde oğlum olacak 22 haftalık olduk bizde bende efe koymayı düşünüyorum Allah nasip ederse...şimaynaz şimdiden çok hareketli oğluş mayıs bebeği diyemi dersin doktor diyor çok hareketli yandın annesi diye...sağlıcakla kalın sevgiler a.s.

Günaydın Mayıs Anneleri...

yine kilolardan başlamışsınız ne kadar dikkat etsekde alıyoruz kiloları bebeğin gelişimi için derken kaçırıyoruz ipin ucuna galiba aman ne yapalım bebişlerimiz sağlıklı olsunlarda nasılsa baharda doğum yapıcaz yaz ayında zayıflaması daha kolay su, karpuz hem bol süt yaparmış hemde zayıflamamıza yardımcı olur(ben kendimi böyle zayıflarım diye kandırıyorum kızlar)...ebrucum senin ve bebeğinin iyi olmasına sevindim...sağlıcakla kalın sevgiler a.s.

ne güzel konuşuyosun resmen moral oldun bana:) söylediklerin doğru hiç kendini kandırmıyosun kışa gelseydi daha kötü olurduk biz yaz annesi olucaz kilo milo hikaye yani:)

Bu arada arkadaşlar sabah sabah herkesi ayaklandırdım karnımda iki gündür hareketlenme hissetmeyince:emir_bebek: doktoruma koştum hemen tabi eşim, ailem ve iş arkadaşlarım hepsi telaşlandı ama çok şükür iiz gayet hareketliyiz:dance: içeride doktorda sen stres yapmışsın o yüzden hissedememişsin dedi :eek:

X