2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar okudğuma göre çarpıntılarınız varmış bende de oluyordu kalp atışıma uyanıyordun nabzım 90 nın üzerine çıkmıştı tansiyonumda 1 kademe artmıştı dr beni kardiyolojiye gönderdi eko ve ekg çekildi hiç bir soruın çıkmadı kalp dr söylediklerine göre hamilelikte çarpıntılar normalmiş birde demir haplarınızı düzenli kullanmanız gerekiyor kullanmassanız çarpıntı ve halsizlik şikayetlerinin artacağını söyledi.birde gebelikte eğer birden fazla kilo alındıysa bundan da kaynakalanabileceğini söyledi.

yürüyüş olayına pek giremiyorum bacakalrımdan normaldede rahatsız olduğumdan yrürüyüş bana pek yaramıo doğumda zaten sezeryan olacağından sanırım kaslarımın güçlenemesine pek gerek yok :))

ayakta biraz fazla kalınca karnımda tuhaf hisler oluyo anlatılması zor hani üşütünce olur ya öle sanırım

hepinizi öptüm kızlar görüşürüz

kızlar okudğuma göre çarpıntılarınız varmış bende de oluyordu kalp atışıma uyanıyordun nabzım 90 nın üzerine çıkmıştı tansiyonumda 1 kademe artmıştı dr beni kardiyolojiye gönderdi eko ve ekg çekildi hiç bir soruın çıkmadı kalp dr söylediklerine göre hamilelikte çarpıntılar normalmiş birde demir haplarınızı düzenli kullanmanız gerekiyor kullanmassanız çarpıntı ve halsizlik şikayetlerinin artacağını söyledi.birde gebelikte eğer birden fazla kilo alındıysa bundan da kaynakalanabileceğini söyledi.

yürüyüş olayına pek giremiyorum bacakalrımdan normaldede rahatsız olduğumdan yrürüyüş bana pek yaramıo doğumda zaten sezeryan olacağından sanırım kaslarımın güçlenemesine pek gerek yok :))

ayakta biraz fazla kalınca karnımda tuhaf hisler oluyo anlatılması zor hani üşütünce olur ya öle sanırım

hepinizi öptüm kızlar görüşürüz

Yasemincim birden fazla kilo olmazmı hemde ne biri ne ikisi fisfisfis göbüş aldı başını gidiyor ...sevgiler sağlıcakla kalın Şeniz

eylülcüm evet bende aldım sanırım hamilelik psikolojısiyle fazla yedik :) yetmez felan sandık ama ilk başta biraz abarttık galiba :) zaten bebek küçükken bizim yediklerinmizle yeteri kadara besleniyordu ha şimdiki aylarda bir nebze daha sık sık yicez deiğim gibi annelik psikolojısi onu engelleyemiyoruz,nasıl elini karnına koyuyorsun koruma iç güdüsüyle buda öyle .sorma benim oğluma var birde 33 aylık onun yanında uzanmaya korkuyorum üstüme atlıcak die :))

eylülcüm evet bende aldım sanırım hamilelik psikolojısiyle fazla yedik :) yetmez felan sandık ama ilk başta biraz abarttık galiba :) zaten bebek küçükken bizim yediklerinmizle yeteri kadara besleniyordu ha şimdiki aylarda bir nebze daha sık sık yicez deiğim gibi annelik psikolojısi onu engelleyemiyoruz,nasıl elini karnına koyuyorsun koruma iç güdüsüyle buda öyle .sorma benim oğluma var birde 33 aylık onun yanında uzanmaya korkuyorum üstüme atlıcak die :))

Ayyy canım Allah bağışlasın oğluşunu inşallah kıskanma olmaz işin zor valla tabi dikkat et kucağına alırken falan oğluşu... Ayy bizde koçişle bebek en çok kimin o diyor benim oğlum ben diyorum benim bende diyorum en çok benimki benim karnımda :eek:klava: çok güzel zamanlar bunlar ya her anını yaşamak farklı bir duygu Allahım sen yavru özlemi çekenlerede evlat ver yarabbim... Şeniz

Ayyy canım Allah bağışlasın oğluşunu inşallah kıskanma olmaz işin zor valla tabi dikkat et kucağına alırken falan oğluşu... Ayy bizde koçişle bebek en çok kimin o diyor benim oğlum ben diyorum benim bende diyorum en çok benimki benim karnımda :eek:klava: çok güzel zamanlar bunlar ya her anını yaşamak farklı bir duygu Allahım sen yavru özlemi çekenlerede evlat ver yarabbim... Şeniz

sorma eve gidince anne kucaakkk diyo benneyaptımki yere oturuyorum kucama gelio anne kaaaallk dio :bbo: babasına havale ediyorum artık.evet hamilelikte çok güzel bir duygu ALLAH isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin.ben oğlumda siteyerek hamile kalmıştım ama bu kızımda istemeden oldu başında baya olumsuzluklar yaşadım taki kürtaj olmaya kadar yani kürtaj olmak zorunda olana kadar deyim ama olmadı ALLAH bana bir kız evlat nasip etmiş demekkiçok mutluyum :1rolleyes:

Amin saol canım:) iki tane oğluşum olacak Allah nasip ederse :) Şu anda çalıştığımdan örgü olaylarına pek giremedim artık doğum izninde:dance:

Ya arkadaşlar birşey sorucam ben şimdi 23. haftama giricem kaç aylık oluyorum?CADIARZU

Seydanur'cum 6 aylık hamile olmana bir hafta kalmış oluyor o zaman yerimseniben

Bende bu salı Allah'ın izniyle 24. haftam olacak yani tam 6 aylık olacağım..Benim de bir oğlum olacak İnşallah..Hım doğum iznine de daha var sanırım..Çok fazla ayakta kalmamaya dikkat edeceksin artık..

yasemincim ya kızda daha zor isism işi ben duru doğa melisa janset havin bermal beybin isismlerini beğeniyorum ama kız olsaydı ne koyardım bilmiyorum,,,,,
buarada iyikide aldırmamaışın bebişini allah sana bağışalasın

Canım yürüyüşle ilgili problemim olmuyor her yıl bahar ayından başlayıp sonbahara kadar her sabah yürürdüm o yüzden yürüdükçe dahada rahatlıyorum...Canım bende yapıyorum onu birşey olacakmış gibi elim göbeğimde annelik içgüdüsü heralde birşey olmasın diye...Avebrucum bendede 2 gündür çarpıntı oluyor ben hiç tuzlu yemem tuzla alakası yoktur acaba vücutta kan fazla ondan olabilirmi gebelik sitesinde okumuştum çarpıntı normalmiş gebelikte oluyormuş...sağlıcakla kalın

Canım bugün bende araştırdım biraz evet çarpıntı olabiliyomuş normalde..Ama daha önce hiç çarpıntım olmadığı için panik oldum..

Sanırım Yasemin'in söylediği gibi birden kilo aldığım içinde olmuş olabilir .. Çünkü normalde demir hapımı düzenli kullanmaya gayret ediyorum..

Seydanur'cum 6 aylık hamile olmana bir hafta kalmış oluyor o zaman yerimseniben

Bende bu salı Allah'ın izniyle 24. haftam olacak yani tam 6 aylık olacağım..Benim de bir oğlum olacak İnşallah..Hım doğum iznine de daha var sanırım..Çok fazla ayakta kalmamaya dikkat edeceksin artık..

canım Allah bağışlasın oğluşunu hamilelik zor iş ama sonunu düşününce herşeye değer diyosun :emir_bebek:

bendede oluyo canım tansiyon düşüklüğü tuzlu ayranı bir dene istersen ama tuzu abartmadan

selam mayıs anneleri :) uzun birzamandır yoktum,kayınvalidemlere taşındık kısa bir süre..e nihayet eve geldik de bende rahatladım..insanın kendi evi gibi olmuyor,düzenin bozuluyor,rahat rahat uzanamıyorsun,yiyemiyorsun..neyseki şimdi evdeyim :)

birçok şey paylaşmışsınız :)
birde.. ikiz annemiz katılmış aramıza,seydanurcuğum hoşgeldin cnma.s.

Canım bugün bende araştırdım biraz evet çarpıntı olabiliyomuş normalde..Ama daha önce hiç çarpıntım olmadığı için panik oldum..

Sanırım Yasemin'in söylediği gibi birden kilo aldığım içinde olmuş olabilir .. Çünkü normalde demir hapımı düzenli kullanmaya gayret ediyorum..

avebrucuğum,benimde çarpıntılarım oluyordu ve hala oluyor,telaşlanma canım,normalmiş..vücut ve bünye ilede ilgili tabii..
zaman ilerledikçe nelerle karşılaşacağız,inşallah hepimiz için güzelşeyler olur hep..

Buarada tabi ..24+6 da 11 hatta 12 kilo olan bendenizin bel ağrısı fazlalaşmaya başladı,yalnız gariptirki sırtımda sağ tarafım daha cok ağrıyor,duruşla ,kilo ve ağırlık merkezi ile ilgili olduğunu düşündüm ama işte..iyi gelir diye yürüyüşümü fazlalaştırdım ,fakat buseferde akşam üstü karnımda aşırı bir sertleşme hissettim..yürürken kaskatı kesilip yürüyemiyecek gibi oldum..dr sorduk, ayakta fazla kalmaktan oluyormuş,dinlenmem gerekiyor,yada yürüyüş yapacaksamda kısa süre ve dinlene dinlene devam etmeliymişim..birde magnezyum ilacı verdi..iyi gelir dedi.
O yüzden kızlar, yürüyüşü dinlene dinlene yapın...zorlamayın kendinizi..

aayyy kızlaar benim tansiyonum çok düşüyo bugüün.ayy kafamı kaldıramıooom.sizin tansiyon problemi var mııı

bebebeciğim,benimde tansiyonum normalde düşüktür ,kendimi kötü hissettiğimde yaseminciğimin de dediği gibi tuzlu ayran içmek veya tuzlu birşeyler yemek iyi geliyor..yediklerine dikkat etmen gerekiyor canım..

bebebeciğim,benimde tansiyonum normalde düşüktür ,kendimi kötü hissettiğimde yaseminciğimin de dediği gibi tuzlu ayran içmek veya tuzlu birşeyler yemek iyi geliyor..yediklerine dikkat etmen gerekiyor canım..

kızlar bende olmuyo henüz ama bazen gözüm hafif kararıyo en iyisi ayağınızı yükseğe koyup uzanmakmış tuzlu ayrandan daha etkiliymiş kızlar buarada çarpıntıda normal bendede oluyotatlicadiarzu

selam mayıs anneleri :) uzun birzamandır yoktum,kayınvalidemlere taşındık kısa bir süre..e nihayet eve geldik de bende rahatladım..insanın kendi evi gibi olmuyor,düzenin bozuluyor,rahat rahat uzanamıyorsun,yiyemiyorsun..neyseki şimdi evdeyim :)

birçok şey paylaşmışsınız :)
birde.. ikiz annemiz katılmış aramıza,seydanurcuğum hoşgeldin cnma.s.

hoşbulduk canım Şeniz sende evine hoşgeldinyerimseniben

aayyy kızlaar benim tansiyonum çok düşüyo bugüün.ayy kafamı kaldıramıooom.sizin tansiyon problemi var mııı

Benim tansiyon problemim olmuyor canım..Galiba ne bulursam yediğim için vücut herhangi bir şeyin eksikliğini hissetmiyor..:roflol: Ama tansiyonunu mutlaka ölçtür..Düşüyormu yoksa yükseliyormu bilmen ve ona göre tedbir alman gerek..Çünkü bazı belirtileri birbirine benziyor..Düşüyor diye tuza yüklenip iyice yükseltme tansiyonunu..En kolayı bir diş sarımsak yemendir..Sarımsak genelde dengeler tansiyonu..Birde susuz kalma..

avebrucuğum,benimde çarpıntılarım oluyordu ve hala oluyor,telaşlanma canım,normalmiş..vücut ve bünye ilede ilgili tabii..
zaman ilerledikçe nelerle karşılaşacağız,inşallah hepimiz için güzelşeyler olur hep..

Buarada tabi ..24+6 da 11 hatta 12 kilo olan bendenizin bel ağrısı fazlalaşmaya başladı,yalnız gariptirki sırtımda sağ tarafım daha cok ağrıyor,duruşla ,kilo ve ağırlık merkezi ile ilgili olduğunu düşündüm ama işte..iyi gelir diye yürüyüşümü fazlalaştırdım ,fakat buseferde akşam üstü karnımda aşırı bir sertleşme hissettim..yürürken kaskatı kesilip yürüyemiyecek gibi oldum..dr sorduk, ayakta fazla kalmaktan oluyormuş,dinlenmem gerekiyor,yada yürüyüş yapacaksamda kısa süre ve dinlene dinlene devam etmeliymişim..birde magnezyum ilacı verdi..iyi gelir dedi.
O yüzden kızlar, yürüyüşü dinlene dinlene yapın...zorlamayın kendinizi..

Hoşgeldin ayperincim..

Dün çarpıntım olmadı ama üşütmüşüm sanırım bütün gece ciğerlerim ve kollarım ağrıdı..Kat kat giyinip yorganın altına girdim ve ter attım..Şimdi biraz rahatlamışım çok şükür..Sanırım romatizma var bende ya senağlama..Şimdi hamileyken ilaçta alamam..:çok üzgünüm:

Bu arada evine dönmene çok sevindim :)) Bende eşim ameliyattan çıktıktan sonra biraz kaldım kayınvalidemlerde ama gerçekten insanın evi bambaşka..yerimseniben

Egzersizler seni yoruyorsa yürüyüşlerini yarım saatlik dilimlere bölerek yapabilirsin..Egzersiz süresini birden bire değilde günde 10 dk fazlalaştırarak yaparsan hem vücudunu da o tempoya alıştırmış olursun..Sende de yürüdükten sonra ayaklarında şişmeler oluyor mu peki..Bende bir süre sonra ayak bileklerimde şişlikler başlıyor..

kızlar bişey sorcam sizde sık sık wc gitme ihtiyacı hissediyormusnuz.ben özellikle dışardan eve girince yani üşüyünce evde sık sık wc gidiyorum :) kocişi takip ediyorum o 1 kere gidiyorsa ben 4 kere gidiyorum

X