2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

aramaıza hoş geldin değerli bebek
rüya için tebrikler allah kızına sağlıkla kavuşmayı nasip ertsin ,
yasemin ve berçem inş yiy sonuçlarınızı yazarsınız burdan
buarada pazaretsileri yokum nekadar çok yazmıışınız ya ,şuanda görmediğim başka bir şey varsa kusura bakmayın kıslar

Kayracım ne şanslısınız ya ..Bugün Ankara resmen buz gibiydi..Biraz yürüyüş yapmak niyetindeydim ama dışarı gerçekten çok soğukmuş hemen bu fikrimden vazgeçtim tabi..Ben kaç gündür kar yağsın diye bekliyorum..Kışın Ankara'nın soğuğunu sevmiyorum ama karın yağdını seyretmek yada çıkıp kar topu oynamak çok hoşuma gidiyor...Biraz yağsada kar topu oynasak ..:dance:[/QUOTE]

Avebru' cum yok canım öyle şans denebilcek bi' şey.. Geçen yıl hiç kar görmediğimiz için bu sene seyrek seyrek yağması bile iyi geldi. Ama şimdi heryer günlük- güneşlik!! İnşallah Ankara' da, Çorlu' da bu yıl beyaz paltolarını bi süreliğine de olsa üstünden çıkartmayıp azcık görüntü ziyafeti çeker tüm sevenlerine..

selam kızlar bugün pek giremedim..
çok yoğundum...
akşama misafirlerim var eşimin iş arkadaşları ve eşleri gelecek..
pasta börek zamanı....hepsini hallettim allahtan biraz oturup dinleneyim dedim...
hem bizim kızlar ne yapmış bi bakayım dedim...
şimdi biraz da toz alıcam...
hepinizi çok öptüm hamişler...

çok yoğundum...
pasta börek zamanı....hepsini hallettim allahtan biraz oturup dinleneyim dedim...

Kardelencim kolay gelsin çok yorma kendini..yerimseniben ..Bu arada ben acemi bir ev hanımı olarak hala poğaça yapamıyorum:çok üzgünüm: Bana verecek güzel ve kolay bir poğaça tarifin varmı?? İnternetten aldığım tariflerin hiçbiri tutmadı..Ya kabarmıyorlar yada çok sert oluyorlar..Ama bu bana çok önemli bir şey öğretti..Oğlum bile olsa kesinlikle ona yemek yapmayı öğretmeyi düşünüyorum Allah nasip ederse..Sonradan bazı şeyleri öğrenmek zorunda kalmak çok zormuş gerçekten..İlk kez denediğim çoğu şeyde mutlaka bir eksiklik oluyor..Bende tariflerin yanına küçük notlar alıyorum bir daha aynı hatayı yapmıyayım diye :))

Kardelencim kolay gelsin çok yorma kendini..yerimseniben ..Bu arada ben acemi bir ev hanımı olarak hala poğaça yapamıyorum:çok üzgünüm: Bana verecek güzel ve kolay bir poğaça tarifin varmı?? İnternetten aldığım tariflerin hiçbiri tutmadı..Ya kabarmıyorlar yada çok sert oluyorlar..

Benim zaman zaman yaparken de yerken de zevk aldığım bi tarifim var canım..

*Malzeme: 1 su bardağı süt, 3/4 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1/2
çay bardağı margarin, 1,5- 2 tatlı kaşığı tozşeker, 2,5 tatlı kaşığı kadar (bunu kendi damak tadınıza göre ayarla Avebru' cum, zira ben gözüme göre tutturduğum kararla ayarlıyorum..), 1 paket kabartma tozu, kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşaklığı sağlıyacak ölçüde un, 1 paket kabartma tozu, üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı ve susam.
*Hazırlanışı: Süt, tozşeker, yoğurt, eritilmiş margarin, sıvı yağ tümü çukur bi kapta iyice karıştırılır, sonra buna tuz eklenir ve karıştırma işlemi tamamlanır.
Ardından un elenerek konulurken buna kabartma tozu da ilave edilir. Kulak memesinden daha yumuşak bi kıvam alınca yoğurma işlemi biter.
Bundan sonra hamurun üstüne hafif nemli bi bez örtülerek 30 dk. kadar bi dinlendirrme süresi başlar..
Süre tamamlanınca vermek istediğin şekle ve içine eklemek istediğin malzemeye göre poğaçalar yapılır. En son olarak üstüne yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek en fazla 170 derecede önceden ısıtılan fırına atılır. Pembeleştiğinde pişmiş demektir. Fırında ve tepside bırakmadan hemen bi kaba alıp, soğumaya yakın kapağını kapatırsan yumuşacık poğaçaları da afiyetle yersin canım..
Hadi kolay gelsin...

çok yoğundum...

Günün oldukça yoğun ve koşturmacalı geçmiş Kardelen' cim..
Telaşını atlatır- atlatmaz iyice dinleneceğin deliksiz bi uyku çek canım, hem bebiş de dinlensin di mi..

Benim zaman zaman yaparken de yerken de zevk aldığım bi tarifim var canım..

*Malzeme: 1 su bardağı süt, 3/4 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1/2
çay bardağı margarin, 1,5- 2 tatlı kaşığı tozşeker, 2,5 tatlı kaşığı kadar (bunu kendi damak tadınıza göre ayarla Avebru' cum, zira ben gözüme göre tutturduğum kararla ayarlıyorum..), 1 paket kabartma tozu, kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşaklığı sağlıyacak ölçüde un, 1 paket kabartma tozu, üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı ve susam.
*Hazırlanışı: Süt, tozşeker, yoğurt, eritilmiş margarin, sıvı yağ tümü çukur bi kapta iyice karıştırılır, sonra buna tuz eklenir ve karıştırma işlemi tamamlanır.
Ardından un elenerek konulurken buna kabartma tozu da ilave edilir. Kulak memesinden daha yumuşak bi kıvam alınca yoğurma işlemi biter.
Bundan sonra hamurun üstüne hafif nemli bi bez örtülerek 30 dk. kadar bi dinlendirrme süresi başlar..
Süre tamamlanınca vermek istediğin şekle ve içine eklemek istediğin malzemeye göre poğaçalar yapılır. En son olarak üstüne yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek en fazla 170 derecede önceden ısıtılan fırına atılır. Pembeleştiğinde pişmiş demektir. Fırında ve tepside bırakmadan hemen bi kaba alıp, soğumaya yakın kapağını kapatırsan yumuşacık poğaçaları da afiyetle yersin canım..
Hadi kolay gelsin...

Kayracım çok teşekkür ederim canım :1hug: Bu arada 2.5 tatlı kaşığı olan şey neydi canım tuz mu :uhm:??

Kayracım çok teşekkür ederim canım :1hug: Bu arada 2.5 tatlı kaşığı olan şey neydi canım tuz mu :uhm:??

Tabii ya!!!!!! fisfisfisAklım çok karışıktı Avebru' cum, o ara başka bi konuyu da araştırıyordum, kusura bakma. Tuz yazmayı unutmuşum; ama kabul et tahmin etmen zor olmamıştır...şutarafagitti

slm kizlar bende bugun ogrendim kizim olacagini dogrusu erkek bekliyordum.
cok ama cok mutluyum bir kizimmmmmmmm olacak allahim hepimize saglikli evlatlar nasip etsin.

:nazar:Hayırlısı olsun canım, inşallah hepimizin gönlüne göre evlat sahibi olmamızı nasip etsin Yücelerin Yücesi Rabbi' m..

Kardelencim kolay gelsin çok yorma kendini..yerimseniben ..Bu arada ben acemi bir ev hanımı olarak hala poğaça yapamıyorum:çok üzgünüm: Bana verecek güzel ve kolay bir poğaça tarifin varmı?? İnternetten aldığım tariflerin hiçbiri tutmadı..Ya kabarmıyorlar yada çok sert oluyorlar..Ama bu bana çok önemli bir şey öğretti..Oğlum bile olsa kesinlikle ona yemek yapmayı öğretmeyi düşünüyorum Allah nasip ederse..Sonradan bazı şeyleri öğrenmek zorunda kalmak çok zormuş gerçekten..İlk kez denediğim çoğu şeyde mutlaka bir eksiklik oluyor..Bende tariflerin yanına küçük notlar alıyorum bir daha aynı hatayı yapmıyayım diye :))

tatlım bu da benden.....
kolay poğaça......
yarım çay bardağı toz pakmaya
yarım çay bardağı şeker
ve 4 çay bardağı ılık su
bunları kabart diğer malzemelri hazırlayana kadar yada beklemesende olur ben hiç beklemiyorum üst üste hepsini döküyorum...
daha sonra 2 çay bardağı sıvıyağ...
bir yumurtanın akı içine sarısıda üstüne ayır..
2 çay kaşığı tuz tabi isteğe bağlı ben göz kararı koyuyorum..
ve 6 su bardağı un yazıyor ama ben onuda alabildiği kadar koyuyorum ben genellikle poğaça hamurunu yumuşak tutarım daha güzel olur...
işte böle bütün malzemeyi karıştırıp yoğuruyorum ve hiç beklemeden (işte bu tarifin burasını seviyorum beklemiyosun ) şekil verip yumurtasını çörek otunu susamını sürüp 200 derecelik fırında pişiriyorum ve harika oluyo...
sen çalışan bi hanımsın bu tarif senin işini görür hem pratik hemde fazla bir malzemeye gerek yok..
valla bu tarifi kim aldıysa hoşuna gitti kolay olduğu ve kabartma süresi olmadığı için....
hadi afiyet olsun şekerim....:teytey:

günaydınnnnnn Şeniz ben geldimmmm 3 lü testimiz gayet iyi çıkmış:dance:bi daha ki randevum ayrıntılı ultrason 7 ocakta bu arada ben hala hissetmiyorum bebeğimi yahuuu uslu bi bbek olcakk galibaCADIARZU oğlum çok hareketliydi şimdide öylekafamçokkarıştı hepiniizn ilgisine teşekür ederim kızlarr:1hug:

günaydınnnnnn Şeniz ben geldimmmm 3 lü testimiz gayet iyi çıkmış:dance:bi daha ki randevum ayrıntılı ultrason 7 ocakta bu arada ben hala hissetmiyorum bebeğimi yahuuu uslu bi bbek olcakk galibaCADIARZU oğlum çok hareketliydi şimdide öylekafamçokkarıştı hepiniizn ilgisine teşekür ederim kızlarr:1hug:

:nazar:Yaseemin, iyi haberlerle dönmüş olmana sevindim canım,şutarafagitti bunu da çok arkadaşımız atlattı nihayet.:1hug: İnşallah bu sayfalarda yalnızca mutluluk haberleri paylaşılır son ana dek...

yasemincim demek bi oğluşun olacak....
bizimkilere sadıç geldi desene...
hadi gözün aydın olsun.....
alincim akşam yoğun ama çok güzel geçti...
marifetlerimi herkes çok beğendi..
ama çok uğraştım valla..
sarmaya kadar yapmıştım....
bugün dinleniyorum...
bayramda ewdeyim eşimin nöbeti olduğu için memlekete gidemiyoruz...

tatlım bu da benden.....
kolay poğaça......
yarım çay bardağı toz pakmaya
yarım çay bardağı şeker
ve 4 çay bardağı ılık su
bunları kabart diğer malzemelri hazırlayana kadar yada beklemesende olur ben hiç beklemiyorum üst üste hepsini döküyorum...
daha sonra 2 çay bardağı sıvıyağ...
bir yumurtanın akı içine sarısıda üstüne ayır..
2 çay kaşığı tuz tabi isteğe bağlı ben göz kararı koyuyorum..
ve 6 su bardağı un yazıyor ama ben onuda alabildiği kadar koyuyorum ben genellikle poğaça hamurunu yumuşak tutarım daha güzel olur...
işte böle bütün malzemeyi karıştırıp yoğuruyorum ve hiç beklemeden (işte bu tarifin burasını seviyorum beklemiyosun ) şekil verip yumurtasını çörek otunu susamını sürüp 200 derecelik fırında pişiriyorum ve harika oluyo...
sen çalışan bi hanımsın bu tarif senin işini görür hem pratik hemde fazla bir malzemeye gerek yok..
valla bu tarifi kim aldıysa hoşuna gitti kolay olduğu ve kabartma süresi olmadığı için....
hadi afiyet olsun şekerim....:teytey:

Teşekkür ederim Kardelencim :1hug: Kayranın tarifiyle birlikte iki tane poğaça tarifim oldu hehe :dance: Bakalım denicem en kısa zamanda belki yaparım bugün yerimseniben

X