Benim zaman zaman yaparken de yerken de zevk aldığım bi tarifim var canım..
*Malzeme: 1 su bardağı süt, 3/4 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1/2
çay bardağı margarin, 1,5- 2 tatlı kaşığı tozşeker, 2,5 tatlı kaşığı kadar (bunu kendi damak tadınıza göre ayarla Avebru' cum, zira ben gözüme göre tutturduğum kararla ayarlıyorum..), 1 paket kabartma tozu, kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşaklığı sağlıyacak ölçüde un, 1 paket kabartma tozu, üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı ve susam.
*Hazırlanışı: Süt, tozşeker, yoğurt, eritilmiş margarin, sıvı yağ tümü çukur bi kapta iyice karıştırılır, sonra buna tuz eklenir ve karıştırma işlemi tamamlanır.
Ardından un elenerek konulurken buna kabartma tozu da ilave edilir. Kulak memesinden daha yumuşak bi kıvam alınca yoğurma işlemi biter.
Bundan sonra hamurun üstüne hafif nemli bi bez örtülerek 30 dk. kadar bi dinlendirrme süresi başlar..
Süre tamamlanınca vermek istediğin şekle ve içine eklemek istediğin malzemeye göre poğaçalar yapılır. En son olarak üstüne yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek en fazla 170 derecede önceden ısıtılan fırına atılır. Pembeleştiğinde pişmiş demektir. Fırında ve tepside bırakmadan hemen bi kaba alıp, soğumaya yakın kapağını kapatırsan yumuşacık poğaçaları da afiyetle yersin canım..
Hadi kolay gelsin...