2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Murrrgizzz, ne yapıcaz canım böyle yaa..:sm_confused:
"Bulantılardan rahatladım, lekelenmeler bitti" sevincini yaşıyamadan şimdi de bel ağrıları sardı.. Ayy bi hayırlısıyla doğursak da bizden kurtulsalar...:teselli:
Kuyruk sokumundaki ağrı için doktoruna danışmış mıydın? O belki de ayakta kalmaktan olabilir. Dünkü gazetede kadınların hamilelikteki ağırlık dengeleme olayının bel omurlarının alt kısmının "kama" şeklinde olmasından kaynaklandığı yazıyordu. Bilmiyorum ki, şimdiden sonra meşhur kamalarımız devreye girer de bizleri azcık da olsa rahatlatır mı!!! Uyku esnasında bilmeden nasıl tatlı tatlı geriniyorum görsen!!sırnaşık şey
Ama herkes "gerinme" diyor ya; herhalde bundan sonra daha dikkatli uyurum canım benim..a.s.

kayracım dimi yaaa hamişliğin bukadar zor olacağını tahmin etmiyordum biliyosun çok şükür bulantı trzında şikayetlerim olmadı ama benim küçük yaramaz bi süre bizi korkuttuyasakkelimeyinede çok şükür ağrım çok olmuyo bazı günler oluyo tab, dra gittiğimde sorcam herhalde magnezyum ilacı verecek bu ağrılar için ,dediğin gibi ayaktada kalıyorum meslek olarak bakalım laelaelaelaelaecanım sende daha az gerin en azından gündüzlleri,,,,,,,,,bende zaten farkında olmadan geriniyom uykuda ama uyanıyom hemen ama korkuyom o anda ya bide ben yatarken korkuyom sürekli huzrsuzu yanlşmı yatıyom diye sola bazende sağa yatıyom ama yatarken sanki karnımın üstüne yükleniyomuşum gibi hissediyorum bebişe bişiy olcak diye korkuyorum:eek:klava:herkes diyo korkma ama iştee

Murgizcim benimde kuyruk sokumum ağrıyo ama sanırım bilgisayar başında yanlış oturmaktan kaynaklanıyo o ..Dik oturmayıp sanki belimizin üzerine oturuyormuşuz gibi olduğundan oluyo..Ben Lokman Hekimden bir kitap almıştım..Hamilelikte yapılacak egzersizlerle ilgili..Onları yapınca biraz geçiyo..:emir_bebek: Otururken altına yumuşak minder tarzı bişey koyabilirsin.. Birde hamilelikte mutlaka kasları güçlendirmek gerekiyo ama bir taraftan da endişe ediyorum ya egzersiz yaparken bebeğe bişey olursa diye..Gerinmeyi bilmiyorum ama doktor bana yükseğe uzanma, eğilip yerden bişey alırkende mutlaka dizlerini kırarak al dedi..Çünkü bel ağrısının en büyük nedenlerinden biri dikkatsiz eğilip doğrulmaktan geçiyor..Ama sıcak su torbası yada sıcak havlu koyarsanız faydasını görebilirsiniz..

ebrucum önerilerin için sağol ben bilgisayarı uzanarak kullanıyorum belime de yastık koyuyom ama okulda tabure yada sandelyeye oturuyorum ondan olabilir ,ebru bende egzersizden korkuyom ya belki bu egzersizler zararlı değil ama biz yanlış yapsak hem bebeğe hemde bele zararı olur diye korkuyorum açıkçası

sorma valla yasemincim bugün biraz toparlayabildim ewi...
bende parol yutuyorum çünkü bende migren vardı zaten çok şiddetli ağrılar geçirirdim ve en sonunda iğne vurulup ancak öle geçerdi..
şimdi oda olmayınca parola kaldık çok hafif ama napayım....

geçmiş olsun kardelen inş geçer bu ağrılar bidahada gelmez,,canım ev işinide boşver ya sen iyi ol iş herzaman yapılr

Sende iyi ki varsın canım :1hug:

Bu arada ben 3'lü test sonucunu aldım..Doktor pek bir açıklama yapmadı..Sorun yok gibi gözüküyor ama detaylı ultrason için uzman biri var 21. haftada ona gidersin dedi. Bana telefonunu falan verdi adam genetik uzmanıymış ve daha doğru bilgiler verebilirmiş..fisfisfis

Bakalım bayramdan sonraki hafta gitcem İnşallah..Keşke kendi doktorum burda olsaydı..Doktorun anlattıklarından hiçbir şey anlamadım..:çok üzgünüm:

canım hadi gözün aydın ,,inş detaylı ulturasonda da herşey çok güzel çıkacak,,,buarada haca gitmişti drun dimi bayramdan sonra geliyor diye bikiyom hacılar az kaldı dayan ebrucum bi dahaki sefer kendi druna gitcen

herkese merhaba! siteye girmem çok zor oldu yahu. sabahtan beri sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorumsırnaşık şey bugün kontrole gittik.:teytey:
19.haftada minnoşumuz:dance: erkek olduğu da kesinleşti:hooray: eşim de deli oldu. sağlığı, gelişimi falan da çok iyiymiş çok şükür:emir_bebek: :nazar: 1 ay sonraki kontrolde şekerime bakılacakmış gerekliy görülürse şeker yüklemesi yapılacakmış. birde gerekirse demir takviyesi.. bakalım hayırlısı herşeyin..:asigim: ee, güzel haberleri alır almaz ne yaptım dersiniz?? koştum alışverişelaelaelaelaelae bikaç bişey aldım ama kendimi frenledim. sonra yine başka ciciler de alırız hayırlısıyla. merter'de herşey çok ucuz arkadaşlar. öbür ay yine gitmeyi düşünüyorum. birde şu bahsettiğiniz eminönü'ndeki havuzlu han'a. hepimizin bebişleri hayırlısıyla sağlıklı gelir dünyaya inşallah. nezleyi atlattım geçen hafta. dikkat edelim, bu ayazlı havalardan oluyordur baş ağrıları da arkadaşlar. şapka, bere takın mutlaka. birde benim doktorumun verdiği bilgiye göre, gebelerde salgılanan bir svıdan ötürü burun, sinüz yollarında bi baskı, ağrı olurmuş. benim burnumda biraz pıhtılı kanlanma oluyor bazen sildiğimde. bu başım ağrıdığı zamanlarda daha çok oluyor. minoset'e izin verdi. plus olmayanından ama! birde burun sularından. aklınızda bulunsun:asigim: hepinize sevgiler!a.s.

ebrucum önerilerin için sağol ben bilgisayarı uzanarak kullanıyorum belime de yastık koyuyom ama okulda tabure yada sandelyeye oturuyorum ondan olabilir ,ebru bende egzersizden korkuyom ya belki bu egzersizler zararlı değil ama biz yanlış yapsak hem bebeğe hemde bele zararı olur diye korkuyorum açıkçası

Murgizcim egzersizden korkma..Linkini gönderdiğim sitede egzersizin nasıl yapılması hangi hallerde bırakılması gerektiği yazıyor..Aslında bu dönemde en iyi egzersiz yürümek yada yüzmekmiş. Hiçbirşey yapamasakta günde en az yarım saat tempolu yürümemiz bile yetiyor..Bence biraz yürüyüş yap kendini yormadan, terlediğini veya yorulduğunu hissedersen hemen bırak..Çünkü amaç kendini zorlamak değil sadece biraz kaslarını çalıştırmak..Aslında başka hareketlerde var, benim baktığım kitaptada ağırlıklı olarak bacak kasları nasıl çalıştırılır o gösteriliyo..Bide bel ve sırtla ilgili bir kaç hareket var ama onları ben pek yapmıyorum..Bu arada yaptığın egzersiz bebeğin zekasınada olumlu katkılarda bulunuyormuş..

Nihayet nettede bendeki kitabta da aynı resimler olan resimleri de buldum :))

İnşallah bu site biraz işine yarar.

Birde Ideefixe'de "Hamilelikte Yoga Dr. Neslihan İskit ile" Cd'si ve Ayşe Öner'in Hamilelik, Doğum Bebek Bakımı kitapları benim ilgimi çekti..Alıp bir gözatmakta fayda var..Birde şimdi internette bakarken hamilelikte yapılan yoga hareketleriyle ilgili bir kaç video buldum..

Bu arada doktorum galiba 2 haftaya kadar gelir..Artık test sonucumu ona gösterip sorarım ama o gelene kadar detaylı ultrasona gitmiş olurum heralde..:sm_confused:

Sende iyi ki varsın canım :1hug:

Bu arada ben 3'lü test sonucunu aldım..Doktor pek bir açıklama yapmadı..Sorun yok gibi gözüküyor ama detaylı ultrason için uzman biri var 21. haftada ona gidersin dedi. Bana telefonunu falan verdi adam genetik uzmanıymış ve daha doğru bilgiler verebilirmiş..fisfisfis

Bakalım bayramdan sonraki hafta gitcem İnşallah..Keşke kendi doktorum burda olsaydı..Doktorun anlattıklarından hiçbir şey anlamadım..:çok üzgünüm:

:sm_confused:Avebru' cum, üçlü test için "sorun yok gibi gözüküyor" da ne demekmiş canım..
Açıklık getiremiyeceği şeyin testini neden istediğini sorup, sıkıştırsaydın ya adamı!
:teytey:İnşallah detaylı da rahat nefes aldırır sana bu yaramaz...:emir_bebek:

TEŞEKKÜRLER ALİNCİM....
gerçekten uykusuzluklar şimdiden başladı gece saat 5 ben uyandım uyu uyayabilirsen...
ve bir sürü şeyi kafama takmaya başlıyorum...
nasıl doğuracam acaba doğru yetiştirebilcezmi...
inanmazsın sünnetine bile kayırıyorum...
yarabbim ne zormuş annemi şimdi bizim üstümüze niye bu kadar çok titrediğini....
inşallah topluma iyi bir insan yetiştirebiliriz....
eh gelde uyu bakalım....
bi taraftanda hafif ağrılar.....
migrenim dün geçti en nihayetinde....
1 haftadır ewe baktığım yok valla..
hamilelikle birlikte titizliğe olan düşkünlüğümde gitti....
şaşıyorum kendime inşallah bu hep böle devam etmez :uhm::uhm:

yerimsenibenAh Kardelen, bu kadar geniş zamanları düşünürsen sonu ne olur canım; zihnini meşgul edicek bi meşgale filan bulsan belki rahatlarsın..
Ev konusunda ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum Kardelen' cim.. şutarafagittiÜstelik düzeni çok mühimseyen bi eşim ve de oğlum var.. Fazla yorulmayı kaldıramıyorum
diye, ipin ucu bizde de iyiden iyiye kaçmaya başladısenağlama; hareket alanlarımın kısıtlılığı yüzünden, titizlik denen duygum içimi kemire kemire rafa kalktı, oturdu!
Ayy inşallah atlatıcaz şekerim..:içelim:

kayracım dimi yaaa hamişliğin bukadar zor olacağını tahmin etmiyordum biliyosun çok şükür bulantı trzında şikayetlerim olmadı ama benim küçük yaramaz bi süre bizi korkuttuyasakkelimeyinede çok şükür ağrım çok olmuyo bazı günler oluyo tab, dra gittiğimde sorcam herhalde magnezyum ilacı verecek bu ağrılar için ,dediğin gibi ayaktada kalıyorum meslek olarak bakalım laelaelaelaelaecanım sende daha az gerin en azından gündüzlleri,,,,,,,,,bende zaten farkında olmadan geriniyom uykuda ama uyanıyom hemen ama korkuyom o anda ya bide ben yatarken korkuyom sürekli huzrsuzu yanlşmı yatıyom diye sola bazende sağa yatıyom ama yatarken sanki karnımın üstüne yükleniyomuşum gibi hissediyorum bebişe bişiy olcak diye korkuyorum:eek:klava:herkes diyo korkma ama iştee

:sm_confused:Murgiz' cim, korkmana gerek yok ki.. Genelde sol tarafına yatmayı dene, bebiş için daha iyiymiş. Bi de bu pozisyonda ağırlığını fazla verdiğini düşünüyorsan sırtını ve belini destekliycek yastık filan dene iyi oluyor. Ben geçen gün karnımı duşakabinin kapısına iyi bi geçirdim! Çok dikkatsizleştim bilsen! Sonra soluğu doktorda aldım, baktı bebiş iyiydi. Dedi ki "o içi su dolu bi balonda yaşıyor, çarpma esnasında suyun fazlalığından diğer tarafa kaçmıştır".. a.sYani senin delikanlı da yatış şeklinden memnun değilse diğer tarafa geçişi deniyecektir; yine de ağırlığını fazla vermemek için yastığı dene e mi..şutarafagitti

herkese merhaba! siteye girmem çok zor oldu yahu. sabahtan beri sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorumsırnaşık şey bugün kontrole gittik.:teytey:
19.haftada minnoşumuz:: erkek olduğu da kesinleşti:hooray: eşim de deli oldu. sağlığı, gelişimi falan da çok iyiymiş çok şükür:emir_bebek:: ee, güzel haberleri alır almaz ne yaptım dersiniz?? koştum alışverişel bikaç bişey aldım ama kendimi frenledim. sonra yine başka ciciler de alırız hayırlısıyla. merter'de herşey çok ucuz arkadaşlar. öbür ay yine gitmeyi düşünüyorum. birde şu bahsettiğiniz eminönü'ndeki havuzlu han'a. hepimizin bebişleri hayırlısıyla sağlıklı gelir dünyaya inşallah. nezleyi atlattım geçen hafta. benim burnumda biraz pıhtılı kanlanma oluyor bazen sildiğimde. bu başım ağrıdığı zamanlarda daha çok oluyor. minoset'e izin verdi. plus olmayanından ama! birde burun sularından. aklınızda bulunsun:asigim: hepinize sevgiler!a.s.

:teytey:Gözünüz aydın Happy' cim. Kontrol sonrası mutlulukla yazılan her yazı kendiminmiş gibi sevindiriyor beni..:sm_cool: Demek ciciş alışverişine de"start" verdin, güle güle giydirirsin inşallah..
Ha bi de geçmiş olsun, şu nezle bi daha hiçbirimize uğramaz inşallah..şutarafagitti

:sm_confused:Avebru' cum, üçlü test için "sorun yok gibi gözüküyor" da ne demekmiş canım..
Açıklık getiremiyeceği şeyin testini neden istediğini sorup, sıkıştırsaydın ya adamı!
:teytey:İnşallah detaylı da rahat nefes aldırır sana bu yaramaz...:emir_bebek:

Yani aslında sıkıştıracaktım ama kötü bişeymi söylecek acaba diye bir anda gerildim..Birde doktor sanırım benim düşündüğüm kadar bilgi sahibi değil bu konularda..Eşimde yanımdaydı..Doktor benim yüzümü öyle karmakarışık görünce yine "bana göre bişey siz yine de mutlaka ultrasona girin ben buraya gelen her anne adayını gönderiyorum" dedi..Sanırım en sağlıklı bilgiyi testi yapan labaratuar doktorundan alabilirim..Pazartesi onu arayıp sorcam..Birde kendi doktorum gelince onunla detaylı olarak konuşmayı düşünüyorum..

:sm_confused:Murgiz' cim, korkmana gerek yok ki.. Genelde sol tarafına yatmayı dene, bebiş için daha iyiymiş. Bi de bu pozisyonda ağırlığını fazla verdiğini düşünüyorsan sırtını ve belini destekliycek yastık filan dene iyi oluyor. Ben geçen gün karnımı duşakabinin kapısına iyi bi geçirdim! Çok dikkatsizleştim bilsen! Sonra soluğu doktorda aldım, baktı bebiş iyiydi. Dedi ki "o içi su dolu bi balonda yaşıyor, çarpma esnasında suyun fazlalığından diğer tarafa kaçmıştır".. a.sYani senin delikanlı da yatış şeklinden memnun değilse diğer tarafa geçişi deniyecektir; yine de ağırlığını fazla vermemek için yastığı dene e mi..şutarafagitti

canım zaten genelde sola yatıyom da yastığı nereye koyayaım anlamadım kayracım belime mei karnımın altınamı koyayım ,canım çok geçmiş olsun valla tüm hamişlerin ortak özelliği dikkatsizlik daha dikkatli ol canım ya bende elimden geldiğince dikkat eiyorum ama bi şekilde karnıma ya elim değiyo ya bi tarafa yavaşça tosluyuorum

Yani aslında sıkıştıracaktım ama kötü bişeymi söylecek acaba diye bir anda gerildim..Birde doktor sanırım benim düşündüğüm kadar bilgi sahibi değil bu konularda..Eşimde yanımdaydı..Doktor benim yüzümü öyle karmakarışık görünce yine "bana göre bişey siz yine de mutlaka ultrasona girin ben buraya gelen her anne adayını gönderiyorum" dedi..Sanırım en sağlıklı bilgiyi testi yapan labaratuar doktorundan alabilirim..Pazartesi onu aramayıp sorcam..Birde kendi doktorum gelince onunla detaylı olarak konuşmayı düşünüyorum..

ebrucum sıkştıralacak bişiy yo bence telaş etme hiç bi test kesin olmadığından dr öyle demiştir bana göre yoksa orda oranlar yazıyo dr de bunu anlayacak yeterlikiktedir ,detaylı ulturason un üçlü testle alaksı yok üçlü testin iyi çıkmış canım inş detaylı ulturasonunda iyi çıkcak,tabi yinedengeldiğinde drunla konuş seni rahatlatır eminim

Yani aslında sıkıştıracaktım ama kötü bişeymi söylecek acaba diye bir anda gerildim..Birde doktor sanırım benim düşündüğüm kadar bilgi sahibi değil bu konularda..Eşimde yanımdaydı..Doktor benim yüzümü öyle karmakarışık görünce yine "bana göre bişey siz yine de mutlaka ultrasona girin ben buraya gelen her anne adayını gönderiyorum" dedi..Sanırım en sağlıklı bilgiyi testi yapan labaratuar doktorundan alabilirim..Pazartesi onu arayıp sorcam..Birde kendi doktorum gelince onunla detaylı olarak konuşmayı düşünüyorum..

Aynen söylediğin gibi bilgi sahibi olmuş olsaydı sen bunu hissetmezdin..İşini iyi yapamayan insanlar hangi meslek gurubunda olursa olsunlar ancak ahkam kesmeyi bilirler..Detaylı bilgiye sahip insanlar zaten konuştuklarında insanı rahatlatmayı bilirler..Onlarla konuştuğunda sende kafa karışıklığı kalmaz heleki böyle bir konuda konuştuğun doktor ise..Zaten ben herkese aynısını söylüyorum demesinden sende anlamışsın..Hiç kafan karışmasın sadece dua et ve içini rahat tut...eminim ki herşey yolunda sadece yanlış doktor ile karşılaşmışsın hepsi bu..

yerimsenibenAh Kardelen, bu kadar geniş zamanları düşünürsen sonu ne olur canım; zihnini meşgul edicek bi meşgale filan bulsan belki rahatlarsın..
Ev konusunda ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum Kardelen' cim.. şutarafagittiÜstelik düzeni çok mühimseyen bi eşim ve de oğlum var.. Fazla yorulmayı kaldıramıyorum
diye, ipin ucu bizde de iyiden iyiye kaçmaya başladısenağlama; hareket alanlarımın kısıtlılığı yüzünden, titizlik denen duygum içimi kemire kemire rafa kalktı, oturdu!
Ayy inşallah atlatıcaz şekerim..:içelim:

aman ne bileyim işte yersiz sıkıntılar tabikide....
sende d,kkat et kendine alincim...:kızgın:
allah korumuş....
inşallah canım atlatıcaz :teytey: şu günleri....

günaydın kızlar....
güzel bir hafta sonundan çıkmanın ümidiyle iyi bir hafat geçiririz umarım....
aslında çoğunuz çalıştığı için temizlikle uğraşmışsınızdır tahmin debiliyorum....
neyse....
benimde size bomba gibi bir haberim var....
İLK ÇATLAĞIMIDA ÇATLATMIŞ OLMANIN VERDİĞİ ÜZÜNTÜYLE BU HABERİMİ SİZLERE VERİYORUM....senağlamasenağlama
ilk başta acaba eşofmanın lastiği filan dedim ama iki gündür hep aynı yerde durunca ve mallesef acı ama gerçek olan olayla karşılaştım....:1shok::1shok:
pek belirgin değil çok dikkatli bakınca belimin hemen yan tarafında çok hafif belli oluyosırnaşık şeysırnaşık şey
yani demek istediğim her an sizinde bşınıza gelebilir..
hadi, vatana millete mübarek olsun :teytey::teytey::teytey:

Murgizcim ve Nazecim

Aslında ben de internetten araştırdım biraz sorun yok gözüküyor gerçekten..Zaten sonuç kötü çıksa bile bebeğin sağlıklı olma olasılığı 40 kat fazlaymış..Kötü çıksa mutlaka amniyosentez için yönlendirirdi..Ama yinede detaylı açıklama bekliyor insan..Şu şöyle bu böyle sizin değerleriniz şunu ifade ediyor diye..Zaten bu testler tanı değil tarama testi..Bilmem kaç anneye göre senin oranın şu düzeyde gibi birşey..:uhm:

Bu arada Naze'cim Ferhat Göçer seviyorsan bak bu şarkıda çok güzel yerimseniben

X