2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar herhalde çoğumuz şu sıralar bel ağrısını çekiyoruz.. Ben gündüz pek bi' şey anlamıyorum; ama yatağa yattığımda ağrının yanısıra tuhaf bi gerinme hissi geliyor.. benneyaptımkiSanki belimi gerdiğimde rahatlıyorum.. fisfisfisBu gün yazmak ve hepinizin fikrini almak istedim; acaba bu kadar gerinme bebeğe olumsuz bi etki yapar mı diye.. :sm_confused:

Bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum.. Ben gerinmeye başlayınca eşim "sakın sakın yapma.. gerinme nedir biliyormusun? Kaslarda geçici bir felc bütün kaslar kasılıyor" ya tabi bu eşimin fikri üstünde düşünmedim ama doktora sormak lazım.. Sen söyleyince aklıma geldi yazayım dedim..Soralım bakalım doktorlarımıza..

Hamile bayanı ençok kim anlar..:) tabiki hamile bir bayan..:))
Saol cnm ya burda acayip moral buluyorum..Kesinlikle haklısın heryer doktor zaten test için gitmiştim sonucu alıcam göstermeden çıkıcam ordan..Tıp merkezindeki doktoruma gösteririm sonuçlarımı artık. Avebrunun söylediği Lokman Hekimi düşünmeye başladım çok memnun olduğunu söylüyor.. İki tane şubesi varmış bana etlikteki şubesi uzakda olsa doğum için düşünebilirim..

yerimsenibenSen de sağol canım, geçmiş olsun..yasakkelime İnşallah böyle çirkin muamelelere bi daha hiçbirimiz şahit olmayalım..

Bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum.. Ben gerinmeye başlayınca eşim "sakın sakın yapma.. gerinme nedir biliyormusun? Kaslarda geçici bir felc bütün kaslar kasılıyor" ya tabi bu eşimin fikri üstünde düşünmedim ama doktora sormak lazım.. Sen söyleyince aklıma geldi yazayım dedim..Soralım bakalım doktorlarımıza..

Ya aslında ben de sorucaktım; ama sık sık aradığım için kal getirmekten çekindim biraz da.. Daha önceki gün yanındaydım kadının, dışarıda yığınla hastası beklerken sırf komik endişelerim yüzünden bi baş ultrasona aldı rahatlamam için.. Şimdi "geriniyorum" diye telefon açarsam gerçekten de kendimi gülünç bi duruma düşürmüş hissederim..

Kızlar herhalde çoğumuz şu sıralar bel ağrısını çekiyoruz.. Ben gündüz pek bi' şey anlamıyorum; ama yatağa yattığımda ağrının yanısıra tuhaf bi gerinme hissi geliyor.. benneyaptımkiSanki belimi gerdiğimde rahatlıyorum.. fisfisfisBu gün yazmak ve hepinizin fikrini almak istedim; acaba bu kadar gerinme bebeğe olumsuz bi etki yapar mı diye.. :sm_confused:

ah ahhh alincim sorma bnede aynı dertten muzdaribim bende bi de baş ağrısı var oda eda_eda da vardı o da bneim gibi baş ağrısı çekiyodu.gerinme canım ne olur ne olmaz sadece uzan ve dinlen.dr biliyorsun dolaplara felan uzanmayın derler buda onun gibi bişey yatıp dinlen bence.ben çalıştığım için bu mümkün olmuyo ama akşamları yatıyorum işim bitince evde biz çalışan bayanların 2 işi olduğu için malum ev işi ve iş işi :bbo:

ah ahhh alincim sorma bnede aynı dertten muzdaribim bende bi de baş ağrısı var oda eda_eda da vardı o da bneim gibi baş ağrısı çekiyodu.gerinme canım ne olur ne olmaz sadece uzan ve dinlen.dr biliyorsun dolaplara felan uzanmayın derler buda onun gibi bişey yatıp dinlen bence.ben çalıştığım için bu mümkün olmuyo ama akşamları yatıyorum işim bitince evde biz çalışan bayanların 2 işi olduğu için malum ev işi ve iş işi :bbo:
:emir_bebek:yaseemin bebişinmi olaçak canım analı babalı büyüt bebişini
amin:nazar:nazarlara gelma

kayracım benimde belim ağrıyor hergün değil ama ya bazen hatta buğün de çok ağrıyo kıslar ama benim belim değil tam kuyruk sokumum ağrıyo yaaaa,böle yürüdükçe hareket ettikçe ağrı oluyo ,,bence gerinme bak ben gerinince bi değişik bi his oluyo ağrı değil ama bişiy hissediyom karında ,,diye gerinmiyom ..mümkün olduğunca dik dur ama çok gerinme kayracım

Zor bi durum yaa.. :sm_confused:Çalışırken oturduğun yere belini destekliycek bi' şeyler koysan olmaz mı Yaseemin' cim. Benim ki biraz farklı, yatağa uzanınca ağrım daha artıyor sanki ve hemen gerinme hissi geliyor..
İşten gelince ayaklarını yukarıda tutabileceğin pozisyonda, sert yerde bi süre uzanmayı dene canım; sana bu iyi gelebilir..şutarafagitti

kayracım benimde belim ağrıyor hergün değil ama ya bazen hatta buğün de çok ağrıyo kıslar ama benim belim değil tam kuyruk sokumum ağrıyo yaaaa,böle yürüdükçe hareket ettikçe ağrı oluyo ,,bence gerinme bak ben gerinince bi değişik bi his oluyo ağrı değil ama bişiy hissediyom karında ,,diye gerinmiyom ..mümkün olduğunca dik dur ama çok gerinme kayracım

Murrrgizzz, ne yapıcaz canım böyle yaa..:sm_confused:
"Bulantılardan rahatladım, lekelenmeler bitti" sevincini yaşıyamadan şimdi de bel ağrıları sardı.. Ayy bi hayırlısıyla doğursak da bizden kurtulsalar...:teselli:
Kuyruk sokumundaki ağrı için doktoruna danışmış mıydın? O belki de ayakta kalmaktan olabilir. Dünkü gazetede kadınların hamilelikteki ağırlık dengeleme olayının bel omurlarının alt kısmının "kama" şeklinde olmasından kaynaklandığı yazıyordu. Bilmiyorum ki, şimdiden sonra meşhur kamalarımız devreye girer de bizleri azcık da olsa rahatlatır mı!!! Uyku esnasında bilmeden nasıl tatlı tatlı geriniyorum görsen!!sırnaşık şey
Ama herkes "gerinme" diyor ya; herhalde bundan sonra daha dikkatli uyurum canım benim..a.s.

Murgizcim benimde kuyruk sokumum ağrıyo ama sanırım bilgisayar başında yanlış oturmaktan kaynaklanıyo o ..Dik oturmayıp sanki belimizin üzerine oturuyormuşuz gibi olduğundan oluyo..Ben Lokman Hekimden bir kitap almıştım..Hamilelikte yapılacak egzersizlerle ilgili..Onları yapınca biraz geçiyo..:emir_bebek: Otururken altına yumuşak minder tarzı bişey koyabilirsin.. Birde hamilelikte mutlaka kasları güçlendirmek gerekiyo ama bir taraftan da endişe ediyorum ya egzersiz yaparken bebeğe bişey olursa diye..Gerinmeyi bilmiyorum ama doktor bana yükseğe uzanma, eğilip yerden bişey alırkende mutlaka dizlerini kırarak al dedi..Çünkü bel ağrısının en büyük nedenlerinden biri dikkatsiz eğilip doğrulmaktan geçiyor..Ama sıcak su torbası yada sıcak havlu koyarsanız faydasını görebilirsiniz..

Arkadaşlar bir site buldum hamilelikte yapılacak egzersizlerle ilgili. Bu arada hafif gerinmenin sakıncası yokmuş ama fazlası karın ağrısı yapıyormuş..

selam kızlar...
kimimizin bel ağrısı kimimizin doktor sıkıntısı ve kimimizin baş ağrıları..
annelik ne kadar zor bir şeymiş meğersem..
şimdi bunu dahada net anlayabiliyoruz..
bende 3 gündür migrenimle boğuşuyorum...
dr dan geldiğim günden beridir ağrıyo artık en sonunda bugün biraz hafifledi...
benimde artık geceleri deliksiz bir uykum yok..
o kadar çok uyanıyorumki sağıma dönsem soluma dönsem sırt üstü yatsam yinede rahat değilim akşam belime sanki birileri iğneler batırdı kalktım bir süre oturdum yatağın içinde..
ve benimle beraber eşimde bu sıkıntıları çekiyo çok anlayışlı olması gerçekten çok güzel...
her konuda bana yardımcı olması bana güç veriyo....

Kardelen' cim, geçmiş olsun..a.s.
Yazdıklarının tümüne katılıyorum; gerçekten de annelik zor bi' şiy..a.s Ama inan şu çekilerimize rağmen "hamilelik" kısmı işin en zahmetsiz etabı.:çok üzgünüm: Yavaş yavaş anneliğin zorlu basamaklarına hazırlıyor hepimizi, gece uykusuzluklarına başlangıçlar gibi, her fırsatta kendimizin önüne minik bi varlığı geçirme gereğini hisettirdiği gibi.........
:teytey:Migreninin hafiflemesine sevindim canım, uykusuzluğun üstüne bi de onun ağrısı felaket gibi gelmiştir eminim.. Atlatmışsındır ve bi daha bu denli tekrarlamaz umarım..şutarafagitti

Kardelen' cim, geçmiş olsun..a.s.
Yazdıklarının tümüne katılıyorum; gerçekten de annelik zor bi' şiy..a.s Ama inan şu çekilerimize rağmen "hamilelik" kısmı işin en zahmetsiz etabı.:çok üzgünüm: Yavaş yavaş anneliğin zorlu basamaklarına hazırlıyor hepimizi, gece uykusuzluklarına başlangıçlar gibi, her fırsatta kendimizin önüne minik bi varlığı geçirme gereğini hisettirdiği gibi.........
:teytey:Migreninin hafiflemesine sevindim canım, uykusuzluğun üstüne bi de onun ağrısı felaket gibi gelmiştir eminim.. Atlatmışsındır ve bi daha bu denli tekrarlamaz umarım..şutarafagitti

TEŞEKKÜRLER ALİNCİM....
gerçekten uykusuzluklar şimdiden başladı gece saat 5 ben uyandım uyu uyayabilirsen...
ve bir sürü şeyi kafama takmaya başlıyorum...
nasıl doğuracam acaba doğru yetiştirebilcezmi...
inanmazsın sünnetine bile kayırıyorum...
yarabbim ne zormuş annemi şimdi bizim üstümüze niye bu kadar çok titrediğini....
inşallah topluma iyi bir insan yetiştirebiliriz....
eh gelde uyu bakalım....
bi taraftanda hafif ağrılar.....
migrenim dün geçti en nihayetinde....
1 haftadır ewe baktığım yok valla..
hamilelikle birlikte titizliğe olan düşkünlüğümde gitti....
şaşıyorum kendime inşallah bu hep böle devam etmez :uhm::uhm:

Zor bi durum yaa.. :sm_confused:Çalışırken oturduğun yere belini destekliycek bi' şeyler koysan olmaz mı Yaseemin' cim. Benim ki biraz farklı, yatağa uzanınca ağrım daha artıyor sanki ve hemen gerinme hissi geliyor..
İşten gelince ayaklarını yukarıda tutabileceğin pozisyonda, sert yerde bi süre uzanmayı dene canım; sana bu iyi gelebilir..şutarafagitti

sağol canım bakalım iş yerindeki koltuğumu bi değiştiricem evde yatmamda oğlumun üstüme atlaması bir oluyosırnaşık şey

TEŞEKKÜRLER ALİNCİM....
gerçekten uykusuzluklar şimdiden başladı gece saat 5 ben uyandım uyu uyayabilirsen...
ve bir sürü şeyi kafama takmaya başlıyorum...
nasıl doğuracam acaba doğru yetiştirebilcezmi...
inanmazsın sünnetine bile kayırıyorum...
yarabbim ne zormuş annemi şimdi bizim üstümüze niye bu kadar çok titrediğini....
inşallah topluma iyi bir insan yetiştirebiliriz....
eh gelde uyu bakalım....
bi taraftanda hafif ağrılar.....
migrenim dün geçti en nihayetinde....
1 haftadır ewe baktığım yok valla..
hamilelikle birlikte titizliğe olan düşkünlüğümde gitti....
şaşıyorum kendime inşallah bu hep böle devam etmez :uhm::uhm:

erken başlamış sende kaygılar kardelencim daha çok var doğuö yapmamaıza biraz rahat ol ALLAH o sabrı veriyor a.s baş ağrısını bende çekiyorum benim bi kere 5 gün sürdü patates sarmayı dene başına soğuk patates ban iyi gelio.eve olan düşkünlük çocukla birlikte kayboluyo eve harcıyacak enerji kalmıyo çünkübenneyaptımki

sorma valla yasemincim bugün biraz toparlayabildim ewi...
bende parol yutuyorum çünkü bende migren vardı zaten çok şiddetli ağrılar geçirirdim ve en sonunda iğne vurulup ancak öle geçerdi..
şimdi oda olmayınca parola kaldık çok hafif ama napayım....

İyi ki varsın canım..a.s.

Sende iyi ki varsın canım :1hug:

Bu arada ben 3'lü test sonucunu aldım..Doktor pek bir açıklama yapmadı..Sorun yok gibi gözüküyor ama detaylı ultrason için uzman biri var 21. haftada ona gidersin dedi. Bana telefonunu falan verdi adam genetik uzmanıymış ve daha doğru bilgiler verebilirmiş..fisfisfis

Bakalım bayramdan sonraki hafta gitcem İnşallah..Keşke kendi doktorum burda olsaydı..Doktorun anlattıklarından hiçbir şey anlamadım..:çok üzgünüm:

Sende iyi ki varsın canım :1hug:

Bu arada ben 3'lü test sonucunu aldım..Doktor pek bir açıklama yapmadı..Sorun yok gibi gözüküyor ama detaylı ultrason için uzman biri var 21. haftada ona gidersin dedi. Bana telefonunu falan verdi adam genetik uzmanıymış ve daha doğru bilgiler verebilirmiş..fisfisfis

Bakalım bayramdan sonraki hafta gitcem İnşallah..Keşke kendi doktorum burda olsaydı..Doktorun anlattıklarından hiçbir şey anlamadım..:çok üzgünüm:
:emir_bebek:allah bebişinize uzun ömür versin canım güle güle büyüdün amina.s.

X