2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

eylülcüm selam canım bende 16 haftalık hamileyim ufak tefek kıpırtılar bendede var ama daha ne olduğunu kestiremedim hayırlısı canım ne güzel cinsiyetini öğrenmişsin ben daha öğrenemedim yılbaşından sonra inşallah sevgiler

canım bize iyileri denk gelmiş demekki..sonuçta büyük doğumdada özel dr ayarla parasını ver bak ne güzel doğurtturur seni :roflol: ben öyle yapıcam...parasız hiçbir dr adam gibi çalışmazki özel olsun devlet olsun fakülte hastanesi olsun..ben gazi hastanesine gittim ilk orda sordum her muayenede 112 ytl para doğumada istediğin dr 800 ytl ye giriyor..acaba o dr günde kaçtane doğum yaptırıyor..Allah korusun hadi bir sorun çıktı bende ya da bebeğimde hemen müdahale edebilecek aletleri varmı acaba..işte bunun için doğum hastanesini tercih ediyorum..kendi rahatımdan çok risksiz bir doğum yapmak için..doğudaki kadınlar o şartlarda 10 tane doğurduktan sonra Allahın izniyle hiç bişicikler olmaz bizede yerimseniben a.s.

nazecim ne yazıkki öyle dr var üzüldüm durumuna ben de olsam aynısını yapardım aferim sana :) ne yapmay karar verdin nereye devam edeceksin?akşam vardiyasını bi denesen?özel yerler ama bir serfinde vermessen öbür sefer başka bi şey için para veriyorsun devlette öyle değil.canım hayırlısı olsun bebeğin sağlıklı olsunda

Merhaba...sizinle buradan tanışıp sohbet ettiğim bir arkadaşın yazısını göndericem bebeğini kaybetmiş bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim...ben okurken gözyaşlarımı tutamadım...Allah hepimize sağlıkla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin...sevgiler

Nazli Meleğime Mektup
güzel kuzum minik kelebeğim bitanem ilk göz agrım.annem seni ben kaybedeli aylar oldu ama unutamıyorum.unutamıyorum minik meleğim.sana çok sözler verdim ama annem duramıyorum sözümde.
cennet kokulum seni 14 ay bekledim ben ve hiç beklemediğim anda geldin merhaba dedin bana ve babana.okadar sevindirdin ve mutlu etinki sen bizi bu kısacık ömründe.bebeğim insan annesine misafir gibi gelirmi.melekler sadece sevindirir bukadar üzermi???canım kuzum seni ben koklayamadım.kollarıma alıp saramadım seni.ben seni çok sevdim yavrum .dünyada hiç bişey senin yerini tutamaz.sen gitsende beni terk etsende içimdeki sevgin okadar çok ki ve sana olan özlemim her gecen gün dahada artıyo.ben senin varlığını kabul etmişken silemiyorum içimden kafamdan hiç bir sekilde silemiyorum meleğim.ben sana hep kelebeğim nazlı meleğim dedim ve gercektende sen bi melek oldun.
hersey bukadar iyiyken bukadar yolnda giderken neden tersine döndü ben senin sağlığını herseyden çok isterken sen benim içimde kendi kendini yok ettin.
hafif bi kanama oldu.dr . amcaların bebeğin sağlıklı bak duruyor annesi sen ağlama o seni bırakmaz dediler.onlar sana bakarken ben anladım hissettim kuzum gideceğini.yok meleğimnazlım beni bırakıyor dedim babana ve baban bana o bizim nazlımız o asla bizi bırakmayacak dedi.biz onu çok seviyoruz o bizim sevgimizden emin bizi asla bırakmaz dedi.bebeğim göğüs kafesimin tam altında bi agrı olustu ve babana bak simdi gitti dedim.anneannene sordum düşük yapan annelerde olurmus o agrı bbek anne bedeninden ayrılırken o agrı olusurmus ve anne bunu hissedermiş..bizi eve yoladılar iğne ilaç yok sadece ayakalrını uzat dinlen dediler.evimize geldik ve ben salonun tam ortasına yığılıverdim ve avazım çıktığı kadar haykıırıdım agladım agladım.babn bana sarıldı.ve ben babnı ilk defa ağlarken gördüm.babana beni lavobaya götürmesini rica ettim.ben içerdey o dışardaydı ve kapı acık kalsın ben seni beklıyorum dedi.ve ben seni simsiyah kanla beraber bıraktım içimden.baban gördü ve elinden hiç bişey gelmiyordu kuzum.sadece duvarları yumrukladı ben içerde o dışarda ağladık ağladık.bu nasıl bi acı bu ne ttarifsiz bi dert allahım düşmanıma vermesin çok zor nazlım.babn beni kucağına aldığı gibi acile yetiştirdi ve baktılar sen hala içimdesin hayata tutunmaya calısıyosun.biz tekrar baska bi hastanenina ciline daha gittik ve oradada baktılar sana saat başlarında degerlerini ölçtüler.her ölc
mde sürekli büyük bi hızla düşüyordun kuzum.ve sonkez sana bir kes daha bakmalarını rica ettim ve orada yoktun artık içimde yoktun.babn beni aldı evimize getirdi saat gece 22 olmustu ve ben uzanmak istedim.biraz uzandım ve tekrar lavaboya gittim. inananmadım gördüklerime senin bütün parcaların çamasırımda gücüm yettiği kadar avazım çıktığı kadar aklımı yitirecek kadar bağırdım.beni aldı baban yatırdı yatağa ve ben sızmısım yasadığım acıdan.gece saat 03:45 te uyandım uykumdan ve aklıma ilk sen geldin agladım tutamıyorumki yavrum göz yasımı.agladım allaha yalvardım.allahım öyle bi uyku verki hiç uyanmayım ne olur uyanmayım.nazlım ben seni nasıl unuturum allahım al canımı.seni kaynettiğimi duyan herkes üzülme birdaha olur bak bikez oldu diye beni teselli ediyo.olur olur belki olurda ben seni nasıl unuturum .bunu yasamayan kimse bilemez.çünkü beni avutanların çocukları var ve hiç kayıp yasamaıslar.
annem ben biliyorum sen cennettesin ve benim ellerimden tutmadan girmeyeceksin okapıdan.ama içime söz geçiremiyorum ki hiç bi bebği kolarıma alamıyorum.minik kelebeğim ne olur tez zamanda bu acımın birazda olsa dinmesi için rabbime beraber dua edelim.meleklerin duası kabul olur nazlı meleğim

nazecim canım hiç canını sıkma artık iyi etmşişin cevabını vermişin,maalesef bizim sağlık sistemimşiz böyle ,artık bi gelenek olmuş drların bu davranışları sanki babamızın hayrına bedeaya bakıyolAR bide laf söylüyolar,biliyomusunuz dwevlet hastaneklerindekş drlar maaş ve döner sermaye hariç bide baktıkları hasta başına para alıyolar yani bu ülkede sağlık bedava devletin sağladığı bir imkan değil bakan dr parasını alıyor bi güzel ama hizmet vermeye gelince böle oluyo.........kıslar bence biz ülke olarak işimizi düzgünn yapmıyoruz,herkes işinş düzgün yapsa kalkınma olurdu bukadar genç dinamik bir toplumla ama halimiz ortada,,,

ebru çok haklısın birilerinin bunlara haddini bildirmesi lazım
anlatsak da anlamaz muamelesi yapıyorlar belliki.sen lokman hekime devam
etmiyormusun?çok memmundun ordan hatta ben de oraya gitmeye karar vermiştim

Tülaycım Lokman Hekime gidiyordum ama doktorum hacca gitmiş ve bir aydan önce gelmez..Bende aylık rutin kontrolüm aksamasın ve nasıl olsa testi buradada yapıyorlar diye Sevgi Tıp Merkezine gittim bize çok yakın çünkü.. Doktorum geldiğinde yine oraya devam ederim..Allah kısmet ederse doğumu da orada düşünüyorum..Hala çok memnunum..Gitmeyi düşünüyorsan mutlaka git çünkü gerçekten çok bilgili ve ilgililer..

Gündüz çok kalabalık oluyor akşam vardiyası yorgun olmuyor işe yeni başlamış oluyorlar dediler..Benim muayeneye girdiğim doktor henüz 1 saat olmuştu işbaşı yapalı..Neyin yorgunluğu bu arkadaşlar bence ne olursa olsun insanın insana saygısı yoksa işine saygısı olmalı..Doğum hastanesinin elemanı ne olursa olsun sadece bu olay üzerine baktığı için birçok konuda körleşmiş oluyor..Gelen hamile giden hamile arkası bitmiyor..Tamamen olaya karşı duyarsızlaşmışlar bence.. Düşündüğüm şey de şu özel hastası değil isen oradaki bir doktorun benzer olaylar sürekli yaşanıyor.. Rutin bir kontrol olayında böyle azarlamalar böyle tahammülsüzlükler varsa doğum sırasında da olacaktır.. Ha bu arada sadece ben değil birçok kişinin kendi arasında şikayeti vardı yine ama sessizler tabi..Kan sırasında anlatıyorlar onlarada söyledim sessiz kaldığınız müddetçe bu bitmeyecek..

Aslında aylık kontroller için evimin hemen yanında bir tıp merkezi var oraya gidiyordum dr çok ilgili seninde söylediğin gibi sen sormadan anlatıyor herşeyi benim doğum hastanesine gitmemin sebebi üçlü testi vermek içindi.. Gittiğim tıp merkezi üçlü teste çok fark alıyor diye bildiğim için orda yaptırmamıştım. Birde doğum öncesi doğum hastanesine bir girişim olsun istedim belki orda doğumumu yaparım diye düşünüyordum..Evet şimdi açıkta kaldım :)))) Kızlar doğum yapacak yer arıyorum imdaaaat :))))))))

Edacım öyle bile olsa ben hep özelden yanayım çünkü bir aksilik olsa bile özeldede hemen devlet hastanesine sevk ediyorlar..Ama aksilik olmadığını varsayarsak devlet hastanesindeki doğum yapıp sıkıntı çekeceğime, her iş için hemşire yada doktorların bana çemkirmesine katlanacağıma özele gider doğururum daha iyi..Sonuçta oradaki de uzman doktor buradakide..Ama muamele çok farklı .. Zaten daha öncede yazdım doğumda eğer bir aksilik yoksa ve herşey normalse zaten Allah tarafından doğuruyorsun doktor yada hemşire sadece yardım ediyor..Üstelik şimdi devlet hastanelerinde doktorlar ameliyat parası alabilmek için normal doğum yapacak kadını bile sezeryana alıyorlar..Geleni gideni bıçak altına yatırmak moda olmuş..

Nazecim Bayındır ve Lokman Hekim'i tavsiye ederim..Bu arada Zekai Tahirin sayfasından onlara gördüğün muameleyle ilgili kısa bir şikayet dilekçesi yazmanda fayda var..Kimse şikayet etmeyince sorun yok sanıyorlar..Hatta biliyorsan doktorun adını da yaz..

Aynen ebrucum söylediğin gibi bıçak parası için sezeryana alıyorlar..Mutlaka istisnalar vardır ama bence devlet hastanelerinin hizmet anlayışı bitmiş, işlerine saygıları bitmiş, işlerine olan saygıyı tamamen paraya bağlamış insanlarla dolu...
O yüzden bu güne kadar doğumda çıkacabilecek terslikler için tam teşekküllü doğum hastanesi olsun diye düşünüyordum..Zübeyde hanım doğum hastanesinde de kendi başıma yapmıştım doğumu.. Ebrucum aynen dediğin gibi herhangi bir risk taşımıyorsan doğumda bir sorun olmayacaktır..Allahın izniyle tabi.. Bende karar verdim ki devlet hastanesi yerine artık özel hastane düşünücem..

nazecim,benim gittiğim tıp merkezi 3 lü testi devlet karşılıyor dedi hiç para vermedim sen yine bir dene derim ben etlik veya zekait.b.hast. başka hast bilmiyorum özel hastalar şöyle böyle alıyorlar katkı payı.ben annemlreein yanına gidicem doğuma orda özel hastanede yapıcam ilk doğumumu etlikte yaptım olmusuzluklar elbette oldu ama ebrunun dediği gibi birazda şans işi bu doğum da olaylar

:sm_confused:Naze, yaşadıklarını okuyunca sıkıntı bastı canım!! Daha önce benzer bi moral bozucu olay da Avebru' nun başına gelmişti.. Kötü KazenBu ne böyle yaaaa.. Hem hamileliğin arttırdığı hormonlar yüzünden hassaslığın tavana vursun, bi de böyle abuk insanların kaprisleri gelsin seni bulsun!!!!
Uğraşmayın canım yaaa.. Koskoca Ankara' da bu işi layığıyla yapan birileri mutlaka da vardır. Çevrenizde, "şuna gidiyorum, çok memnunum" diye tavsiye alabileceğiniz birileri yok mu?
Ben bebeğim hakkında bilgi edinmeye çalışıcam da "doktorum" diye karşımdaki de kalkıp ileri geri laf sarfedicek..:tomato: Aaaaa vallahi dayanamam heryer doktor olur!!!!!!!!!!1klava:
Başka zamanlar için demem ama hamilelik apayrı bi dönem; bizi iyi anlıyan, istediğimizde ulaşabileceğimiz, güvenebileceğimiz doktorlarımız olmalı.. İnşallah bu olay da son olur..a.s Ankara' da oturan arkadaşlara sayfamızdaki yazışmalarımız da iyi bi fikir vermiş olur......şutarafagitti

Hamile bayanı ençok kim anlar..:) tabiki hamile bir bayan..:))
Saol cnm ya burda acayip moral buluyorum..Kesinlikle haklısın heryer doktor zaten test için gitmiştim sonucu alıcam göstermeden çıkıcam ordan..Tıp merkezindeki doktoruma gösteririm sonuçlarımı artık. Avebrunun söylediği Lokman Hekimi düşünmeye başladım çok memnun olduğunu söylüyor.. İki tane şubesi varmış bana etlikteki şubesi uzakda olsa doğum için düşünebilirim..

Kızlar herhalde çoğumuz şu sıralar bel ağrısını çekiyoruz.. Ben gündüz pek bi' şey anlamıyorum; ama yatağa yattığımda ağrının yanısıra tuhaf bi gerinme hissi geliyor.. benneyaptımkiSanki belimi gerdiğimde rahatlıyorum.. fisfisfisBu gün yazmak ve hepinizin fikrini almak istedim; acaba bu kadar gerinme bebeğe olumsuz bi etki yapar mı diye.. :sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…