Bende bugün üçlü test yaptırmak için gidicem.. Daha önce özelde tam kan tahlilleri için 75YTL fark verdim..hastanede fark almıyorlarmış onun için bugün doğumevine gidicem.. gündüz çok kalabalık oluyor akşamüstü gidiyorum bir saatte işim bitiyor diyen bir arkadaş vardı.. Yanılmıyorsam..Birde birşey sorucam üçlü testi yaptırmaya gidince ultrasona alıyorlarmı acaba.. Kimbilir belki cinsiyetini söylerler diye ümid ediyorum..
nazecim lokman hekimemi gitmiştin önceden?devlet hastanelerinde fark falan almıyorlar
boşuna masraf etme başka yerde eda arkadaşımız zekai tahire öğleden sonra
gidiyormuş rahatça bütün işlerini hallediyormuş 3 lü tarama için öğleden sonra
da kan alınıyor.Ayrıca 3 lü taramadan önce ultrasona alıyorlar sonra kan veriyorsun
nazecim lokman hekimemi gitmiştin önceden?devlet hastanelerinde fark falan almıyorlar
da kan alınıyor.Ayrıca 3 lü taramadan önce ultrasona alıyorlar sonra kan veriyorsun
Nazecim ben Balgat'ta oturuyorum ve burada Sevgi Tıp Merkezi var..Telefonu 287 17 00 ..Burası SSK'lılardan fark ücret almıyor ve 3 lü test ücretsiz..Eğer hastanede sıra beklemek istemiyorum dersen tavsiye ederim.Yalnız randevulu çalışıyor olabilirler..Yeri çok kolay..Kızılaydan direk Balgat 100. yıl dolmuşlarına bin Ziya Bey Caddesi Sim pastanesinin önünde in..İndiğin yer 4 yol ağzı olacak..Dolmuştan inince Sim'in tam karşısına gelen caddeye doğru yürü (1. cadde no:17 ) Aklında olsun diye söyledim :)) Umarım işine yarar ..Ben orada yaptırdım testlerimi..Gelirken Sağlık karnen ve kimliğinle geliyorsun..
avebru aramızda 1 hafta kadar fark var sanırım.. Sonuçların güzel geleceğine inanıyorum.. Darısı başıma inşallah..
Ne kadar incesin nasıl gideceğimi bile tarif etmişsin.. Kızılaya çok yakın olsamda orasıda bana uzak kalıyor.. Ama telefonunu kaydettim aklımda olsun tekrar teşekkür.. :)
inşallah ama ben çok hazırlıksızdım....
yani eşimle beraber öğrenmek istiyodum...
ama ben kontrollerim için gataya gittiğim için oarada eşleri almıyorlar..
eşim kapıdaydı.. ve ben aslında diyecektim dr bey eğerki cinsiyeti belliyse söylemeyin diye ama nasılsa söylemzler daha diye hiç birşey demedim...
ne bileyim ben..
ama insan biraz heyecan filan yaptırır
aynen şöyle dedi işte bu kafası ayakları boynu kalp atışı cinsiyetide erkek hadi geçmiş olsun güle güle sıradaki...
masada nasıl kalktığımı bilemedim valla...
aslında bi tıp merkezinden randevu almıştık orada eşimle beraber öğrenicektik ama olmadı...
oraya gittik ve çok ilgilendiler her şeyini gördük ve cinsiyeti ikinci kez onaylandı oradada...
yani özeldeki kadar ilgi pek yok..
ha bide üçlü test için zaten ultrasona sokuyorlar gerkli ölçümleri alıp öyle kana yolluyorlar zaten...
İkili testi yaptırmak için zekai tahir burağa gittim gündüz hiç abartmıyorum 400 kişiden fazla sıra vardı.. Beklemek ne mümkün çıktım çıkış o çıkış ikili testim kaldı. Aynı gün Özel Ada hastanesi var oraya gittim doktor aynen şöyle dedi; ikili teste gerek yok bakınız aklınıza birşey gelmesin ama testin sonucu yüksek çıksa bile biz ve siz yine üçlü testin sonucunu beklemek durumundayız o yüzden siz bilirsiniz ama bence ikili teste gerek yok dedi.. :) Ben size şimdilik gerekli olan testleri yazayım onları yaptıralım dedi..Kızamıkcık Rubella vb..gibi şimdilik tehkile olacak hastalıkların ölçümünü yapalım dedi ben bu testler için 75YTL fark vermiştim.. Her doktor her hastene şekil1de ve birçok örnekte olduğu gibi farklı bir ilaçta bir doktor karar kılarken diğer doktor gerek görmüyor sizlerinde bildiği gibi.. Diyorum ki onlar bu kadar kararsız kalırsa biz ne yapacağız değilmi.. :)) Neyse bugün için zekai tahir burağı düşündüm çünkü akşam vardiyası güzel ilgileniyormuş ve sıra olmuyormuş..umarım başka süpriz olmaz.. :)
Kardelencim demek babası oğlunu nihayet görebildi :dance: Ne hissetti acaba :)) Benim eşim gibi onunda elleri titredimi :))
Bugün yazdığım mesajlar aldığım mesajlardan etkilenerek gözüme toz pembe gözlüklerimi takıp gittim zekai tahir burak hastanesine :)) Hani cinsiyet öğrenirim diye ümid ediyordumya ordan yola çıkarak ultrason doktoruyla diyalog olsun diye konuya gireyim dedim ama cinsiyet öğrenmek için değilde, hani şu istatistiki değerler varya bebeğin hafta olarak ağırlığı ile ilgili...Neyse sorumu patlattım hocam ağırlığı nedir nasıldır aldığım cevap :)))) Ses tonunu tahmin edersiniz çünkü yüksek bir ses ile " Ne yapacaksın ağırlığını haa..öğreneceksinde ne olacak daha kaç aylık ki" ve yanındaki hemşireye dönerek bana ithafen "kadın gelmiş daha üç aylık hamile bana kilo soruyor" Hadi buyrun sessiz kalıııınnnn... Burdan sonra sahneye çıkan ben aldım elime mikrofonu eskiden de yaşadığım kötü olaylardan da doluyum ya.. Başladım konuşmaya.."Sizin bana bağırmaya ne hakkınız var.Bakın hafta hafta gelişim sürecinde istatistiki değerler var siz bana bu değerleri ki soruyorsam söylemek mecburiyetindesiniz. Siz yorgunluğunuzun hırsını insanlardan çıkarmaya alışmış insanlarsınız..Sevmiyorsanız işinizi yapmayın o zaman oturmayın burda..İnsana saygınız yok ise işinize saygınız olsun..Ben size kilo sormadım normal gelişim süreci içerisinde istatistik bir değeri var bunun ve ben bunu size sormayacağımda kime soracağım..Üstelik insan şuraya yatıyor heyecanla bebeğimi göreceğim diye insanda ne heves bırakmıyorsunuz birde burnundan getirip kaldırıyorsunuz ne hakkınız var.... Aldığım cevap şu "o zaman bana öyle sorun" verdiği cevapla altta kaldığını anladım.. Ama sinirlerim harap oldu..Ben zekai tahir burağa ilk gidiyorum ve son olacak kesinlikle orda doğum yapmıcam nedir bu yaa...
canım özel yerlerde daha sen ağzını açmadan başlıyorlar anlatmayaBugün yazdığım mesajlar aldığım mesajlardan etkilenerek gözüme toz pembe gözlüklerimi takıp gittim zekai tahir burak hastanesine :)) Hani cinsiyet öğrenirim diye ümid ediyordumya ordan yola çıkarak ultrason doktoruyla diyalog olsun diye konuya gireyim dedim ama cinsiyet öğrenmek için değilde, hani şu istatistiki değerler varya bebeğin hafta olarak ağırlığı ile ilgili...Neyse sorumu patlattım hocam ağırlığı nedir nasıldır aldığım cevap :)))) Ses tonunu tahmin edersiniz çünkü yüksek bir ses ile " Ne yapacaksın ağırlığını haa..öğreneceksinde ne olacak daha kaç aylık ki" ve yanındaki hemşireye dönerek bana ithafen "kadın gelmiş daha üç aylık hamile bana kilo soruyor" Hadi buyrun sessiz kalıııınnnn... Burdan sonra sahneye çıkan ben aldım elime mikrofonu eskiden de yaşadığım kötü olaylardan da doluyum ya.. Başladım konuşmaya.."Sizin bana bağırmaya ne hakkınız var.Bakın hafta hafta gelişim sürecinde istatistiki değerler var siz bana bu değerleri ki soruyorsam söylemek mecburiyetindesiniz. Siz yorgunluğunuzun hırsını insanlardan çıkarmaya alışmış insanlarsınız..Sevmiyorsanız işinizi yapmayın o zaman oturmayın burda..İnsana saygınız yok ise işinize saygınız olsun..Ben size kilo sormadım normal gelişim süreci içerisinde istatistik bir değeri var bunun ve ben bunu size sormayacağımda kime soracağım..Üstelik insan şuraya yatıyor heyecanla bebeğimi göreceğim diye insanda ne heves bırakmıyorsunuz birde burnundan getirip kaldırıyorsunuz ne hakkınız var.... Aldığım cevap şu "o zaman bana öyle sorun" verdiği cevapla altta kaldığını anladım.. Ama sinirlerim harap oldu..Ben zekai tahir burağa ilk gidiyorum ve son olacak kesinlikle orda doğum yapmıcam nedir bu yaa...
ya edacım zekai tahire ben bir kere gittimtülaycım kim gitse isyan ediyor zekai tahire :uhm: ben gidiyorum 1 saatte işim bitiyor kanda veriyorum ultrasonada giriyorum hayret ediyorum ya ben niye anlatılan şeylerle karşılaşmadım :1no2: hep söylüyorum akşam 4 te gidiyorum sıra alıyorum işimi hemen hallediyorum..sabah ve öğlen hiç gitmedim..gidenlerede vardiya zamanı gidin dedim..o kalabalığı hiç yaşamadım ben..bebeğimin cinsiyetini zaten 14. haftamda öğrendim özelde..ama üçlü tarama yapılırken ultrasona girdim dr a cinsiyeti bellimi dedim sanki bilmiyormuşum gibi davrandım evet erkek dedi nerden anladınız dedim pipisi görünüyor dedi gülerek a.s yani hiç ters bir cevap almadım..belkide benim şansıma iyisi denk gelmiştir:1rolleyes: ben doğumumuda orada yapacağım bende orda doğdum zaten..muayenede özele gitmedim ama doğumuma özel dr girecek..parayı verdiğin zaman heryerde sultansın canım..ama kimse doğumda özel hastaneyi ve fakülte hastanelerini tavsiye etmiyor..doğum hastanesi olması önemli çünkü herşeye hazırlıklı sırf doğum üzerine günde kaç bebek doğuyor..neyse herkes için hayırlısı olsun..sıkmayın canınızı..:1hug:
ebru çok haklısın birilerinin bunlara haddini bildirmesi lazımCanım ya çok üzüldüm gerçekten..Ama biliyorsun ben seni uyardım bu konuda..Önce hastaları aşağılayıp sonra ağızlarının payını alınca "ama biz öyle demedik, öyle yapmadık, hastalar bizi yanlış anlıyor amanda ne iyi hastaneyiz" türünden saçmalıyorlar..Bana gelen cevap yazısını bi okusan sütten çıkmış akkaşık sanırsın hepsini..Sanki o olayları ben gözümle görmedim de sırf onları suçlamak için popomdan uydurmuşum muamelesi yapmışlar..klava: Keşke gitmeseydin oraya..Boşuna gerilmişsin..Ama aferim sana arada bir onlara böyle laf sokup kendilerine getirmek gerekiyor..Yoksa herkesi "cahil, aptal, bilgisiz buna bişey anlatsakta anlamaz" diye görüyorlar..Sen bir dahaki sefere üşenme gel bu tarafa yada istersen sana yakın bir yerlerde bir yer araştır..Gideceğin en kötü özelde bile devlet hastanesinden daha iyi muamele görürsün inan..