2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar herkese günaydın..
ebrucum güzel dileklerin ve temennilerin için çok teşekkürler..Allah akika kurbanınızı kabul etsin inşallah..
biz de akika kurbanını kesmedik daha ama iki kurban adamıştım eşim ve oğluma sağlıkla kavuşmak için..ben de o adaklarımı yerine getirdim..herhalde akika sayılmaz...yine de bir araştırmak lazım..adak ve akika ayrı çünkü değil mi?
deryacım yoğunsun galiba bugün..başın ağrıyor ve anneni özledin....oyy yerim ben seniiii...sen üzülmeee.. ALLAH ailelerimizin canını sağ etsin..yokluklarını göstermesin...
gülhancım..mesafelerin ne anlamı var kötü kaynana ve görümceleri Allah yaklaştırmasın kötü niyetlilerse..EVLERDEN UZAK! :))
Ayperincim..yaşadıklarımız hemen hemen aynı...veledler büyüdükçe tehlikeli olmaya başladılar..
hata yapma lüksümüz kalmadı artık..

rep veremiyorum kimseye aceba neden?
 
bu arada eşi metin2 oynayan veya bilen varmı

valla arkadaşım benim eşim bulduğu en küçük bir zamanı kitap okuyarak değerlendirir..tv yi de aksi bir durum olmadığı sürece haberlerden sonra kapattırır...kardeşim pc başında çok zaman geçirirdi...yani genelde oyun oynardı ve evlendi hala oynar silk road isimli bir oyun..bağımlılık yaptığını söylüyorlar..öyleki nişanlıyken nişanlısına bile alıştırmış..beraber oynamışlar bir süre..
çok kötü bir alışkanlık bence..zaman geri dönüşümü olmayan çok değerli bir mefhum...

Genel olarak;

8 saat uyku
2 saat yeme - içme
1 saat giyinme - temizlik - süslenme
8 saat iş - geçim için çalışma
1 saat ulaşım
2,5 saat televizyon
1 saat telefon

bize sadece 30 dk kalıyor...

bu 30 dk'yı nasıl değerlendiriyorsunuz...
ya da bir gününüz nasıl geçiyor...
 
ohhhhh ebruyu böyle neşeli enerjik görmeyi özlemişiz valla:)maaşaalah nazar değmesin aman
ebrucum gögsüm iyileşti ama arda bazen öyle bir sıkıştırıyor ağzında çok acıyoogenelde bana kızınca yapıyor yaramaz
ebrucum bizde doğduğunda kurban kestik çok şükür ki inş bu bayramdada kesecez allah kabul etsin inş
ayperin canım bende tonimer babysprey kullanıyorum ama 4 saatte 1 sıkabiliyorum ancak o yüzden geçmiyor ya boğaz kültürü temiz çıkmı çok şükür antibiyotik kullanmayacaz ama burnu geçmiyor ya dün gece yine nöbetteydim bu 3. uykusuz gecem oldu valla çok zor zaten keyfim yok
deryacım sende poffff liyon
ridacım sende şu an urdasın çok öpüyorum ayrıca muhammedin şuanki resmine bittim maaşaalh çok tatlı
 

calpol yok.minoset şürüp var.ama ateşi yok kuzey'in.ishal de değil.sanırım şımarıklığından yapıyor.bugün gayet güzel uyudu.2 defa uyandı emdi ve uyudu.çok şükür.ama günü gününe uymuyor işte.bi sıkıntısı vardı ama anlayamadık. ben de uykuyu çok severim. işe başlayınca ne yapcam bilmem.
 

kötü olmazmı canım ya hiçbir hayatı yok yani hayatımız yok onun hyatı oyun ne eş n çocuk derdim depreşti gene.(
 
günaydın kızlar hepinizi kucak dolusu öpüyorum hepinizi çooook özledim :1hug: pazartesi işe geldim bi baktım bilgisayar çökmüş 3 gündür notebookla bağlanıyorum ama iş arkadaşın eski notebooku yani çok çok eski ve çok ağır çalışıyor. mesajlarınızı hep takip ettim ama açıkcası çok ağır çalıştığından yazmaya üşendim :icecream: baktım benim bilgisayar olacak gibi değil hadi yazayım dedim bi saatdir siteye kullanıcı adımı girmeye çalışıyorum bi türlü kabul etmiyor sinir oldum.

kızlar hafta sonu ikea fln gittik mama sandalyesi almaya oğlum arabasında uyuyordu. uyandı biraz durdu sonra başladı aaaammmmm hammmmm mamamamamamama demeye.. biz eşimle taklit ediyoruz fln hotdog aldık tam ısırcam başladı yine haaammmm yapmaya saatde bi baktım meğer yemek saati gelmiş geçiyor yavrum acıkmış zaman okadar çabuk geçmiş ki farkında bile değilim. hemen gittik realden yoğurt aldık verdim ikitane birden bitirdi.. ama bi sevindirik oldum anlatamam. oğlum artık acıktığını söylüyor bize sırnaşık şey ertesi gün özellikle denedim bakalım yine acıkınca diicekmi diye ve gerçektende yemek saati 15 dk geçsin başlıyor haaaammmmm mamamama demeye :teytey: ayrıca nanenanenane dedede dadada babababa gibi heceleri taklit ediyor konuşuyor oğlum bizimle :sm_cool:

oturmaktan bahsetmişsiniz bizimki maşallah desteksiz oturuyor artık önüne oyuncaklarını koyuyorum baya baya oynuyor fakat yerinden kıpırdama gibi bir faaliyeti henüz yok anca kucakta kaçmaca oynuyor babasıyla tepemize çıkacak neredeyse tırmanıyor. çok hareketliler valla ben emeklemesinden yada yürümesinden korkar oldum. şimdi böyleyse ozaman yandık diyorum hep.

mayıs annişleri hep birlikte depresyona girdik galiba bende çok agressifim. kendimi tanıyamaz oldum. her bişeye tartışma başlatıyorum. ama bu konuda eşimde suçsuz değil annem anneannem bi kaç arkadaş ve onlarında anneleri gün yaptık bende katıldım tabiiki eşim şiddetle karşı çıkıyor. her 15 günde bir aynı sorun sesler yükseliyor kalpler kırılıyor. ama benim burda başka tanıdığım yokki zaten kimseyle görüşmüyorum çatlicam diyorum ben neyine yetmiyorum ben seninle herşeyi paylaşa biliyorum sen benimle niye paylaşamıyorsun diyor. ya be adam paylaşıyorum ama ne bileyim bi üst baş almaaya gideceğim zaman yarım saatden fazla sürsün surat asıyorsun ağzımdan burnumdan getiriyorsun sen nasıl arkadaşlarınla araba futbol muhabbeti yapıyorsan playstation oynarken bende kuaföre gidip dedikodu yapmak istiyorum mesela diyorum haklı olduğum için daha çok sinirleniyor farklı şeyleri bahane etmeye başlıyor. anlamadım bu erkek kısmını valla :sm_confused: benimki istiyor sürekli siyam ikizleri gibi olalım evde oturalım birlikte filim izleyelim bütün gün birbirimizi bızıklıyalım ama yani hep de olmaz ki canııım sosyalleşmek lazım dimi ama? Ama kızlar akşamları yatağa girerken düşünüyorum da onlar olmasa hayatımız herhalde pek bi renksiz olurdu dimi? ben bazen eşimle tartışmayı bile seviyorum açıkcası çünkü barışmalarımız çok güzel oluyor. okadar içten okadar sıcak oluyorki yani her gün tartışa bilirim dermişim :lepi:
 
bu arada baran sanki ishal gibi yani çok öyle cıvık değil ama normal da değil ve normalde günde 1-2 kez yapardı 4-5 kez yapıyormuş. keyfi fln yerinde ama dr arasammı acaba yinede? panik anne de olmak istemiyorum acaba diş çıkarıyor ola bilirmi??? eşim sabah sanki kabarık gibiydi dedi ama benim dikkatimi çekmedi.
 
Murgizciğim boğaz kültürü iyi cıkmışsa iyi,buruun tıkanıklığı malesef geç geçiyor,bana dediğim gibi sprey cok iyi geldi birde burun aspiratörün sık kullandım..zor vallahi hastalık uykusuzluk halsizlik üst üste geliyor..gündüz uyuyorsa canım işi gücü bırak biraz kestir,güç topla..kendine gelirsin
Ebrucuğum ne güzel dilekler..aman hep böyle güzel dilekler bizimle olsun..
Ridacığım Muhammed hakkatten cok tatlı görünüyor,maşallah.
 

Sevoscuğum cok cıvık değilse telaş etme..bizim cadıda bazen günde 4 kez kaka yapıyor,o gün dahacok muz yedirmeye calışıyorum.
 
marem-alperencim valla benim eşimde de oyun bağımlılığı var..Oynamadığı oyun kalmadı heralde..Birde oyunu hakikaten takıntı haline getiriyor..Sabahları kahvaltısını yapmak yerine oyuna bakmayı tercih ettiği zamanlar bile oluyor..Ben hiç istemiyorum oynamasını çünkü kendi hayatından bize ayıracağı zamandan çalıyor (

Bu arada kayınvalide konusunda evin ayrı olduğu sürece pek sorun olmaz heralde..Bende bi ara çok istemiştim aman yakın oturalım falan diye ama Allah'ın sevgili kuluymuşumki baya bi uzak gitti :))) İyikide yakın oturmamışız .Uzaktan bu kadar psikolojimi bozdular yakınımda olsalar heralde kafayı hepten yerdim..

Gizemcim oğlunu emzirdikten sonra bol bol ılık su ver..Birde odasına buhar makinası alsan iyi olur..Benim oğlumunda burnu tıkandığı zamanlarda damla hiçbir işe yaramadı..Kendi kendine iyileşti..

Ridacım ben ders çalıştığım için bir günüm aslında çok saçma sapan geçiyor :)

Mesela güne sabah ezanında oğlumun mırıldanmalarıyla başlıyorum, sonra onu alıp annemlerin yanına götürüp üstünü başını altını değiştirip babama veriyorum..O arada annem kahvaltı hazırlarken iki not okuyayım diyorum ama pek mümkün olmuyor, kahvaltı sonrası derse oturmak istiyorum oğlanın uyku saati geliyor..Hadi o uyurken bari çalışayım diyorum zırt diye uyanıyor..Anneme veriyorum yine sonra o arada biraz çalışıyorum biraz onunla oynuyorum akşama kadar böyle uğraşıp duruyoruz, akşamda 6 gibi uyutuyorum ve uykum gelene kadar çalışıyorum..Gece kaç kez uyanıyorum hiç bilmiyorum çünkü oğlan mızıldandıkça kalkıp emzirip suyumu içip yatıyorum, bazen uyumuyo onu sallıyorum..Bana kalan vakit pek olmuyo olsada kullanmayı beceremiyorum heralde..

Bu arada Sevoşcum valla şanslısın aslında bak eşin sana düşkünmüş ama yinede seni kısıtlamasına pek izin verme, ondan başka insanları da görmeye ihtiyacın var..Zaten erkekler kadınları pek anlamıyor..Onların kafası çok düz mantık çalışıyor..Sorununu anlatıyorsun mesela adam tuhaf tuhaf bakıp "e o zaman şunu yap bunda sorun edilecek ne var" diyor..Halbuki sen teselli edilmek hak verilmek şımartılmak belkide sadece seni dinlesin istiyorsun. Bu arada oğlanın gece huzursuzlukları olursa bu diş çıkarmaya alamet olabilir..Gerçi her bebek farklı diş çıkarıyomuş, bazılarınınki çok sorunsuz çıkıyormuş..Bizde kabarıklık, gece huysuzlukları var ama hala diş yok..Oğlunun ishal olmasının sebebi yediği şeylerden falanda olabilir..Değişik gıdalarda genelde böyle sorunlar olabiliyo..

Gkcn cim oğlunun iyi olmasına sevindim canım, belki karnı ağrıyodu o zaman bide uykusu dağılınca da bebekler huzursuz olabiliyor yada gece kalkıp oynamak falan da istiyorlar, uyutmak isteyince de huzursuzlanıp geceyi zehir edebiliyorlar..
 
arkadaşlar ben oğlumun vitaminlerini sürekli unutuyorum yaaa :çok üzgünüm: yatırınca aklıma geliyor ama iş işten geçmiş oluyor. siz hangi vakitler veriyorsunuz Devit3 ve demir ilacını? ikisini aynı anda versem ne olur? açmı vermem gereklir tokmu? dr hep sorcam unutuyorum. kayınvalideme söylicem ama gözleri görmüyor doğru düzgün bide ilaç konusunda pek güvenim yok az bu diyerek fazla verir diye ona söylemek istemiyorum. yani geriye kalıyor sadece sabah ve akşam. demir süt ürünleriyle verilmemesi gerektiğini biliyorum ama bizimki 2 saatde bir bişeyler yiyor akşamları ben gelince emiyor sonra 2 saat sonra muhallebi yiyor ve ikiside süt ürünü grubunua giriyor herhalde kafamçokkarıştı sabahları desen kahvaltısı anne sütü ile yapılıyor bide peynir de var içinde. bana bi fikir verin. ikisini aynı anda versem ne olur? saat kurarım ozaman hiç değilse..
 

canım ikisini birarada verebilirsin bi sakıncası yok.dr ferrum verdi bu sefer dediki aç tok farketmez ama ben yinede açken veriyorum demir ilacını verdikten sonra pekmezinide veriyorumm işte bölekaydirigubbakcemile5
 
sevoş sorma bende 2 aydır vermiyorum d vit i.. sanırımdemir i de kayınvalidem vermiyor. kakasının rengindebi değişiklik yok çünkü.. off.... offfff..
 
merhaba kızlar bayram üstü yoğun bir iş tempom var millet bayram rehavetinde ben tam tersi .))
 
ya kızlar ozaman ben hiç kendime eziyet etmiyeyim zaten damla damla vermek de işkence akşamları emzirme ile muhallebi arası hepsini kaşığa damlatayım bi arada vereyim olurmu ki acaba?? gerçi bu hafta sonu herhalde kontrole gideriz bi dr sorarım.
 
deryacım kakası değişiyormu demir verince?? ne gibi değişiyor?? bileyimde kayınvalideye söyliyeyim birazcık panik kendisi çocuğun kakası farklı kokunca bile dr götürün diyiyorda şakkıdı
 
bana doktor dvit ve demir kesinlikle beraber verme dedi.ben de dvit sabah,demiri de akşam veriyorum.kaşığa damlatıp veriyorum.
 
Kizlar herkese merhaba....Bir kac gundur okuyorum ama bir turlu yazacak vakit bulamiyorummm
Okuduklarim arasinda en cok sevindigim ve aklimda kalan Ebrucugumun guzel haberleri...Eski ebruyu gormekte cok guzel bu arada...Bu telepeti mi diyeyeim ,duygu trafigi mi diyeyim nasil bir seyse...Yuzunu bile gormediginiz bir insanin yazdigi 2satirdan o anki ruh halini anlayabiliyorsunuz..Karsinizda ki hic birsey demese deEbrucum umarim esinle arnin duzelmesi senin icin milad olur ve bundan sonra her sey istdigin gibi gider.Bu kadar emek verdigin su sinavlarida basariyla gecersin..Gelmis gecmis olsun diyorum
Deryacim al benden de o kadar...Dun oglen esim eve gelmisti..Cocuklarla oynarken hepimiz uyumusuz..AKsamda lamba cini gibi ayaktaydik..Gece 2de yattik mercan ,ben esim..Sabahta nail kalktim ,okula yolladim onu bilmiyorum..Esimde gider uyuyrum dedimAma o da gozumun icine bakiyor kahvalti iicn ..Mecbur gune basladik ama yatak resmen gelip gecerken beni cagiriyo..Soyle kayra da uyurken bi yarim saatcik uyusam,beynim yerien gelecek..
O kadar da cok isim var ki...Cuma gunu esimin dogumgunu iicn evde parti yapicaz...Bugun alisveris ve temizligi halletmem lazim...Yarin yemekleri pisirip cuma gunu son rotuslari yapicam ve esimin haberi olmadigi icicn bunlari sadec gunduz yapicam offff offfff nasil yetisir bilmem..Temizlikci kadinda 15 gundur hasat ondan da fayda yok..Halilari ve koltuklari yikatacktim,Sagolsun mercan wc aliscak diye heryeri batiriyo..Kizmamaya calisiyorum korkum daha kotu olur diye ama deli oluyorum.Silmeyle falan gecmiyor..Sakur sukur yikamak lazim..Kadininda makine var cok guzel yikiyor ve kurutuyor.Rahat oluyor..

Sevoscum evlilkte ask v arsa,kavga bile bazen hosa gidiyor.Gokcene de soylemistim ,isin guzel tarafi barisma kismi oluyor..Bakalim biizm son kavgamizdan sonra esim ilk kez evliligimiz boyunca ilk kez hatasini kabul edip ozur diledi..Bayramin sonunda (hemde dogum gunune denk geliyor) Kismetse bahamalara tatile gidecegiz....Once cok sevindim ama suan kara kara dusunuyorum....Bu yazi denizsiz falan atlatmistim .kilolar batmamaisti goze...Simdi yazliklarin icine giremedigime gore,Ne giyecem?Cocukarinda yazliklari kuculdu,Burdaysa hep kisliklar var nerden yazlik biseyler bulucam bilmiyorum...Bu fil gibi halimla kendimi geminin havuzunda dusunemiyorum..Herkesin gozleri uzerimde offfffff offffffffff
Sevoscum bu arada kuzunun hayati ne kadar duzenli...Biizm ne yatigimiz ne deyedigimiz saat belli olmuyor...O yuzden yemek saati 15 dk gcince degil 2 saaat bile gecse benimkinin haberi olmuyor...Zaten saat 11-12 den once klamiyor..Kalktigi saate kahvalti yapiyor,ustune mutlaka sut iciyor.1 saat gecmeden uyuyor....Hadi saat 3-4 gibi kalkiyor...O sattte sut iciyor..5 gibi meyva veye bi sebze yiyip uyuyor9 da kalkip belki corba icerse 11 gibi yattimi sabaha kadar uyuyor...Arda gozunu acmadan agliyor 3 kez falanda sut iciyor....Yani genelde uyuyor...Yemekte uyanik buldugum zman veriyorum..Keske boyle duzenli olsa biizmde ...
Kizlar bu dis konusunda rutin hic bir sye yok..Kayra 1ay once o kadar huysuz,uykusuz ve ishal gibiydi..Dr 1-2 gune cikacak dedi....Ama 1 ay sonra tum sikayetler kesildikten sonra cikti.Analamdim bile nasil oldugunu..2 taneyi ayni anda cikardi daha surda 4 gun oldu yeni 2 tanedaha dis geliyor...Huysuzlaninca hemn dis gelmiyor ama en zor kismi cikma ani degil sanirim cenedeki olusum esnasi
canancim sen nasilsin?Umarim hersey senin iicnde yoluna girmistir...Bize haberlerini vermeyi unutma..Allah butun mayis annelrine huzur versin
Kizlar bende bu aralar cok unutkanlik var.En cok ovundugum sey hafizamdi ama ondan geriye eser kalmadi...Kurban iicn para yollaycaktik .esimle bir turlu karar veremedik kayranin kurbanini kestik mi kesmnedik mi diye?Emin olamayinca bir kez daha yollayalim dedik.Bunu bile hatirliyamiyorum..gecn gun evimin adresinden emin olamadim ..Bu kadar olmaz...
Bu arada kurban gelince icimde bir burkulma oldu...Buralarda kurban kesmek pek olmuyor...Kesenler var ama ban biraz tuhaf geliyor..Cunku dagitacak yer olmadiktan sonra...Gecen sen ben yokum diye esimde bu hataya dusmus..Ne nereye gittiginden haberi var ne de kimin kestiginden....Ozellikle bukadar ac insani ,ihtiyaci olani gorup ulasamamak beni uzuyor ama en cokta yardim kurumlarina olan guven kaybi...Simdi ism soylemeyeyim ama davsi gorulen kuruma o kadar cok guveniyordum ki..Hersene olara bagista bulunurdumSimdi kme guenicez..Insanlarin iyi niyeti bu kadar kullaninca asil kaybeden ,yardim bekleyen insanlar..Bir cok krumdan mailler geliyor kurbana bagisi icin ,Icler acitan goruntuler ve videolar esliginde ama guven bitti mi olmuyor iste...Zamaninda kizilay da ki yolsuzluklari goruncede b oyle yikilmistim....Babam yillarca dedemle beraber kizliya kan vermisti,Ozel plakeleri bile var ama dedem hastalanip kan lazim oldugunda ayni kizilay bize 1 unite bile kan vermedi...Su an aklimda 2 kurum var hala temiz olduunu dusundugum ve bagisimiiz onlara yapacagiz,,yerine ulasmasini umid ederek ve yardima muhtac insanlarin paralarini calanlarada lanet ederek....
 
benimde babaannem halam ve kuzenim ABDde yaşıyor.eskiden kurbanda hep türkiyeye gelirlerdi.artık gelemiyorlar ama orda kesiyorlarmış akrabalar toplanıp.

bugün engelliler günü.Allah yardımcıları olsun.özellikle türkiyede engelli olmak zor.
 
Abd de nerdeler?Hep sorucam unutuyorum...
Bu arada tubacim iyice yok oldun,Kardelen elif,sekertas,naze (ozellikle seni cok merak ediyorum) canancim seni de,acaba okuyor muusnuz bizi??????????
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…