2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

aslında kahvaltı ayrı ayrı verebilirsin demişti doktor... biraz karışıma alışsın da ayrı verecem bende.
herkese iyi akşamlar...öptümm
 
yaseminciğim geçmiş olsun. zavallı yarucak bi düzelemedi:KK43:(( kreşe gittti gideli hasta. acaba çoçuklardanmı geçiyor yoksa psikolojikmi? yada kış geldi diyemi geçen kışta böylemiydiki hassasmı bünyesi? yanlış hatırlamıyorsam evdeyken pek hastalanmıyordu. nasıl alıştımı kreşe mutlumu orda?

gökçenciğim sanada geçmiş olsun çok şükür bişey olmamış:)) kuzey düşmemiş resmen yaramazlık yapmış. ayaklar havada düşündümde çok komik olmuştur:))) hem yaparlar hemde bide gel beni kurtar diye bas bas bağırırlar yaramazlar:))))

bende kahvatıda hero baby sütlü irmikli, pirinçli, tahıllı kaşık mamalarından almıştım suyla yapılanlardan ondan koyuyorum çoğunu bebe büskivisi koyup suyunu ekliyorum kıvamını yiyeceği miktara göre ayarlıyorum. sonra peynir, yumurta, bi tutam dövülmüş ceviz katıyorum yediriyorum.
düzenli yemeye başladık başlıyalı işkence yapıyor bana önceden sapur şupur yerdi şuan çok zorlanıyorum ıkına sıkıla kaç kere bikaşık mamayı ağzına koya çıkara yediriyorum. kızıyor resmen bana yedirme diye öyle ıkınıyorki kıpkırmızı oluyor ve ıkınmaktan kakasını bile apıyor:)))) bugün birazdaha iyi yedi ama çok zor oluyor ya kriz geçiriyorum resmen yemek yedirirken. önlüğü takıyorum böğürmeye başlıyor bide numaracı sahtekar:))) inş bugünki gibi kalır yapmaz bidaha öyle şeyler ya...
 
Tuğbacım bende aynı şeyi farkettim sorun nedir anlamadım.

Ecrin'i dün doktora götürdüm kuzum kum dökmekten tahriş olmuş onun için canı acıyo çişini yaparken şimdi herşey normale dönmüş gibi görünüyo önceden çişinin rengi çok koyu oluyordu son tahlil yapılan çiş çok berraktı allahım yavruma şifa versin iyi olsun biran önce cuma günü tekrar gidicez.
Bu rahatsızlığından mı bilmiyorum ama çok huysuz Ecrin sürekli mırıl mırıl hiç durmuyo ne kucakta mutlu ne yatarken canım nasıl canı acıyodur kim bilir bi iyi olsa uyku düzenimiz herşeyimiz bozuldu biraz kilo almaya başlamıştı yavrum yine bu kum dökme muhabbetine verdi aldığı kiloyu. Su içirmek çok sorun ne alıştırma bardağıyla nede biberonla veremiyorum kaşıkla su içiyo onuda yicek sanıyo suyu ağzında çiğnemeye çalışıyo o zamanda çoğu dökülüyo. Biberona nasıl alışcak benim kuzu bilmem....
 
ben olmadım henüz regl. ne kadar sürer bu durum bilemiyorum.anneme sordum merak edip 1 seneden fazla sürmüş onunki.kişiden kişiye değişiyor heralde. ek gdaya geçince belki olur çünkü daha az emzirme olacak.veya işe başlayınca da olabilir gündüzleri emziremicem düzensizleşcek emzirme olayı.

canım ebru konuyla ilgili bir yazı yazmıştı merak edersen. aslında ben de biliyorum 1 yıla kadar uzayabileceğini ama bir kaç gündür kafama takıldı işte. bu arada ben eylülde işbaşı yaptım emzirme düzenimiz değişti ama durum aynı. aslında beni korkutan annem.daha doğrusu kardeşimle aramızdaki zaman farkı. benden sonra annem regle olmamış ve muhtemelen ben 5 aylıkken hamile kalmış. (ben nisan 78 kardeşim haziran 79) korktum işte ne bileyim. çünkü olsa aldırama, ama bu psikolojiyi bu kadar yakın zamanda tekrar yaşayamam da. yersiz bir korku anlayacağınız. hakkımızda hayırlısı inşallah
 
ebrucuğum çok sağ ol canım. üşenmemiş araştırmışsın o kadar işinin arasında. içim rahatladı ama tedbiri elden bırakmamak lazım değil mi. gerçi dğumdan sonra kocişi pek yaklaştırmıyo yanıma ama es kaza bişey olur diye korkmuştum.
 
yasemin geçmiş olsun arkadaşım ya. zavallı yavrucak bu sene kendine gelemedi birtürlü. sürekli hasta. kreş ciddi bir etken olabilir aslında netice de toplu yaşana bir yer. bir de sürekli antibiyotik tedavisida bağışıklık sistemini zayıflatmış olabilir. dr'unuz başka bir tedavi bulamadı mı bu çocuk başından beri çok mu ağır hastalanıyor ki hep antibiyotik verdi.

gkcn. ulaş da iki defa düşmüştü 3 aylıkken. ilkinde. annemlerden yeni gelmişim orda ana kucağında yatırıyordum onu kargoya verdik ama geldiğim akşam burdaki ana kucağında yatırdım. burdaki sadece öne arkaya sallananlardan. bizimki diğerine alışkın sürekli çırpınıyo içinde. ben kanepede yatıyorum onu da kanepenin yanına koyuyorum. sabah sesine uyandım. bir baktım oğlum yok yerinde.:1shok: nasıl korktum bir hışımla kalktım ki ne göreyim kayıp yere düşmüş dönemiyor da daha kafası ana kucağının altında öyle çırpınıyo. :roflol:önce korktum ama sonra çok güldüm. birkaç gün sonra da sabah yanıma almıştım o emerken ben uyuklamışım sesine uyandın yine (ses dediysem ağlama değil. kendi kendine sesler çıkarıyordu) baktım yok kanepeden düşmüş kafası kanepenin çıkıntısının altına doğru yerde çırpınıyo. çok komikti. :roflol::roflol::roflol:

şimdi kuzeyi düşündümde seni çok iyi anlıyorum güler misin ağlarmısın.

eşşek sıpaları yüreğimize indirmeden büyüsele bari
 
Yasemincim gecmis olsun...Ayni seyler bizimde basimizda...Gecmek nedir bilmiyor hastaliklar...Bne mercani sanirim bu aydan sonra okuldan alicam...Hem okuldan da memnun degilim....Mahmut okulda neler yapiyor...Birsey ogretiyorlar mi?N ekadar ogrendi? Mercan bu ara okulda agliyormus..Yemke parasi verdigim halde cocuk kurt gibi ac geliyor..Bisey yemedim diyor..Burnu akiyor silen yok.cocuk les gibi geliyor okuldan //Birde bugun saclarinia cik birakmistim yeni yiknadi cok guzel duruyordu,Ogretmen kizmis,o da aglamis...SInirden deliye dondum...Dunya para veriyorum ,cocugum mutsuz,,Mahmut kac saat gidiyor,ne kadra veriyorsusnuz?

Bugun mercanla ingilizce cocuk sarkilari dinliyorduk..Kendi cocuklugum geldi aklima...Icinizde en yasli snairim benim ,hatirlayaniniz var mi eskiden o kadar guzel cocuk sarkilari vardi ki...Simdi ariyorum hicbiri yokkkkk..Yeni cocuk sarkilari da hic hosuma gitmedi....Eskiden Bir koprude karsilasan iki keciyi soylerdik.yA da kayra dogduktan sonar merrcana soyledigim su sarkiyi gibi..Icinizde hatirlayan var mi bilmem Ufacik tefecik bi can gozleri MERCAN,Minik kardes minik kardes can can,konusmayi bilmezsin ,sakalari bilmezsin ,minik bana gul desem gulmeti bilmezsin...diye uzayip giden..
Okula gitmeden once radyoda okul bahcesi dinlerdik,,,Ne guzel gunlerdi...Bir arkadasim .80 lerde cocuk olmak diye bir mail atmis ..ben 80lerde cocuktum ,belki cocunuz 80 lerde bebekti ama herseye ragmen o gunlerde cocuk olmak guzeldi..Paylasimlar cogunluktaydi,aza ma gercek seyelre sahiptik.Zengin ve fakir birdi...Annelrimiz bizi bilgisiyarlardan tam donanimli bilgiler esliginde degil,deneme yanilma yontemiyle buyuttu belki ama herseyin dogalina sahiptik...Umarim o maili bulur size yollarim....
 
sağolun canlarım yaaa ..mahmud gece yine terlemiş su gibi sabah antibiyotik için babası uyandırdığında okula gitmek istemiş bizde götürdük malesef dün okulda 3 boyutlu gösteri varmış onu kaçırdı olsun yine olur yeterki sağlıklı olsun...antibiyotikten başka çare yok boğaz kızarmış ilerisi iltihaplanma zaten yaptığı ateşten ağır bi enfeksiyon olduğu belliydi dr gece ateşi düşmezse getirin iğna yapalım demişti,bünyesini güçlenidrmek için dr bitkisel bir şurup önermiş onu alıcam bugün,zaten arı sütü ve vitamin kullanıyoruz ama faydası olmuyor demekki..

elifcim mahmud okula baya alıştı şarkılar,oyunlar öğreniyorlar yemeğinide yemeye başlamış artık o kadara aç gelmiyor.bakıcı ablaları var wc götürüyor üstlerini değiştiren,bugün ona söyledi mateşine bakıcak uykudan uyandığında atletini değiştiriyor,ben cepine selpak koymayı unutsam bile koyuyorlar okulda..hafta içi 5 gün gidiyor 3 gün 7 saat,2 gün 8 saat okulda yemekleri okul karşılıyor yani bizim verdiğimiz paradan(175 ytl ayda),aklıma gelen tiyatro,sinema,gösteri,anıtkabir,hayvanat bahçesi,oyuncak müzesi,evcil hayvanlar parkı vb gezi ücretlerinide veriyoruz ekstradan.birde okul açılırken kırtasiye ve temizlik malzemelrini(kağıt havlu,tuvalet kağıdı,sıvı sabun vs) dönem başında alınıp okula teslim ediliyor.yani verdiğimiz para az gibi ama parça parça baya veriyoruzdur ama ben memnunum okuldan gönder sen mercanı benim yanıma mahmudla iyi anlaşıcaklarına eminimm :))
 
kızlar herkese günaydın..dün yoktum bugün bensiz neler yapmışsınız diye sayfalara bir göz attım..
Yasemincim oğlun yine rahatsızlanmış, canım bir türlü iyileşemiyorsunuz..Allah şifa versin bitaneciklere..geçmiş olsun...
canancım tatlı kızını Allah nazarlardan saklasın, maşallah iyileşiyor sanırım..size de geçmiş olsun canım
gökçencim oğluş düşmüş...size de geçmiş olsun canım..inşallah önemli bişey yoktur...
 
elif, tuğba, derya, yasemin, ebru, canan, saadet, gökçen, gizem, yaren, şekercim, m.alperen(gülhan), aramıza yeni katılan mayıs anneleri herkese merhabaaaa...
 
yine kimse yok...tek başımayım şu saatlerde sanırım..ilerliyen zamanlarda hepinizi bekliyorum sohbete...
 
hepinize günaydın güzel anneler ve bebişleriiiiihihoyyytkaydirigubbakcemile3​
 
sahi biz dün doktora gittik..muhammed için..yavrum pek neşeliydi anne babasıyla güzel bir kahvaltı yaptı...gülüştük oynadık nasıl mutluydu..bir babasına bi bana bakıyordu..birlikte hastaneye gittik..sıramızı beklerken..eşim çok sıkı giydirmişsin deyip annemin ördüğü yün hırkasını ve yün pantalonunu çıkardı..altında pijaması vardı oğluşun onu da dizlerine kadar büktü..kolları da açtı..neymiş güneşlenecekmiş..pencere açıktı üşütecek diyorum yok bişey olmaz diyor..karşımızda oturan kadın da olsun olsun bişey olmaz diyip ona gaz veriyor..neyse tamam dedim..pencereyi kapattırdım..pencereden içeri süzülen güneşle terledi oğlum..eşim de kıpkırmızı oldu :))
bu arada oğlum, sıramızı beklerken tam 3 kez eşimin üstüne kustu...
neyse sıra bize geldi. doktora oğlumun kustuğunu, akranlarına göre zayıf olduğunu filan söyledim..reflüden şüphelendi..idrar testi sonuçlarına göre değerlendireceğini belirtti..maceramız böylece başladı..arabanın içinde afedersiniz oğlumun işemesini bekledik..maalesef tam 3 saat bekledik ve sonunda numune almayı başardık..yarın sonuçlarını alıp doktorumuzla tekrar görüşeceğiz..
inşallah bir sorun yoktur..
oğlum o kadar meraklıydı ki dün..çevresine meraklı gözlerle bakıyor ve tüm ilgiyi üzerine toplamayı başarıyor..herkese gülücükler saçıyordu..
 
bu arada dün eşim seni de psikiyatriste gösterelim çok sinirlisin dedi evden çıkarken..benimle beraber sen de bir görün doktora dedi..
iyi dedim alaylı bi şekilde..
önce o girdi doktorla görüştü ardından da ben girdim..eşime lustral verdiğini bana da aynı ilacı vereceğini söyledi..
ben de bebek emzirdiğimi söyledim..ayrıca bana birkaç soru sorduktan sonra benim sorunumun sadece tahammülsüzlük olduğunu söyledi..başka bi ilaç yazdı..3 ay sonra görüşelim dedi..onu da almadım zaten..
..

ben kendimden önce kahvaltıyı, bebeği, bebeğin ihtiyaç malzemelerini hazırlar sonra kendim hazırlanırım..o hemen hazırlanır, daha ben hazırlanırken beklemeye tahammül edemeyip çocuğu alıp iner ve beni arabanın içinde beklemeyi tercih eder ama ben tahammülsüz, ben sinirli ...ben kaygısız olurum..
 
günaydınkızlar. ricacım ervus gökçen saadet canan sekertas mercan meram herkese merhaba.
ridacım geçmşi olsun muhammede. siz yine bir gün beklemiş idrarı alabilmişsiniz.
bizhaticeceren için hala idrar numunesi veremedik. olmuyor yani olmuyor. erkeklerde daha kolay ama kız çocuğu çok zor ya geçen aydı işte hemşire veremediniz midedi yok dedim. kadın vardı sırada bekelyen biz iki senedir veremedik diyo.. kızlar kuzularınızda sizlerde iyisiniz dir inşallah. görüşmek üzüre.
 
birde erkekler hep öyle. ben de hastayım dün eşime dedim ki rabbim beni hastaedip senin eline düşürmesin dedim. bakmak biliyorum. en son rahatsızlandığımda beni evde elkadar çocukla bırakıp gitti. ben yataktan kalkamıyordum. hala içimde durur. beyefendi hasta olsa etrafında pir dönüyrouz. istediği zaman kalkar sıcak çorbasını yaparım,ıhlamurunu kaynatırım vikisle ovarım aklınıza ne gelirse benim herif kılnıı kımıldatmadığı gibi çocuklada ilgilenmez
 
deryacım çok teşekkür ederim..demek ki şanslı sayılırım numune verme konusunda...geçenlerde bahsetmiştin idrar testini yaptıramadığından.. ben de eşime bahsettim beklerken..belki de alamayacağız bugün dedim..ama alabildik gerçi çok azdı...ama test için yeterli sayılırdı..hep dışına çıkmış, üstü perişan oldu yavrumun..
sana da geçmiş olsun canım..h.ceren nasıl?
 
deryacım kadınlar çok merhametliler..bebişleri gibi görürler eşlerini..hastalansalar başlarından ayrılmaz, ne derlerse yaparız..ama iyileşince aslan kesilirler :))
 
X