Ridacım canım çok şükür iyiyim ben, oğluşta iyi..Anneannesine çok düşkün artık ona benden daha fazla gülücük atmaya başladı..Arada bir kıskanmıyor değilim aslında kaydirigubbakcemile3 Bu hafta sonu sınavlardan biri var diğeride Aralık 20 de aslında çalışmaya başladığımda verimli çalışabiliyorum ama başlamam biraz zor oluyor..Çünkü bebek olunca çok fazla oturamıyorum başında ama yinede çok şükür oğlum beni çok mutlu ediyor..Bu arada canım oğlunun neden kustuğunu bilebiliyormusun, reflü falanmı oldu acaba, biliyorsun reflü bebeklerde kilo alımını da çok etkiliyor, eğer henüz gitmediysen bir doktora danışmanda fayda var. Eğer varsa MR olan bir hastaneye gitmeni yada bir ultrason çektirmeni tavsiye ederim
Eminim bütün anneler benim gibidir..Bir söz var ya hani "kadınlar zayıftır ama analar güçlüdür" diye..Gerçekten anne olduktan sonra insanın hayata bakışı farklılaşıyor..İnsan karşılıksız ve sürekli fedakarlık yapmanın ne olduğunu öğreniyor..Kendisi için yapmaya üşendiği pek çok şeyi bebeği için seve seve yapıyor..Ve burdaki tüm Mayıs annelerine çok teşekkür ediyorum gerçekten..Birbirimizi sadece fizik olarak tanımıyoruz ama kimseye anlatamadığımız şeyleri paylaşıyoruz, dertleşiyoruz, güç buluyoruz..
Benim gerçekte dostum zannettiğim bir arkadaşım geçenlerde bana " ben senin dertlerini dinleyip sana destek olmaya çalıştım vs vs" deyip yaptığı iyiliği başıma kakmaya çalıştı..Tartışma sebebimizde arkadaşımın sürekli her konuda kendini üstün göstermeye çalışması, sahip olduğu şeyleri insanın gözüne sokup, sahip olamadığı şeylere haset etmesiydi..En son msninin kişisel ileti bölümüne " kendime, güzelliğime, gücüme hayranım" yazmış..Bense bir anne ve 30 yaşlarına gelmiş insanlar olarak bunların önemli olmadığını hayatın gösterişten ibaret olmadığını herkesin kendi hayatını yaşadığını yaptığının yanlış olduğunu ifade etmeye çalıştım sadece. Ve dedimki " bir insanın kendisine hayran olması bişey ifade etmez önemli olan başkalarının ona hayran olmasıdır..Hem bana kayınvalidesini kötüleyip "bizden uzak olsun" diyen birinin sonra "kayınvalidemde oğluma markalı kıyafetler aldı, ne iyi kadın" diye hava atması bana çok mantıksız geldi..Bilmiyorum belki ben çok değiştim ama artık bu tarz insanlardan hoşlanmıyorum..İnsanın ne giydiği, ne kadar parasının olduğu değil kalbinin ne kadar temiz olduğu önemli benim için..Allah herkese farklı bir kader farklı bir rızık vermiş imtihan etmek için..Sonuçta bizim Peygamberimizde (as) mütevazi yaşamış bir kuldu. Sonuçta ben arkadaşımı msnden sildim telefonlarını da sildim..Çünkü onun hasetçiliğinin banada bir gün zarar vermesinden korktum..Sizede tavsiyem çevrenizde böyle insanlar varsa uzak durun, uzak duramıyorsanız konuşmaya başladığında artık onu duymayın farklı şeyler düşünün yada sözünü kesip konuyu değiştirin çünkü bu tarz insanlarda insanın psikolojisini yıpratabiliyor..Kendinizde böyle şeyler hissediyorsanız (ben üniversitedeyken hissediyordum) bundan kurtulmaya çalışın ve en nihayetinde bir kul olduğunuzu ve "MÜLK SAHİBİNİN ALLAH OLDUĞUNU DİLEDİĞİNE VERDİĞİNİ" hatırlayın..Sahip olduklarınız için şükredin :)
Neyse çok uzattım yine -tatlicadiarzu-