2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

valla bu çoçuğun bana garezi var anladım. gündüz giremiyorum zaten akşam uykusuna yatırıncada evi toparldım anca bi bakim dedim gecenin bu saatinde yazdıklarınıza yine uyandı bırakmadı bu sıpa emesi gelmiş. gece bile rahat yok bana. kıskanıyor galiba sizden beni:sm_confused:

gizemciğim ridacığım sağolun kızlar...

elifciğim yeni nesil mayıs annleri daha becerikli bizden demekki. bizim zamanımızda anca okadar becerebilmiştik-tatlicadiarzu- ders almak lazım onlardan eskidik bizler iyice zatenkaydirigubbakcemile5

tek elle zor yazıyorum. öpüldünüz canlarım...kaydirigubbakcemile3.
 
valla bu çoçuğun bana garezi var anladım. gündüz giremiyorum zaten akşam uykusuna yatırıncada evi toparldım anca bi bakim dedim gecenin bu saatinde yazdıklarınıza yine uyandı bırakmadı bu sıpa emesi gelmiş. gece bile rahat yok bana. kıskanıyor galiba sizden beni:sm_confused:

gizemciğim ridacığım sağolun kızlar...

elifciğim yeni nesil mayıs annleri daha becerikli bizden demekki. bizim zamanımızda anca okadar becerebilmiştik-tatlicadiarzu- ders almak lazım onlardan eskidik bizler iyice zatenkaydirigubbakcemile5

tek elle zor yazıyorum. öpüldünüz canlarım...kaydirigubbakcemile3.

Tugbacim askolsun senağlamasenin eline kimsecikler su dokemez.Ben bunu bastan soylemistim zaten...Ama normal dogum yapsaydim kupami geri aldin diye sana sitem edrdim :roflol: soyle bi baktim da o gunleri heyecanlari yasmak icin kupalarin yerini :emir_bebek::emir_bebek: almis.....sen bi tanesin canim benim alingan arkadasim :1hug:
 
kızlar hala regle olmayan var mı?

Canım ben oldum ama bazı annelerde uzun süre olmayabiliyomuş..Benim kayınvalide eşime nasıl hamile kaldığını falan anlatıyodu bi ara oradan aklımda kalmış heralde ilk kızı 9 aylıkken bunlar korunmadan ilişkiye girmişler bide bu adet görmüyom diye güvenmiş ama sonra hamile kalmış -tatlicadiarzu- Bence biraz bekle nasıl olsa olacaksın..

Bak senin için araştırdım buldum özellikle aşağıdaki yazıyı..yerimseniben


Başlangıç zamanı
Adet kanaması, genellikle doğumdan sonra 8-16. haftalar arasında yeniden başlar ama hem kanama hem de yumurtlama, bebeğinizi emzirirseniz büyük oranda gecikir. Bebek yalnız anne sütü ile besleniyorsa, genellikle ilk 6 ayda adetlerin başlaması ve düzenli olması beklenmez. Bu durumda telaşlanmamalısınız, zamanla kanamalarınız düzene girecektir. Bazen 18 aya kadar başlamayabilir. Hiç emzirmeyen annelerde ise adet kanaması, doğumdan sonraki 4-8. haftalarda başlar.

Bu durum, birçok değişkene bağlı olabilir. Emzirme sıklığı, emzirme süresi ve bebeğe ek besin verilip verilmediği gibi... Örneğin bir anne bebeğini günde 3 kereden daha fazla emziriyorsa, yumurtlama daha çok baskılanır. Ya da emzirdiği süre ne kadar uzarsa, regli ve yumurtlamada en uzun gecikme yaşanır. Bebeğe ek besin verilip verilmediği de yumurtlamayı etkiler. Bebeğin biberonla beslenmesi, katı gıda yemesi hatta su bile içmesi emzirmenin yumurtlamayı engelleyen etkisini ortadan kaldırabilir.

Regli olmamak hamileliğe engel değil
Doğum yaptıktan sonra düzene girecek eski alışkanlıklarınızdan biri de cinsel ilişkidir. Genellikle hamileliğin ilk üç ayı ve son üç ayında cinsel ilişkiden kaçınılır. Bu davranış, hormonlardaki değişikliklerden bebek zarar görecek korkusuna kadar, fiziksel ve psikolojik birçok nedene bağlı olabilir. Ama artık bebeğiniz dünyaya geldiğine ve siz de toparlandığınıza göre, eşinizi ve kendinize vakit ayırmanın zamanı gelmiş demektir. Eğer doğumdan sonra hiç regli olmadınızsa, “Nasılsa olmadım” diyerek, doğum kontrol yöntemlerini umursamazlık etmeyin. Çünkü adet kanamasının başlaması tekrar hamile kalabileceğinizin en önemli belirtilerinden olmakla beraber, doğum sonrasında kanama olmadan da hamile kalınması mümkündür.

Önleminizi alın
Doğum sonrasında ilk defa ne zaman yumurtlayacağınız önceden bilinemez. Bazı kadınların kısır tabir edilen bir dönemi vardır ve doğumdan sonra ilk adet kanamasına kadar geçen dönemde yumurtlamazlar. Ama bazıları da kanama olana dek yumurtlar ve daha kanama olamadan hamile kalabilirler. Hangisinin olacağını önceden bilemeyeceğinizden doğum kontrol yöntemi konusunda önlem almalısınız. Yoksa herhangi bir sürprizle karşılaşmanız an meselesi olabilir.

Nedeni başka ne olabilir?
Bu tür düzensizliklerin başka nedenleri de olabilir. Hormon üretim zafiyeti ya da her ay oluşabilecek yumurtalık kistleri gibi... Eğer emzirmediğiniz halde gecikme yaşıyorsanız bunun için bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmalı ve diğer ihtimalleri göz önüne almalısınız.
 
cumartsi doktora gittiğimizde sordum.ek gıdaya geç artık dedi.ben de bu sabah kahvaltı verdim.ikindin de yoğurt. yoğurdu kendim hazırlıyorum.doktor sadece inek sütünü yoğurt yaparken kullan onun dışında kesinlikle kullanma dedi. devam maması ve hazır kaşık mamalarını da kullanma dedi.tavsiye etmedi yani.ben de kullanmıyordum zaten.sadece kavanoz mamalarından meyve püresi aldım biyere gidersek lazım olur diye.bazen dışarda emzirmek sıkıntı oluyor.

ekmek yapma makinesi var.ekmeği bazen onda yapıyorum.tuzsuz yapıp Kuzey'e verbilirim sanırım bi sakıncası olmaz.yada mısır unuyla yapıp da verilebilir hazmı kolay olur.

aşıyı da erteledim pazartesi götürcem.3 gün gecikse bişey olmaz heralde.

Gökçencim geçmiş olsun canım..Aşı biraz gecikse bişey olmaz ama 5 günü geçirmeyeceksin diye duymuştum ben bir ara bebek hemşiresinden
 
günaydın kızlar ben işlerden ve çocukların hastalıklarından hiç birşey yapamaıyorum .((( dün mahmud okuldna gelmiş ateşi varmış kadın şurup vermiş dr götürdük boğazından dolayı antibiyotik başladık yine çocuk antibiyotik manyağı oldu be...ateşini 38 altına düşüremedik 37,6 olduğunda uyudu gece atletle yatırdığım halde nasıl terlemiş yatak yorgan ıslanmış.kreşe göndermedim evde ama benimde aklım evde...mert şimdilik iyi umarım abisinden onada bulaşmaz.hepinizi öpüyorum sevgiler..

not.online görünüyorum bazen maa yazdıklarınızı okumaya çalışyıorum ama çoğu zman burda olmuyorumm
 
arkadaşlar benim oğlan çok kusuyor,
dün yeni bir mamaya başladım..nestle nestum ballı 8 tahıllı 6.aydan itibaren yazıyor üzerinde ve ek olarak bir ürün hediyesi vardı yanında o da demir destekli bir mamaydı..nestumu kullandım çok kıvamlı...pek sevmedi tadını..ben de pek beğenmedim....siz kullandınız mı hiç? şuan hangi mamayı kullanıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim..

canım geceleri aptamilin devam sütünü kullanıyorum. sabahları bebelakın kahvaltı mamasını veriyorum kavanoz mamaları veriyorum bilmiyorum normal evde yaptığım kahvaltıyıda yiyo hiç geri çevirmedi abisi doğduğundan başladı 6 7 aylık olana kadar kustu ama bu öyle değil bide ilk olduğundan olabilir ikincide sever belki
 
kızlar kahvaltıyı nasıl hazırlıyorsunuz? ben 50 cc anne sütünün içine peyniri koyuyorum yada yumurta dönüşümlü olarak. bide bebe bisküvisi eziyorum içine fakat çok bisküvi gidiyor yinede cıvık kalıyor kahaltısı. acaba diyorum şu kahvaltılar varya hazır bebelacın fln, onların tahıllısından alıp (peynir pekmez olmicak içinde) onu anne sütü ile hazırlayıp peynirimi yumurtamı onun içine koysam daha bi güzel olmazmı? yoksa fazlamı gelir? cıvık cıvık güzel olmuyo...
 
önce bisküvileri koy kaba ve azar azar sütten ilave et.veya su herneyse.ben dün öyle yaptım.1 tatlı kaşığı labne peyniri,1 çay kaşığı pekmez ve 2 bebe bisküvisi kullandım.suyu sonradan ilave ederek kıvamını ayarladım.zaten ancak yedi bukadarını.
 
kızlar hala regle olmayan var mı?

ben olmadım henüz regl. ne kadar sürer bu durum bilemiyorum.anneme sordum merak edip 1 seneden fazla sürmüş onunki.kişiden kişiye değişiyor heralde. ek gdaya geçince belki olur çünkü daha az emzirme olacak.veya işe başlayınca da olabilir gündüzleri emziremicem düzensizleşcek emzirme olayı.
 
Benim eşimin kuzeni de mayıs ayında doğum yaptı. O da henüz regli olmadı kızlar...
 
günaydın kızlar ben işlerden ve çocukların hastalıklarından hiç birşey yapamaıyorum .((( dün mahmud okuldna gelmiş ateşi varmış kadın şurup vermiş dr götürdük boğazından dolayı antibiyotik başladık yine çocuk antibiyotik manyağı oldu be...ateşini 38 altına düşüremedik 37,6 olduğunda uyudu gece atletle yatırdığım halde nasıl terlemiş yatak yorgan ıslanmış.

geçmiş olsun canım.inşallah mert de hastalanmaz.

kızlar herkese merhabalar... umarım herkes iyisir...

az önce kuzey düştü.offf yaa canım sıkıldı. çekyatı açıp etrafına yastıklar koydum. çay koymak için mutfağa gittim ki bi vıyaklama. çeyyatla duvar arasında bir karış boşluk var.oraya baş aşağı düşmüş.ayaklar havada debeleniyor. Allahım güler misin ağlar mısın!!!
çok korktum ya heralde kafayı çarpmadı ki ordan çıkarınca sustu,ağlamadı.nasıl becerdi bi dakkada düşmeyi.minnacık yere sıkışmış kalmış. çok şükür ki bişey olmadı. bu 3. düşüşü oldu. nereye koyacağımı şaşırıyorum.anakucağında da durmuyo atlıyor ordan da.yere koyamıyorum yer soğuk zaten oyüzden hastalandı...herneyse fazla uzattım galiba..

sizler nasılsınız? bebişler iyi miii??
 
gökçencim geçmiş olsun allahtan bişey olmamış kuzeye
yasemin senin bebişede geçmiş olsun
hepinize günaydın
 
günaydın kızlarr. yasemin kuzuna geçmiş olsun
gökcen kuzey e de maşallah dar yerlere girmede zorlanmıyor demekki...
kızlar ben kahvaltıyı hiç sizin dediğiniz gibi yapmıyorum
pekmez verme dedi doktorum, bi espirisi yokmuş. şekere alıştırmayın dedi.
ben normal mamasının içine kahvaltı için olan mamdanda katıyiorum yediriyorum
sonra pınar ın bebek için özel labne peyniri çıkmış küçük paket halinde. ondan bi tane yediriyorum birde yarım yumurta sarısı. peyniri mutlaka bitiriyorda yumurtayı çeyrek yiyor sarısını. öyle diyeyim. öyle karıştırımıyorum yani.
 
gökçencim merti yere yatırıyoruz ama altında 1 oyun halısı,1kalın battaniye birde peluş battaniye var :) üşümüyor
 
Bende yere battaniye seriyorum ama
soğuk olur diye çok durdurmuyorum
daha çok küçükler hemen soğuk kapıyolar dikkat edelim kızlar
 
ayrı ayrı vermeyi hiç denemedim... bi deniyelim bakalım. öyle elle bişeyler ağzına tıkıştırınca çok hoşuna gidiyor daha güzel yer eminim. cokacimcoook ama bu aralar yumurtaya ara verdik yanağında sakal batmış gibi kızarıklıklar çıkmıştı sonradan sarıya döndü şu an sarı bi leke var konak gibi yanağında. acaba yumurtadanmı diye aklıma takıldı. umarım yüzünde iz kalmaz :uhm:
 
Tugbacim askolsun senağlamasenin eline kimsecikler su dokemez.Ben bunu bastan soylemistim zaten...Ama normal dogum yapsaydim kupami geri aldin diye sana sitem edrdim :roflol: soyle bi baktim da o gunleri heyecanlari yasmak icin kupalarin yerini :emir_bebek::emir_bebek: almis.....sen bi tanesin canim benim alingan arkadasim :1hug:

yok canım arkadaşım alınmadım hiç niye alınım bizim dönemde çok güzel ve keyifliydi listemiz dediğin gibi kupalar çok güzeldide sezeryanlıların bazıları alındığı için değiştirmiştim. bende onca uğraştan çabadan sonra normali yapabilseydim bütün kupaları kendime koyardımsırnaşık şey:sm_cool:
 
X