2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

saadet üzüldüm canım ya yazık el kadar bebecikten ne istedi.bi eziyeti olmaz ki bu kadarlık çocuğun.vicdan meselesi işte.inşallah bidaha böyle bişey yaşamazsınız.umarım bizlerde...

kuzeyin dilinin ucu kanamış.kan oturmuş resmen.ne oldu anlamadım.acaba çıngırağıyla oynarken mi oldu?!!! hiç de ağlamadı ama... şaşırdım bende.
 

allah allah gökçencim dediğin gibi olabilir ama o zaman canı acır ağlardı herhalde yada hani bizdede oluyo ya bazen yara çıkabiliyor öyle bişeyde olabilir yakın zamanda dra gideceksen sor bence ama bence önemli bişiy değildir
 
saadetcim hem senin hem oğluşun adına inan çok üzüldüm..bir anne için evladın ne demek olduğunu hepimiz 6 ay önce öğrendik..kendi canımızın hiç bir kıymeti yokmuş meğer evladımızın yanında..çünkü; herşeyde öncelik evlatlarımız...
en ufak bir şeye karar verirken bile evladımızın bundan nasıl etkileneceğini düşünerek hareket ediyoruz..o aç kalmasın, o üşümesin, o rahatsız olmasın vs.vs...herşeyin en değerlisini layık gördüğümüz, üzerine titrediğimiz, gözümüzden sakındığımız evlatlarımızı önce Allah'a emanet edip çıkıyoruz evden.. benim annem baktığı için gözüm arkada kalmıyor..ama yasemin gibi senin gibi çalışan arkadaşlarımın iyi insanlarla karşılaşmasını diliyorum yüce Allahtan..hiç kolay değil..hem de görünenden daha zor..bizim kıyamadıklarımıza eller kıyarsa; nasıl dizginleyebiliriz ki duygularımızı..yerinde olsam farklı bir muamele göstermezdim arkadaşım..İnşallah bakıcınız İNSAN gibi insan olur...merhametli,tevazu sahibi, vicdanlı...Allah'a emanet olsun yavrular..
 
saadetcim yazdıklarını yeni okuyabildim şok oldum yaaa.inşallah bu bakıcıdan memnun kalırsınınız..eski bakıcıyı nerden buldunuz siz yabancı felanmıydı dolar kuurndan maaş vermişiniz,yatılı kalıyormuş hemde sizin tercihinizmiydi?önceden 1 ay erken başlamıştı demi senin yanında gfırata bakmıştı hiç açık vermredimi ozaman?kamera taktırmanın faydasını gördün değilmi saadet bizim evde yok ALLAHA emanet yavrum ama mert bakıcısnı çokseviyor ona gülücükler atılmalar yapıyor.birde ben zamansız saatlerde eve anahtarımı kullanarak sessizce girerim hep.ama yinede mahmuudn eski bakıcısı gelicek ona 2 yıl alıştık çünkü...zor yaaa ALLAH yardımcımız olsun yaşamayan bilemez
 

canım valla o anki duygularımı bir bilsen insanın aklından neler geçiyorda sonunuda düşünmek lazım. ya elimde kalsaydı o sinirle o zaman durum daha farklı olurdu. allah ım kimseye yaşatmasın. (amin)
acaba ardacık diş çıkartmaya mı hazırlanıyor bundan dolayı huzursuz olabilir canım. Aman kuzucuklarımız hasta olmasında biz gece gündüz yorulalım uyumayalım.
 

gökçencim Allah vicdansızlarla karşılaştırmasın canım. Ne istedi ki minik yavrumdan benden anlamadım. O kadar uslu ve sakin bir çocuk ki fırat kendi kendine oynar karnı açıkmadıkça sesini bile çıkartmaz. O vicdansız yeni uyanmış çocuğu tekrar uyusun diye uğraşınca tabi doğal olarak uykusu olmayan çocuk da huzursuzlanıyor ondan sonra olan oluyor zaten. Allah ından bulsun ne diyeyim.

kuzey acıya dayanıklı olacak sanırım. Canım benim dr. gittiğinde sor bakim bende merak ettim.
 

canım benim yine herzaman ki gibi öyle güzel ifade etmişsin ki içimdeki duygularımı... malesef benim gözüm hep arkamda çıktım evden. bir kaç gündür daha iyiyim şükür. Bu gelen bakıcımız referanslı geldiği için içim bir nebze olsun rahat. En azından bir anne şuan ki kişi. Önce allah a sonra ona emanet edip çıkıyorum evden. Allah yasemin ve benim durumunda olan tüm annelere vicdanlı insanlarla karşılaşmayı nasip etsin. (amin) Duaların içinde Allah razı olsun bacım.
 

yasemincim bakıcımız türkmendi. Bunuda bir tanıdık vasıtası ile bulmuştuk. İlk zamanlar bazı şeyler olmuştu ben tavırlarından memnun değildim ve eşime söylüyordum. Ama eşim ve çevremdeki insanlar benim bu dönemlerde hassas olduğum için büyüttüğümü söylüyorlardı. Kız ben varken başka ben yokken başka davranıyordu ve bu beni zaten rahatsız ediyordu. Ama gel gör ki ben kimseye içimdekileri bir türlü anlatamamıştım. Sürekli konuştum anlattım kıza böyle davran, şöyle yap bir kaç gün iyi sonra yine aynı. offfff neyseeee aklıma geldikçe fena oluyorum. İnşallah bundan sonra sıkıntı yaşamam. Ben şuana kadar off bile demediğim yavruma bir başkasının sesini bile yükseltmesine onu ağlatmasına tahammül edemem. Allah yardımcımız olsun yasemincim. Valla iyi ki taktırmışım şu kamerayı diyorum şimdi. çevremdeki insanlar buna bile gereksiz abartıyorsun diyordu ama hiçde abartı olamadığını anlıyorlar. Senin içinde hayırlısı olur inş. yasemincim mert in mutlu olması seninde mutluluğun oluyor değil mi? keşke mahmud evde olsaydı sana söylerdi bişi olunca :) büyük abi nede olsa ayy canlarım benim yaa.
 
gökçencim uçuk olabilir diye düşündüm. Rahatsızlık vermiyosa bebişe endişelenme.. ama tereddütlerin varsa doktorunla görüşmeni tavsiye ederim..geçmiş olsun canım
 
kuzey aşı yapılırken de pek ağlamaz.bayramda ana kucağından düşürdüm yine ağlmadı.sadet dediğin gibi acı eşiği yüksek olabilir.diline resmen kan oturmuş.nasıl acımaz hayret... bu aralar doktor kontrolü de yok.bugün baktım diline biraz azalmış gibi.oyüzden önemli bişey olmadığını düşünüyorum.ama yine üzüldüm tabi.Allahtan ağlamadı yani.
 

canım benim ilk ve son tecrüben bu olsun inşallah...tekrar geçmiş olsun..Allah senden de razı olsun arkadaşım..
 
ben de şubatta göreve başlıyorum.komşum bakcak.inşallah bi sorun olmaz.bizim oğlan seviyor teyzeyi.kucağındayken çok mutlu ama bilemiyorum ozaman ne olur.komşu olarak çok iyi bi insan.her işime koşar.
 
gökcencim hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..sürekli görüştüğün, konuştuğun, iyi-kötü birşeyler paylaştığın komşundan zarar gelmez..en azından kendisi hakkında fikir sahibi olduğun biridir..ama hiç tanımadan evini ocağını açtığın bir insan nankör ve vicdansız çıkabiliyor..
her insan kapalı bir kutu gibidir..tepkilerini ancak menfaatlerine ters düştüğün zaman anlayabilirsin..
bir söz vardır çok hoşuma gider..

İNSANLARIN SİZE KARŞI OLMALARI DİYE BİRŞEY YOKTUR
ONLAR SADECE MENFAATLERİNİN YANINDADIRLAR
 
çok güzel söylemişsin sağol ridacım. saadet sana da teşekkür ederim. inşallah bi sorun olmadan bakar bebeğime.daha önümde 3 ay var.biraz daha beraberiz oğluşumla.
 
bu 3 ayı dolu dolu yaşa canım..kuzeyden ayrıldığın ilk bir-iki hafta kendini çok garip hissedeceksin..gerçekten insana çok zor geliyor arkadaşım..
 
yemeklerini ben mi hazırlıcam.yoksa teyzeye tarif mi edecem?bi program hazırlayıp vermeli.neyse zamanı gelince düşünürüm...
 
arkadaşlar sayfa görüntülenemiyor siz de böyle sorun var mı..sabahtan beri yazamıyorum..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…