Merhaba arkadaşlar,
Mercancım, canım ya msnde çok moralin bozuktu bende merak edip yazını okudum.. İnan bana çok üzüldüm ve eşinede gerçekten çok kızdım.. Yaptığı şey için terbiyesizlik lafı az kalır, çok özür dilerim ama resmen eşşeklik etmiş..
Benim yaşadıklarımı biliyorsun..Ben çareyi ancak eşimden ve ailesinden kaçmakta buldum..Belki senin içinde bir süre Türkiye'ye gelip biraz nefes alman iyi olur..İki çocukla zor olur ama bilki insana gerçek şevkatle bir tek ailesi kucak açıyor..Yaralarını sarıyor..
Eşinin ailesine söyleyecek söz bulamıyorum ama yaşadıklarımdan biliyorum ki herkes açıkça yaptığı kötülüğün karşılığını mutlaka görüyor ve Allah'ta o insanın içinde bulunduğu durumu sana gösteriyor..
Bende çok sıkıntı çektim..Anlattım mı hatırlamıyorum ama eşimle son kavgamızda bana "bilerek beni psikiyatriste götürmediğini çünkü benim bunu haketmediğimi, fekadar olmadığımı" söyledi..Bana bunları söyledi inanabiliyormusun..Ben onun apandisti patladığında hamile halimle 6 gün 6 gece yanında kaldım, ailesinden kimse poposunu kaldırıpta bana "kızım sen hamilesin bak bebeğine bişey olur biz kalır bakarız" bile demedi, hastane masraflarını cebimden ödedim, yetmedi annesi "oğlum hayatında arabasız kalmadı" dedi diye gece gündüz çalıştığım ve geleceğim için biriktirdiğim paramla kalktım hiç ihtiyacımız yokken araba aldım, yetmedi kredi kartlarını kapattım, borçlarını ödedim, çalıştığım parayı getirip eline verdim, sabah iş arkadaşlarının hanımlarının kıçında pireler uçuşurken ben kalkıp karnım burnumda sabahın köründe portakal suyu sıktım.Hamileykende "bebekten korkuyorum" diye hiç ilgilenmedi, bana adam gibi bir hamilelik kıyafeti bile almadı, doğum yapınca hediye olarak bi iğne bile getirmedi yanımda kalmadığı için ben hastanede bakımsızlıktan perişan oldum, millet güle oynaya taburcu olurken ben kıvranıyordum ve bana "FEDAKAR DEĞİLSİN" dedi..Bebek sürekli ilgi istediği için evi ihmal ettim diye bana "sen temiz bi insan değilsin" dedi. Oğlum olmasa yemin ediyorum onun orda boğazını sıkmıştım..Sadece bu da değil benim eşim bir tuhaf kendini çok zengin bir ailenin klas çocuğu sanıyor, herşeyin en lüksüne sarılıp kazandığını sadece kendisi için harcıyor, benide kendi hizmetçisi olarak görüyor. Bu ay benim cep telefonu faturamı bile yatırmaya yanaşmadı, neymiş parası yokmuş beyefendinin..Zaten bana gelince ailecek paraları bitiyor ne hikmetse..Ailesi bana sürekli tutmayacakları sözler veriyor..Ailece sorumsuz, şımarık, bencil ve kibirliler..
Sana tek birşey söyleyebilirim ancak, yaşadıklarını en iyi sen biliyorsun ve acıyı sen çekiyorsun, kalbini dinle eğer ayrılık kararı aldığını düşündüğünde için huzursuz oluyorsa o zaman asla ayrılma çünkü insan genelde bir konuda karar alırken kalbinide dinlerse hiç yanılmıyor, ben eşimi ilk gördüğümde "ben bu insanla evlenmem demiştim çünkü anlaşamayacağımı hissetmiştim, giyinişi bile kendini ele veriyordu..Ama işte insanın çevresindeki şom ağızlı tanıdıkları,akrabaları, iş arkadaşları, dedikoducu çevresi kısacasısı mahalle baskısı denilen olay yokmu? Evde kalacaksın bilmem ne muhabbeti yüzünden, yeterki insanlar çenesini kapatsın ve artık bana evde kalmış kız muamelesi yapmasınlar diye "karşıma çıkanlar bundan dahamı iyi olacak" deyip evlendim..Belkide kaderimdi ..Bence ani karar verme çünkü çocukların var ve kız çocukları ömür boyu babaya ihtiyaç duyuyor, abimin ilk eşinden olan kızı, babası bir üst katta oturmasına rağmen uzun zaman üvey annesi yüzünden abimle "baba-kız" gibi olamadı ve halada değil..Hepimiz kırgınlıklarımızı, kızgınlıklarımızı içimize atıp hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz işte...Akıllı insanlar hemen unutup menfaatleri neyi gerektiriyorsa o şekilde yaşamaya ve karşı tarafı idare etmeye devam ediyor, benim gibi, senin gibi hassas insanlarsa en büyük zararı kendine veriyor..Ben herşeyi içime atıp kafama taktığım için bir an geldi çıldıracağımı sandım ama bakıyorumki benim bu durumum ne eşimin ne de ailesinin umrunda..Onlar hayatlarına gayet neşeli devam ediyorlar..
Sen iki çocuk sahibi birisin, bence bırak başkalarının ne dediği umrunda olmasın, eminimki kocana kızgınsın ama akıllı olmalı ve durumu lehine çevirmeyi bilmelisin..Hiçbirşey olmamış gibi devam etmelisin, kocanı nasıl şımartacaksan öyle davran ve istediklerini yaptır, kızgınsa cevap verme, haklıysan bile sus.. Çünkü benim çok sevdiğim bir laf vardır..HAKLIYSAK KİMSE HATIRLAMAZ, HAKSIZSAK KİMSE UNUTMAZ..O yüzden sen ne kadar haklı olsan da hep kavgada kaybeden taraf olacaksın ( kendimden biliyorum) Herşeyi kafana takarsan benim gibi bir süre sonra rahatsızlanırsın ve yüzüne bakan bile olmaz.. Hayatta mutlu olmanın en kolay yolu meğer gerçekten 3 maymunu oynamakmış. Gamsız ol arkadaşım, herşeyi duyma, herşeyde haklılığını ispatlamaya çalışma..Erkekler güçlü kadınları sevmez, onlar mağdur durumda olan mıymıy kadın isterler karşılarında, zayıf kadını hemen korumalarına alırlar..Sen ne kadar güçlü olduğunu gösterirsen onlar o kadar üstüne çullanır güç savaşına girer ve ya herşeyi sana yükleyip sorumluluktan kaçar..Ve ağlamaktan utanma, erkeklerin dayanamadığı tek şey bir kadının ağlamasıdır, hemde gözlerinin içine bakarak karşısında ağla..Konuşmadan,kavga etmeden gerçekten mağdur olduğunu hissettirerek ağla..Ben evlendiğimizden beri heralde sadece bir yada iki kez eşimin karşısında ağladım, onun karşısında ağladığım zaman gururum kırılacak sanırdım ama annesi olacak kadın her işini oğlunun karşısında ağlayarak yaptırdı..
Ben sana bir arkadaş olarak ancak bunları söyleyebilirim ama yinede son kararı sen verirsin canım.. Lütfen herşeyi büyütme içinde..Kimse benim gibi olsun istemem..Benim şu an tek tesellim nedir biliyormusun " bana birşey olursa dünya dönmeye devam edecek, insanlar belki biraz üzülüp sonra yine hayatlarını yaşamaya devam edecekler ama canım oğlum hep mağdur olacak hep anne özlemi duyacak kimse ona benim kadar yakın olup benim kadar candan sevmeyecek, korumayacak..Babası bile..İşte o yüzden ben önce kendim sonra oğlum için iyi olmalıyım.." Sende önce kendin sonra kızların için uyanık olmalısın..:1hug:
Çok öpüyorum hepinizi.. Allah'a emanet olun ve hep dua edin..Allah kendisine açılan elleri asla geri çevirmiyor..