2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

deryacım ve şekercim..sözleriniz beni utandırdı ama söylemeden geçemeyeceğim..CANLAR o sizin kalbinizin güzelliğinden..yine de teşekkürler..

hiç mütevazilik yapma ridacım allah gönlüne göre versin çok temiz kalplisisn ve harika bir arkadaşsınŞeniz
 
Merhaba arkadaşlar,

Mercancım, canım ya msnde çok moralin bozuktu bende merak edip yazını okudum.. İnan bana çok üzüldüm ve eşinede gerçekten çok kızdım.. Yaptığı şey için terbiyesizlik lafı az kalır, çok özür dilerim ama resmen eşşeklik etmiş..

Benim yaşadıklarımı biliyorsun..Ben çareyi ancak eşimden ve ailesinden kaçmakta buldum..Belki senin içinde bir süre Türkiye'ye gelip biraz nefes alman iyi olur..İki çocukla zor olur ama bilki insana gerçek şevkatle bir tek ailesi kucak açıyor..Yaralarını sarıyor..

Eşinin ailesine söyleyecek söz bulamıyorum ama yaşadıklarımdan biliyorum ki herkes açıkça yaptığı kötülüğün karşılığını mutlaka görüyor ve Allah'ta o insanın içinde bulunduğu durumu sana gösteriyor..

Bende çok sıkıntı çektim..Anlattım mı hatırlamıyorum ama eşimle son kavgamızda bana "bilerek beni psikiyatriste götürmediğini çünkü benim bunu haketmediğimi, fekadar olmadığımı" söyledi..Bana bunları söyledi inanabiliyormusun..Ben onun apandisti patladığında hamile halimle 6 gün 6 gece yanında kaldım, ailesinden kimse poposunu kaldırıpta bana "kızım sen hamilesin bak bebeğine bişey olur biz kalır bakarız" bile demedi, hastane masraflarını cebimden ödedim, yetmedi annesi "oğlum hayatında arabasız kalmadı" dedi diye gece gündüz çalıştığım ve geleceğim için biriktirdiğim paramla kalktım hiç ihtiyacımız yokken araba aldım, yetmedi kredi kartlarını kapattım, borçlarını ödedim, çalıştığım parayı getirip eline verdim, sabah iş arkadaşlarının hanımlarının kıçında pireler uçuşurken ben kalkıp karnım burnumda sabahın köründe portakal suyu sıktım.Hamileykende "bebekten korkuyorum" diye hiç ilgilenmedi, bana adam gibi bir hamilelik kıyafeti bile almadı, doğum yapınca hediye olarak bi iğne bile getirmedi yanımda kalmadığı için ben hastanede bakımsızlıktan perişan oldum, millet güle oynaya taburcu olurken ben kıvranıyordum ve bana "FEDAKAR DEĞİLSİN" dedi..Bebek sürekli ilgi istediği için evi ihmal ettim diye bana "sen temiz bi insan değilsin" dedi. Oğlum olmasa yemin ediyorum onun orda boğazını sıkmıştım..Sadece bu da değil benim eşim bir tuhaf kendini çok zengin bir ailenin klas çocuğu sanıyor, herşeyin en lüksüne sarılıp kazandığını sadece kendisi için harcıyor, benide kendi hizmetçisi olarak görüyor. Bu ay benim cep telefonu faturamı bile yatırmaya yanaşmadı, neymiş parası yokmuş beyefendinin..Zaten bana gelince ailecek paraları bitiyor ne hikmetse..Ailesi bana sürekli tutmayacakları sözler veriyor..Ailece sorumsuz, şımarık, bencil ve kibirliler..

Sana tek birşey söyleyebilirim ancak, yaşadıklarını en iyi sen biliyorsun ve acıyı sen çekiyorsun, kalbini dinle eğer ayrılık kararı aldığını düşündüğünde için huzursuz oluyorsa o zaman asla ayrılma çünkü insan genelde bir konuda karar alırken kalbinide dinlerse hiç yanılmıyor, ben eşimi ilk gördüğümde "ben bu insanla evlenmem demiştim çünkü anlaşamayacağımı hissetmiştim, giyinişi bile kendini ele veriyordu..Ama işte insanın çevresindeki şom ağızlı tanıdıkları,akrabaları, iş arkadaşları, dedikoducu çevresi kısacasısı mahalle baskısı denilen olay yokmu? Evde kalacaksın bilmem ne muhabbeti yüzünden, yeterki insanlar çenesini kapatsın ve artık bana evde kalmış kız muamelesi yapmasınlar diye "karşıma çıkanlar bundan dahamı iyi olacak" deyip evlendim..Belkide kaderimdi ..Bence ani karar verme çünkü çocukların var ve kız çocukları ömür boyu babaya ihtiyaç duyuyor, abimin ilk eşinden olan kızı, babası bir üst katta oturmasına rağmen uzun zaman üvey annesi yüzünden abimle "baba-kız" gibi olamadı ve halada değil..Hepimiz kırgınlıklarımızı, kızgınlıklarımızı içimize atıp hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz işte...Akıllı insanlar hemen unutup menfaatleri neyi gerektiriyorsa o şekilde yaşamaya ve karşı tarafı idare etmeye devam ediyor, benim gibi, senin gibi hassas insanlarsa en büyük zararı kendine veriyor..Ben herşeyi içime atıp kafama taktığım için bir an geldi çıldıracağımı sandım ama bakıyorumki benim bu durumum ne eşimin ne de ailesinin umrunda..Onlar hayatlarına gayet neşeli devam ediyorlar..

Sen iki çocuk sahibi birisin, bence bırak başkalarının ne dediği umrunda olmasın, eminimki kocana kızgınsın ama akıllı olmalı ve durumu lehine çevirmeyi bilmelisin..Hiçbirşey olmamış gibi devam etmelisin, kocanı nasıl şımartacaksan öyle davran ve istediklerini yaptır, kızgınsa cevap verme, haklıysan bile sus.. Çünkü benim çok sevdiğim bir laf vardır..HAKLIYSAK KİMSE HATIRLAMAZ, HAKSIZSAK KİMSE UNUTMAZ..O yüzden sen ne kadar haklı olsan da hep kavgada kaybeden taraf olacaksın ( kendimden biliyorum) Herşeyi kafana takarsan benim gibi bir süre sonra rahatsızlanırsın ve yüzüne bakan bile olmaz.. Hayatta mutlu olmanın en kolay yolu meğer gerçekten 3 maymunu oynamakmış. Gamsız ol arkadaşım, herşeyi duyma, herşeyde haklılığını ispatlamaya çalışma..Erkekler güçlü kadınları sevmez, onlar mağdur durumda olan mıymıy kadın isterler karşılarında, zayıf kadını hemen korumalarına alırlar..Sen ne kadar güçlü olduğunu gösterirsen onlar o kadar üstüne çullanır güç savaşına girer ve ya herşeyi sana yükleyip sorumluluktan kaçar..Ve ağlamaktan utanma, erkeklerin dayanamadığı tek şey bir kadının ağlamasıdır, hemde gözlerinin içine bakarak karşısında ağla..Konuşmadan,kavga etmeden gerçekten mağdur olduğunu hissettirerek ağla..Ben evlendiğimizden beri heralde sadece bir yada iki kez eşimin karşısında ağladım, onun karşısında ağladığım zaman gururum kırılacak sanırdım ama annesi olacak kadın her işini oğlunun karşısında ağlayarak yaptırdı..

Ben sana bir arkadaş olarak ancak bunları söyleyebilirim ama yinede son kararı sen verirsin canım.. Lütfen herşeyi büyütme içinde..Kimse benim gibi olsun istemem..Benim şu an tek tesellim nedir biliyormusun " bana birşey olursa dünya dönmeye devam edecek, insanlar belki biraz üzülüp sonra yine hayatlarını yaşamaya devam edecekler ama canım oğlum hep mağdur olacak hep anne özlemi duyacak kimse ona benim kadar yakın olup benim kadar candan sevmeyecek, korumayacak..Babası bile..İşte o yüzden ben önce kendim sonra oğlum için iyi olmalıyım.." Sende önce kendin sonra kızların için uyanık olmalısın..:1hug:

Çok öpüyorum hepinizi.. Allah'a emanet olun ve hep dua edin..Allah kendisine açılan elleri asla geri çevirmiyor..
 
tuğbacım geçmiş olsun oğluşuna..havaların düzeni iyice bozuldu..bebişlerin giysilerine daha fazla dikkat etmek gerekiyor..bizimkinin de salyalar akıyor, kusuyor..göğsünü ıslak bırakmamaya mümkünse hemen o anda değiştirmeye çalışıyorum..annem de ALLAH razı olsun benden iyi bakıyor..
gizemcim düşüncelerin için teşekkürler..iyi ki varsınız..
Elifcim derdine bir nebze ortak olabilmiş ve içini rahatlatabilmişsek ne mutlu bize..Allah yar ve yardımcın olsun..

ebrucum bu nasıl bir iç döküştür ki hiç nefes almadan okudum..okurken senin ruh haline büründüm ve senin de aynı iç yangınıyla yazdığını hissettim..
ne güzel söylemişsin..​
Erkekler güçlü kadınları sevmez, onlar mağdur durumda olan mıymıy kadın isterler karşılarında, zayıf kadını hemen korumalarına alırlar..Sen ne kadar güçlü olduğunu gösterirsen onlar o kadar üstüne çullanır güç savaşına girer ve ya herşeyi sana yükleyip sorumluluktan kaçar..
Sadece Elife hitaben değil hepimiz için değerlendirilebilecek en güzel psikolojik tahlil bu bence..
Eşim bana bir gün..hiçbir lafın altında kalmıyorsun, benimle haklılık yarışına giriyorsun..ne var alttan alsan.dedi.gerçekten de haklı olduğum halde susunca baktım ki biraz sonra gelip benden özür diliyor..kendisi tarafından haksız duruma düşürüldüğümde koruması altına alıyor, sahip çıkıyor bana..ağlamama dayanamıyor..tespitlerin gerçekten doğru..
 
Son düzenleme:
İşte bazı rahatsızlıklar ve ona şifa verecek Esmaül Hüsna:

Kulak için: EsSemi
Omurga için: El Cabbar
Saç için: El Bedi'
Adaleler için: El Kavi
Kalp Kasları için: ErRezzak
Atardamarlar için: El Cabbar
Kanser için: Celle Celaluhu
Burun için: Latif- Ğani- Rahim
Bacak için: ErRafi'
Göz - damarları için:El Muteal
Kolon için: ErRauf
Karaciğer için: En Nafi'
Prostat için: ErReşid
Yağ keseleri için: En Nafi'
İdrar kesesi için: El Hadi
Akciğerler için: ErRazık
Kemikler için:En Nafi
Dizler için: ErRauf
Saç Kepeği için: Celle Celaluhu
Kalp için: En Nur
Kalp Damarı için: El Vahhab
Sinirler için: El Muğni
Migren için: El Ğani
Guatr için. El Cabbar
Göz için: EnNur-Basir-Vahhab
Mide için: ErRezzak
Böbrek için: El Hayy
Bağırsaklar için: EsSabur
Pankreas-Şeker hastalığı için: El Bari
Rahim için: El Halik
Romatizma için: El Muheymin
Ğudde teymusiyye için: El Kavi
Göz Siniri için: EzZahir
Tansiyon için: El Hafid
 
kızlar merhaba.. nasılsınız iyi misiniz. ebrucum yazın güzeldi canım ya.. elif eşinle aran en kısa zamanda düzelir inşallah... sizin çektikleriniz yanında ben birşey söyleyemiyorum bile... insan daha fazlasını çekmeyince kendi dertleri çokbüyük gibi geliyor...
herkese huzurlu günler kızlar..
 
Deryacım...Niyazi Altılar'ın Hayatın Büyük Sırrı 5. Element kitabı yeni çıktı piyasaya internetten takip ediyorum..bu yazı da bu kitaptan bir alıntı..

"Esmâ'ul hüsnâ bilgisi, Allah-âlem ilişkisine ışık tutması ve sonuçta Allah'ı tanıtması açısından önem taşımaktadır" diyen yazar Niyazi Altılar, Esmaül Hüsna'nın insanı mutluluğa, huzura, sağlığa ve başarıya ulaştıran bir enerji ve şifa kaynağı olduğunu savunuyor ve özelliklerini şöyle sıralıyor:
"Esmaül Hüsna, insanın içinde eksik olan enerjileri tamamlar, zarar veren negatif enerjileri de yok eder ve kişiyi rahatlatır.Çünkü Esmaül Hüsna;Sizde Allah hakkında yücelik ve aşkınlık hissi uyandırır.Kalplere huzur ve sükûn verir, lütuf ve rahmet ümidi telkin eder.
Esmaül Hüsna, fiziksel, psikolojik ve zihinsel sorunların çözümlenmesine yardım etmesi ve diğer pozitif etkileri hem iş yaşamında hem duygusal yaşamınızda hem de sosyal ilişkilerinizde sizi destekleyecek ve çok daha mutlu bir insan olmanıza yardım edecektir.
Yüce Yaratıcı, kâinat ağacının meyvesi olan insanın kalbini kendine bir nevi arş yapmış, Hadis-i Kudsîde “Yere göğe sığmam, mü'min kulumun kalbine sığarım” buyurarak ona ne kadar önem verdiğini çok açık bir şekilde göstermiş. Bu sebeple insan kalbi de yalnız ve yalnız Ona yönelmekle ve Onunla olmakla huzura erebiliyor. Kur'an-ı Kerim'de, “Dikkat edin! Kalpler ancak Allah'ın zikri ile mutmain olur, huzura kavuşur!” (Ra'd Suresi, Ayet:28)"
 
Yazar eserinde, "türlü ihtiyaçların giderilmesine yönelik şu zikir tekniklerini deneyebilirsiniz" tavsiyesinde de bulunuyor:

Sağlıklı bir ömür için El- Vasi
İyi bir idareci olmak için El-Vali
Yeni bir iş kurmak için El-Hakim
Küsleri barıştırmak için El- Cami
Bolluk ve bereket için El- Hamid
Bedenen güçlü olmak için El- Kaviy
Sevmek ve sevilmek için El- Vedud
Daima yükselmek için El- Mukkadim
Birinin elinizden tutması için El-Veli
Her meselenin çözümü için Ez- Zahir
Birilerine iyilik yapmak için El- Latif
İlim ve irfanınızın artması için EL-Alim
Cesur ve atılgan olmak için El -Kahhar
Alacaklarınızı tahsil etmek için El-Bais
Hafızanızın kuvvetlenmesi için El- Habir
İzzet ve şerefinizin artması için El- Mecid
Ağır hastalıklardan korunmak için El-Mümin
İkna kabiliyetinizin yükselmesi için El- Azim
Kaybettiğiniz bir şeyi bulmak için El- Vacid
Üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmak için El Halik
Yaşamda neşeli ve enerjik olmak için El-Hayy
İşlerinizde daha başarılı olmak için El- Muhyi
Kötü alışkanlıklardan kurtulma için Er- Reşit
Kötü birinin uzaklaştırılması için El- Muahhir
Zekanızın daha kuvvetli olması için El- Muhsi
Herhangi bir hedefe ulaşmak için El- Musavvir
Eşinizle aranızın daha iyi olması için El- Muksit
Hatırı sayılır insanların sizi sevmesi için El- Vali
Şansınızın ve talihinizin açılması için Eş- Şekkkur
Elinizdeki fırsatları değerlendirmek için El- Muid
Elinizdeki bir şeyi muhafaza etmek için Er-Rakib
İhtiyacınız olan bir şeyi elde etmek için El- Mukit
İnsanlardan hürmet ve saygı görmek için El- Kebir
Sizde eksik olan bir şeyi tamamlamak için El- Mukit
Arzu ve isteklerinizin kabul olunması için El- Mucib
İşinizde yükselmek ve kariyer yapmak için Er- Rafi
Çocuklarınızın size daha itaatkar olması için El- Hadi
Maddi ve manevi anlamda güçlü olmak için El- Metin
Sizde eksik olan bir şeyin tamamlanması için El- Cebbar
Şefkatli ve merhametli olmak için ER-Rahim, Er-Rahman
Aranız açık bir arkadaşınızla barışmak için Celle Celelahü
İnsanlar arasında başı dik ve alnı açık gezmek için El- Hasib
Size zarar verecek kişilerin sizden uzaklaşması için Ed- Darr
Başkalarını duygu ve düşüncelerini anlamak için El Müheymin
Birinin gücü ve varlığı karşısında zayıf kalmamak için El-Müzill
Başladığınız bir işi başarıyla sonuna kadar götürmek için El-Vekil
Zihinsel,ruhsal ve bedensel olarak organize olmak için El-Kayyum
Herhangi bir konuda haklı olduğunuzu ispatlamak için El- Hakem
Birine yaptırmak istediğiniz işinizin kolaylıkla olması için El-Rezzak
Maddi ve manevi anlamda sıkıntıya düşmemek için El-Muğni, En-Nafi
Olmadık yerden başınıza felaketlerin gelmemesi için El -Mani, Es-Selam
 
ebrucum yazdıkların gerçekten doğru.yıkılmamak lazım.herzaman güçlü olmaya çalışmak lazım ki düşmanlarımızı sevindirmeyelim
 
kızlar biliyomusunuz kızım olmadı diye hiç üzülmedim hatta hiç istemedim. oysa bazı tanıdıklarım yoklupunu çok hissedersin kızın yrini oğlanlar tutamaz deseler bile ben ve eşim istemedik neden işte bu yüzden kızlar herzaman her yönden ezikler bide el bebek gül bebek büyütüpte başkasına verdiğinde karşısındakiler kıymetini bilmiyolar kadın olarak heppimizin zor günleri oluyo ama yinede şükretmek lazım güzel sağlıklı evlatlarımız var ruh sağlımız biraz zedelensede yinede sağlıklıyız mevlam bundan beter günler göstermesin hepinize kucak dolusu sevgiler...
 
ebrucum canım gerçekten çok güzel yazmışsın ve dediğin herşey doğru senin mutlu olmanı istiyorum inş herşey geçecek
 
merhaba kızlar işlerim çok yoğun o yüzden giremiyorum sayfa açık ama yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum...mert hastalandı akşam dr götürdüm antibiyotik başladık yine bu 2.olacak antibiyotiğimiz..üst dişlerde zorlamaya başlamış dedi dr..geceler ihiç uyumuyoruz inşallah en kısa zamanda iyileşir yavrum..

ebrucum ALLAH yrdımcın olsun canım yaa
ridacım ALLAH sendende razı olsun ne güzel bilgiler vermişsin yine

hepinizi öpüyorum sevgiler...
 
Yasemincim, geçmiş olsun..annesinin kuzusu yine mi hastalandı..yavrum benim nasıl dayanıyor hastalığa üstelik bir de diş çıkarıyor..Allah şifa versin ve yardımcınız olsun canım..
 
ya işte ridacım annesi, yanında olmayınca bakıcının bakımı bu kadar olur demekki...dün gittiğimde mert uyuyordu kadına sorum iyi bişeyi yok dedi çocuk uyandığında sesi kısılmıştı resmen ağlıyamıyordu.sabahta sordum yoktu ben yatırırken iyiydi dedi neyse uzatmadım ilaçlarını felan söyledim.aslında kaıdnda dikkat ediyor incede giydirmiyoruz ama işte abisi kreşten getiriyor ne yazıkki
 
Canım benim bakıcı ne kadar iyi olursa olsun, bir annenin şefkatı ile yaklaşamaz bebeğine..Ama Allah her zaman iyi insanlarla karşılaştırsın..insanların kalbinden sevgiyi ve merhameti eksik etmesin..Mert Allah'a emanet..
 
Kizlar nasilsiniz?bizde durumlar ayni,,,Ebrucum yazdiklarin yine duygularimiza tercuman olmus..Ridacim bazen oyle bir an oluyor ki yazdiklarin ilac gibi geliyor.tekrar tesekkurler...Yasemincim gwcmis olsun..B uakdar uykusuzlugun uzerine bir de ise gidiyorsun allah yardimcin olsun...Bende cok uzun kalamiyorum su bel agrisi hortladi yine cok izdirap veriyor.Nasil rahat edecgimi bulamiyorum.Otursam agriyo,yatsam agriyo,anca yuzu koyun yatarsm rahat o da her dakika olmuyor ki...hoscakalin
 
kızlar hepinize merhebe uzuuuun zamandır yoktum internet kapalıydı artık burdayım umarım herkes iyidir tabi bebişlerde özlemişim valla sizleri
 
mercancım mutlaka sırtüstü yatmalısın belin kavisi yere düz olacak şekilde yatmalısın belinin altına bişey koymucaksın dr bana tavsiyesiydi bu.bir de ablamın bel korsesini takmışttım bi kaç gün ama değişk bi korseydi destekleri varda çubuk gibi korsenin içinde dik durmana yardımcı oluyordu
 
X