2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar akşam işten eve gittim ne göreyim bileğim şişmiş 2 gündür el ve ayaklarımda şişme oluyor eşime diyorum ne olmuş benim bileklerime yaa incecikti şimdi tombalak olmuşlar fazla ayakta durunca işlerimde çok yoğun bu aralar raporumu uzatmakla bazen hatamı yaptım diyorum evde dinlensemiydim ama doğumdan sonrada oğluşumla fazla vakit geçireyim dedim artık izin tarihime kadar idare etmeye çalışıcam Allahtan eşim yardım ediyorda evde iş çıkışı eve gittiğim gibi dinleniyorum yoksa bu kadar iş temposunu bu halimle kaldıramazdım heralde...a.s.
Sağlıcakla kalın...sevgiler

Merhaba kızlaaarr kaç gündür yazmıyorum ama yazıları takip ediyorum doğuma gidenler doğum tarihi kesin belli olanlar ayyy çok heyecanlı bişey :dance:

Kızlar bişey sorcam hastane çantasına koyduğunuz pijamalar nasıl pijama??? dün hamile pijamalarına bakmaya çıktık 80 YTL altı bulamadım, gecelikler yine aynı şekilde, uçuk çıktı dudağımda :1shok:

bunlar hastanede kirlencek yani çok gereksiz geldi bana... mevlüdde giymek için evet bitane alına bilir ama hastane için bana çok mantıksız geldi.. siz ne düşünüyorsunuz??
Normal pijamalara baktık 10-40 YTL arasında değişiyo fakat onlarında alt kısımlarında lastikler çok dar gibi büyük beden alsak üstü çok bol olcak yani nasıl bi çözüm buluruz kafam karıştı kafamçokkarıştı bana bi akıl verin kızlar siz nasıl yaptınız?

kızlaaaaaar biz geldik:)
oğluşum iyi herşey yolunda
kilosuda 2700 gr bana yine az geldi dr da normal dedi önemli oan kilollu olması değil sağlıklı olması dedi
saadetcim ben 14 kilo aldım ama çooooook iyi besleniyorum buna rağmrn briş almazsa alımıyo işte
buarada sezeryan önerdi bana 3 fıtığım olduğyunu gösteren mr kağıdına bakınca
bende dedim epidyral yada spinal olabilirmiyim bu fıtıklarla dediki ona anestezi uzmanı ile beraber karar verilecek ve günüde belli oldu sayılır haftaya kesinleşecek 1 mayıs dedi drum
nst yi sorum girmeyecen dedi geek görmedim dedi böyle kızlar haftaya tekrar gidiyom
buarada mercandan haber yok:KK43:

Murgizcim bebişinin kilosu bence gayet normal..son haftalarda bebekler yarım kilo civarında alıyorlar bildiğim kadarıyla..çünkü ablamın ve yengemin öyle olmuştu..Sezeryanı sorun yapmıyorsun gördüğüm kadarıyla ne güzel...zaten eskisi gibi sezeryan ameliyatları ilkel olmuyor..eskiden hastanede yatma süresini bile 1 haftaya yakın tutarlardı..ama şimdi ise 2 günde taburcu ediyorlar...benim hastanede kaldığım zaman bir bayan sezeryan olmuştu aynı gün ayağa kalkmıştı..Herşeyden önemlisi bebeğin sağlıklı dünyaya gelmesi bundan ötesi yok...Cnm sağlıklı hayırlı ve sorunsuz bir doğumun olacak inşallah...

Selam kızlar bakıyorumda yavaş yavaş doğum günleri belli oldu...Tarihin belli olması insanın heyecanını arttırıyor değil mi...

Ebrucum ben oğlumu evde otururken hiç sancı çekmeden sadece bir leke üzerine hastaneye gitmiştim...muayenede açılma var demişlerdi ve ertesi sabaha kadar hastanede kalmıştım ve öğlen vakti normal doğmuştu...37. haftada olduğum için pek gitmek istememiştim ama annemler ısrar etmişlerdi leke varsa beklenilmez diye..zaten bazı doktorlar 37. haftadan sonra doğumların normal olduğunu söylüyor..zaten ben senin haftalarına baktıkca seni doğuma çok yakın hissediyorum:) Hayırlısıyla istediğin hazırlıklı olduğun bir zaman doğumun olur cnm...Oğluşun sana ani bir süpriz yapmaz inşallah...

Saadetcim, yarencim, selencim kontrolleriniz güzel geçmiş çok sevindim...umarım güzel haberleriniz daim olur...

Mercan dilaradan halen haber yok değilmi...Amniyosentezi inşallah yaptırmamıştır...zaten bu saatten sonra neden gerek görmüşler anlamadım gitti...Ayperin ise bence bebeğini çoktan kucağına aldı...Umarım ikiside iyilerdir...Darısı başımıza kızlar...

Kızlar hepinize günaydın;
herkesin doğum tarihleri kesinleşmeye başladıkça kalbim küt küt atıyor..elbet bir gün 'o gün' gelecek..
herkes için hayırlısı olsun inş.
ebrucum ben bugün de işe geldim. ama niye geldin der gibi bakıyorlar yüzüme :KK66: kimi de iyi dayandın diyor..
beni her gören birşey söylüyor.. bugün arkadaşlardan biri : "sen şimdi iki asker bekliyorsun değil mi"dedi bir diğeri "ahmet şanslı çocuk..evine geldiğinde güzel bir sürprizle karşılaşacak" dedi hoşuma gitti güldüm..:1rolleyes:
iki asker iki tezkere bekliyorum..inşallah herkesle birlikte ben de kavuşurum askerlerime..
bu arada ebrucum, benim hiç çatlağım yoktu bebiş aşağı inince yanlara doğru başladı..korkunç görünüyorlar.
bir de araba almışsınız hayırlı kullanmak nasip etsin Rabbim. bebiş olunca daha bir ihtiyaç...eşim gelince alacağız biz de inş..:dance:
eylülcüm aynen ben de senin gibiyim ama 7.aydan beri..
vücudumun her yerinde ödem var.elinle herhangi bir yerine bastırıp çektiğinde bastırdığın yer iz bırakıyorsa kesinlikle ödem oluşmuş demektir.dün işe gitmedim ayağımın altına yastık koyup uyudum, müthiş bir karın ağrısı ile uyandım.
göğsümün hemen altında iki yumruk şeklinde sertlikler vardı ve dokunamıyordum ağrıyordu. bebişimin ayakları mıydı neydi anlamadım. aceba bebişim tekrar ters mi döndü diye korktum.Hala da korkuyorum.sağ göğsümün altında sanki başı vardı. yumruk gibi resmen gördüm.hayırlısı bakalım..
bugün yoğun çalışıyorum...benim yerime bakıcak olan kişiye bilgi verdim. yarın gitmek istiyorum kontrole..sonra da hastaneden çalışamaz raporu alıcam..cuma günü de teslim ederim. Pazartesiden başlatıcam iznimi..olursa tabi..
burcunun da kızının doğum tarihi belli olmuş..:nazar::nazar: maşallah diyelim kızımıza..hayırlı doğumlar olsun.
aman ALLAHım geliyorlar birer birer...topun ucundayız kızlar..
mercandan haber yok.doğum yaptı mı aceba?
canandan yok, ayperinden yok ama bebişiyle meşguldur şimdi ooo:emir_bebek:
.bizi iyice meraklandırmadan hayırlı haberlerini alalım..

Merhaba kızlaaarr kaç gündür yazmıyorum ama yazıları takip ediyorum doğuma gidenler doğum tarihi kesin belli olanlar ayyy çok heyecanlı bişey :dance:

Kızlar bişey sorcam hastane çantasına koyduğunuz pijamalar nasıl pijama??? dün hamile pijamalarına bakmaya çıktık 80 YTL altı bulamadım, gecelikler yine aynı şekilde, uçuk çıktı dudağımda :1shok:

bunlar hastanede kirlencek yani çok gereksiz geldi bana... mevlüdde giymek için evet bitane alına bilir ama hastane için bana çok mantıksız geldi.. siz ne düşünüyorsunuz??
Normal pijamalara baktık 10-40 YTL arasında değişiyo fakat onlarında alt kısımlarında lastikler çok dar gibi büyük beden alsak üstü çok bol olcak yani nasıl bi çözüm buluruz kafam karıştı kafamçokkarıştı bana bi akıl verin kızlar siz nasıl yaptınız?

Canım ben 20ytl pijama aldım göğüs altına kadar düğmeli çokda kullanışlı birşey altıda o şekilde rahat evdede çeğizimden kullanmadığım pijamam vardı birde oda boydan düğmeli birde normal gecelik aldım 15ytl yeter yani dediğin gibi zaten hastanede kirlenecekler fazla para vermeninde anlamı yok önemli olan kullanışlı ve rahat olması ben mevlüdde normal kıyafet giymeyi düşünüyorum

Ridacım benimki ödem değil bacakalrımda falan şişlik yok dediğin gibide yapıyorum olmuyor benimki fazla ayakta durmaktan bileğimin alt tarafı şişti zorlamadan anlayacağın eee malum vücutta kilolu kaldırmıyor ayaklar bu aralarda aksilikya işlerim öyle yoğunki dün 7:15de işten çıktım normalde 6da çıkıyordum onlarda beni idare ediyorlar ama ne kadar idare etselerde mecburen işler bitmek zorunda

tekrAR GÜNAYDIN KIZLAR
eylülcüm geçmiş olsun eğer çalışamıyosan bence erken ayrıl izne riske atma bebişi buarada teşekkürler kızlar eylül naze ebru rida betül güzel dilekleriniz içina.s.inş hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucaklarız
kızlar tamam oğluşun kilosu az değil tam haftasına göre normal ama işte ben çok iyi beslenip dikkat ettiğim içindaha tombilik bişiy bekliyodum demek alakası yokmuş
nazecim sorun etmiyorum sezeryanı zaten sezeryana daha yakındım korkularımdan ötürü dr dedi kendiliğinden çokda açılsa fıtık için zararlı olabilir yani her şekil sezeryan olcak benim

Sevdecim ben iki tane uzun dizlerimin altında kadar gelen geceliklerden, bir tane emzirme için düğmeleri ayarlı olan bir pijama takımı bir de sabahlık gibi bişi aldım..Çok kaliteli değiller ve renkleri de iğrenç (pijama takımı bildiğimiz fosforlu yeşil laelaelaelaelae ama başka rengi yoktu ) zaten çok uzun süre de kullanmam..Çünkü çok büyükler..Hastanede beni idare etsinler yeter..Belki hepsine toplam 80 YTL falan anca vermişimdir. Aldığım yer cadde üstünde bir bebek mağazasıydı. Markalı yerlere gittiğimde bende 80-90 altında gecelik sabahlık takım bulamadım..Üstelik güzelde değiller...Mevlüt zaten bebişlerin 40'ı çıktığı zaman yapılmıyo mu?? O zaman normal bir kıyafet filan giyeriz artık..Benim kuzen öyle yapmıştı..Bence kısa süre kullanacağın şeylere çok para verme..

Nazecim oğluşum bana halasının düğününde süpriz yapabilir hiç sorun olmas yanee :roflol: Böylece düğüne gitme kıyafet alma gibi şeylere bahane aramaktan kurtulurum..jeyyar Bu arada senin lekelenme kanama şeklindemiydi..Nişan dedikleri olay heralde dimi?? Benimde aklımda olsun..Acemiliğimden evde doğurmim bide ..:uhm:

Ya arkadaşlar benim iştah gene coştu..Nolcak benim bu halim ya..Neyse gidip biraz ders çalışim kaç gündür doğru dürüst çalışmıyom..

Ridacım benimki ödem değil bacakalrımda falan şişlik yok dediğin gibide yapıyorum olmuyor benimki fazla ayakta durmaktan bileğimin alt tarafı şişti zorlamadan anlayacağın eee malum vücutta kilolu kaldırmıyor ayaklar bu aralarda aksilikya işlerim öyle yoğunki dün 7:15de işten çıktım normalde 6da çıkıyordum onlarda beni idare ediyorlar ama ne kadar idare etselerde mecburen işler bitmek zorunda

Eylülcüm benimde ayaklarım ve ellerim çok şişti..Dün kocama gösterdim çok güldü bunlar ne böyle diye..özellikle ayak bileklerimin altı acayip tombullaştı..O ayakta durmakla alakalı diil bence..Çünkü ben ayakta durmasamda oluyor..Sen kendini yinede yormamaya çalış canım ya..Onlarda anlayış göstersin biraz.. Erken bıraksınlar seni..

Son düzenleme:
ebrucum ben bugün de işe geldim. ama niye geldin der gibi bakıyorlar yüzüme :KK66: kimi de iyi dayandın diyor..
beni her gören birşey söylüyor.. bugün arkadaşlardan biri : "sen şimdi iki asker bekliyorsun değil mi"dedi bir diğeri "ahmet şanslı çocuk..evine geldiğinde güzel bir sürprizle karşılaşacak" dedi hoşuma gitti güldüm..:1rolleyes:
iki asker iki tezkere bekliyorum..inşallah herkesle birlikte ben de kavuşurum askerlerime..
bu arada ebrucum, benim hiç çatlağım yoktu bebiş aşağı inince yanlara doğru başladı..korkunç görünüyorlar.
bir de araba almışsınız hayırlı kullanmak nasip etsin Rabbim. bebiş olunca daha bir ihtiyaç...eşim gelince alacağız biz de inş..:dance:.

Ridacım Allah hem eşine hemde oğluşuna hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin İnşallah..Gerçekten iyi dayandın herşeye..Eminim bu yaşadıkların seni hem güçlendirmiş hemde olgunlaştırmıştır..Çatlaklar için madicassolü bir dene ama uzun zaman kullanman gerekiyor..SSK ödüyor..Başlangıcında kullanırsan daha çok faydasını görüyormuşsun hemde çok ucuz bir krem..Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım..Allah daha güzelini size nasip etsin İnşallah :1hug:

Ridacım sana rapor hakkında birşey sorucam...sende çalışıyorsun heralde

benim 31 mart itibari ile rapor tarihim geldi doktor bana o tarihte rapor yazdı üzerinede sadece son 3 haftasına kadar çalışabilir yazdı ama bunu muhasebe kabul etmedi sen sadece yazı al tarihleri belli olan doğum tarihin yazılsın ve üzerine son 3 hafatsına kadar çalışabilir sağlık açısından problem yoktur diye yazılsın yeter dedi son 3 hafta kala gidip raporunu alacaksın dedi...

Sen nasıl yaptın canım anlatırmısın

ridacım inş kavuşursun sağ sağlim iki askerinede canım inş senin bebiş babasını bekler
pazartesinden sonra inş iyice dinlende şikaywetlerin azalsın canım
ebrucum 37. haftaya giriyosun ve 37 haftadan sonra bebek zaten premature değil ve 38 den sonra her anda gelebilir zaten yani ebrucum gerçekten çok yakın olabilirsin doğuma hazırlıklarını tamamlada bir süpriz durumunda herşey hazır olsun
druma sorum annemi çağıracam bir hafta içinde doğum yapma olasılığım nedir diye dediki artık gelmesi sorun olmaz ve heranda gelebilir o yüzden bişey söyleyemem dedi artık annen yavaş yavaş gelsin dedi
bende haftaya çağırıyom annemi artık ya salı ya çarşamba gelcek
bide ebru telaşlandırmayayım ama senin aminos sıvın fazlaydı ya hala fazlaysada senin yumurcak daha erken gelebilirmiş rahmin yükü çok olduğundan dolayı gerçi senin bundan haberin vardır ama yinede söyleyeyim dedim
yani ebrucum herşeyini hazırla doğum yapmayı planladığın yere karar ver ev işlerini hallettir derim benbuarada hayırlı olsun araban(senin:)))))
kazasız belasız kullanın
ay neki markası yahudi malı ben anlamıyom arabalardan:)

valla sevdecim bende anneme izmirden bi gecelik bir sabahlık aldırdım pembe uzun yakası işli geniş önü düğmeli yarım kolllu bir gecelikle yine uzun yakası işli bir sabahlık işte bunu sadece hastanede giyerim çok geniş ve uzun birdaha kullanamam buna 40 ytl verdim bu iyi oldu
ama pijamaları süslü püslü aldım boynerden bayağı pahalı oldu tanesine 65 ytl verdim
bunlarda genişçe ama sonradanda kullanılır ve eve çıktığımda misafir önünede bunlarla çıkarım
pijamalaran biri gri sade önü açıkça bişiy
diğeri üçlü takım bir tane tüllü büstiyer altına pantolounu üstünede zıbın gibi bir ceketi var bu çok şirin
ben pembeyi tercih ettim lohusaya bence pembe yakışıyo

sevdecim bende 40 ımda vermeyi düşünüyorum annemlerde olcam izmirde orda vercem allhın izniyle ilk defa duyuyorum ilk hafta mevlüt verildiğini
ya sevdecim canım örgütlemiş olmak istemiyorum ama siz eşinle beraber deyinki bu bizim kararımız 40ında verecez mevlüdü bukadar yani oldu bittiiiiiiii
ya anlamadığım şey niye o karar veriyoki omu doğuruyooooo allah allah ayyyy bende çok cadıyım yafffff:))))))

kızlar ben geldim.... dün yengemle yürüyüş olsun diye dışarı çıktım çıkmaz olaydım sancıdan zor attım eve kendimi anneme gittim neolur ne olmaz evde yanlızım diye. dedim doğurucam heralde felaket sancım vardı yattım bayabi geçti çokşükür bugün iyiyim. ya kendimi garip hisstetim yetim öksüz gibi:çok üzgünüm: ya bilmiyorumda nasıl bişey ilk olduğu için. ben ağrı çekerken annemde bana bakıp bakıp duygulanıyor gözleri doluyor ben busefer bakmamaya çalışıyorum ağlıcam acıdan hüngür hüngür zaten. diyor git alsınlar sezeryanla çekme bu ağrıları:çok üzgünüm: anne yüreği işte bizimde anne olmamıza çok az kaldı. annelik zormuş gerçekten doğmadan anlamaya başladıksenağlama Allah herkezin yardımcısı olsun inş ağrısız sızısız kolay doğumlar yaparız. ben korktum:1shok:
bide dr sordum nisan doğumdan 1 2 gün önce gelir dedi panik yapma gelmene gerek yok sancın veya suyun gelince gelirsin dedi. doğumun yakın olucanı belirten bi işaretmiş. herkezdede olmuyor sanırım

kızlar ben geldim.... dün yengemle yürüyüş olsun diye dışarı çıktım çıkmaz olaydım sancıdan zor attım eve kendimi anneme gittim neolur ne olmaz evde yanlızım diye. dedim doğurucam heralde felaket sancım vardı yattım bayabi geçti çokşükür bugün iyiyim. ya kendimi garip hisstetim yetim öksüz gibi:çok üzgünüm: ya bilmiyorumda nasıl bişey ilk olduğu için. ben ağrı çekerken annemde bana bakıp bakıp duygulanıyor gözleri doluyor ben busefer bakmamaya çalışıyorum ağlıcam acıdan hüngür hüngür zaten. diyor git alsınlar sezeryanla çekme bu ağrıları:çok üzgünüm: anne yüreği işte bizimde anne olmamıza çok az kaldı. annelik zormuş gerçekten doğmadan anlamaya başladıksenağlama Allah herkezin yardımcısı olsun inş ağrısız sızısız kolay doğumlar yaparız. ben korktum:1shok:
bide dr sordum nisan doğumdan 1 2 gün önce gelir dedi panik yapma gelmene gerek yok sancın veya suyun gelince gelirsin dedi. doğumun yakın olucanı belirten bi işaretmiş. herkezdede olmuyor sanırım

canım geçmiş olsun ya inş bi daha olmaz o ağrılar geçti dimi geçmediyse doğum sancısıda olabilir
kızlar artık tetikte olalımmm heran gelebilirrrrr miniklerrr

sağol canım geçti çok şükür. dr dediği gibi 5 dakkada 1 saniyelik bişey değildi geliyordu bisüre kalıyordu istirahat edincede geçiyordu ayağa kalkınca yada oturunca oluyordu ondan gitmedim dr birazdaha sıklaşsaydı gidicektim ama. şimdide yatıyorum daha kalkmam zaten 19 günüm kaldı artık emekliye ayrıldım ben. akşam eşimle biraz yürüyüşe çıkarım iyi hissedersem kendimi tamamdır.

Gizemcim doktora bu gidişimde sordum suyunda problem yok dedi..Normal görünüyormuş..Zaten bebek büyüdükçe sıvısı azalıyor sanırım dengelenmiş benimki..Artık bu saatten sonra doğum normal kabul ediliyo ve bebeği çoğu zaman küvözede almıyolar..Doğum yapacağım yer belli çantamda hazır..Yalnız doğum yapmadan önce hastaneye giderken bi duş almak istiyorum inşallah fırsatım olur çünkü insanın ne halde doğuma gideceği pek belli olmuyor..Bu arada ben gelen misafirleri sanırım günlük kıyafetimle karşılarım pijama takımı yerine çünkü malum eşimin sülalesi ne giysem arkamdan laf ediyo..Pijamayla çıksam kim bilir ne derler. Siyah pantolon ve üstüne body sanırım beni kurtarır..Bu arada kayınpederin yahudi dediği marka bildiğimiz Pejo işte.. Onlara göre woksvogen almamız gerekirmiş, onun derdi yine her zamanki gibi kendi istediğini bize zorla yaptırmaktı ama ben eşime boşver bunu biz kullanacağız kime ne dedim. Birazda fırçaladım niye herşeyi onlara soruyosun diye..(sanki o müslüman malı :roflol:)

X