2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Cuma günü dr gittim,günüm belli olacaktı,olmadı..çarşamba tekrar gel dedi..ozaman belki netleştirebiliriz dedi..bebişin keyfi yerindeyse 15 Nisana kadar uzatabilirim dedi:uhm: eşimle bizde şaşırdık geçen hafta nisanın ilk haftası olabilir demişti ve benim eteklerim tutuşmuştu..!!neyse....durum iyi gitsinde...buarada meleğimin hala ters duruyor,bu sefer sol yana yatmış vaziyette duruyormuş..son günlerde sağ gögüs tarafımda bir rahatlama hissediyordum.. acaba döndümü diye düşünmüştüm....ama ufaklık sıkılıp sola geçmiş..:roflol: bu hafta yine dr yolundayım,şuanda herşey normal görünüyor..sadece bende biraz kırıklık var..elimi kolumu kaldırmak bile zor geliyor..hastalanmadan atlatmak için elimden geleni yapmak istiyorum ..öyle işte kızlar..:içelim:

Mercancığım,canım hadi gözün aydın bugün annen geliyordu dimi...:) birde bebişin hala dönmedi demek..beklemek lazım canım inşallah normal düzenine dönera.s..dr bana belki bu doğuma kadar belki dönebilir dedi..yani hala ufakta olsa bir ihtimali var..ama ben döneceğini düşünmüyorum o ayrı..fisfisfis

...

ayperincim,benim bebiş iki hafta önceki kontrolumde dönmüştü..tekrar ters dönüp dönmediğinin teyidini almayı öğrendim ben..:dance:
bebeğim hıçkırdığında sağ altta elimi üzerine koyduğumda çok net hissediyorum..
bebişin hıçkırmaya başladığında hissediyor musun bilmiyorum ama sen de öyle yap en net algılayabildiğin yerde bebeşinin kafası vardır mutlaka a.s.
daha zamanın var bence dönmez deme dönebilir...

Nefes almak bayramdır mesela; günün birinde soluksuz kalınca anlar insan...
Görmenin nasıl bir bayram olduğunu karanlık öğretir; sevmeninkini yalnızlık...
Bayramdır, elden ayaktan düşmemek, zihinden önce bedeni kaybetmemek, kurda kuşa yem olmayıp "Çok şükür bugünü de gördük" diyebilmek...

Sevdiklerinle geçen her gün bayramdır.

Küsken barışmak, ayrıyken kavuşmak, suskunken konuşmak bayramdır.
* * *
Evde yalnızlığı noktalayan insan nefesi, akşam kapıda karşılayan yavuklu busesi, sevdalı bir elin tende gezmesi, nice adağın ardından çınlayan çocuk sesi bayramdır.

Sonrasında gelen ilk diş bayramdır, ilk söz bayram, ilk adım, ilk yazı, ilk karne bayram...

Güne gülümseyerek başlamak bayramdır.
"İyi ki yanımdasın" bayram, "Her şeyi sana borçluyum" bayram, "Hiç pişman değilim" bayram...
* * *
Evlatların mürüvvetini görebilmek, eve dolu bir torbayla gidebilmek, konu komşuyla yarenlik edebilmek, akşamları eskimeyen bir keyifle çay demleyebilmek bayramdır.

Zamanı donduran eski fotoğraflara nedametsiz bakabilmek, altı çizilmiş eski kitapları aynı inançla okuyabilmek, yol arkadaşlarının yüzüne utanmadan bakabilmek bayramdır.

Alnı açık yaşlanmak bayramdır; ulu bir çınar gibi ayakta ölebilmek bayram...
* * *
Bunların kadrini bilirseniz, kıymet bilmeyi öğrenirseniz her gününüz bayram olur.
Meraklanmayın, öyledir diye size deli demezler.

Deseler de böyle delilik, bayram artığı günlerdeki nankör akıllılıktan evladır.
Her gününüz bayram olsun!

Ebrucum sınavında başarılar canım inşallah istediğin sonucu alırsın...

Kızlar bugün oğluşumu gördüm çok mutluyum çok şükür herşeyde yolunda gidiyor raporumuda aldım ama 1 ay daha çalışıcam doğum sonrası izin fazla kullanayım izini kullanabilmem için nst'ye bağladı kontrol ettiler...:emir_bebek: oğluşum 2072gr olmuş :nazar: doktor tosun olacak galiba dedi büyük bir ihtimalle 4000gr altında olmaz dedi doktor sağlıkla doğsunda...Bu arada bende 15kg almış bulunmaktayım doktor 20kg ile hamişliği bitireceksin galiba dedi ekmeğe dikkat ediyorum ama dedim doktora :teytey: aman oğluşum sağlıklıya feda olsun ona kilolar hem ben almamışım sadece kiloyu oğluşumuda beslemişim canı sağolsun yavrumun bugün çok mutluyum kızlar...

Sizler nasılsınız...bebişleriniz nasıl...sevgiler sağlıcakla kalın a.s.

Ebrucum sınavında başarılar canım inşallah istediğin sonucu alırsın...

Kızlar bugün oğluşumu gördüm çok mutluyum çok şükür herşeyde yolunda gidiyor raporumuda aldım ama 1 ay daha çalışıcam doğum sonrası izin fazla kullanayım izini kullanabilmem için nst'ye bağladı kontrol ettiler...:emir_bebek: oğluşum 2072gr olmuş :nazar: doktor tosun olacak galiba dedi büyük bir ihtimalle 4000gr altında olmaz dedi doktor sağlıkla doğsunda...Bu arada bende 15kg almış bulunmaktayım doktor 20kg ile hamişliği bitireceksin galiba dedi ekmeğe dikkat ediyorum ama dedim doktora :teytey: aman oğluşum sağlıklıya feda olsun ona kilolar hem ben almamışım sadece kiloyu oğluşumuda beslemişim canı sağolsun yavrumun bugün çok mutluyum kızlar...

Sizler nasılsınız...bebişleriniz nasıl...sevgiler sağlıcakla kalın a.s.

ebrucum, sınavın genel itibariyle iyi geçmiş sanırım..geçmiş olsun...sınav stresini atlatmana sevindim. hakkında hayırlısı olsun.
ebrucum birşey sorucam...avukatlık yapmak istemiyorsu:uhm:n, ne sınavına girdin sen?
sanırım ben bu detayı kaçırdım...

Ridacım ben stajda dahil yaklaşık 6 yıldır avukatlık yapıyorum..Hamile kalınca işleri baya bi azalttım çünkü benim hamileliğim biraz sorunlu başladı..Eşimde istemiyor avukatlık yapmamı yapacaksam da devlette çalışayım istiyor, çünkü biraz kıskanç ve gece 11-12 lerde aranmamdan çok rahatsız oluyor, ayrıca çalışma saatlerimde kötü eve eşimden 1-2 saat sonra falan geliyordum..Cumartesileri de çalışıyodum..Bu beni yıprattı biraz..Bu yüzden eşim artık devlete geçmemi istiyor, bende istiyorum açıkçası yani geldiğim gittiğim saati bileyim, hafta sonum olsun istiyorum..Aslında eşim çalışmasanda olur diyor ama ben çok emek verdim okumak için ve emeklerimin boşa gitmesini istemiyorum. Bu girdiğim sınavda hakimlik sınavıydı..Kazanamasam bile önümdeki tüm sınavlara girmeyi düşünüyorum, kasımda ve aralıkta tekrar sınav var..İnşallah birinden biri olur.

Ebrucuğum merhaba,

Umarım sınavın çok iyi geçmiştir, haberlerini bekliyoruz.Ben hamileliğe 52 kg ile başladım, şu an 65 kiloyum, 13 kilo aldım. Ancak hiç şişliğim olmadı, hala hamilelikten önceki bazı kıyafetlerimi, ayakkabılarımı vs. giyebiliyorum. Yemekle ilgili de bir problemim yok, ancak doktorum bebeğin gelişiminde bu vitaminlerin önemli olduğunu söylüyor. Ben de bir şekilde dengeliyorum, balık yediğim gün balık yağı tabletini almıyorum vs. şu ana kadar herhangi bir sıkıntım olmadı aldığım vitaminlerle ilgili, doktorum doğuma kadar kullanmamı söylüyor, hatta demir hapı da kullanıyorum, kansızlık çıktığı için iki hafta önce günde ikiye çıkardık.

Her doktorun her konuyla ilgili farklı görüşleri olabiliyor, başka hamile ya da doğum yapmış arkadaşlarımla konuştuğumda hepsinin doktorunun farklı şeyler söylediği ve önerdiğini görüyorum, ben de doğumumu yaptıracak olan ve başından beri devam ettiğim doktorumun söylediklerini uygulamaya çalışıyorum herkes gibi.

Teşekkür ederim Burcucum,

Aslında doğrusunu yapıyorsun, her doktor kendince farklı görüşlere sahip oluyor, bizede onların söylediklerini uygulamak kalıyor..Kansızlık çıkmışsa sana tavsiyem sabah kahvaltıdan 1 saat önce demir hapını aldıktan sonra 2 kaşık pekmezle yanında portakal suyu içmen..Çünkü demir en kolay C vitamini ile çözülüyor ve daha iyi sindiriliyor..

Ayperincim iyi olmana çok sevindim canım bakarsın bebişin sana süpriz yapar ve normal doğar belli mi olur..:dance: Eğer dönerse bence sezeryanı ikinci plana atmalısın..Biraz sabırlı olup normal doğum yapman hem bebek için hemde senin için daha güzel olur..Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :1hug:

Eylülcüm bebişe iyi bakmışsın anlaşılan:nazar::nazar:..yerimseniben Ben hala çözemedim o kadar kilo aldım benim bebiş normal gidiyo, ..O benim gibi değil şimdiden kilosuna dikkat ediyor :roflol:

Kizlar gunaydinnnnnn.(sizde suan oglen oldu aslinda ama)sabah uyanir uyanmaz ilk yaptigim sey hemen yazdiklariniza bakmak oluyor,muptelalik yaratti.
Bugun sabah olmak bilmedi.Annem gelecegi iicn cok heyeceanliyim .:dance: Birazdan temizlik icin kadin gelecek umarim hersey oglen 1 ekadar hazir olur.....

Ayperincim hosgeldinnnnn,gozum seni ariyordu.En son bebesin dogdu herhalde diye dusundum .Herseyin yolinda olmasi guzel.Bizim durumlarimiz ayni gidiyir sanirim .Benim ki de donmedigi icin bu hafta ki kontrol onem kazandi....Donmesi iicin son firsat bu hafta.dr dedigine gore 36. haftadan sonra yeri daraldi icin donmesi zor bir ihtimal dedi...Daha simdiden bizi parmaklarinda oynatiyorlar....sırnaşık şey
Onlarinn icguduleri o kadar kuvvetli ki ipleri teslim edersek yandik...Mesela mercan daha 40 gunlukken benim zaafimi cozmustu.Ben mutfaktaysam ve o beni istiyorsa numardan agliyor daha yanina vardigimda susuyordu 1-2-3 baktim oyun oynuyor gercek aglamayla,numardan olani ayirt etmeye basladim .....
Iste boyle kizlar heyecandan sanirim ne yapacagimi bilemedim,yazmak iiiiii geliyor...

hepinize kocaman opucukler:teytey:

Uzun zamandır yine aranızda yoktum.. İş- güç derken hepinizi özlediğimi farkettim. Kızlar,üstelik bu defa haberlerinizi takip edebilme fırsatım da olmamıştı hiç..
Epey bi süre, aylardır aynı başlıkta toplandığımız "2008 Mayıs Anneleri Nerdesiniz" konusunu aradım, durdum.. İsmim gibi, ortada böyle bi konu da kalmamıştı nihayet... Bu durum beni şimdi karşımda duran klavyedeki hangi harfi önüme katıp da satırlara döksem tarif edemeyeceğim kadar üzdü.. Paylaştığım onca şey bi hiçe dönüşmüştü iznim alınmadan...
Sevgili arkadaşlarım bu konuda hepinizin yanımda olmanızı umuyor ve herbirinizden ayrı ayrı destek bekliyorum. Bize ilk merhaba diyerek birbirimizi ve samimi paylaşımlarımızı başlatan "2008 Mayıs Anneleri Nerdesiniz?" konusunu ve bunu başlatan bi Kayra Alin olduğunu her ne sebeple yapılmış olursa olsun gerekli yerlere duyurabilmek adına...
Umarım bir fincan kahve değil; ama paylaştığımız herşeyin hatrı hepinizin yüreğinde hala duruyordur.....

Uzun zamandır yine aranızda yoktum.. İş- güç derken hepinizi özlediğimi farkettim. Kızlar,üstelik bu defa haberlerinizi takip edebilme fırsatım da olmamıştı hiç..
Epey bi süre, aylardır aynı başlıkta toplandığımız "2008 Mayıs Anneleri Nerdesiniz" konusunu aradım, durdum.. İsmim gibi, ortada böyle bi konu da kalmamıştı nihayet... Bu durum beni şimdi karşımda duran klavyedeki hangi harfi önüme katıp da satırlara döksem tarif edemeyeceğim kadar üzdü.. Paylaştığım onca şey bi hiçe dönüşmüştü iznim alınmadan...
Sevgili arkadaşlarım bu konuda hepinizin yanımda olmanızı umuyor ve herbirinizden ayrı ayrı destek bekliyorum. Bize ilk merhaba diyerek birbirimizi ve samimi paylaşımlarımızı başlatan "2008 Mayıs Anneleri Nerdesiniz?" konusunu ve bunu başlatan bi Kayra Alin olduğunu her ne sebeple yapılmış olursa olsun gerekli yerlere duyurabilmek adına...
Umarım bir fincan kahve değil; ama paylaştığımız herşeyin hatrı hepinizin yüreğinde hala duruyordur.....

Kayracim selam,Bizim tanisma firsatimiz olmadi seninle ama sana bir tesekkur borcum var.Kizima isim aradigim ve kayra ismi ustunde yogunlastigim gunlerde ,bu ismi yazdigim arama motoru seni ve dolayisiyla bu guzel siteyi cikardi karsima...Sevdiklerimden ve dostlarimdan bu kadar uzakta ve en cok ihtiyacim oldugu bir zmanda sizleri bulmak ilac gibi geldi bana...Sana tekrar tesekkurler....Sana yapilan sey hakkinda en ufak bir fikrim yok ama adinin ordan silindigi gun tamda benim artik melegimin isminin netlestigi gune denk geliyor,icim biraz burkulmustu acikcasi ama art niyetli ,seni uzmeye yonelik bir durum kesinlikle yoktur ortada....Umarim olay senin adina tatliya baglanir.Aramiza tekrar hosgeldin...Sevgiyle kal

Ridacım ben stajda dahil yaklaşık 6 yıldır avukatlık yapıyorum..Hamile kalınca işleri baya bi azalttım çünkü benim hamileliğim biraz sorunlu başladı..Eşimde istemiyor avukatlık yapmamı yapacaksam da devlette çalışayım istiyor, çünkü biraz kıskanç ve gece 11-12 lerde aranmamdan çok rahatsız oluyor, ayrıca çalışma saatlerimde kötü eve eşimden 1-2 saat sonra falan geliyordum..Cumartesileri de çalışıyodum..Bu beni yıprattı biraz..Bu yüzden eşim artık devlete geçmemi istiyor, bende istiyorum açıkçası yani geldiğim gittiğim saati bileyim, hafta sonum olsun istiyorum..Aslında eşim çalışmasanda olur diyor ama ben çok emek verdim okumak için ve emeklerimin boşa gitmesini istemiyorum. Bu girdiğim sınavda hakimlik sınavıydı..Kazanamasam bile önümdeki tüm sınavlara girmeyi düşünüyorum, kasımda ve aralıkta tekrar sınav var..İnşallah birinden biri olur.

anladım canım, haklısın tabi..mesleğin; gerçekten özveri isteyen çok zor bir meslek..dilerim, herşey gönlünce olsun (dilerim Kasım ve Aralık sınavlarına gerek kalmaz ama) Gireceğin tüm sınavlarda başarılar.. muvaffak oluncaya dek...a.s.

kayracığım ben de bu olaydan hiç birşey anlamadım..ancak bir şekilde bazı kararlar alınmış ve konu silinmişse bunun sana bilgi olarak verilmesi gerektiğine inananlardanım..sonuçta paylaşımlarımız ortak.
başlıkla birlikte senin de ortadan kaybolman dikkatimi çekti ancak görünüşte yeni ancak uzaktan konuları takip eden bir mayıs annesi olduğum için olanlara bir anlam veremedim..ve konuyu dile getirme fırsatım da olmadı..görüşmek dileğiyle

Kizlar gunaydinnnnnn.(sizde suan oglen oldu aslinda ama)sabah uyanir uyanmaz ilk yaptigim sey hemen yazdiklariniza bakmak oluyor,muptelalik yaratti.
Bugun sabah olmak bilmedi.Annem gelecegi iicn cok heyeceanliyim .:dance: Birazdan temizlik icin kadin gelecek umarim hersey oglen 1 ekadar hazir olur.....

Ayperincim hosgeldinnnnn,gozum seni ariyordu.En son bebesin dogdu herhalde diye dusundum .Herseyin yolinda olmasi guzel.Bizim durumlarimiz ayni gidiyir sanirim .Benim ki de donmedigi icin bu hafta ki kontrol onem kazandi....Donmesi iicin son firsat bu hafta.dr dedigine gore 36. haftadan sonra yeri daraldi icin donmesi zor bir ihtimal dedi...Daha simdiden bizi parmaklarinda oynatiyorlar....sırnaşık şey
Onlarinn icguduleri o kadar kuvvetli ki ipleri teslim edersek yandik...Mesela mercan daha 40 gunlukken benim zaafimi cozmustu.Ben mutfaktaysam ve o beni istiyorsa numardan agliyor daha yanina vardigimda susuyordu 1-2-3 baktim oyun oynuyor gercek aglamayla,numardan olani ayirt etmeye basladim .....
Iste boyle kizlar heyecandan sanirim ne yapacagimi bilemedim,yazmak iiiiii geliyor...

hepinize kocaman opucukler:teytey:

Mercancım, bugün annene kavuşuyorsun demek..heyecanını anlayabiliyorum.
benim annem de uzaklarda...ama doğuma yakın gelicek..bekliyorum dört gözle..
Annene hayırlısıyla kavuşman dileğiyle..
Benim bebiş için de aynı gerekçeyle doktor; 36.haftaya kadar döner demişti..Çok şükür 33.haftada döndü..:teytey: darısı başınızaaaa:nazar::nazar:

Kayracim selam,Bizim tanisma firsatimiz olmadi seninle ama sana bir tesekkur borcum var.Kizima isim aradigim ve kayra ismi ustunde yogunlastigim gunlerde ,bu ismi yazdigim arama motoru seni ve dolayisiyla bu guzel siteyi cikardi karsima...Sevdiklerimden ve dostlarimdan bu kadar uzakta ve en cok ihtiyacim oldugu bir zmanda sizleri bulmak ilac gibi geldi bana...Sana tekrar tesekkurler....Sana yapilan sey hakkinda en ufak bir fikrim yok ama adinin ordan silindigi gun tamda benim artik melegimin isminin netlestigi gune denk geliyor,icim biraz burkulmustu acikcasi ama art niyetli ,seni uzmeye yonelik bir durum kesinlikle yoktur ortada....Umarim olay senin adina tatliya baglanir.Aramiza tekrar hosgeldin...Sevgiyle kal

Merhaba sevgili Mercan Dilara,
Keşke ilk satırlarımız beni üzen bu konuyla kesişmeseydi.. Ama yine de aramıza duyarlı bi arkadaşımızın katıldığını bilmek çok sevindirici..
Arama motoru sayesinde karşılaştık demek, Kayra ismi benim de en sevdiğim isim..
Çok uzaklarda ve sana ilaç gibi gelen bu güzel sitenin en değerli paylaşımlarının bi birikimi olmasını ve kalıcı dostlukları sana taşımasını diliyorum..
Teşekkürler Canım,Tekrardan Hoşbulduk...

kayracığım ben de bu olaydan hiç birşey anlamadım..ancak bir şekilde bazı kararlar alınmış ve konu silinmişse bunun sana bilgi olarak verilmesi gerektiğine inananlardanım..sonuçta paylaşımlarımız ortak.
başlıkla birlikte senin de ortadan kaybolman dikkatimi çekti ancak görünüşte yeni ancak uzaktan konuları takip eden bir mayıs annesi olduğum için olanlara bir anlam veremedim..ve konuyu dile getirme fırsatım da olmadı..görüşmek dileğiyle

Selam Sevgili Rida....
Mercan Dilara gibi seninle de paylaştığım ilk satırlar bunlar.. Ve gerçekten böyle bi konuyla başlamasını hiç; ama hiç istemezdim...
Her zaman Mayıs Anneleri' nin özel olduklarını dile getirdim ve bu konuda yalnız bırakılmıyacağımdan da eminim..
Yazdıklarınla yanımda durduğunu hissetmek güzel.. Sen de aramıza hoşgeldin,
Teşekkürler Rida' cım.....

Oooo kayracımıs gelmiş..:dance:

Canım senin yazdıkların nerdeyse bir aydır falan yok galiba..Hatta arkadaşlara da söylemiştim ben Kayranın yazdıkları gitmiş diye..Sanırım siteyi çok fazla ziyaret etmediğini düşünerek böyle birşey yapmış olabilirler..Yada Tülay'ın söylediği gibi iki konu başlığı birleştirilmiş olabilir..Çünkü bende tüm sayfalara bakamadım..Senin yazdıklarının hepsimi gitmiş diye..

Neyse iyi olmana sevindim canım..Sürekli aramızdan birileri sırra kadem basıyor..Senden sonra betül de kayboldu (bebebe) ..Hiç sesi soluğu çıkmıyor artık onunda..:uhm:

Bebişin nasıl ?? Sen nasılsın..İstiyorsan silinen mesajlarını yönetimine bir sor..Niye yapmışlar?? Mayıs annelerine bir kasıtları varsa pataklarıs bizde onları :eek:klava: :mymeka: Sen hiç canını sıkma a.s.

Kayracım hoşgeldin yine yoktun uzun zamandır iyi olmana sevindim...

Ebrunun dediği gibi 2 konu birleştirilmiş olabilir ama yinede neden silindi bende anlamış değilim tabiki mayıs anneleri olarak birliğiz hakkımızı sorarız dimi Ebrucum haklısın pataklarız bile onları valla kaç kişiyiz bide göbüşler bizimle baş edemezler

Kendine iyi bak canım...sağlıcakla kal

Kayracığımı hoşgeldin canım..a.s. iyi olmana sevindim...:)
Yazılan başlık değişmiş ,kısaltılmış.birara KK da yapım çalışmaları ve sistem bozuklukları vardı,bu sistemsel durumları düzeltmek için,bazı aylardaki sayfaları birleştirmiş olabilirler belki...fisfisfis ama niye adın ile görülmüyor bilemiyorum tabiii.,..:uhm:
biz seninleyiz bil bunu canım ,birimiz iki kişi zaten :))
birde ne değişirse değişssin Mayıs Anneleri nerdesiniz ...başlığında seninle hepimiz başladık ...a.s.

Son düzenleme:
Mercancım, bugün annene kavuşuyorsun demek..heyecanını anlayabiliyorum.
benim annem de uzaklarda...ama doğuma yakın gelicek..bekliyorum dört gözle..
Annene hayırlısıyla kavuşman dileğiyle..
Benim bebiş için de aynı gerekçeyle doktor; 36.haftaya kadar döner demişti..Çok şükür 33.haftada döndü..:teytey: darısı başınızaaaa:nazar::nazar:

Canim cok sagol....Umarim dedigin gibi olur.....Hayirlisiyla sende annene,esine ve bebisine kavusursun .sanirim aralari yakin olacak

X