2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar buarada hastayımmmmm:KK43:(
itiraf ediyorum nedeni pisboğaz
dün gece canım yaş pasta istedi(aman yazıyom canınız çekmesin)
eşime aldırdım ama en iyi pastaneden
gece 10 gibi yedim büyük bi parça
sabah 7 de mide bulantısı ve karın ağrısı ile kalktım midemi bozmuşum ve çok fena midem bulanıyodu
biraz ekmek peynir yedim nane yaptıım içtim mide bulantım azaldı ama halsizlik baş ağrısı devam ediyo:KK43:((
kızlarr dışardan bişiy yemeyin olurmu

gecmis olsun canimm .acil sifalar

sabah 7 de mide bulantısı ve karın ağrısı ile kalktım midemi bozmuşum ve çok fena midem bulanıyodu
biraz ekmek peynir yedim nane yaptıım içtim mide bulantım azaldı ama halsizlik baş ağrısı devam ediyo:KK43:((

murgızım geçmiş olsun canım iki hafta öncede benim başıma geldi bütün gün midem bulandı ama ne yapalım insanın canı herşeyi istiyo anılında yazılısı iyi geçmiş pazartesi belli olucak okula gidip sorucam öğretmenine sevgiler canıma.s.Şeniz

arkadaşlar sağolun 5,5 aylık falandım galiba sıvı geldiğinde o zamandan beri
dokunmuyorum erken doğumu tetiklediğini biliyorum.ama ne bir şişlik ne çatlama ne de ağrı
var eski haliyle aynı niyeküüüü

gizemmm geçmiş olsun canım yaaa dışarda yemeği seviom ben geçen canım bişey çekti ondan yedik şimdi bişey daha çekio onuda yicem napim yaaaa

tülaycım göğüslerin hiç mi büyümedi hamileliğin başından beri:1shok::1shok:

mercan o ilk süte ağız sütü diyorlar sanırım bide kollostrum ne bide öle diolar benimde ara sıra bir damla geliyo hiç sıkmadı ne bilim öle bi his oluşmadı gerçi ben önceden tecrübeliyim bu sütlere ondan sanırım oğlumu 18 aylık olana kadar emzirmiştim hastaneye yatmak zorunda kalınca kesmek zorunda kalmıştım ne yazııki:çok üzgünüm:

Gizemcim çok geçmiş olsun..Benimde dün ciğerlerim kollarım ve bacaklarım inanılmaz ağrıdı..Romatizma gibi geliyor bana hala geçmedi..Çok sıkıntılıyım..Bütün gece doğru dürüst uyuyamadım..Her yerime viks sürüp terlemeye çalıştım ama pek başaramadım..Niye böyle oldum anlamıyorum..Daha öncede olmuştum bir kez ve 3 günde falan ancak geçmişti, nefes alırken ciğerlerim ağrıyor..Birde hafta sonu sınavım var ..Son iki gün tekrar yaparım diye düşünüyodum ama pek istediğim gibi olmayacak sanırım..senağlama..Oğluşum doğduktan sonra bir doktora görüneyim bare..:a015:

ebrucum sen yinede druna bu durumunu bir sor bence ne olur ne olmaz doğumda sorun çıkarır belki karşına belli mi olur mutlaka sor.benim ilk oğlumda idrar yolu enf.vardı drum normla doğum yapıcaksın pek sorun olmaz dedi ama sezeryan oldum ve sondadan dolayı enfeksiyonum arttı wcye gidemedim çok zordu....

kızlar sezeryan yapacaklar için şu pca hasta kontrollü ağrı kesici pompaları varmış ücretini ödedikten sonra takılıyormuş ağrı oldukça düğmeye basılıp ağrı kesici verip ağrını kesebiliyormuşun ben bunu ilk doğumumda bilmiyordum akşama öğrencem doğum yapıcam hastanede varmı ücreti nedir die bence sizde sorun ilk gün çünkü çok ağrı oluyo

sağolun kızlar şimdi daha iyiyim ama tün gün uyudum yürüyüşde yapamadım iyiyde beslenemedim bugün bi çorba yptım içecem
ebrucum sanada büyük geçmiş olsun canım inş dahada ağırlaşmazsın bide sınavın var canım inş iyiyleşmiş bi şekilde girersin sınavına ve çok iiyi geçer
kızlar gerçektende dışaran bişy yemmek lazım bende dışardan bişiy yemiyodum ilk defa yedim böle oldu diyomki herhelde vucüt düzügün beslenmeye alıştı kötü bişiyi kabul etmiyo diye:))
bide anladımki çok şükür hamileleiğim iyi geçmiş hiç midem bile bulnmamıştı ya hamileyken hasta olmak çok zormuş kızlar bide insanın bakanı olmayınca zor ya:KK43:(((
kızlar inş geri kalna hamişliğimizde hastasız kazasız belasız atlatırız kalan süreci

burada ebrucum kendin tşhis koyma dra git canım devam etse
bak ne diyecem benimd bacaklarım çok ağrıyou geçen kış sabahları yürüyemiyodum
dra gittim dedimki bende romatizma var diye.)
ama bel fıtığı çıktı canım komik olmuştu
buarada kızlar belfıtığı olan normal doğum yapabiliyomu hiç duydunuzmu

Gizemcim çok geçmiş olsun..Benimde dün ciğerlerim kollarım ve bacaklarım inanılmaz ağrıdı..Romatizma gibi geliyor bana hala geçmedi..Çok sıkıntılıyım..Bütün gece doğru dürüst uyuyamadım..Her yerime viks sürüp terlemeye çalıştım ama pek başaramadım..Niye böyle oldum anlamıyorum..Daha öncede olmuştum bir kez ve 3 günde falan ancak geçmişti, nefes alırken ciğerlerim ağrıyor..Birde hafta sonu sınavım var ..Son iki gün tekrar yaparım diye düşünüyodum ama pek istediğim gibi olmayacak sanırım..senağlama..Oğluşum doğduktan sonra bir doktora görüneyim bare..:a015:

öncelikle gizemcim ben de sana geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum Allah şifa versin canım...ben de dayanamıyorum ve dışarı çıktığım zaman kesinlikle yemek yemeden dönmüyorum eve..
ebrucum sana da geçmiş olsun, ayaklarını sıcak tut. sıkı giyin. havalara pek güven olmuyor..üşütmüş olabilirsin..
Ayrıca sınavında başarılar diliyorum.ALLAH muvaffak etsin inş.

merhaba kızlar. farklı bir konu ama bişey sorucam.
anne ve baba çalışıyorsa bebek hangisinin sosyal güvencesi altında olur.
mesala benim eşim ssk'lı ben em. sandığı'na bağlıyım. oğlum gelince hangimizin üzerine olur?

Kizlar oluyorum yorgunluktan sabahatan beri hastanedeyim .dun rutin kont vardi. bugunde nstye girdim .ama biizm yerinde durmayan yaramaz hic kimildamadi...normalde 20 dk surecekti.1saat boyunca her yol denendi en son karnimi (biraz sert ) darbelerle salladilar defalarca,cok canim yandi.yine sonuc alamyinca da ultrasona girdim.Hersey yolunda ,bizim kiz uyuyormus ama yanlis hissetmiisim hala donmemis ve kilosu da fazla cikti snairim sezeryan ihtimali dogdu.Halbuki ben 3 hafatdir hic kilo almadim.
Ultrasondan sonra hyine cokkkkkkkkkkk uzun bir sure nst yaptilar ama yine kiprdamadi.bir de ustune ustluk tansiyonum cok yuksek cikinca hast yatirmak istediler.Ama ben aglayip sizlaninca,kizima bakacak kimse yok diye yolladilar ama butun gece kendimi kontrol edip en ufak seyde acile gitmemi ogutlediler.....offffffff bazen hersey zor geliyor cok yorgun ve uykusuzum.
Isin guzel tarafi ptesi ANNEM GELIYORRRRRRRR.Esim diyor ki annen bi gelsin 1hafta hic uyanmadan uyuyacagim . al benden de o kadar.....

Ebrucum bu arada sanada gecmis olsun ....Gecen hafta herkes iiii diye seviniyorduk ,nazar mi degdi ne oldu ...Yine herekes hastalanmaya basladi...Hepimize gelmis gecmis olsun bu kadarla.....

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar,:1hug:

Gizemcim benim sadece bacaklarım değil kollarım da ağrıyor, ciğerlerimde. Lisedeyken kızamık olmuştum o zamandan beri ciğerlerim beni hep zorluyor, biraz üşütsem ağrı başlıyor hemen...Ama çok şükür bugün daha iyiyim..

Mercancım çok geçmiş olsun kendine dikkat et..Bebişinin hala dönme ihtimali var biliyorsun..İnşallah Allah yardım eder de hepimiz kolayca kucağımıza alırız bebişlerimizi..Annenin gelmesi gerçekten seni çok rahatlatır..En azından kızın konusunda endişelenmezsin artık, gözün arkada kalmaz..Sonuçta o da çok küçük daha ve bakıma ihtiyacı var..İyi ki anneler var dimisengözlerimebaksanab..Bende bebek olduktan sonra çok zorlanırsam annemi çağırmayı düşünüyorum..

Yasemincim bahsettiğin şeyi hiç duymadım ama şimdi okudum internetten varsa böyle bir imkanın kullanman en güzeli..Bir de ilk gün kalkıp gezmen gerekecek..Böylece zorlanmazsın hem ağrı olduğunda. Eşimin ameliyat olduğu (ve benimde doğum yapmayı planladığım ) hastanede yoktu sanırım böyle bir şey (yada vardı da biz bilmediğimiz için sormadık) çünkü eşimin ağrıları olduğunda hemşire gelip serumdan yapıyordu ağrı kesiciyi.

Ervuscum benim çarpıntılarım ve nefes sorunlarım daha çok hamileliğimin başlarında olmuştu..Şu an çok şükür öyle bir sıkıntım yok..Eğer çok çarpıntın oluyorsa doktorunla konuşmalısın..Çünkü önceden var olan her hangi bir rahatsızlıkta hamilelikte artabiliyor. Birde hareketliysen ondan kaynaklanıyorda olabilir..Ama bebek aşağı doğru indiğinde nefes alma ve çarpıntılar konusunda rahatlarsın..

Ebrucum ve Murgizcim geçmiş olsun canım dikkat edin kendinize benim işler yoğun olduğundan fazla giremiyorum
Dün akşam iş çıkışı oğluşum beşiğini ve bebek arabasını aldık çocuklar gibi sevindim kızlar gecede şunu şöyle yaparım buraya koyarım diye heyecandan uyuyamadım oğluşumda annesinin heyecanını hissetti heralde sürekli tepki verdi bu aralar çok hareketli zaten...
Pazartesi günüde kontrolüm var 31 haftamız bitiyor ve rapor alıcaz ama çalışmaya devam edicem son 3 haftaya kadar doğum sonrası izin çok kullanayım
Kendinize iyi bakın...sağlıcakla kalın...sevgiler a.s.

Murgizcim gecmiş olsun cnm, çorba olarak bu gibi durumlarda yoğurtlu çorba çok iyi gelir onu dene cnm...

Ebrucum geçmiş olsun, rahatsızlıın havaların sürekli değişiklik göstermesinden olabilir..Bahar yorgunluğudur umarım...dikkat et kendine...

Ervuscum çarpıntı bende de sık oluyor ama benimki kullandığım sancı ilacından kaynaklanıyor..yan etki değil direk etkisiymiş öylesine yüksek oluyor ki nabız 130 olabiliyor bazen ama Allahtan 10-15 dakikayı geçmiyor...Her çarpıntı tuttuğunda Allah kalp hastalarına sabır versin diyorum...hiçbirşey yaşanmayınca bilinmiyor....

Eylulum Ecrinim :) bebeğinin yatağı ve arabası hayırlı olsun bebeğin sağlıkla büyüsün içinde inşallah...

Mercan dilara öncelikle gözün aydın annenin gelmesi çok güzel..Benim annemde yanımda ama kendine göre acil işleri olduğu için yarın gidiyor..çok üzülüyorum..Artık yavaş yavaş kalkıp başımın caresine bakıcam...bir iki hafta sonra dönecek inşallah...dua ediyorum sancılarım kalkmamdan dolayı artmaz..İnsanın annesi gibi yoook caaanımmm......

ebrucum inş yarına bişryciğin kalmaz sınavında iyi geçer canım
eyülcüm nazecim teşekkürler
eylülcüm çalışabildiğin sürece ertlemen iyi olur hem doğumdan sonra lazım zaten izin hemde evde oturup benim gibi doğum pskilojisine girmezsin
nazecim zaten pirinçli yoğurt çorbası yaptım yedim zaten bi tek dün onu yiyebildim üzüldüm bebeği besleyemedim diye:KK43: bide zar zor su içtim vucudüm çok su kaybetti diye
zaten nasıl olmuşsa 1 günde yarım kilo ile 1 kilo arası kilo vermişim inş bebişim etkilenmmeiştir
kızlar çok şükür bugün iyiyim ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim ama siz dikkat edin bayağı kötü oldum bir gün boyunca çünkü
mercancım senin kızda ne uykucuymuş ayol inş doğuncada öyle olurda bol bol uyur seni az yorar

Murgizcim, bende gecen ay 3 kiloya yakın verdim hatırlarsan...doktor sen kilo vermişsin ama bebek yinede beslenmiş demişti.. Hiç korkma uzun süreli bir iştahsızlık yaşamadın şükür onun için bir iki günden birşey olmaz cnm.. Bebişlerimiz artık doğuma yaklaştıkları için beslenemeseler bile bizden daha fazla çekiyorlar.

Ebrucum sınavında başarılar dilerim...Umarım herşey gönlünce olur...

Mercancım, bebek uyku halinde olmasına rağmen ve senin NST de sancın olmamasına rağmen seni hastanede alıkoymak istemeleri bence güzel...Burda bu gibi durumlarda pek ilgilenmezler..Demek ki orada takip konusunda gereğinden fazla ilgi gösteriyorlar...Ee buda güzel birşey tabi...

Murgizcim, bende gecen ay 3 kiloya yakın verdim hatırlarsan...doktor sen kilo vermişsin ama bebek yinede beslenmiş demişti.. Hiç korkma uzun süreli bir iştahsızlık yaşamadın şükür onun için bir iki günden birşey olmaz cnm.. Bebişlerimiz artık doğuma yaklaştıkları için beslenemeseler bile bizden daha fazla çekiyorlar.

Ebrucum sınavında başarılar dilerim...Umarım herşey gönlünce olur...

Mercancım, bebek uyku halinde olmasına rağmen ve senin NST de sancın olmamasına rağmen seni hastanede alıkoymak istemeleri bence güzel...Burda bu gibi durumlarda pek ilgilenmezler..Demek ki orada takip konusunda gereğinden fazla ilgi gösteriyorlar...Ee buda güzel birşey tabi...

canim benlede bu kadar ilgilenmezlerdi belki ama sekerimin olmasi ve su gebelik zehirlenmesi riski tasimam dolayisiyla bir deustune tansiyonum yuksek cikinca korktular...tansiyonum sanirim aklim kizimda o;dugu iicn yukseldi diye dusunuyorum

Ebrucum sinavin umdugubdan iyi gecer umarim

X