2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

benim eşim hamile olduğumu öğrendik öğreneli benden uzak duruyor o yönden bişey olur diye korkuyor hep bendede isteksizlik var ama yine ısrar edsemde bebeğe bişey olur benim zevkim ondan önemli değil diye cevap veriyor. dışarıya gider diye korku olabilir bayanlarda ama Allahtan korkan birinin yapacağı şeyde değil. ikimizin parçasını taşırken karnım burnumdayken yararlanmak isteyenede hoş göremem zaten. azcık sabretsinler dimi amasırnaşık şeylaelaelaelaelae

Kizlar ayperin yok kac gundur degil mi?Haberi olan var mi? Doguma az vardi ama daha degildir herhalde.....Merak ettm.Sezeryan olacak arkadaslar doguma gitmeden once belki kucuk bir mesaj atma imkani bulurlar...bizde onlar icin dua ederiz insallah.Sahsen ben yazmayi dusunuyorum ...dualarinizi esirgemeyin diye

canım daha yarın kontrole gifdip gün alcak
inş yarın güzel haberle gelir :dance:

benim eşim hamile olduğumu öğrendik öğreneli benden uzak duruyor o yönden bişey olur diye korkuyor hep bendede isteksizlik var ama yine ısrar edsemde bebeğe bişey olur benim zevkim ondan önemli değil diye cevap veriyor. dışarıya gider diye korku olabilir bayanlarda ama Allahtan korkan birinin yapacağı şeyde değil. ikimizin parçasını taşırken karnım burnumdayken yararlanmak isteyenede hoş göremem zaten. azcık sabretsinler dimi amasırnaşık şeylaelaelaelaelae

Onalrin psikolojisini anlamka cok zor.Aslinda zor bir donem yasiyoruz tabi...bir yanadan bebislerimzin bize olan ihtiyaclarini karsilamak,bir yandan eslerimizi ihmal etmemek bir yandan da kendimizi dusunmek zor tabi......Allah herkesin ailesine birlik ve duzen versin

Arkadaşlar,

Yeni doğan sünnetini bende çok araştırdım..Bana mantıklı geldi..Unutmazsam hastaneden çıkmadan yaptırmayı düşünüyorum..Gerçi kayınpederim bana biz ona sünnet düğünü yaparız falan diyo ama henüz çok fazla bilinçlenmeden yaptırmak en iyisi..

Bu arada biz ilişkiyi baya bir azalttık ama hala devam ediyoruz. İstek konusunda bende nerdeyse %90'lık bir azalma var..Doğru dürüst sağıma soluma dönemediğimden istemiyorum daha çok sanırım..Eşim ben istemesem beni zorlamaz eminim..Ama yine de hamilelikte eşleri ihmal etmemek gerekiyor..İllaki ilişkiye girmek yerine yanyana, elele oturmak, sarılmak bile bir iletişim aslında.. Eşim muhafazakar bir aileden geldiğinden beni hamileyim diye aldatacağını düşünmüyorum..Ama eminim ki çocuğu olan arkadaşlar için daha zordur..Hem hamile olmak, hem çocukla ilgilenmek hem ev işi yapmaya çalışmak hemde kocayla ilgilenmek (bu arada çalışma hayatı bambaşka bir sorun tabi) Muhtemelen ben bu kadar yoğunluğu kaldıramazdım diye düşünüyorum..O yüzden ikinci çocuk fikri beni biraz korkutuyor..

eşim askerden izne geldiğinde 24.haftadaydık..beni de hamileyken ilk o zaman gördü garibim..
kanama olunca ikimiz de çok korktuk..zaten bir haftalık bir izni vardı kıbrısa döndü...
Ben 58 kiloyken bile şişmancık der kızdırırdı beni..şimdi kilo aldım diye şikayet edince kızıyor "ben sana başka türlü bakıyorum" diyor..taşıdığımız yüklerin+sorumlulukların erkekler de farkında. İçinde Allah korkusu ve inancı olan hiç bir erkek eşinin böyle bir zaafından yararlanmak için başka yollar deneyemez...

Allah Allah... :uhm: bu hamilelik bende tam ters etki yaptı sanırım, ilişkiden kaçan hep ben olurdum son 2-3 haftaya kadar kovalayan ben oldum kaçan eşim oldu sırnaşık şey sapık olduğumu bile iddia etti :eek: hormonlar bende çok fazla istek olmasını sağladı herhalde ama allaha şükür geçti gibi sırnaşık şey eşimde ise tam tersi korkudan hiç istemedi hep kaçacak yollar aradı ama korkudan öyle yaptığını bildiğim için sorun olmadı yani a.s

SLm kızlar, maşallah herkes iyi pc başında :))
Kızlar ben oğlumu sünnet yaptırmadım..8 yaşına girdi... Doğumda ve 1 yaşındayken kayınvalidem yaptırmak istemişti ben düğün yapmayı düşündüğüm için ertelemiştim..Sonra biraz büyüsün düğününü bilsin istedim düğününü hatırlasın dedim ve ve bu zamana kadar kaldı..Gecen yıl yapmayı düşündük bu defada tatilimiz uzun sürdü yine kaldı..Ama bu yıl kesin artık..Ağustos ayında düğünümüz var inşallah..Düğün davetiyemizi ayarladık bile ikiye katlanmış kartondan bir canta şeklinde açıyorsun içinden bir palyaço çıkıyor..Düğününde kendisine yapılacakları dinlerken oğlum öylesine heyecanlanıyorki görmelisiniz...Şimdi ona bakıp diyorum ki iyiki ertelemişim..Bilirmisiniz halk arasında erkek çocuklar için, bir sünneti iki mürüvveti derler... ne bileyim buda bir murad galiba ertelemiş olmaktan memnunum...Oğlumun kendisi ile ilgili güzel bir anısı olacak diye düşünüyorum...

günaydııın.... herkez burda busabah uyanan gelmiş pc başına. müptelası olduk buranın. gerçi ben yeni öğrendim böyle bi sitenin olduğunu keşke bilseydim önceden sıkıntıdan patlıyordum evde yanlız başıma hamilelik boyunca sonunda anca yakalayabildim. benim şafak 38 gün oldu buarada çok azaldı. bende sünneti bebekken yapmak isiyenlerdenim. hatta küçük sünnet kıyafetide varsa alıp giydirsem onu gezdiririm yine kapı kapı olmazmı:roflol::roflol: bebekken oldu diye haşlıklardan mahrummu edeyim oğluşumu. ne komik olur dimi ama:dance::emir_bebek::dance:

Bende aslında sağlık açısından bebişimi hemen sünnet ettirmek istiyordum ama eşim şiddetle karşı çıktı... onun ufacık pipisi var olmaazzzz dedi :1no2:

murgızım slm canım anıl biraz düzeldi gibi mesela ingilizce çokkkkkkkkk kötüydü 70 aldı sınavdan bugünde türkçe yazılısı var bakalım nasıl geçicek bebek olmadan anılı düzene sokmak lazım uğraşıyoruz ama bakalım düşündüğün için sağol canım öptüm

kızlar merhaba bişey soracam doğum iznindeyken maaşımızı ssk ödeyecek ya acaba işe
başladığımız zamanmı yoksa izine ayrılırken mi alacağız bu 4 aylık parayı bilen varmı aceep??

Allah Allah... :uhm: bu hamilelik bende tam ters etki yaptı sanırım, ilişkiden kaçan hep ben olurdum son 2-3 haftaya kadar kovalayan ben oldum kaçan eşim oldu sırnaşık şey sapık olduğumu bile iddia etti :eek: hormonlar bende çok fazla istek olmasını sağladı herhalde ama allaha şükür geçti gibi sırnaşık şey eşimde ise tam tersi korkudan hiç istemedi hep kaçacak yollar aradı ama korkudan öyle yaptığını bildiğim için sorun olmadı yani a.s

onun sebebi kaçtıkları için önceden hep biz kaçardık onlara tatlı gelirdi şimdi onlar kaçıyor bize tatlı geliyor. bende aynen senin gibi kovalıyordum ama hep kaçıyor.özellikle yapıyorum bazen sapık gibi peşinden koşuyorum nasıl kaçıyor bide koca göbeğimle öyle komik oluyorki gülmekten ölüyoruz ikimizde. diyor utanmıyor koca karı öldürcek beni diye imdat imdat diye bağırıyor:roflol: o yaklaşsa biliyorum ben kaçıcam benimki komiklik olsun diye:dance::dance:

Kizlar bu sunnet konusunda sizi yaniltmis olmayayim ama sanirim bir hadis olmasi lazim...Cunku biliyorsuniz yahudilerde cocuklarini sunnet ettiriyor dogar dogmaz.onlarla karismamasi icin ,herhangi bir saglik sorunu olmadigi taktirde biraz daha beklemek gerktigini duymustum.... Siz yine de bir arastirin derim.Bebislerin aciyi duymamasi icin erkenden olmalari avantaj tabi....

B irde sizie su son donemlerde konusulan kordon bankasi durumunu soracgim .bu konuyu arastiran veya dusunen var mi?Ben dusunuyorum aslinda ...Ozellikle bu ara turk tv sinde hangi kanali acsam losemiyle ilgili birseyler goruyorum cok islenen bir konu...beni korkutyor.Allah kimsenin evladina gostermesin.Bu kordon bankasinin bir cok hastaliga cozum oldugunu okumustum.daha fazla bilgisi olan var mi?

mercancım yahudilerde bebek 8 günlük olunca yapılıyormuş sünnet,canım araştırmalarıma göre doğduktan sonra 1 ay içinde yapılabikliyormuş sünnet.

kordon kanı bankası türkiyede de var ama yıllık kirası mı deyim artık ücretleri baya bi yüksekti hatırladığım kadarıyla ama lösemi için kan bankası varsa ankarada haberim yok ama ben ve eşim kan vercez belki birisine uyar

tülaycım o sorduğun sorudan emin değilim iş yerine bi sor istersen ama şunu öğrendim parayıda artık ptt şubelerinden alcakmışız....öncede ssk dan gidip alıyorduk şimdi pttdenmiş...

sabah oğlum sinirlenidirdi beni kızlar kenara geçti büyük tuvaletini yaptı o kadar söylememe rağmen kızdım bende Çok üzgünüm çoook

sünnet konusundaki son kararımızı hastanedeki çocuk dryla görüşcem ozaman karar vericez.benim büyük oğlumun pipisinin ucu kapalıydı yani küçük bir delik vardı sadece idrar yolu enfk geçiriyordu ürolog o derisini canlı canlı açtı biraz ama hastanede ayağa kalktı bağarmasından şimdi hala yine küçük bebekken sünnet olsaydı o sorunları hç yaşamıcaktık.sünnet sonuçta olması gereken bi operasyon sünnet düğünü felan pek hoşlanmadığım şeyler ama bakalım kısmet...

kızlar bizde oğlum doğar doğmaz sünnet yaptırmayı düşünüyoruz tabi şimdilik böyle o
zamana kadar fikrimiz değişmezse
benim göğüslerimde hiç değişme yok acaba sütüm olmayacakmı diye düşünüyorum ve
korkuyorum ama sıkınca sıvı geliyor

murgızım slm canım anıl biraz düzeldi gibi mesela ingilizce çokkkkkkkkk kötüydü 70 aldı sınavdan bugünde türkçe yazılısı var bakalım nasıl geçicek bebek olmadan anılı düzene sokmak lazım uğraşıyoruz ama bakalım düşündüğün için sağol canım öptüm

aman canım çok sevindim
inş bugünkü yazılısıda iyi geçer
gayret ettikten sonra başaramayacak çoçuk yok zaten hep haşarılıklarından .çalışmıyolar keretalar:sm_confused:
zaten erkek çoçukları dışarı oyuna daha dönük olduklarından bu yaşlarda olabiliyo çözülmeler ama bak ilgilenmeyle düzelmiş sevindima.s.
zaten dedğin gibi ikinci oğluş gelmeden anılla ilgilenmeniz iyi olmuş zaten doğum zamanı ve sonrası bayapı bi yorulacaksınız bebişle :smiley-cool:

kızlar buarada hastayımmmmm:KK43:(
itiraf ediyorum nedeni pisboğaz
dün gece canım yaş pasta istedi(aman yazıyom canınız çekmesin)
eşime aldırdım ama en iyi pastaneden
gece 10 gibi yedim büyük bi parça
sabah 7 de mide bulantısı ve karın ağrısı ile kalktım midemi bozmuşum ve çok fena midem bulanıyodu
biraz ekmek peynir yedim nane yaptıım içtim mide bulantım azaldı ama halsizlik baş ağrısı devam ediyo:KK43:((
kızlarr dışardan bişiy yemeyin olurmu

kızlar bizde oğlum doğar doğmaz sünnet yaptırmayı düşünüyoruz tabi şimdilik böyle o

Tülaycım benim göğüslerimde olduğu gibi duruyor arada bi sıvı geliyor ama sakın ha sıkma.. bende bi ara oynayıp duruyordum sıvı nasıl geliyor diye inceliyordum dr kızdı, meğer erken doğumu tetikliyormuş :bbo:

Benim i hamileligimde de oyleydi.hatta doguma gittigimiz gun dr en sonne zaman iliskiye girdiniz dediginde dun gece demeye cekinmistim....ama dr soyledigi bazi hamilelikte boyle bir etki oluyormus fakat rike girmeyin iliskidense masts deneyin demisti benim dr.......cok utandim acikcasi ama dr namahrem yok degil mi?

Canim sakin goguslerine herhangi bir mudahalede bulunma...Gebelik org sitesinde bunun dogum sancilarini baslattigi yaziyor.Benim de gogsumun ucunda beyaz bir sey var sanirim sutu o tutuyormus.onceleri temizlemek istedim ama bir arkadasim uyardi sutumun gelmemesi icin..cunku belki duymussunuzdur dogum silemi tamamlanir tamamlanmaz ilk once sutten once hafif koyu bir sivi geliyor bunu bebbegin almasi cok onemli icinde onu herseye karsi koruyacak maddelar var...sakin onu bosa harcamayin arkadaslar...tam olarak ne isim veriliyor suan hatirlayamadim ama annelerimiz cok cok iyi bilirler

X