2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Canim bned eilk hevesle 2degiisk lazimlik aldim ama hic yapmadi surekli biiz gorsun diye babada bende wc nin kapisini acik biraktigimizdan oda klozet istermis meger...dedigin gibi klozete kapak aldigim ilk gun kende kendine basladi buyuk ,kucuk ikisinide yapiyor..ama aksam uykudan uyanmiyor o kotu tabi....bunada sukur...Sokakta kesinlikle wc ye girmwk istiyor onun icinde burada portatif kapaklar var...klozetin her tarafini sariyor,tutma yeride var ,,,hic bir yeri ellemiyor ve katlanip cantaya giriyor....dun ondan bulup aldim.Sanirim turkiyede de gormustum ebebegim sitesinde sanirim.sanada tavsiye ederim.Benim kiizm 2005 kasim dogumlu.Oglun hangi ay...

2005 nisan doğumlu oğlum.bugün komşuda normal wc oturdu ayağı kaydı küçüğünün yarısını ayakta,büyük tuvaletini daha yapmadı 2 gündür yapmıyordu bende sık sık soruyordum yapsın die ama akşam altına yaptı büyüğünü tuvalete yine oturdu ama devamı gelmedi başaramıcakmıyım acabaaaa:1no2: klozet adaptörüne bi bakayım e bebeğim di demi site bulamzsan senden isterim artık ordana.s

selam mayıs annenleri benim doğumum burdaki hesaplayıcılara göre 1 haziran çıkıyo ama dr mayıs sonu olabilir dedi
size bişey sorucam benim bebeğimin hareketleri bu son zamanlarda tekmeleme şeklinde değilde böyle kayma şeklinde oluyo
mesela karnımdan çok net belli oluyo hareketleri karnımı kaldırıyo hareket ettiği zaman bide ters durduğu için sanırım arada karnımın bazı bölümleri yumruk gibi çıkıyo
bu normalmidir sizce

selam mayıs annenleri benim doğumum burdaki hesaplayıcılara göre 1 haziran çıkıyo ama dr mayıs sonu olabilir dedi
size bişey sorucam benim bebeğimin hareketleri bu son zamanlarda tekmeleme şeklinde değilde böyle kayma şeklinde oluyo
mesela karnımdan çok net belli oluyo hareketleri karnımı kaldırıyo hareket ettiği zaman bide ters durduğu için sanırım arada karnımın bazı bölümleri yumruk gibi çıkıyo
bu normalmidir sizce[/QUOTE

zannedersem normal diğer annelerinde söylediklerine göre herkezde şuan ayni belirtiler var bende dahil. hangi arada uyuyor oğluşum bilmiyorum aynen senin dediğin gibi dağlar tepeler oluşuyor karnımda:emir_bebek:hiç durmuyor yerinde:emir_bebek: içini rahat tut normal herşey. haraketsizliği anormal

kızlar alın bendende okadar kendimden sıkılmaya başladım birde eşim kızdırıyo beni aslında bu halimden şikeyetçi değil ama bilmiyorum kendimi hiçççççççç beğenmiyorum yani herkes aynı duyguları paylaşıyo galiba bebeklerimiz için herşeye değer dimi arkadaşlar nedersiniz

2005 nisan doğumlu oğlum.bugün komşuda normal wc oturdu ayağı kaydı küçüğünün yarısını ayakta,büyük tuvaletini daha yapmadı 2 gündür yapmıyordu bende sık sık soruyordum yapsın die ama akşam altına yaptı büyüğünü tuvalete yine oturdu ama devamı gelmedi başaramıcakmıyım acabaaaa:1no2: klozet adaptörüne bi bakayım e bebeğim di demi site bulamzsan senden isterim artık ordana.s

Yasemincim bulamdigin bir sey olursa gercekten zevkle yaridmci olurum...Umarim sende benim gibi cabucak atlatirsin bu isi

slmm ben leyla bende mayıs annesi olacagım allah nasip ederse 35 haftalık hamişim muhtemel dogum 3 mayıs dedi doktr. allah hepimize saglıkla kucamıza almamızı nasip etsin

hoşgeldin leyla...ooo sen benden bir hafta öndesin...önce doğurursan doğum hikayeni paylaşırsın değil mia.s.

kızlar alın bendende okadar kendimden sıkılmaya başladım birde eşim kızdırıyo beni aslında bu halimden şikeyetçi değil ama bilmiyorum kendimi hiçççççççç beğenmiyorum yani herkes aynı duyguları paylaşıyo galiba bebeklerimiz için herşeye değer dimi arkadaşlar nedersiniz

Canım sen de hiç sorun etme, bu kilolar bebişle geldiyse bebişle de gidicek, yerleşip kalmayacak..herkes senin hissettiklerini hissediyor ve yaşıyor bundan emin olabilirsin..dediğin gibi onun için herşeye değer...a.s.

Ya benim 3 gündür çok fena başım ağrıyor burnumdan kaynaklanan bişey olduğunun farkındayım kuruluk var, kulaklarımda yanıyor... :bbo: internet'de bi kaç yerde bu zamanlarda baş ağrısı normal olduğunu okudum benim dışımda bundan şikayetci olan varmı :uhm:

Sizlerle paylaşmak istedim...Arkadaşım cumartesi günü doğum yapmış heyecanla duyduğum gibi sizlerle paylaşmak istedim...Normal doğum yapmış bebeğide çok şükür sağlıklıymış biraz sancı çekiyorsun ama doğum anı 5dk oluyor önemli olan doğum öncesi sancı diyor doğum anı çok çabuk oluyor dedi şuanda da çok iyi olduğunu söyledi rahatça hareket edebiliyorum sezeryan olsaydım birilerine muhtaç olacaktım yavrumu bile emzirirken zorlanacaktım dedi...
İnşallah bizlerde böyle kolayca ve rahatça doğum yaparız hepimize şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum bir avazda :emir_bebek: kurtuluruz inşallah sağlıklada bebişlerimizi kucağımıza alırız...
ayy duyunca çok heyecanlandım o anlatırken ağladım Allahım bizede yaşat o mutluluğu
Sağlıcakla kalın...sevgiler

Hepinize teşekkür ediyorum yazılarınız için...

ridacım, Şimdiye kadar bende haram olduğunu düşündüğüm için yaptırmamıştım..Şuan için kararsızım inanki.... Buarada biran önce eşine kavuşmanı diliyoum.Bilirim son günler geçmek bilmez. İki heyecanı birden yaşıyorsun eminim hayatboyu unutmayacağın günlerini yaşıyorsun. Stres yapmadan sıkıntı yaşamadan bu günlerini atlatmanı dilerim..

Avebru cnm, benimde saçlarım röfle. 7 aydır yaptaramadığm için tahmin edersin ne kadar uzadığını.Birde hamilelik öncesinde dipler gelmişti tam yaptırmaya hazırlanırken hamile olduğumu öğrendim çok uzadılar yani...Yıllardır röfle kullanıyorum artık sıkıldım. Doğumdan sonra kızıl yapmayı düşünüyorum. Ağda konusuna şuan için senin gibi baktığım için yaptırmayı düşündüm..Keyfiyetten olmaması sebebiyle...

Ayperincim cnm, inşallah sezeryan tarihine göre kendimi ayarlamaya çalışıcam. Sende kendiini çekici bulmadığnı yazmışsın, hepimiz aynı düşünüyoruz galiba ama az kaldı..Gerçi sen pek aldırmadığnı yazmışsın tabi bu güzel olan tarafı. Kesinlikle haklısın güzel duygularla yaşamak lazım bu günleri...

murgizcim cnm, Teşekkür ederim cnm, kızımın odası gerçekten güzel oldu..Gelip gidip kapısından bakıyorum..Prensesim pembeler içinde çok güzel görünecek inşallah...

yasemincim, ağda konusuna eşler yardımcı olamıyor demişsin :) Benimki de ben ne anlarım, hem anlasamda yapamam diyor:) Kuaför konusunda pek içim rahat olmasada bakıcam artık son çare gidebilirim belki...

mercan-dilaracım Söylediğin gibi makyaj ve saç insana moral veriyor ..Dünden bu yana biraz kendime bakım yaptım işe yarıyor gibi..Ağda konusunda sanırım sen yaptırmıştın..normalden çok acı veriyor ve sancıları tetikliyor demişsin..Bu konuyu biraz daha düşünsem iyi olacak galiba...

mercancım benim oğlum 2005 doğumlu bakıcı bakıyordu açıkcası pek işine gelmediği için ilgilenmedi bende akşamları pek öğretemedim açıkcası ama bi kaç haftaya kadar hiç wc yapmamıştı bende izine ayrılınca alıştırmaya başladım.seninde dediğin gibi azcık yapıyo çıkıyoruz ama bende yanında duramıyorum bi tane tabure koydum banyoya:1rolleyes: bazen duruyrum ama öyle alışmasın diye ara sıra çıkıyorum bitince beni çağır diyorum.küçük tuvaletini yapıyor ama büyüğüne hiç yapmadı dünden beri bugün sıktığı belli yapmıyor.birde benimki klozete adaptör aldım ona oturmayı istiyor aslında lazımlıkta aldım o daha kolay olur ama bilmiyorum.normal tuvaletede alışsa iyi olur bir yere gidince sorun olmaz.evet alışverişte sen napiyorsun nasıl yapıyor?ben yanıma bi küçük pet şişe alayım diyorum ayakta yapmaktan hoşlanıyorsırnaşık şey.geceleri bağlıyorum hala ama sabah hiç kuru kalkmadığı için:dilcikar: senin kız 1 haftada öğrendimi gece gündüzü tuvaletini benimle aynı şeyleri yaşayan annelerin olması güzel mercancım teşekkür ederim

Cnm, oğluna tuvalet eğitimi verdiğini yazmışsın...Nacizane sana bir öneride bulunmak istiyorum...Bende oğlumu tuvalete alıştırırken çevreme birsürü sorular sormuştum ama en faydalı olanıda şuydu..sağolsun ablam iki tane çocuk büyüttüğü için birçok konuda uyguladığı taktikler gerçekten çok işine yaramıştı..Bana ne olursa olsun tuvalet eğitimi verirken eğer gece de bağlamazsan altını kesinlikle rahat edersin demişti..Bende ona ama gece yapıyor kuru kalkmadı dediğimde altına bez sardığın müddetçe zaten kuru kalkmayacak..Altına yatağına geçmeyecek şekilde koruma yapacaksın yaparsa da bir kere yapar ama yapsa dahi sen yinede sarmayacaksın demişti..Aynen uyguladım ve bunu birçok kişiye tavsiye ettim hepside güzel sonuçlar aldı..Cnm sana önerim gece kesinlikle ve kesinlikle altını bağlama göreceksin ki yapmayacak...Bilirsin ki gece yatağa yapma konusu kimse tarafından istenmez..Bunu uygulamanı tavsiye ederim inanki çok rahat edeceksin...

Aynen arkadaşının anlattığı gibi...normal doğum anı aslında kısa süren bir an..Sadece sancıların başlaması ile o ana kadar olan dönem biraz sıkıntı verici..Sezeryandan sonra birilerine muhtaç olduğunda doğru bebekle ilgilenmek oturup kalkmak onu emzirmek yaşanılası bir süreç ama ameliyat sonrası çekilen sıkıntı o güzel anların tadını çıkarmaya engel..

Normal doğum yapacak arkadaşlara daha önce normal doğum yapmış biri olarak tavsiyem şudur ki; Kesinlikle ve kesinlikle sakin olmaya çalışın ve doğum anı için söylüyorum kuvvetli sancılarda size düşen sadece ıkınmak ki bu çok önemli ıkınmadığınız müddetçe doğumu geciktirmiş olacaksınız..eğer kuvvetli ıkınırsanız ki sancılar haricindeki ıkınmalar işe yaramaz doğumun süresini kısaltmış olacaksınız...(Sancı = ıkınma) Ki şunuda söylemek isterim ki sadece ve sadece ıkınma olayını geçiştiren sancı sırasında sadece kendi derdine düşen birçok kadın bu yüzden sezaryana gitmiştir...Çünkü bebek haznede kalması gerektiği müddetten fazla kalmıştır..buda bebek için risk faktörü tabi...

Amannn haaaa sizi korkutmak istemem olay şu; normal doğum yapacak arkadaşlar zaten bu sancıları çekecek ondan kurtuluş yok ama sancıları en aza indirmek sizin elinizde doğum anında kuvvetli ıkındığınız zaman korktuğunuz gibi olmayacak...Hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum Allah bir nefeste kurtarsın...Annannemin bir duası vardı bana bende sizler için dileyeyim...Allah sular seller gibi kolay akıp giden bir doğum yaşatsın yavrum derdi...hepinizin başına inşallah....

bu normalmidir sizce[/QUOTE

zannedersem normal diğer annelerinde söylediklerine göre herkezde şuan ayni belirtiler var bende dahil. hangi arada uyuyor oğluşum bilmiyorum aynen senin dediğin gibi dağlar tepeler oluşuyor karnımda:emir_bebek:hiç durmuyor yerinde:emir_bebek: içini rahat tut normal herşey. haraketsizliği anormal

teşekkür ederim kardelen ben kızımın sürekli tekmelerine alıştığım için son günlerdeki bu hareketleri beni korkutmuştu
şimdi biraz daha rahatım hem az önce sırtüstü uzandım ve acayip bi tekme attı canım kızım :)))

Hepinize teşekkür ediyorum yazılarınız için...

ridacım, Şimdiye kadar bende haram olduğunu düşündüğüm için yaptırmamıştım..Şuan için kararsızım inanki.... Buarada biran önce eşine kavuşmanı diliyoum.Bilirim son günler geçmek bilmez. İki heyecanı birden yaşıyorsun eminim hayatboyu unutmayacağın günlerini yaşıyorsun. Stres yapmadan sıkıntı yaşamadan bu günlerini atlatmanı dilerim..

murgizcim cnm, Teşekkür ederim cnm, kızımın odası gerçekten güzel oldu..Gelip gidip kapısından bakıyorum..Prensesim pembeler içinde çok güzel görünecek inşallah
Nazecim, senden cevap gelmeyince aceba kırdım mı seni diye düşündüm. Ama müspet olmana sevindim.
Ben de bir kaç ay önce ağdamı kendim yapmaya çalıştım mercanın dediği gibi çok acı çektim ve karnım çok ağrıdı erken doğumu tetikler korkusuyla bıraktım.
Eşim konusundaki temennilerin için çok teşekkür ederim..ben bu günleri ve sizleri bir ömür hatılayacağımı ve asla unutmayacağımı biliyorum.a.s.

Kızının pembe ve şirin odasında sağlıklı, mutlu ve mışıl mışıl uyuması ve büyümesi dileğiyle..:))

Arkadaşlar bişi sorcam..

Aranızda balık yağı kullanan var mı ??

Varsa hangi markayı kullanıyorsunuz..Kullandığınız markanın içinde DHA varmı? (hamilelere önerilen balık yağlarından DHA'da olmalıymış)

Tırnaklarımda beyaz lekeler oluşuyor..Bunlar çinko eksikliğinden oluyormuş..Bazı balık yağlarının içinde ayrıca çinko da oluyormuş..Kullanan arkadaşlar bu konu da bilgi verirlerse çok sevinirim..:enbuyukkk:

günydın kızlar....sabah sabah hortladım yine 5.30 da uyandım fisfisfis

ebrucum balık yağı kullanmadım balık ve ceviz yiyerekte aynı omegayı alabileceğini düşünüyorum tabi senin takdirin

nazecim dediğini bi kaç kişiden daha duydum benim oğlumda gece hiç kuru kalkmıyor gündüz bazen azcık kaçırsada çoğunu wc ye yapıyor.büyüğünü hala yapamadık wcyesabah bezi çıkarmadan yapıyo hemen:çok üzgünüm: yatak koruyucu alez aldım bugece uygulamayı düşünüyorum.uykusuda bölünecek kendi rahatsız olduğu içinmi yapmıcak anladığım bu inşallah olur sağol canım

ağda konusunda pzt yaptırmayı düşünüyorum bide doğuma yakın yaptırayım istiyorum kendim yapamıyoum ağda mecbur kuaföre gidicem doğuma yakın yaptırırsam doğum sonrasıda baya bi rahat ederim die düşünorum.zaten baya azaldı keçke hep böyle kalsa...evet haram biliyorum ama kendim yapamıyorum hamşlelşkten değil normalde de yapamıyorum.

bi arkadaş başım ağrıyor demişti ama adını unuttum,artan kan miktarından dolayı baş ağrısı ve burun kanaması burun tıkanıklığı olabiliyormuş.çalışıyorsan iş stresi ve hamilelikte birbirini tteikliyor ne yazıkkia.s.

Arkadaşlar bişi sorcam..

Varsa hangi markayı kullanıyorsunuz..Kullandığınız markanın içinde DHA varmı? (hamilelere önerilen balık yağlarından DHA'da olmalıymış)

Tırnaklarımda beyaz lekeler oluşuyor..Bunlar çinko eksikliğinden oluyormuş..Bazı balık yağlarının içinde ayrıca çinko da oluyormuş..Kullanan arkadaşlar bu konu da bilgi verirlerse çok sevinirim..:enbuyukkk:

ebrucum, balık yağı kullanmıyorum sana bu konuda yardımcı olamayacağım ama bir şey de ben sana sormak isterim.
çatlaklar için fito kremden bahsetmiştin yanlış hatırlamıyorsam..doktor reçeteme yazdı, ben bu kremi geçen yıl başka bir sebeple kullandım. çatlaklarda gerçekten işe yarıyor mu? çünkü gerçekten iyi bir kremdi, hemen iyileşme sağladığı için fazla kullanmamıştım öylece duruyor..

kızlar günaydın
ebrucum keşke dra gimişken sorsaydın balık yağını(ben unutmamamk için notlar alıyom)
ben ağda işimi kendim halledebiliyorum kıslar bundan 3 hafta falan önce yapmıştım bugünde yapmayı düşünüyorum aynaının karşısında çok zorlanmadan yaptım zaten bide azalmış ya hemnecik bitti ben kuaföre falan gidemem ya bi kere gülin olurken gittim gelin ağdasına acayip rahatsız oldum mümkün değil yani
bi şimdi yaparım bide doğuma yakın inş annem gelcek zorunlu kalam annemden yardım alırım başka kimseden almam
yasemincim etraftan duyduğuma göre bebeği alıştırmanın tek yolu altını tmamammen bağlamayı bırakman gece dahi ve gece bi kaç defa uyandırıp tuvalete götürmen olacaktır
benimde annem benimle çok uğraşmış ama anneanem gelmiş bir haftada öğretmiş tecrübe işe yarıyo yasemincim keşeke bi kaç hafta bekleyip annenlere gittiğinde alıştırsaydınız sende bu kadar stree ve yorgunluğu gelmezdin herhalde
ya benimde burnum tıkanık sürekli bide polen alerjim var polenler başladıkça uçuşmaya artuyo bu sınıntım bazende oluyo baş ağrım ama düzenli deil

Ben balık yağı kullanıyorum ama malesef markasını bilmiyorum :sm_confused: iş arkadaşım ingiltereden getirmişti... daha hamile kalmadan öncede kullanıyordum. İlk burda eczaneden almıştım çok ağır gelmişti ağzımda sürekli bi balık tadı ile dolaşıyordum ama bu ingiltereden gelen çok iyi gerçekten :içelim:

Ya bide kızlar çatlaklardan konu açılmış da ben uzun zamandır göbeğim ile göğüslerimi bebek yağı ile vücudum nemliyken yağladığım için allaha şükür hiç çatlak oluşmadı ama geçen gün ne görsem :1shok: popomun olmadık bi yerinde kırmızı kırmızı çatlaklar :1shok: yani kalçada fln değil oturduğunuz iki yağ deposu var yaaa onlarda :uhm: popomda aslında hiç büyümedi... :uhm:

Arkadaşlar bişi sorcam..

Bende balık yiyemiyorum..4. ayıma kadar haftada bir anneme yaptırıp zorla yemiştim..sonra söylediğin tabletlerden almayı düşündüm biraz araştırdık..Üretilen her balık tabletlerinin güvenli olmadığını öğrendik...Özelllikle balığın karaciğerinden yapılan tabletlerin gebelikte zararlı olduğunu, yüksek miktarda A vitamini bebekte beyin hasarına sebep olduğunu ve ülkemizde bulunan tabletlerin genelinin karaciğerden yapıldığını öğrendik...Bu yüzden bende almaktan vazgeçtim..Bunun yerine ceviz tüketiyorum.. Sanıyorum ki sen bu tabletleri rasgele almıyorsundur doktorun yazmış olmalı dimi..Ben doktor yazmış olsa dahi kullanmak için kendime güvenemedim...Çünkü balığın kendisinden mi yoksa karaciğerinden mi üretildi emin olamam diye...Sen bilirsin ama bence riske girme onun yerine ceviz tüketmeye çalış..bildiğim kadarıyla ceviz yiyordun şimdiye kadar...

X