2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar moralim cok bozuk.....Sizin iyi haberlerinize bakarak sevinmeye calisiyorum.Persembe gunu ritin haftalik kontrolume gittim.Onceki hafta sanirim bahsetmistim dr um benden 24 saat boyunca yaptigim tum idrari toplayip test yapacgini soylemistim,hatta bunu sekere baglamistik.bu hafta sonucu cikti.idrarda protein artisi gorulmus.dedigim gibi neden nicin aciklamasi yapmadiklarindan intertnetten arastirdim ve hemen turkiyede ki dr uma sordum .hiper tansiyona bagli bir olay bir bobrege zarari olabilirmis.bebisi erken alabilirlermis.bundan sonraki haftalarda 2kez monitorde izleyecklermis,bir gunde zaten rutin kontrol var ...3gun hastanedeyiz.......

Bu arada bu teste ayaklarimda ki,ellerimdeki sismelerden dolayi gerek duyuldu.Ayni sorunu yasayan arkadaslar sakin bu sislikleri hafife almayin.....
Daha bunun uzerinden 48 saat gecmeden kizim mercan hastalandi.dun gece aniden atesi yukseldi.Cok sik hastalanan bir cocuk degil.Hemen ates dusurucu verdik ve soguk bezler koyduk ama ates 103,5 - 104 un altina dusmuy(or.buranin en yuksek derecesi sanierim orad42 mi oluyor) sabaha kadar dusuremeyince acile gittik,buranin dr larina allah muhtac etmesin....bizi kimse olmamasina ragmen saatlerce beklettiler.muayenede de sadece cocugun ,bogazina ve kulagina baktilafr.hic bir seyi yok eve yollayacgiz ama bir ates dusurucu daha verelim deyip dr odadan cikti.o ana kadr onca atese ragmen canim kizim ,mercanim yinede gulup oynuyordu.dr odadan cikmasiyla coccuk kucaagimda once geriye gitti kafa dustu ,sonra yuzu kasilip vucudu titremeye basladi....o an dusup bayilmadigima sasiyorum hala elimden tek gelen avaz avaz bagirmkati.esim ise donup kaldi.hemen cocucgu odaya alip serumlar,tupler .oksijen vs verildi .babayi aldilar bense disarida kendimi paraliyorum.Allah kimseye gostermesin...cocugun cirpini ve agzindan kopuki gelmesi gozumun onunden gitmiy,sonrasinda cocuk baygin bir sekilde 12 saat uyudu eve geldik .ayni sekilde uyuyor.ne gozunu aciyor ,acip da uyanik oldugunda da zaten ayaga falan kalkamiyor.Omrumun yarisi gitti sanki.simdi gozumu kirpamiyorum,hep o kendinden gectigi an gozumun onune geliyo,,,,nasil atacagim uzerimden bunu bilmiyorum.
anne olmak gercekten cok zor.....Dogum sanirim isin en kolay kismi..Sonrasi insani bazen korkutuyor

canım çok geçmiş olsun ALLAH sabır vesin benmde oğlum hastaydı bi kaç gündür bunu ancek yaşayan anneler anlayabilir çok acı veriyor bunun tarifi yoksenağlama kızına ne teşhiş koydular,ateşten havalemi geirdi yoksa...sende dikkat et kendine şişlik ve tansiyonun varsa dr o testi isteyebiliyor banada yapmıştı ama sorun çıkmadı tansiyoum yüksek die yapılmıştıçhemen kötü düşünme testin bi sonuçlansın dr ne dicek..tekrar geçmiş olsun a.s.

Mercancım çok geçmiş olsun canım..Kızına ne tanı koydular peki ? Yani hiç test falan yapmadılar mı ?? Ayrıca orada şikayet sistemi yok mu? Yani neden ilgisiz kaldıklarında şikayet etmiyorsunuz onu anlamadım..

mercancım çok geçmiş olsun canım iyileşir en kısa zamanda yavrun kendini çok üzme karnındaki bebişi düşün canım kendine dikkat et emi

Mercan çok geçmiş olsun doğru diyorsun galiba doğum işin en kolayı allah sabırlar versin kendini elinden geldiğince üzmemeye çalış

mercancım çok geçmiş olsun bi atasözümüz vardır gelince üstüste gelşr diye seninde öylre olmuş canım ya aslında ben ne için idrar toplandığını biliyodum ama telaşlandırmanmak için seni bişiy demedim
preeklamsi yüksek tansiyon idrarda protein tespiti ile tanı koyulan b,i durum canım başağrıları görme bozukluklaı ve şimelerde bu hastalığın belirtileridir
sen ve bebek dediğin gibi son haftalara kadar gözlem altında tutulacaksınız ve inş beeğin ve sen sağ sağlim bu durumu atlatacaksınız
dilaranada çok üzüldüm ateşi çok yüksekmiş ya çok şükür canım umarım en yakın zamanda iyileşir ve seninde stresin azalır merrcancım
bi atasözümüz daha var beterin beteri var diye canım şükret allah yavrularını sana bağışlasın başka hastalık kaza bela vermesin

Mercancığım geçmiş olsun canım..inşallah kızın da kısa zamanda iyileşir ve kötü birşeyi yoktur..kendini üzmemeye çalış..iyi şeyler düşün..umarım kısa zamanda herşey yoluna girer..

merhaba arkadaşlar

naze öncelikle sana çok geçmiş olsun.

Arkadaşlar bu son haftalarda sürekli ayak bileklerimde şişme var, genelde tüm gün bilgisayar başındayım akşam bir bakıyorum ayaklarım şişmiş fakat yatınca geçiyordu. 2 gündür ise maalesef şişlikler inmiyo özellikle sol ayağım vede ağrı yapıyor, doktora sormuştum tuz bulgur filan yeme dedi. Ağrısı olmasa hadi neyse fakat birde ağrı yapıyo maalesef, çok endişelendim. aynı durumda olanınız varmı acaba.

Herkese hayırlı ve zamanında doğumlar inşallah.

Hoşçakalın

feminacığım,özellikle gün içerisinde yürüyüş yapmadığımda benimde ayak bileklerimde, şişlik oluyor.bunun için özellikle bacakları hafif yükselterek dinlenmek ve egzersiz öneriliyor,birde bol su içimi ve tuz miktarının azaltılması,bu şekilde dikkat ettiğimde şişliklerimi daha az düzeyde altlatabiliyorum...ağrı ise cok yürüdüğümde ayakta kaldığımda yorulduğumda oluyor bu nedenle cok yorulmamaya çalışıyorum..

kızlar bende 2 gündür yürüyüşe başladım sabahları 20 dk yürüyorum akşamlarıda yürümek istiyorum ama fazlamı olur diyorum ne diyonuz
ne kadar yürümek iyidr

Murgizciğim,yürüyüş herzaman için faydalı canım,dr lar son dönemlerde cok yormadan kısa aralıklarla dinlenerek yürüyüş yapmamızı tavsiye ediyor ..eğer yürüken kasılmaların yoksa,yürüdüğün süre (sabah -akşam) yeterli bir süre.. ama kasılman oluyorsa kendini cok zorlama derim canım ben..
benim kasılmalarım ve sağ gögüs altım ağrıdığından dr günde 30dk (max) yürüyüş yapmamı tavsiye etmişti..vede kısa süreli dinlenerek..kendimi iyi hissettiğimde bu süreyi dinlenerek uzatıyorum,ama iyi değilsem 15 dk yı bile geçmiyorum..

Murgizciğim,yürüyüş herzaman için faydalı canım,dr lar son dönemlerde cok yormadan kısa aralıklarla dinlenerek yürüyüş yapmamızı tavsiye ediyor ..eğer yürüken kasılmaların yoksa,yürüdüğün süre (sabah -akşam) yeterli bir süre.. ama kasılman oluyorsa kendini cok zorlama derim canım ben..
benim kasılmalarım ve sağ gögüs altım ağrıdığından dr günde 30dk (max) yürüyüş yapmamı tavsiye etmişti..vede kısa süreli dinlenerek..kendimi iyi hissettiğimde bu süreyi dinlenerek uzatıyorum,ama iyi değilsem 15 dk yı bile geçmiyorum..

sağol canım
canım çok şükür kasılmalarım olmuyo yürürken
zaten çok hızlıda yürümüyorum normal yürüyüş hızında yürüyorum tempolu yürümeye korkuyorum zaten bide dedğin gibi yorulunca az dinleniyorum sonra devam ediyorum
bu hafta okula gidip gelcem yürüyorum gidip gelirken okul evime yakın 10 dk yürüyerek ama bide tabi okulda 6 saat ders anlatıyorum sınıfat dolaşıyorum
ama gelecek haftadan itaibaren sabah akşam 20 dk yürümeyi düşünüyorum:smiley-cool:

Çok gecmiş olsun cnm..Anlattıklarını okurken gözlerim doldu..birebir yaşadım nerdeyse...Onlar bizim herşeyimiz..Allahtan acil şifa diliyorum umarım kötü bir şeyi yoktur..Gecici bir durumdur..
Bahsettiğin idrardaki sorunun içinde umarım ne gerekiyorsa yapılır..Allah yardımcın olsun..

nazecim iyi olmana sevindim,mideden bende çok çekiyorum renie veya talcid tablet al ben çoğunlukla maden suyu içiyorum mide yanmasını hemen gideriyor hem vucudumuzada faydalı bir dene derim Şeniz

Çok beter bu mide yanması valla...Doktorumla görüştüm oda bana talcid önerdi..Ama pek faydasını göremedim o yüzden devam etmiyorum..Birde suya karıştırılıp içilen magnezyum yazmıştı dr onu içmeye başladım o biraz azalttı sanki..Maden suyunuda denicem cnm teşekkür..

Arkadaslar,hepinize teker teker tesekkurederim.Biraz daha toparlandik gibi.Atesi aralikli olarak inip cikiyor.kusma ve ishalde basladi .yarin tekrar kendi dr umuza gidecegiz.

Yasemincim sizedxe gecmis olsun insallah oglunun durumu daha iyidir.
Ebrucum, soylediginde haklisin ama bazi durumlarda zeytinyag uste cikabiliyorlar.esim ortaligi ayaga kaldirdi.neden bekletildigimizi disarida bekleyen hasta olmadigini soyledi ama iceride bosta dr olmadigini hepsinin acil bir hastayla ilgilendigini soylediler.isin sonu allahtan kotuye gitmedi,biraz sakinlestik.ama daha kotu durumlarda turkiyeden farkli olarak sende mutlaka isinden dolayi biliyorsundur ,cok buyuk tazminat davalari acip kazanabiliyor insanlar..allah oyle bir duruma dusurmesin kimseyi..

Sonuc olarak ,mercanim eger o anda havale gecirmeseydi bizi hicbirsey yapmadan taburcu ediyorlardi.ya biz cikmis olsaydik ,ya yolda olsaydik diye dusunmeden edemiyorum.Ondan sonra lutfedip tahlil yaptilar sonuclarin 3gun sonra belli olacak..
Arkadaslar bana orada verilen bir bilgiyi sizinle paylasmak istiyorum Eger boyle bir durumla karsilasirsaniz yapmaniz gereken sey cocugu yuzu koyun yatirmakmis.sakin sirt ustu yatirip bir sey icirmeye,sarsmaya ,agzinda biriken kopugu yutmasini saglamya calismayin.tam tersine cikarmasi icin ugrasin ve basini carpmamasini saglayin.Allah umarim hic birinize gostermez....

Murgizcigim bu arada sagol,belki dedigin gibi onceden ogrenmek daha cok telaslanmama yol acabilirdi.cuma gunu ne olacak bakalim....

herkese tekrar tesekkur

günaydın kızlar.cumartesi günü benim mutfakta yıllık temizlik vardı,fırın,buzdolabı,bulaşık mak,mutfak dolaplarının içi dışı vs. baya bi iş vardı temizlikci kadın geldi ben ne kadar yapmak istemesemde duramadım yine 8 saat sürdü baya bi yoruldum belim ağrıdı.yattım 2 saat uyudum,ancak kendime gelebildim.pazar günüde ankararalı arkadaşlar bilir ankamalla gittik gitmez olaydık ne kalabalık öle oğluşla bebişime bişeyler bakayım dedik ordada baya bi yoruldum velhasıl hala yorgunluğumu atamadım kızlar :KK43:(( bugünde işteyim :KK43:(

merhaba kızlar hafta sonları nete pek giremiyorum ama ne çok şey olmuş.......
mercan-dilara çok geçmiş olsun canım bizde yurtdışında sağlık sektörünün daha iyi
olduğunu düşünürdük hep meğer öyle değilmiş....
hafta sonu çok gezdim alışveriş için galiba bir hafta yürüyüş yapamam daha .
hastane çantam için bir çoğunu aldım sayılır ama
daha yıkama işlemlerine geçmedim onuda bugün halledecem inş.sizler naptınız bebişlerin
hareketleri ne alemde

merhaba kızlar hafta sonları nete pek giremiyorum ama ne çok şey olmuş.......
mercan-dilara çok geçmiş olsun canım bizde yurtdışında sağlık sektörünün daha iyi
olduğunu düşünürdük hep meğer öyle değilmiş....
hafta sonu çok gezdim alışveriş için galiba bir hafta yürüyüş yapamam daha .
hastane çantam için bir çoğunu aldım sayılır ama
daha yıkama işlemlerine geçmedim onuda bugün halledecem inş.sizler naptınız bebişlerin
hareketleri ne alemde

Tülaycım bende aldıklarımı hala yıkamadım..Açıkçası üşeniyorum.. Göbüş büyüdükçe canım hiçbişi yapmak istemiyo.. Yemek bile yapmak istemiyorum .. Bende geçen hafta sonu çok yorulmuştum..Kasıklarıma ağrı girmişti ve hatta bir ara yürüyememiştim.. Ama çok şükür hepsini hallettik..Park yatağımızda geldi onu kurduk.. Sanırım bir tek çantayı yerleştirmek kaldı.. Birde hala anakucağı gibi bişi almadık biz ya..En son bebeği kucağımda çıkaracağım sanırım üşengeçlikten..Galiba havalar güzelleştiği için canım bişi yapmak istemiyo yada sınav çok yaklaştı onun stressine girdim ..

Tülaycım bende aldıklarımı hala yıkamadım..Açıkçası üşeniyorum.. Göbüş büyüdükçe canım hiçbişi yapmak istemiyo.. Yemek bile yapmak istemiyorum .. Bende geçen hafta sonu çok yorulmuştum..Kasıklarıma ağrı girmişti ve hatta bir ara yürüyememiştim.. Ama çok şükür hepsini hallettik..Park yatağımızda geldi onu kurduk.. Sanırım bir tek çantayı yerleştirmek kaldı.. Birde hala anakucağı gibi bişi almadık biz ya..En son bebeği kucağımda çıkaracağım sanırım üşengeçlikten..Galiba havalar güzelleştiği için canım bişi yapmak istemiyo yada sınav çok yaklaştı onun stressine girdim ..
ebrucum benimde heryerim ağrıyor yorgunluktan.haftasonu sadece kendim için gezmedim birde abimin nişanı var haftaya onun için alışverişe çıktık çok yoruldum açıkçası ama hoş
yorgunluk bunlar.bebişimin eşyalarına hergeçen gün yeni birşeyler ekleniyor çok mutlu
oluyorum.yatağınız hayırlı olsun büyük şeyleri halletmişsin gerisi daha kolaysırnaşık şey

kızlar 30-34.haftalar bebeğin en çok kilo aldığı dönemlermiş.haftada 300gr dan daha fazla
alabilirlermiş.o yüzden dr lar bu haftalarda
dengeli beslenmeye daha çok dikkat etmemizi ayakta uzun süre kalmamamızı ve günde
en az 2 kere yarım saat sol tarafımıza yatıp dinlenmemizi öneriyorlar.bu arada kendimizi
yormadan egzersizlere devam edebilirmişiz.ben iş yorgunluğundan egzersiz falan
yapamıyorum

ben dah doğru düzgün pek bişey hazırlamadım,büyük oğlumdnada kalan giysiler var onlarla bi karşılaştırma yapmam lazım....

bu arada odada 3 kişi çalışıyorduk arkadaşın biri laf olsun die rapor aldı gitti 2 hafta önce,diğer arkadaşta 5 haftalık hamileydi düşük riskinden oda bugün rapor aldı gitti bu hafta yalnızım ve işler çok yoğun napcanmı bilemiyorum......

selam kızlar bişey sorcam bebişlere az çok kıyafe aldık ben daha hiç birini yıkamadım sizler ne yaptını yıkayıp yerleştirdinzmi acaba

X