2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Slm Günaydin Arkadaşlar Ben Eylül Annesim Fakat Bişey Soracamm Mesela Bebeğimizin Odasini Hazirliyoruzz Yaa Beşigini Falan Koyuyoruzz Yaa Buu Bebek Doğmadan Beşik Koymak Ugursuzluk Muu Olurr... Nebileyim Bn Inanmiyorum Fakat Benim Eltimm Nisanda Doğum Yapiyor Ve Ona Sordummm Bebeğin Yatagini Ne Zaman Getireceksiniz Diyee Ben Doum Yaptiktan Sonra Dedii Boş Beşikk Iyi Değildir Dedi ......... Sizcee Böyle şeyler Duyan Var Mi????????

böyle şeylere kafanı takma hepsi uydurma.yok hamileyken saç kestirme bbeğin ömrü kısalır.yok doğmadan hazırlık yapma yok kötü şeylere bakma vsvsvsv bunların hepsi hurafe ben saçımıda kestirdim diğer herşeyi yaptım ALLAHA sığın kalbini ferah tut.

Bu arada ben perwollun sıvı deterjanını kullanıyorum, toz deterjanlar gibi çamaşırları yıpratmıyor..Yumuşatıcı olarakta Vernel Aroma Therapy lavanta kullanıyorum..

Bugün yıkadım bakalım çamaşırları yarın ütülerim yavaş yavaş..

Ya arkadaşlar sizin bebişlerde hareket ederken bazen canınız yanıyomu.. Benim bebiş sanki göbüşümü delip çıkacakmış gibi hareketler sergilemeye başladı :sm_confused:
ebrucum bende aynı şeyleri yaşıyorum.özellikle göbek deliğimin olduğu kısım acıyor
dün hiç oturamadım işten gelince sürekli yattım sağolsun yemekleri eşim hazırladı.yemeği bile doğru
düzgün yiyemedim tabağı göbeğimin üstüne koydum resmen.ondan sonra tekrar uzandım.
şimdiden böyleyiz sonumuz iyi olur inşallah....

yasecim valla öle olucak herhalde:1shok:sırnaşık şey
zaten eşimde diyo oğlumu topçu yapçam ben diyo.....:roflol:

ayşecim boş beşik olayına gelince bence tamamen hurafe dinimizle pek alakalı değil bence....
aynı saç kestirme olayı gibi ben o konuyuda araştırmıştım çünkü...
böle şeylere takılma ve allaha sığın canım....
verende Allah alanda Allah.....a.s.

ben saçlarımı 2 kere kestirdim şimdi kısa çokda memenunum rahat oluyo doğuma kadar uızarsa yine kstircem yazın zor olur bide bebek kısa en iyisi :))

aynen yasemincim bende bir kere kestirdim ocak ayında...
ve şimdi doğuma yakın bi daha kestirmek istiyorum bende kısa kestiricem şöle modelli olsun da rahat kullanayım diye.....
bebek olunca saçla pek uğraşamam hem yaz geliyo zaten....

kızlar bugün bende hastaneye gidicem.kontrollerimi özel bir tıp merkezinde yapıyordum ama hastane değil o yüzden her ihtimale karşı hastenetanede kontrollere başlamamı dr önermişti öğleden sonra etlik doğum evine gidicem size burdna yazarım neler olduğunukafamçokkarıştı sabah hususi gitmedim çok kalabalık oluyor die

kızlar ne çok yazmışınız ya pazartesi günleri yokum evde kayınvaldemlere gidiyorum bise balık yapıyolar gece de geç gelince giremiyorum
mercancım yvrunun iyi olmasına sevindim inş kontrollerinde iyi geçer canım stress yapma buarda kaYra ismide çok hoş ama arkadaşlarında dediği gibi genelde erkeklere konuyo
ebrucum sende stresss yapma sınavın için bebişini etkileme
bende dalin baby alıp yıkadım çamaşırlarımızı

kızlar bugün bende hastaneye gidicem.kontrollerimi özel bir tıp merkezinde yapıyordum ama hastane değil o yüzden her ihtimale karşı hastenetanede kontrollere başlamamı dr önermişti öğleden sonra etlik doğum evine gidicem size burdna yazarım neler olduğunukafamçokkarıştı sabah hususi gitmedim çok kalabalık oluyor die

canım güzel haberlerini bekliyoruz buarda tek başına kalmışın iş yerinde zorlanıyosan sende biraz rapor al bence ya daha doğum iznine çok var çünkü
bugünkü drdan rica et bence biraz rapor versin gerçi doğumdan sonra kullansan daha iyi olcak rapor hakkını ama çok yoruluyosan buda tehlikeli

inşallah güzel haberlerle gelirsin yasemincim

ebrucum bende aynı şeyleri yaşıyorum.özellikle göbek deliğimin olduğu kısım acıyor
dün hiç oturamadım işten gelince sürekli yattım sağolsun yemekleri eşim hazırladı.yemeği bile doğru
düzgün yiyemedim tabağı göbeğimin üstüne koydum resmen.ondan sonra tekrar uzandım.
şimdiden böyleyiz sonumuz iyi olur inşallah....

Tülaycım benimde önce göbek deliğimle başladı şimdi daha yukarıları da tekmeliyor..Sanırım büyüdükçe kendine yer açmaya çalışıyor..Neyse çok şükür sadece 2 ay kaldı ...

selam kizlar..bugun kiizm daha iyi ve benim de yuzumde guller aciyor Şeniz
Ayperin bu arada daha once sormustum mutlaka ama cevabini hatirlayamadim senin minik prensesinin adi olacak kismetse?

Bizim i tam kesinlesmese de Kayra dusunuyoruz.sizce nasil kizlar?ben cok fazla duymadim .Turkiyede ki kullanimini da bilemiyorum.nasil buluyorsunu.anlami hosuma gitti

Mercancığım,kızının ve senin iyi olduğunuza sevindim canım..hep böyle iyii olursunuz inşalah:nazar:

Canım,bizim henüz ismimiz net değil,iki isim düşünüyoruz..aklımda Nehir ,Duru ismi var..Eşimde 2.isim Naz olsun diyor..iki isim yanyana kulağa hoş gelmiyor...anlayacağın hala araştırıyorum CADIARZU

Kayra ismi güzel bir isim,sadece söylemde biraz kalın geliyor bana..a.s
Unisex bir isim,sadece erkeklere konmuyor.....en yakınımda üst katta oturanlar kızına Kayra Melek ismini koydu...Birde gezerken cocuk mağzalarında Kayra diye kızına hitap eden bir-iki anneye rastladım..a.s

ebrucum bebeğinin giysileri için ya sabun tozunu yada bebekler için olan deterjanlar var onları kullanmalısın yumuşatıcıyıda.tenleri çok hassas olduğu için diğer deterjanlar tahriş edebiliyor.

Yasemincim aslında yumuşatıcı olayını araştırmadım ama sıvı deterjanın bebeklere zararı olduğunu da duymadım hiç..Ama toz deterjanların giysileri hemen pamuklandırması hiç hoşuma gitmiyor..Sıvı deterjanda onu yaşamayız diye düşündüm ..Bakalım bebiş bir kez giysin eğer bir sorun yaşarsak artık ona göre bişiler bakcas..

Slm Günaydin Arkadaşlar Ben Eylül Annesim Fakat Bişey Soracamm Mesela Bebeğimizin Odasini Hazirliyoruzz Yaa Beşigini Falan Koyuyoruzz Yaa Buu Bebek Doğmadan Beşik Koymak Ugursuzluk Muu Olurr... Nebileyim Bn Inanmiyorum Fakat Benim Eltimm Nisanda Doğum Yapiyor Ve Ona Sordummm Bebeğin Yatagini Ne Zaman Getireceksiniz Diyee Ben Doum Yaptiktan Sonra Dedii Boş Beşikk Iyi Değildir Dedi ......... Sizcee Böyle şeyler Duyan Var Mi????????

Ayşecim aslında bende tüm hazırlıklarını 7. aydan sonra yaptım..Daha senin için çok erken..Uğursuzluktan ziyade belki bebeğin gelişimiyle, anne karnında kalıp kalmayacağıyla alakalı bir inanış olsa gerek yani 7. aydan sonra doğsa bile sağlıklı yaşama olasılığı yüksek diye insanlar hazırlık yapıyor..Öncesinde düşük ihtimaline karşı masrafa girilmesin diye düşünülüyor olabilir canım..Benim mantığıma bu uyuyor..

canım güzel haberlerini bekliyoruz buarda tek başına kalmışın iş yerinde zorlanıyosan sende biraz rapor al bence ya daha doğum iznine çok var çünkü
bugünkü drdan rica et bence biraz rapor versin gerçi doğumdan sonra kullansan daha iyi olcak rapor hakkını ama çok yoruluyosan buda tehlikeli

gizemcim ne yazıkki benim dr şu idealist drlardan yani benim gebeliğim gayet iyi gidiyor bir şikayetim yokken rapor vermiyorÇok üzgünüm çoook

kızlar ilk önce yazdıklarınızı okudum daha sonra etlik doğum evi maceralarımı anlatmaya başlayım istedim.ALLAHTAN sabah gitmemişim hastaneye ne kadar kalabalık muayene olmak istediğin dr isimleri var ama hiç birini tanımıyorum ki erki drlardan eser kalmamış neyse bi dr yazıp verdi adam.insanlardada var oraya oturmak için banklar koymuşlar gebe polkliniğinde ama insanlar hala otobüs kuyruğune girmiş gibi ayakta sıkış tıkış bekliyorlar.neyse dr rutin şeyler isordu kan istedi,perşembe sabah ultrasona girip sonuçlarını getirmemi istedi.yani perşembe yine aynı şey hemde sabahkafamçokkarıştı
aslında vardiya sistemine geçildi yazıoyodu ama vardiyada ultrason yapıldığını pek sanmıyorum zaten randevuyla giriliyor ultrasona.

Kizlar hazirliklarinizi duydukca sizler adina cok heyecanlaniyorum.Kendi1 adima utaniyorum .her gece esime yazdillarinizi okuyorum ve ekliyorum grupta en ileri haftadayim ama ortada da hic bir sey yok diye....evet bizde daha pek bir hazirlik yok..Sasirdiniz belki ama bir cok nedeni var.birincisi hamileligin buyuk kisnmini turkiyede gecirdim ,1aydir evimizdeyiz....ikinciside burada hersey devasa boyutlarda olmasina ragmen evler o kadar kucuk ki..bizim evimiz tek oda cocuklar bizimle beraber..sehirde ki evler boyle ,sehir disindaki mustakiller cok cok buyuk tabi...iste buyuzden sizlere COKKKKKKK OZENIYORUM...Bebislerinizin ayri odasi var...hersey alabiliyorsunuz..ben simdi odayi sik bir perdeyle ayiramyi dusunuyorum.dun duvar kagidi vebordur sectim... umarim bunlar hallolmadan gelmez ufaklik...

Ayperincim ayni yoldayiz sanirim...bu isim isi kafami cok karistiriyor..ben aslinda ada,derin ve lal dusunmustum ama tr deki arkadslar sakin ada ve derin koyma burada elini sallasan ya ada ya , ya da derin'e carpiyo dedi..lal iyidi oda ortadaki A yi herkes soyleyemz diye yatti.....

Ayse bende ayni Ebru gibi dusunuyorum...onunde daha uzun bir zamn var alis veris isin en zevkli tarafi...daha sonra cok daha begenecegin seyler cikabilir....insan her gordugunu almak istiyor...

Bazi seyler kesinlikle hurafe ama bence bazilari da tecrube,yanilma payi olsa da mesela size sunu sormak istiyorum.hani karnin sekline bakip bebegin cinsiyetini soyluyorlar ya bu herkesin bebisine tam uyuyor mu.benim ilk kizimda karnim tam kiz karniyken ,bunda hep erkek gibi ileriye dogru sivri...itiraf etmek gerekirse daha rahatsiz cunku kizim her gerindiginde artik karnimda esneyecek yer kalmadigindan sanirim agri cekiyorum ...bazende kafasini cikariyor cok net sekilde uzaktan karnimin bir tarafinin yukseldigini ve kafasini secebiliyoruz...

gizemcim ne yazıkki benim dr şu idealist drlardan yani benim gebeliğim gayet iyi gidiyor bir şikayetim yokken rapor vermiyorÇok üzgünüm çoook

canım kendi drundan bahsetmiyorum etik doğumdaki drdan rica et demek istemiştim:)
ya yasemincim bari perşembe erkenden gitte işlerin erken bitsin çok kalabalıklaşmadan

canım kendi drundan bahsetmiyorum etik doğumdaki drdan rica et demek istemiştim:)
ya yasemincim bari perşembe erkenden gitte işlerin erken bitsin çok kalabalıklaşmadan

şimdi o drda ilk defa gittim şimdi kabul etmzse bozulurumbenneyaptımki erken gidememki 8,30 zaten mesainin başladığı zaman :çok üzgünüm: ultrasona gircem,kan sonucumu alcam dr göstercem üffffffÇok üzgünüm çoook

şimdi o drda ilk defa gittim şimdi kabul etmzse bozulurumbenneyaptımki erken gidememki 8,30 zaten mesainin başladığı zaman :çok üzgünüm: ultrasona gircem,kan sonucumu alcam dr göstercem üffffffÇok üzgünüm çoook

canım şimdiden stress yapma canım ya olcak bitcek herşey iyi olsunda dimi ama
rapor konusuda kabul etmeyebilir tabi a.s.

X