2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

maaşlh canımçok güzel canım herşey yolunda:teytey:
ayrıca kilonda iyi canım gözün aydın

yasemincim herşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım oğluşunda iyiymiş negüzel benimkinide iyi dedi doktorum ben çok kilo aldım ya sormayın doğumdan sonra veririm inşallah

maaşlh canımçok güzel canım herşey yolunda:teytey:
ayrıca kilonda iyi canım gözün aydın

murgizcim aslında en kilolu mayıs annesi benim diyebilirim kilo alımım bu ay 2 kilo toplamda 13 kilo aldım aslında 9-10 kiloyla bitirmeliydim gebeliğimi ama çoğumuz gibi bende başaramıyorummbenneyaptımki

murgizcim aslında en kilolu mayıs annesi benim diyebilirim kilo alımım bu ay 2 kilo toplamda 13 kilo aldım aslında 9-10 kiloyla bitirmeliydim gebeliğimi ama çoğumuz gibi bende başaramıyorummbenneyaptımki

olsun canım en azından bu ay iyi almışın benimde toplam 13 kilo oldu 5 haftada 2 kilo oldu bende bu aydan memnunum
zararın nersinden dönsek kar dimi
diyomki keşke baştan dikkat etseymişimde çatlamasaydım diyom şimdia.s.

kızlar takmayın kafaya yaaaa veririz kiloları bebişlerimiz için herşeye değer dimi ama

yaseminciğim iyi haberlerle geldin canım:)) bebişinin iyi olmasına sevindim..maşallah oğluşuna .
hepimiz böyle güzel haberlerle geliriz inşallah..

Bugün için daha iyiym..Sürekli yattığımdan dolayı sancılarım çok azaldı..Ama bir şikayetim daha var ki ayaklarım müthiş şişiyor..artık ilaçtan mı yoksa sürekli yatmaktanmı bilmiyorum, çünkü tuz ile hiç aram yok..
Yasemincim güzel haberlerle dönmüşsün ne güzel..Allah daha güzel günlere erdirsin hepimizi inşallah...
Femina'cım teşekkür ederim, uğraşıp duruyoruz işte Allahtan dileğim zamanına kadar böyle devam etmek..
Şişliklerden bende şikayetçiyim, ama onun sıkıntısından çok bir mide yanması var bende öldürüyor beni..Ne .yesem ne yapsam geçiremiyorum çok beter birşey..Benim gibi mide sorunu yaşayan arkadaşlar sizler neler yapıyorsunuz?

Gözünaydın.. Allah daha güzel haberlerle buluştursun hepimizi inşallah...

nazecim çok güzel inş tam geçecek sancıların :dance:
şişlikten kurtulmak için çok su içebilirsin zaten tuzu azaltmışın başka bir çözüm varmı bilmiyorum bende
mide yanması değilde bende reflü gibi oluyo özellikle çok yesem oluyo
bende mümkün olduğunca üsstüste ve çok yememeye çalışıyorum

kızlar bende 2 gündür yürüyüşe başladım sabahları 20 dk yürüyorum akşamlarıda yürümek istiyorum ama fazlamı olur diyorum ne diyonuz
ne kadar yürümek iyidr

kızlar bende 2 gündür yürüyüşe başladım sabahları 20 dk yürüyorum akşamlarıda yürümek istiyorum ama fazlamı olur diyorum ne diyonuz
ne kadar yürümek iyidr

Murgizcim kendini yormadığın sürece yürümende bir zarar yok. Hatta faydalı bile.. Fazla olacağını sanmam ama eğer yürürken yorulduğunu hissedersen kendini sakın zorlama..

Yasemincim oğluşunun iyi olmasına sevindim canım ..Bu arada merak etme 17 kilo ile senden öndeyim şu an yerimseniben Ama artık kiloyu sorun etmiyorum.. Yediklerim konusunda daha dikkatliyim..Ve dikkat ettiğim için 3 haftadır aynı kilodayım (hatta bir ara tartı 1 kilo eksik gösterdi :uhm: ) Rejim yapmıyorum ama ekmek ve tatlı olayını minimuma indirdim. Mümkün olduğunca yürümeye çalışıyorum ama her zaman olmuyor..Öğün aralarında iki meyve, akşamları salata ve yoğurtla idare etmeye çalışıyorum, porsiyonları mı da küçülttüm, Açıkçası çok kilolu bir halde doğuma girmek istemiyorum..Gerçi hamilelere diyet önermiyorlar ama bu şeker testi gerçekten çok korkuttu beni..Biraz böyle devam etmeyi ve sonraki kontrolde doktorumla konuşmayı düşünüyorum..

Nazecim dinlendiğin halde ayakların şişiyorsa kontrolde doktoruna sormalısın canım..Belki hareketsiz kaldığın için dolaşımın yavaşlamıştır ve bu nedenle şişmeler yaşıyor olabilirsin, yattığında yerde ayaklarını ve ellerini sürekli hareket ettirmeye çalışırsan belki faydasını görürsün..Benimde uyuduğum zamanlarda ellerim ve ayaklarım daha çok şişiyor..Mide rahatsızlığın aldığın ilaçlardan kaynaklanıyor olabilir, doktoruna bunu da danışmanda fayda var.. Bir de stress ilk olarak mideyi vurur..Belki bu aralar üzüldüğün için bu sıkıntıları yaşıyorsundur..Kendini tamamen iyi hissettiğinde kendiliğinden geçecektir..Banada okuldayken ders çalıştığım zamanlar çok olurdu..Sana da leblebiyi tavsiye edeyim ben yerimseniben Bir dene belki mide asidini azalttığı için faydasını görürsün..

ne kadar yürümek iyidr

Canım yürüyüşün hiçbir zararı yok kendini yormuyorsan vede yürüyüşde karnına kıramp girmiyorsa istediğin kadar yürüyebilirsin ben 3 aydır yürüyorum ve onun çok faydasını görüyorum sabah işe gelirken 15/20dk. yürüyorum iş dönüşü yine aynı birde eşimle yemek sonrası çıkıyoruz ama yarım saatten fazla yürüyemiyorum mutlaka dinlenmem gerekiyor başlıyor karnıma kıramplar girmeye hatta vücuttaki şişliklere bile yürüyüş çok iyi geliyor bende şuana kadar ne çatlak oluştu nede şişlik var hala yüzüklerim çok rahat oluyor...
Canım nazecim miğde problemi bende de 3 gün oldu bol bol süt iç canım miğde için bire bir gerçi ben biraz abarttım sütü dün 1.250lt süt içmişim kendime yuhh dedim ama kızlar görmelisiniz süt içerken nasıl iştahla içiyorum...sağlıcakla kalın sevgiler a.s.

maaşlh canım inş böyle devam eder
bende bir kere çok yürümüştüm hem kramp girmişti hrm kanmam olmuştu ya (23. haftada)o zamandan beri korkuyorum çok yürümeye ama çok istiyorum yürüyüş
ama bende senin gibi düşünüyorum sababh 20 dk akşam 20 dk yürüyüş yapmamamın bi sorun yaratacağını düşünmüyorum ama bide diyorum kademeli kedemleimi artırsam yürümeyi bi hafat sonra dra gitcem o zamana kadar olmadı 30 dk falana çıkartayım sonra bakim dr ne diyo
buarada işyerinde sonhaftam olcak 17 marttta izne ayrılıyorum allhın izniyle bu haftada hareketli gececekte okulda ve gelip giderken yrüyüş oluyoda 17 marttan sonra yürüyüş çok önemli olcak benim için yoksa hem şişcem hemde ağırlaşacam evde :çok üzgünüm:

Murgizcim kendini yormadığın sürece yürümende bir zarar yok. Hatta faydalı bile.. Fazla olacağını sanmam ama eğer yürürken yorulduğunu hissedersen kendini sakın zorlama..

ya bide nasıl rahatlatıyo insanı sabah erken çıkıyom iki gündür bide eve gelip duş alıyorum kuş kadar hafif oluyorum
kızlar buarada ben çatlamaya tamgaz devam ediyorum karnımın altı çok çatladı
gece gündüz yağlanıyorum kremleniyorum faydası olmuyo senağlama
dr duşunda faydası olur dedi onuda yapıyom ama nafile

Teşekkür kızlar yazılarınız için...

Murgizcim yürüyüş çok faydalı ne güzel başlamışsın...

Ebrucum söylediğin şeylerden kaynaklanabileceği benimde aklıma geliyor.. ama yinede danışmakta fayda var tabi..

Eylülcüm canım sütü denedim ama sanki arttırdı gibi geldi bana..Dün akşam sütü içmedim mesela sanki bir nebze azalma var gibi ama yinede sütü kesmeyi düşünmüyorum...Ne güzel senin o kadar süt içmen kalsiyum ihtiyacın nerdeyse yoktur e bu da güzel birşey tabi..

Arkadaslar moralim cok bozuk.....Sizin iyi haberlerinize bakarak sevinmeye calisiyorum.Persembe gunu ritin haftalik kontrolume gittim.Onceki hafta sanirim bahsetmistim dr um benden 24 saat boyunca yaptigim tum idrari toplayip test yapacgini soylemistim,hatta bunu sekere baglamistik.bu hafta sonucu cikti.idrarda protein artisi gorulmus.dedigim gibi neden nicin aciklamasi yapmadiklarindan intertnetten arastirdim ve hemen turkiyede ki dr uma sordum .hiper tansiyona bagli bir olay bir bobrege zarari olabilirmis.bebisi erken alabilirlermis.bundan sonraki haftalarda 2kez monitorde izleyecklermis,bir gunde zaten rutin kontrol var ...3gun hastanedeyiz.......

Bu arada bu teste ayaklarimda ki,ellerimdeki sismelerden dolayi gerek duyuldu.Ayni sorunu yasayan arkadaslar sakin bu sislikleri hafife almayin.....
Daha bunun uzerinden 48 saat gecmeden kizim mercan hastalandi.dun gece aniden atesi yukseldi.Cok sik hastalanan bir cocuk degil.Hemen ates dusurucu verdik ve soguk bezler koyduk ama ates 103,5 - 104 un altina dusmuy(or.buranin en yuksek derecesi sanierim orad42 mi oluyor) sabaha kadar dusuremeyince acile gittik,buranin dr larina allah muhtac etmesin....bizi kimse olmamasina ragmen saatlerce beklettiler.muayenede de sadece cocugun ,bogazina ve kulagina baktilafr.hic bir seyi yok eve yollayacgiz ama bir ates dusurucu daha verelim deyip dr odadan cikti.o ana kadr onca atese ragmen canim kizim ,mercanim yinede gulup oynuyordu.dr odadan cikmasiyla coccuk kucaagimda once geriye gitti kafa dustu ,sonra yuzu kasilip vucudu titremeye basladi....o an dusup bayilmadigima sasiyorum hala elimden tek gelen avaz avaz bagirmkati.esim ise donup kaldi.hemen cocucgu odaya alip serumlar,tupler .oksijen vs verildi .babayi aldilar bense disarida kendimi paraliyorum.Allah kimseye gostermesin...cocugun cirpini ve agzindan kopuki gelmesi gozumun onunden gitmiy,sonrasinda cocuk baygin bir sekilde 12 saat uyudu eve geldik .ayni sekilde uyuyor.ne gozunu aciyor ,acip da uyanik oldugunda da zaten ayaga falan kalkamiyor.Omrumun yarisi gitti sanki.simdi gozumu kirpamiyorum,hep o kendinden gectigi an gozumun onune geliyo,,,,nasil atacagim uzerimden bunu bilmiyorum.
anne olmak gercekten cok zor.....Dogum sanirim isin en kolay kismi..Sonrasi insani bazen korkutuyor

nazecim iyi olmana sevindim,mideden bende çok çekiyorum renie veya talcid tablet al ben çoğunlukla maden suyu içiyorum mide yanmasını hemen gideriyor hem vucudumuzada faydalı bir dene derim Şeniz

ne kadar yürümek iyidr

gizemcim yetmezmi işte 20 dk bi de çalışıyosun sen ayaktasın çoğunluklayerimseniben

çatlak ve şişliğinin olmamasına sevindim canımyerimseniben ah ahhhhh birde beniçebilsem o sütü senin içtiğin sütün sadece 250 ml içebiliyorum,hatta şuan oğluş ve kociş uyuyolar sabahın köründe hortladım benneyaptımki 1 küçük sütle bi kaç kuruyemiş atıştırırken bi bakayım bizim kızlar(mayısanneleri) napmışlar dedim:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…