2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar dün sabah uyandım ilk defa aldığım nefesin yetmediğini hissettim,yani nefes alıyorum ama sanki ciğerlerim tam dolmuyo yarıda bi yerde kalıyo o nefes yaa ne kötü bir durumdu.

Yasemincim o bana ilk dönemlerde özellikle 4. ayda çok oluyordu..Özellikle yemek yerken nefesim yetmiyordu ve masanın başında bir süre sonra nefes alamamanın sıkıntısıyla uyuklamaya başlıyordum..Yorgunluk çöküyordu..Sanırım hafif tempolu yürüyüş yapmanda fayda var..Artan kiloda buna sebep olabiliyor..Artık çift yastık kullanma zamanında gelmiş sanırım..

Bu arada doğum sonrası kilo vermen için mutlaka ekmeği en aza indirmelisin ..Hatta kepekli ekmek değil direk kepek ekmek alman gerekiyormuş..Kepekli ekmekte beyaz unda olduğu için çok farketmiyor yani..Makarna seviyorsan sossuz (yada yağsız yoğurtla olabilir) yiyeceksin..Her ürünün diyetini ve yağsızını kullanmaya başlayacaksın..Özellikle sabahları domatese ve salatalığa yükleneceksin (ilginç ama gerçekten doyuyorsun) Ve en önemlisi şeker ihtiyacını sadece meyveden gidereceksin..Birde metabolizmanı hızlandırmak için şekersiz üzüm, kayısı yada incir kompostosu içmen gerekiyormuş. (günde iki kase) .Ben şimdiden başladım böylece kabızlık sorunu da yaşamam bu aylarda..sengözlerimebaksanab

kızlaaar ben berbat haldeyim hasta oldum.boğazlarım çok kötü ıhlamurla hayat geçiriyorum.ve kızım beni çok yoruyo.ben hastayım ama maşallah kızım çok hareketli.bu gece 3 kere uyandım tekmeleri ile.gaflet ve dalalet ile eğer sağıma yatarsam beni resmen tekmesiyle kaldırıyo.hınzır
ya ben sırt üstü yatarken pek problem çekmiyorum çok şükür.soluna yatmak pek adetim değildir.sırt üstü yatarak uyuyorum yoksa zaten uyamıyorum ne yazık ki
sırt ağrım biraz fazlalaştı ama o da normal herhalde.

geçmiş olsun canım yaa dr mutlaka görün verdiği ilaçları kullan yoksa iltihap yayılabilir dikkat et.a.s.

merhaba kızlar ne alemdesiniz bebişler nasıl kaç haftalk oldunuz neler aldınız şikayetler varmı?

kızlaaar ben berbat haldeyim hasta oldum.boğazlarım çok kötü ıhlamurla hayat geçiriyorum.ve kızım beni çok yoruyo.ben hastayım ama maşallah kızım çok hareketli.bu gece 3 kere uyandım tekmeleri ile.gaflet ve dalalet ile eğer sağıma yatarsam beni resmen tekmesiyle kaldırıyo.hınzır
ya ben sırt üstü yatarken pek problem çekmiyorum çok şükür.soluna yatmak pek adetim değildir.sırt üstü yatarak uyuyorum yoksa zaten uyamıyorum ne yazık ki

:1hug:canım çok büyük geçmiş olsun. Bol bol dinlenmeye çalış ve mutlaka doktora görün. bunun haricinde portakal, greyfurt, limon karışımı hazırlayıp içmeyi dene eminim bu çok iyi gelecek. en azından bana çok iyi geliyor. ayrıca vücudunu sıcak tutup terlemeye çalış. boğazların içinde eczanelerde satılan pastiller var onlar bitkisel olduğu için bir sorun yaşatacağını sanmıyorum onlardan kullanabilirsin ama günde sanırım 2 - 3 tane fazlasıda iyi değil. Zaten şeker gibi bişi boğazlarına iyi gelecektir. Ama sen yinede eczacıya danış kaç adet kullanabilirsin diye. Şuan için aklıma gelenler bunlar... Allah ım şiflar versin inşaallah. yerimseniben

:1hug:canım çok büyük geçmiş olsun. Bol bol dinlenmeye çalış ve mutlaka doktora görün. bunun haricinde portakal, greyfurt, limon karışımı hazırlayıp içmeyi dene eminim bu çok iyi gelecek. en azından bana çok iyi geliyor. ayrıca vücudunu sıcak tutup terlemeye çalış. boğazların içinde eczanelerde satılan pastiller var onlar bitkisel olduğu için bir sorun yaşatacağını sanmıyorum onlardan kullanabilirsin ama günde sanırım 2 - 3 tane fazlasıda iyi değil. Zaten şeker gibi bişi boğazlarına iyi gelecektir. Ama sen yinede eczacıya danış kaç adet kullanabilirsin diye. Şuan için aklıma gelenler bunlar... Allah ım şifalar versin inşaallah. yerimseniben

:1hug:canım çok büyük geçmiş olsun. Bol bol dinlenmeye çalış ve mutlaka doktora görün. bunun haricinde portakal, greyfurt, limon karışımı hazırlayıp içmeyi dene eminim bu çok iyi gelecek. en azından bana çok iyi geliyor. ayrıca vücudunu sıcak tutup terlemeye çalış. boğazların içinde eczanelerde satılan pastiller var onlar bitkisel olduğu için bir sorun yaşatacağını sanmıyorum onlardan kullanabilirsin ama günde sanırım 2 - 3 tane fazlasıda iyi değil. Zaten şeker gibi bişi boğazlarına iyi gelecektir. Ama sen yinede eczacıya danış kaç adet kullanabilirsin diye. Şuan için aklıma gelenler bunlar... Allah ım şifalar versin inşaallah. yerimseniben

Ay Canim Benim Ne Güzel Olmuştur Odasi Bizde Dün Aldik Odasini Oğluşumun 1 Ay Sonra Gelcek Teyzesi Kiyafet Almadim Daha Yavaş Yavaş Alirim Artik Yatakta çok Zor Dönüyorum Eğilemiyorum :KK43::KK43: Neyse Az Kaldi Sağlikli Olsunlarda Geçer Bu Günler

CANIM BENİM NE GÜZEL OLMUŞTUR ODASI BİZDE OĞLUŞUMUN ODASINI DÜN ALDIK 1 AY SONRA GELCEK ONUN HARİCİNDE KIYAFET ALMADIM DAHA ARTIK YAVAŞ YAVAŞ ALIRIM YATAKTA ORDAN ORAYA ZOR DÖNÜYORUM EĞİLEMİYORUM senağlama AMA SAĞLIKLI OLSUNLARDA GEÇER BU GÜNLER ÇEKMEYE RAZIYIM ALLAH KOLAY DOĞUMLAR NASİP ETSİN KIZLARsırnaşık şey

Inşallah Amin Azracim Az Kalmiş Ama Bana çok Geliyo Oğluma Kavuşmak Istiyorum Biran önce Tabi Zamaninda

Azracim Sen Benden önce Doğurucan Galiba Normalmi Sezeryanmi Benim 16 Mayis Kismetse

slm kızlar, benim de bir oğlum olacak. Bebeğimin gelişini; mayıs 11 diye hesapladı doktorum. şu anda 28+2 yim.70 kiloyum ve 58 ile başlamıştım. canım hep tatlı şeyler istiyor. Doktorum kilomu kontrol etmemi tembihliyor, şeker ve tansiyon çıkmasından endişe ediyor
ama ne yapayım ki iştahım açık.vitamin kullanmıyorum. yememe de dikkat ettiğim pek söylenemez. eşim askerde ve çalışıyorum. abur cuburla akşamı ediyorum..önerisi olan var mı yada benim durumumda olan biri var mı..dün kontrole gittim. bebeğim 1,158gr ve 35 cm..gelişimi gayet normalmiş....

ridacığım aramıza hoşgeldin önceliklea.s.
abur cuburu kesmek için elinin altında başka birşey bulundurmakta geçiyor sanırım,sabahları bo tahıllı conflex oldukça işe yararyabiliyor..sonrasında bolca su ,ayran ve süt içebilrsin,sıcak olarak ıhlamur cayı,ara atıştırmalarda meyve ,yada kuru meyve yemeni öneririm,kayısı,kuru üzüm,aralarda ceviz badem olabilir cnm..

kızlar dün sabah uyandım ilk defa aldığım nefesin yetmediğini hissettim,yani nefes alıyorum ama sanki ciğerlerim tam dolmuyo yarıda bi yerde kalıyo o nefes yaa ne kötü bir durumdu.

sorma canım,bende dün akşam önce nefes darlığı çektim,sonra midemin yanmasından ve sağ kaburgamın ağrımasından uyuyamadım,yemeği geç vakitte ve fazla yemişim...yediklerimize cok dikkat etmek gerekiyor,ama malesef olmuyor..

Geçmiş olsun bebebe ciğim, dikkat et kendine...meyveni eksik etme sakın..sırt ağrısına cok fazla bir cözüm yok,sırt ağrıları normal canım,zaman ilerledikçe fazlalaşıyormuş,onu iyi anladım:1no2: benim bazen inanılmaz boyutta oluyor bazen sırt ağrım,dr ayakta fazla kalmayacaksın ,ağır kaldırmayacaksın,duruşuna dikkat edeceksin,yastıksız oturmayacaksın dedi..birde düz taban ayakkabı giymeyeceksin biraz topuğu olacak dedi..dikkat edersem daha iyiyim,yoksa resmen kıvranıyorum,sonra eşimin eline düşüyorum,masaj yaptırmak için..a.s

CANIM BENİM NE GÜZEL OLMUŞTUR ODASI BİZDE OĞLUŞUMUN ODASINI DÜN ALDIK 1 AY SONRA GELCEK ONUN HARİCİNDE KIYAFET ALMADIM DAHA ARTIK YAVAŞ YAVAŞ ALIRIM YATAKTA ORDAN ORAYA ZOR DÖNÜYORUM EĞİLEMİYORUM senağlama AMA SAĞLIKLI OLSUNLARDA GEÇER BU GÜNLER ÇEKMEYE RAZIYIM ALLAH KOLAY DOĞUMLAR NASİP ETSİN KIZLARsırnaşık şey

selam mayıs anneleri sengözlerimebaksanabiçinizde en geriden takipçi benim mayıs sonu haziran başı diyor doktor ben kendimi mayıs gibi düşünüyom:emir_bebek: 24+5 günlük olduk.bu arada bebek odalarından bahsediyorsunuz da nasıl birsey alıyorsunuz biz eşimile biraz baktıkta cok kararsız kaldık heralde en az 1 yasına kadar yanımızda olur onu düşünerek mobilya türü birşey almayalım dedik ama bir yandanda her nekadar da küçükte olsa bir dolap ve şifonyer alacagız:çok üzgünüm: benim baktığım yataklarda en cok sallanan ve altı tekerlekli olanlar hoşuma gitti kolayca taşıyabiliriz diye... siz ne yaptınız ne aldınız veya ne almayı düşünüyorsuynuz?:icecream:

Geçmiş olsun Betülcüm.. Bol bol limon ve portakal sık kendine inan çok faydasını görürsün..Geceleri artık bende uyanıyorum..Zaten artık bu haftalardan sonra annelerin gece uyanmaları başlarmış..Bende normalde sadece sırt üstü yatmaya başladım..Öbür türlü zaten hiç rahat edemiyorum..

selam mayıs anneleri sengözlerimebaksanabiçinizde en geriden takipçi benim mayıs sonu haziran başı diyor doktor ben kendimi mayıs gibi düşünüyom:emir_bebek: 24+5 günlük olduk.bu arada bebek odalarından bahsediyorsunuz da nasıl birsey alıyorsunuz biz eşimile biraz baktıkta cok kararsız kaldık heralde en az 1 yasına kadar yanımızda olur onu düşünerek mobilya türü birşey almayalım dedik ama bir yandanda her nekadar da küçükte olsa bir dolap ve şifonyer alacagız:çok üzgünüm: benim baktığım yataklarda en cok sallanan ve altı tekerlekli olanlar hoşuma gitti kolayca taşıyabiliriz diye... siz ne yaptınız ne aldınız veya ne almayı düşünüyorsuynuz?:icecream:

Zeynepcim ben de bu konuda biraz araştırma yaptım..Park yatak için ;

http://www.pratikev.com/fractalv33/...goryId=3432&pBrandId=75849&pInstanceId=160158

Bu ürünün yatağını ayrıca alıyorsun..

Birde sallanan beşik olayı bana mantıklı geldi..

http://www.pratikev.com/fractalv33/...ryId=3430&pBrandId=106947&&pInstanceId=168194

Ayrıca dışarı gezmeleri içinde çok sevimli bir şey buldum bunuda size tavsiye edeyim. Bebek arabası almayı düşünmüyorum mesela şuan .Kocaman arabayı sürüklemek çok eziyet oluyor birde bizim kaldırımlarımız falan hep bozuk..
http://urun.gittigidiyor.com/BABY-SLING-UNLULERIN-BEBEK-TASIMA-CANTASI_W0QQidZZ7937091

Belki bir de hastane çıkışında lazım olur diye bir ana kucağı falan lazım olabilir ama onu daha pek araştırmadım..Ben oğluşuma oda yapmayacağım çünkü evde yer yok :))) Zaten 1.5 yaşına kadar yanımızda olması en mantıklısı diye düşünüyorum..

Nazecim eğer yeme sorunun yoksa doktorlar genelde vitamini bıraktırabiliyor..Eğer iştahın çok azaldıysa bunu doktorunla paylaş ama benim doktorum bana demir haplarını hamilelik boyunca kullanmam gerektiğini söyledi o yüzden eleviti bıraktırdığı halde halen demir hapı kullanıyorum..Kontrole gittiğinde yeniden kan testi isteyebilirsin böylece herhangi bir eksiklik varsa kendini belli eder..Sende ona göre yeniden başlarsın demir hapına..Ayrıca vücudunun demir kaybına uğramaması için beslenmene özen göstermen gerek..O yüzden kontrole gidene kadar sağlıklı beslenmeye çalışmalısın..

Bende de son dönemde eskisine nazaran iştahımda bir azalma var ama kilo alma hızımda bir fark yok :)))

Ebrucum teşekkürler cnm..Yemeklerle aram olmasada günlük kalsiyum,protein alıyorum tabi yine doğal yollardan..Ama çok şükür iki gündür iştahımda düzeldi..Söylediğin gibi demir hapı için tahlil yaptırıcam çünkü zaten kan değerlerim düşük olduğu için yazılmıştı...

Çok geçmiş olsun..Hastalık zaten zordur, birde hamilelikde Allah kolaylık versin..Acil şifalar diliyorum..Gece yatmalarına gelince uyku düzeni diye birşey kalmadı her saat başı uyanıyorum bende...

"Rahim göğüs kafesine yakınlaştıkça diyafragma da (karın boşluğu ile göğüs kafesini ayıran kas yapısı) yukarıya doğru yer değiştirdiğinden, özellikle derin nefes alma esnasında çekilebiliyormuş. Bu, akciğerlerin tam olarak şişememesinden kaynaklanan bir durummuş. Başın altına bir yastık daha koyarak uyumayı denemek gerekiyormuş...." Bende henüz başlamadı ama hafta hafta değişiklikleri takip ediyorum yakındır yani..

slm kızlar, benim de bir oğlum olacak. Bebeğimin gelişini; mayıs 11 diye hesapladı doktorum. şu anda 28+2 yim.70 kiloyum ve 58 ile başlamıştım. canım hep tatlı şeyler istiyor. Doktorum kilomu kontrol etmemi tembihliyor, şeker ve tansiyon çıkmasından endişe ediyor
ama ne yapayım ki iştahım açık.vitamin kullanmıyorum. yememe de dikkat ettiğim pek söylenemez. eşim askerde ve çalışıyorum. abur cuburla akşamı ediyorum..önerisi olan var mı yada benim durumumda olan biri var mı..dün kontrole gittim. bebeğim 1,158gr ve 35 cm..gelişimi gayet normalmiş....

Aramıza hoşgeldin ridacım, hayırlı doğumlar hepimize inşallah....

X