Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nacizane bir konuda fikrimi söylemek istiyorum..Hani doktorlar fazla kilo alımını istemiyorlar ya çok haklılar çünkü bizlerin unuttuğu birşey var ki o da doğum sonrası da alacağımız kilo...Aslinda hamileliğin başında alınan fazla kiloların bebeğe bir faydasının olmadığını ultrason ölçümlerinde görebiliyoruz..ki onlar ancak şimdiye kadar gelişimlerini tamamlamış oldular. Bundan sonraki aylarda yediklerimizin bebeğe gideceğini biliyoruz..Aslında nacizane söylemek istediğim şu; En önemli birşeyi unutuyoruz..Şimdiye kadar gereksiz kilo aldık belki ama rejim olayını da yanlış zamana erteliyoruz. Çünkü bebeğin en çok ihtiyacı olan anne sütünü temin etmemiz için doğum sonrasında da yediklerimize dikkat etmemiz gerekecek..Bir araştırmaya göre 40 yaş üstü insanlarda kanser vb..hastalıklara 2 yaşa kadar anne sütü alan kişilerde rastlanmadığı anne sütünü yeterince alamayan kişilerin ise benzeri hastalıklara yakalandığı açıklanmış..Kur-anı Kerim'de ise çocuklarınızı 2 yaşına kadar emzirin diyen bir ayete de rastlamıştım...Anne sütünün hiçbiryerden temin edilemeyecek minerallere vitaminlere sahip olduğunu düşünürsek bu konuyu önemsemeliyiz diye düşünüyorum...İlk aylarda da bebeğin gelişim süreci içinde olduğunu kiloların bebekte çok faydası olmayacağını söylemek istemiştim..Tecrübeme ve gördüklerime dayanarak şunu da eklemek istiyorum ki;Anne hamilelik başında bebeğimin canı sağolsun diyerek çok fazla kilo alıyor ve doğum sonrasında alacağı kilo miadını doldurduğu için doğum sonrasında başlıyor rejime..aslında bu çok yanlış çünkü bebeğin gerçekten ihtiyacı olan bir dönemde anne bu defa rejime başlıyor ve anne sütü de bebeğe yeterli gelmiyor..yeterli gelmediği için ek gıdalara başlanıyor oysa ki onlarda bilmediğimiz birçok "katkı maddesi" ne kadar doğal olduğu iddia edilsede asla ve asla anne sütünün yerini tutmuyor..Anne sütünün ne kadar değerli bir besin olduğunu düşünerek oğlumu 2 yaşına kadar emzirmiştim..Kızlar bebeğimizi düşünüyorsak onun için besleniyorsak kilo alımına dikkat etmeli ve doğum sonrasınada kilo alımı için kendimize limit ayarlamalıyız..Bunları düşündüğüm için şuanki gebelik haftama kadar hep bebeğin alacağı besinleri tercih ettim..Ultrason ölçümlerinde bebeğimin 3 hafta önden gittiği söylendi..Şu zamana kadar tıka basa doymak yerine kalsiyum,protein,vitamin ağırlıklı doğal besinler oldu (günlük 2 bardak süt,1 tabak yoğurt,iki gün ara ile kırmızı yada beyaz et ve meyve) bunların dışında yemeklerde doyasıya yedim desem yalan olur..Nazcizane fikirlerim bunlar arkadaşlar hepinize sağlıklı beslenmeler diliyorum....
Nazecim uzman doktorlarında sık sık söylediği gibi sütün %98'i sadece su yani sadece %2 lik kısmı protein ve vitaminlerden oluşuyor..Buradaki forumlarda okuduğum kadarıyla emzirme döneminde meyve suyu, su ve çorba gibi sıvı gıdalarla diyet yapanların çoğu hem bebeklerini uzun süre emzirmiş hemde çok rahat kilo vermiş..Ama yinede işte böyle bir durumda diyetisyene danışmakta fayda var. Böylece hem bebeği sütsüz bırakmamış oluruz hemde aldıklarımızı rahat rahat veririz..
kızlar bişey sorcam bebek bezi almaya başladınızmı hangi marka aldınız ben huggis aldım ama güzelmidir bilmiyorum fikir verin bana yoksa primamı iyidir
ben yeni üye oldum öncelıkle herkese merhaba demek istiyorum yaa açıkçası ben bu işi pek çözemedım neyse tamam sustum bende 6 aylık hamileyi inşallah bir aksilik çıkmazsa 2008 mayıs annesi olacagım bu yuzden çoooooooooooook mutluyum
hoş geldin nagehan ceylin.....
murgizcim kayradan hala haber yokmu?merak ettim bebeği ve kendi iyidir umarım