2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Nacizane bir konuda fikrimi söylemek istiyorum..Hani doktorlar fazla kilo alımını istemiyorlar ya çok haklılar çünkü bizlerin unuttuğu birşey var ki o da doğum sonrası da alacağımız kilo...Aslinda hamileliğin başında alınan fazla kiloların bebeğe bir faydasının olmadığını ultrason ölçümlerinde görebiliyoruz..ki onlar ancak şimdiye kadar gelişimlerini tamamlamış oldular. Bundan sonraki aylarda yediklerimizin bebeğe gideceğini biliyoruz..Aslında nacizane söylemek istediğim şu; En önemli birşeyi unutuyoruz..Şimdiye kadar gereksiz kilo aldık belki ama rejim olayını da yanlış zamana erteliyoruz. Çünkü bebeğin en çok ihtiyacı olan anne sütünü temin etmemiz için doğum sonrasında da yediklerimize dikkat etmemiz gerekecek..Bir araştırmaya göre 40 yaş üstü insanlarda kanser vb..hastalıklara 2 yaşa kadar anne sütü alan kişilerde rastlanmadığı anne sütünü yeterince alamayan kişilerin ise benzeri hastalıklara yakalandığı açıklanmış..Kur-anı Kerim'de ise çocuklarınızı 2 yaşına kadar emzirin diyen bir ayete de rastlamıştım...Anne sütünün hiçbiryerden temin edilemeyecek minerallere vitaminlere sahip olduğunu düşünürsek bu konuyu önemsemeliyiz diye düşünüyorum...İlk aylarda da bebeğin gelişim süreci içinde olduğunu kiloların bebekte çok faydası olmayacağını söylemek istemiştim..Tecrübeme ve gördüklerime dayanarak şunu da eklemek istiyorum ki;Anne hamilelik başında bebeğimin canı sağolsun diyerek çok fazla kilo alıyor ve doğum sonrasında alacağı kilo miadını doldurduğu için doğum sonrasında başlıyor rejime..aslında bu çok yanlış çünkü bebeğin gerçekten ihtiyacı olan bir dönemde anne bu defa rejime başlıyor ve anne sütü de bebeğe yeterli gelmiyor..yeterli gelmediği için ek gıdalara başlanıyor oysa ki onlarda bilmediğimiz birçok "katkı maddesi" ne kadar doğal olduğu iddia edilsede asla ve asla anne sütünün yerini tutmuyor..Anne sütünün ne kadar değerli bir besin olduğunu düşünerek oğlumu 2 yaşına kadar emzirmiştim..Kızlar bebeğimizi düşünüyorsak onun için besleniyorsak kilo alımına dikkat etmeli ve doğum sonrasınada kilo alımı için kendimize limit ayarlamalıyız..Bunları düşündüğüm için şuanki gebelik haftama kadar hep bebeğin alacağı besinleri tercih ettim..Ultrason ölçümlerinde bebeğimin 3 hafta önden gittiği söylendi..Şu zamana kadar tıka basa doymak yerine kalsiyum,protein,vitamin ağırlıklı doğal besinler oldu (günlük 2 bardak süt,1 tabak yoğurt,iki gün ara ile kırmızı yada beyaz et ve meyve) bunların dışında yemeklerde doyasıya yedim desem yalan olur..Nazcizane fikirlerim bunlar arkadaşlar hepinize sağlıklı beslenmeler diliyorum....

Nazecim uzman doktorlarında sık sık söylediği gibi sütün %98'i sadece su yani sadece %2 lik kısmı protein ve vitaminlerden oluşuyor..Buradaki forumlarda okuduğum kadarıyla emzirme döneminde meyve suyu, su ve çorba gibi sıvı gıdalarla diyet yapanların çoğu hem bebeklerini uzun süre emzirmiş hemde çok rahat kilo vermiş..Ama yinede işte böyle bir durumda diyetisyene danışmakta fayda var. Böylece hem bebeği sütsüz bırakmamış oluruz hemde aldıklarımızı rahat rahat veririz..

Ervuscum ben henüz almadım ama alırsam ultra prima yeni doğan almayı düşünüyorum.. Çünkü çok memnun kalan insan var..Hatta çoğu kişi prima haricinde tüm bezlerin bebeklerinde alerji yaptığını söylüyor..Süt kardeşim oğlunda hepsini kullandı en son primanın nemlendiricili olanını denedi ve çok memnun kaldı..Çevremde hiç Huggies alan yok o yüzden bilemiyorum nasıl bir ürün..

Nazecim uzman doktorlarında sık sık söylediği gibi sütün %98'i sadece su yani sadece %2 lik kısmı protein ve vitaminlerden oluşuyor..Buradaki forumlarda okuduğum kadarıyla emzirme döneminde meyve suyu, su ve çorba gibi sıvı gıdalarla diyet yapanların çoğu hem bebeklerini uzun süre emzirmiş hemde çok rahat kilo vermiş..Ama yinede işte böyle bir durumda diyetisyene danışmakta fayda var. Böylece hem bebeği sütsüz bırakmamış oluruz hemde aldıklarımızı rahat rahat veririz..

Besin öğeleri Anne sütü İnek sütü

Enerji (kcal) 70 87

Protein (g) 0.9-1.1 3.3
-Kazein 0.4 2.7
-Laktalbümin 0.4 0.4
Laktoglobülin 0.2 0.2

Yağ (g) 3.8 3.8
-Doymuş yağ asitleri (%) 8.0 2.0

Laktoz (g) 7.0 4.8

Mineraller
Sodyum (mg) 18 55
Potasyum (mg) 58 145
Kalsiyum (mg) 28 120
Fosfor (mg) 15 92
Demir (mg) 0.3 0.5
Çinko (mg) 0.4 0.4
Magnezyum (mg) 4 12
Bakır (mg) 0.04 0.03
Manganez (mg) 0.001 0.001
İyot (mg) 0.003 0.005
Selenyum (mg) 0.003 0.003

Vitaminler
Vitamin A (IU) 200 100
Vitamin D (IU) 2.2 1.4
Vitamin E (IU) 0.2 0.4
Vitamin K (mg) 0.01 0.06
Tiamin (mg) 0.001 0.04
Riboflavin (mg) 0.04 0.2
Niasin (mg) 0.15 0.09
Folik asit (mg) 0.005 0.005
Vitamin B6 (mg) 0.01 0.06
Pantotenik asit (mg) 0.2 0.3
Vitamin B12 (µg) 0.1 0.56
Vitamin C (mg) 4 1.0

%98 inin su olması mümkün değil, % 2 lik bır kısım için emzirmeye değmezdi dimi...Annenin yediği besinlere göre sütün kalitesinin arttığın yağlı yediğin taktirde bebeğe daha koyu bir süt olduğunu sadece meyve suyu ile beslendiğimde sütün renginin açık olduğunu çok kez kendi sütümde görmüşümdür..Asla ve asla doğruluğuna inanmam anne sütünün üzerine dünya üzerinde yada eşdeğer bir besin daha olamaz o tamamen Allah tarafından bebeğe verilen bir rızık diye düşünüyorum...

ervuşçum bende prima aldım bir paket 1 numara anne oluyorumdan bir paKET 2 numara yeni bebekten aldım canım

Ben yeterince anne sütü almayan bebekler için çok üzülüyorum..Nedendir bilmem ama yeterince anneler buna önem vermezler...Ne yersen sütün kalitesi de ona göre artar..Meyve suyu ile geçiştirilen öğünlerle oluşan sütün kalitesi çok düşüktür ama yemeklerle yediğinde ise öğle değildir..Tecrübeme dayanarak konuşuyorum ki, böyle olduğunda sütün kalitesiyle birlikte miktarıda azalır ve bebek kesinlikle doymaz..sonra sütüm yetmiyor diyerek emzirme sayıları azalır, yemedikce ve sütü de kaliteli hale getirmedikçe zamanla süt de azalır....ve sonuç hüsran...Arkadaşlar anne sütüne bence çok önem vermelisiniz bebeklerimizin ona çok ihtiyacı var...üstelik bebeğin ihtiyacı olan bütün herşey onda mevcut...

Prof. Dr. Musa Kazım Çağlar anne sütünün yüzde 87’sinin su olduğu ve anne sütüyle beslenen bebeğe "su bile verilmemesi gerektiği" bildirildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Musa Kazım Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emzirilmeye ne kadar erken başlanırsa sütün o kadar erken ve bol geleceğini söyledi.

Normal doğum yapan annelerin henüz doğum masasından kalkmadan bebeklerini emzirmeye başlamaları gerektiğini belirten Çağlar, sezaryenle doğan bebeklerde anne henüz tam ayılmadan bir başkasının yardımıyla emzirilmesinin yararlı olacağını ifade etti.

Çağlar, bebek için dünyanın en iyi gıdasının anne sütü olduğunu vurguladı.

Ek gıdalar

Anne sütü üretiminin ilk bir kaç gün içinde en yüksek düzeye erişeceğini ve bebeğin su dahil tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını anlatan Çağlar, şunları kaydetti:

"Bebekler, vücutlarında kendilerine 3-4 gün yetecek kadar su ve enerji deposu ile doğarlar. Bu nedenle ilk günlerde anne sütü az diye bebeklere su, şekerli su, mama ve benzerleri verilmemeli. Ek gıdalar ilk saat ve günlerde verilirse bebek, anneyi az emer ve süt yapımı azalır.

Emzirmeden sütün gelmesini beklemek ve bebeği başka yiyeceklerle beslemek yanlış. Sütün bol ve uzun süre gelmesi için, doğduktan sonra bebekler anne sütü dışında hiç bir yiyecek ve içecekle beslenmemeli. Israrla anne sütüne devam edilmeli."

İlk 3-4 günde gelen ve genellikle miktarı az olan ilk sütte (kolostum), bebekleri mikrobik hastalıklardan koruyucu pek çok özellik bulunduğunu belirten Çağlar, "Bebeklerin bu sütü mutlaka almaları gerekir. Eski inanışlarla bu sütün atılması, o bebeğe yapılabilecek en büyük kötülüktür" uyarısında bulundu.

"İki emzirme arası üç saatten fazla olmamalı"

Bebeklerin her ağladıkları ve istediklerinde emzirilmeleri gerektiğini bildiren Çağlar, "Bebek ne kadar sık anneyi emerse, süt hormonları o denli fazla salgılanır. Sonuçta anne sütü o kadar artar" dedi.

Bazen bebeklerin üç saatten fazla uyumak isteyebileceğini kaydeden Çağlar, "İki emzirme arasında üç saatten daha uzun bir süre olmasına izin verilmemelidir. Bu, geceler için de geçerlidir" dedi.

"Anne sütüyle beslenen bebeğe su dahi verilmemeli"

Anne sütünün yüzde 87’si su olduğuna dikkat çeken Çağlar, şunları kaydetti:

"Bebek, su gereksinimini anne sütünden karşılar. Susadığı durumlarda sadece anne sütü verilmelidir. Böylece bebek hem su gereksinimini karşılar, hem fazladan beslenir, hem de anne sütünün devamına katkıda bulunur. Su verilirse, bebek daha az beslenir ve süt yapımı azalır. Sular, mikrop içerebildiği için bebeğin hastalanma riski vardır. Oysa ki anne sütü sterildir, bebekleri mikrobik hastalıklardan koruduğu gibi büyüme ve gelişmesi için en ideal içeriğe sahiptir. Bu nedenle anne sütüyle beslenen bir bebeğe su dahi verilmemelidir."

Son düzenleme:
Nazecim,

Verdiğin tablodaki ölçüler anne sütünün su haricindeki geriye kalan ölçüleri. İnek sütünü tavsiye etmemelerinin nedeni de zaten yeni doğan tarafından sindirilmesinin zor olması, yağlı olması ve bebekte aşırı gaz yapması. Bu nedenle eğer illaki de inek sütü verilecekse bunun ilk aylarda yarı yarıya sulandırılarak verilmesini 3. aydan sonra sulandırmaya gerek olmadığını söylüyor doktorlar..

Birde aşağıdaki linkte de faydalı şeyler yazıyor (aslında diyet yapmayın diyor ama sanırım bu normal kilo alan anneler için daha geçerli sanırım zira her ay 2 kilo verirsiniz 6 ayda eski kilonuza dönersiniz yazıyor :) Bizim gibi olması gerekenin çok üstünde kilo alanların 6 ayda eski formuna dönmesi pek mümkün gözükmüyor :))

http://www.ntvmsnbc.com/news/340648.asp

Son düzenleme:
günaydın ebrucum, verdiğin bilgiler için teşekkürler..
kilolar hepimizin ortak sorunu, vücudumuzda biriken yağların süte dönüşeceğini ve emziren annelerin kilo verme konusunda daha şanslı olduklarını okumuştum. İnşallah öyle olur.. :-)

kızlar bişey sorcam bebek bezi almaya başladınızmı hangi marka aldınız ben huggis aldım ama güzelmidir bilmiyorum fikir verin bana yoksa primamı iyidir

huggıs çok iyi marka canım ben oğluma ondan kullanıyorum.fazla küçük bez alma nedenini anlatayım canım,anne sütüyle bebeğini beslersen tam 40 ında hemen hemen doğum kilosunun 2 katına yakın oluyo kilosu mesela 3 kilo doğdu diyelim 40 ında 6 kilo civarı olur inşallah.yeni doğan bezleride çok küçük olduğundan 1 yada 2 paket sana yetecektir öbürlerini 1 boy büyük al canım

bencede anne sütünün kalitesini kalorili gıdalar arttırmıyor,makarna,pilav,tatlı,çikolata yemedende kaliteli sütümüz olabilir

Anne sütüyle ilgili verdiğiniz bilgiler için tşk. kızlar ebrununda dediği gibi su yeterli süt arttırımında birde doktorum bulgur pilavı, su , soğan da süt arttırımında etkili dedi kızlar bilginiz olsun çevremdeki bebeği olan arkadaşlarımdan edindiğim bilgilere göre su bile anne sütünü arttırmada etkiliymiş...

Kızlar bel ve sırt ağrılarınız başladımı bende 1 haftadır başladı ayakta 10dk. iş yaptığım gibi ağrımaya başlıyor...6 ay ne rahat hamilelik geçirmişim zor zamanlar şimdi başlıyor iyice ağırlaşıyoruz ayyy kilolu insanlar nasıl yaşıyor Allah yardımcıları olsun doğum sonrası hemen vermem lazım kiloları yoksa böyle zor olur...ssağlıcakla kalın sevgiler

kızlar güzel bilgiler vermişsiniz:))
nazenin dediği gibi yediğimiz ve içtiğimiz şeylerden sütün kalitesi değişiyor
mesela tahin çok faydalıymış sütün kalitesini arttırıyormuş ayrıca doğumdan sonra
bir kaç gün sütü gelmeyen arkadaşlar hemen pes edip ek gıdalar veriyorlar bence çok
yanlış belki duymuşsunuzdur yurt dışında annesi olmadığı için bebeğe oyalanması
için kendi memesini veren babadan bile süt gelmiş bebeğin emme refleksi geliştikçe
sütün oranı da artacaktır sabırla emzirmeliyiz

ben yeni üye oldum öncelıkle herkese merhaba demek istiyorum yaa açıkçası ben bu işi pek çözemedım neyse tamam sustum bende 6 aylık hamileyi inşallah bir aksilik çıkmazsa 2008 mayıs annesi olacagım bu yuzden çoooooooooooook mutluyum

ben yeni üye oldum öncelıkle herkese merhaba demek istiyorum yaa açıkçası ben bu işi pek çözemedım neyse tamam sustum bende 6 aylık hamileyi inşallah bir aksilik çıkmazsa 2008 mayıs annesi olacagım bu yuzden çoooooooooooook mutluyum

aramıza hoşgeldin nagehan ceyln
iyi güzel paylaşımlar

hoş geldin nagehan ceylin.....

murgizcim kayradan hala haber yokmu?merak ettim bebeği ve kendi iyidir umarım

hoş geldin nagehan ceylin.....

murgizcim kayradan hala haber yokmu?merak ettim bebeği ve kendi iyidir umarım

hiç sorma yaa benimde haberim yok bende msn si varda benim msn çalışmıyo o yüzden msn yi açıyomu açmıyomu onuda bilmiyom umalımki bilgisayarı falan bozulmuştr bi sağlık sorunu yoktr

X