- 3 Şubat 2018
- 6.617
- 25.327
- 548
- 28
İçeriği başkalarının cevaplarındaki alıntılardan da okuyabilirler, sadece konu başlığına girip bazılarının boş verip gidebileceğini düşündüm. Çünkü genel hâliyle bakılırsa sanırım çok farklı bir yorum almayacağım. Konu da kilitlenmediğine göre böyle giriverdim olaya.
Dersim var yakın vakitte, daha fazla burada geçireceğim vakti de anlamsız buldum bu yüzden.
Destek almasına alırım, zaten çok harika bir durumda olsam bu kadar uzun yazïp kendimi açıklama gereği duymam. Yani sen delirmişsin, bu ne böyle falan denmesine gerek yok. Tepki beklemedim tavsiye bekledim. Tepki veren de versin, ne yapalım. O ben olmuş mu? Hayır, e o zaman alınacak bir şey de yok :)
Hayat böyle bir yer. Herkes empati kuramayabilir. Herkes senin sıkıntını kalbinde hissedecek diye bir şey yok. 7 milyar insan 7 farklı karakter, duygu durumu. İnsanlardan bu kadar çok şey beklememek gerektiğini zamanla öğreneceksin. O zaman içinde huzur olacak.Sana iyi gelecek olanları gör, olumsuzluğa takılmak zaman kaybı. Hayat bununla dolu, hepsi ile baş edemezsin. Bakınca gerçekten ne dalga geçilmiş ne de kötü bir şey denmiş. Çok hassassın ve biliyor musun, bu kadarı başa bela.Yok, pek alınmadım. Çoğu insanın 20 yaşındaki hâliyle benim bulunduğum durum oldukça farklı. Ve genel hâliyle empati kurabilen yok. Kimse gelip benimle aynı şeyleri yaşayamaz, ben de onlarla tabii. Fakat empati karşındakinin yerine koymaktır kendini, bu sanırım kuşak farkı veya değil bir şekilde gösterilmedi burada. Yani bizim teknolojik olarak maruz kaldıklarımızla önceki kuşakların çok farklı, hele bir de benim dini hassasiyetlerim de göz önünde bulundurulduğunda.
Sadece gereksiz gördüm. Birileri 3-5 dakikasını verip okuyacak ve seviş kurtul yorumlarıyla taçlandırıp gidecek.. :) Ne ben zamanımı vereyim ne de onlar...
Siz bize yapıyor musunuz empati? Demek ki farklı düşünceler de varmış, bazıları başka hayat görüşüne sahipmiş, benim gibi yetiştirilmemişler diyor musunuz? Kafanızda tek bir düşünce sistemi var ve onun en doğrusu olduğunu iddia eden yolda yürüyorsunuz. Bu yaşta ben böyle iddialı konuşamam davranamam. Okul ve uzun süreli iş hayatım oldu. Çok insan davranışı gözlemledim ama bir noktada mutlaka vardır cahili olduğum konu-konular.Fakat empati karşındakinin yerine koymaktır kendini,
Sizin vücudunuzla beyniniz savaşıyor. Vücut, hormonların etkisiyle doğal olanı istiyor ama beyin ayıp günah haram diyor. Vücudunuz evlilik nedir bilmediği için haz peşinde ama inancınız ve yaşantınız buna uygun değil.
Derdiniz evlilik değil, bir erkekle duygusal fiziksel yakınlaşma ihtiyacı içindesiniz. Bunda utanılacak bir şey yok. Bunun tek yolunun evlilik olduğunu düşünüyorsunuz hatta yaşam koşullarınız gereği buna mecbursunuz. Ama lütfen ne kendinizin ne de başkasının başını yakmayın. Çözümü var ama o çözüm size uygun değil.
Dindar kapalı bir ortamda açık seçik videolara nasıl şahit oldunuz? Ben muhafazakar olmayan bir ailede yetiştiğim halde ilkokul çağında görmedim böyle şeyler. Okulunuz da kız lisesiymiş, videoları kim gösterdi size?
Psikologlar da sizin gibi eğitim alıyorlar okula gidiyorlar. İnsan psikolojisi üzerine eğitiliyorlar. Cahil cahil konuşmayın, bu kadar yoğun hisleriniz var da kim bilir altından neler çıkacak. Altyapım var kariyerim var o var bu var... Ama eksik bir şeyler de var demek ki. Kolunuz kırılsa arkadaşlarınıza mı soracaksınız, yoksa hemen hastaneye ortopediye mi koşacaksınız?
Siz niye üniversite okuyorsunuz, siz de gitmeyin okula madem mezun insanlar bir işe yaramıyor? Psikiyatri başka bir sorununuzu çözmüş işte. İlaç yarar mı psikolog işe yarar mı diye saçmalamayın lütfen. En yakın arkadaşınız psikolojik buhranlar konusunda uzman mı? Şu hayatta asla yapmam dediğim tek bir şey var. O da sağlık hastalık konusunda kafama göre tavsiye vermek. İnsan bedeniyle ilgili her rahatsızlığın bir uzmanı var, kim neresinden hastaysa uzmanına gidecek.
Artık devir değişti, kız erkek tamamen ayrı eğitelim ayrı büyütelim olmuyor. Sosyal hayat var sosyal medya var her şey gözümüzün önünde. Kız lisesine gitmişsiniz ama kız üniversitesi yok. Bir yerde kızlı erkekli hayata geçiş yapılıyor.
Buradaki bazı üyeler gibi ben de evlilik öncesi ilişkiler yaşadım, üniversitede erkek arkadaşlarım oldu. İnanç meselelerine girip banlanmak istemiyorum o sizin hayat görüşünüz. Ama sağlıklı bir genç kızlık geçirdiğinizi düşünmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?