- 22 Eylül 2014
- 425
- 472
-
- Konu Sahibi peripella5
Ah tatlım ya işte insan aynı evin içine girmeyince taniyamiyor seni çok iyi anlıyorum asla yuvani yıkmani istemem ama böyle bir adamla inan bana ömür geçmez bir kere annesinde yemek yiyip gelmek ne demek ya madem anana para verecektim madem ananda yiyecek içeceksin ne o aynı yatağa girmek pis nefislerini korertmek için bir kadının neden canını yakiyorsunuz ya elalem ne der o ne der ay iki ay evli kaldı vs vs sakın ama sakın kim ne derse desin 2 aylık evliyken böyle olan adamı ben iki yıl sonra nasil biri olacağını tahmin bile edemiyorum kendine yazık etme kızım olan senin piskolojine olacakHerkese merhaba bugün o kadar üzgünüm ki annemin evinde kalmaya geldim. Durumu kısaca anlatacağım. Bana fikir verin dönüm noktasında hissediyorum...
2 aydır evliyim, çalışıyordum ama evlilik hazırlıkları için çıkmıştım şuan iş arıyorum. Eşim çalışıyor maaşı asgariden fazla.
İlk ay biraz benim kredi kartımı kullandık alışverişler ve balayı için işe girince birlikte ödeyecektik ama iş bulamıyorum. Maaşı yetmesine rağmen kredi kartımı ve faturaları ödemiyor ailesine para veriyor. Mutfağa karttan alışveriş yapıyordum ama ödemediği için o da kapandı.
Bana harçlık da bırakmıyor bende kenardaki biraz paramdan harcıyordum ama bitti. İstemeyi sevmem ama mecbur kaldığımda yok diyor. Ona göre bileziklerimi bozup evin borçlarını ödememi ona da yüksek mebla vermemi söylüyor. Neye lazım olduğunu söylemiyor. Bugün suyum ve tuzum yok diye yemek yapamadım. Bozsam bozarım altın ama bunu onun yanına bırakmak istemediğim için ve gelecekte ev alma hayalim olduğu için bu sıkıntıyı 2 ay çektim. Yemek yapamadım diye annesinde yiyip geliyor beni hiç umursamıyor evde olan birsey bulur ayarlar diyor. Ben çok üzülüyorum. O sadece elimizdekileri yiyelim yarını yarın düşünürüz kafasında.
Ben biriktiren tasarruflu o pervasızca harcayan biriymiş evlenince anladım. Evliliğin ilk aylarında erkekler kadınlarını el üstünde tutmaz mı?
Annem kartın borcunu bileziklerle kapat kartını kullanma sana nakit versin öyle devam edin dedi. Ben çalışınca mutfak bir şekilde dönse bile bu adamın zihniyeti, küsmeleri tripleri bir ömür çekilir mi. Ben sadece arkasını toplamış olmayacak mıyım o eve para getirerek? Ben çok stresli ve üzgünüm aklım karmakarışık ne olur yardım edin.
İnşallah bişey istemezsin de akşam evine dönersin diye duygulanmiştır...Ailemde kalıyorum babam bugün bir isteğin var mı diye sorarken gözleri doldu.
Çok kalpsizsiniz gerçekten acıyorum. Hayatınızda öyle beklemediğiniz bir anda öyle saçma bir durumun ortasında kalmazsınız inşallah. Çünkü insan her gece ben ne yaşıyorum bunlar gerçek mi ben buraya nasıl düştüm diye hayatı sorguluyor ama inanın kaderinizde olacapı varsa sanki eliniz bağlanmış gözünüz kör olmuş gibi kimseyi dinlemiyormuşsunuz. Umarım böyle bir durum yaşamazsınız bende yaşamam diyordum ama hayatın bin tane hali varmışİnşallah bişey istemezsin de akşam evine dönersin diye duygulanmiştır...
Piraye hanım yeni kardesim evleniyor oğlan tarafından daha çok harcama yaptik. Yatak odası odaların içerisinde en pahalı olanı . Ivır zıvır denilen kısım da salon ve oturma takımından pahalı tutuyor . Evde kalan oğlan bugüne kadar zaten maaşını onlara vermiş konu sahibi biriktirip eşya almış . Birde üstüne takılardan almışlar . Yani zahmet olmazsa kalan takisini da bu kadar yuzsuzce ac bırakarak kadını istemesinler . Evlenme sebebiyle işten çıkınca tazminatını alabiliyorsun . Belli ki zaten konu sahibi iş arayacakmis . Birçok kadın isindden yeterince memnun değilse bunu yapıyor.İnşallah bişey istemezsin de akşam evine dönersin diye duygulanmiştır...
İyi de papatya hesap bu kadar ortadayken düğün dernek yapmak, balayına gitmek, iş bulmadan işten çıkmak konu sahibinin özgür kararları değil mi? Üstelik bu kadar gosterisle evlenirken, ailesi kızlarına çeyiz dahil hiçbir desteği layık gormemis, bu durumda erkek tarafının kendi takilarina el koyması da bana hiç tuhaf gelmedi ... Konu sahibi bedduaya başladı bile ama belli ki kendi ailesi de benimle aynı fikirde, onu napicaz?Piraye hanım yeni kardesim evleniyor oğlan tarafından daha çok harcama yaptik. Yatak odası odaların içerisinde en pahalı olanı . Ivır zıvır denilen kısım da salon ve oturma takımından pahalı tutuyor . Evde kalan oğlan bugüne kadar zaten maaşını onlara vermiş konu sahibi biriktirip eşya almış . Birde üstüne takılardan almışlar . Yani zahmet olmazsa kalan takisini da bu kadar yuzsuzce ac bırakarak kadını istemesinler . Evlenme sebebiyle işten çıkınca tazminatını alabiliyorsun . Belli ki zaten konu sahibi iş arayacakmis . Birçok kadın isindden yeterince memnun değilse bunu yapıyor.
Konu sahibinin haksız olduğu yer böyle bir adamla evlenmesi . Düğün takıları koca yesin diye harcanacak şeyler değil . Bunlar ailece onu da sömürerek muratlarina erip bu kızı kapıya koyacaklar.
Kesinlikle iş birakmamaliydi . Ama belli ki ortak alınmış bir karar. Yani bizde ortak kararlar aldık eşimle idare ediyor insan ölmüyor. Iyi günde kötü günde diyorsun . Yanlışta olsa kadın evde oturmuyor ki iş ariyormus . Insan eşine kiyabilir mi adam ailesine gidip zikkimlanip eve geliyormuş .İyi de papatya hesap bu kadar ortadayken düğün dernek yapmak, balayına gitmek, iş bulmadan işten çıkmak konu sahibinin özgür kararları değil mi? Üstelik bu kadar gosterisle evlenirken, ailesi kızlarına çeyiz dahil hiçbir desteği layık gormemis, bu durumda erkek tarafının kendi takilarina el koyması da bana hiç tuhaf gelmedi ... Konu sahibi bedduaya başladı bile ama belli ki kendi ailesi de benimle aynı fikirde, onu napicaz?
E zıkkimlansın zaten evde yemek yok , ellerinde para da yok , konu sahibinin bankadaki parayı harcamaya da niyeti yok.. Hatta bence daha iyisi adam hergun gitsin anasında yesin, en azından bı boğaz eksilsin. Düze çıkana kadar konu sahibi de bikac yil ya oraya ya kendi babasının evine gitsin yesin,gece evde bulussunlar... Bu kadar hesapsız kitapsiz yapılan evlilik anca bu kadar olur. Konu sahibi ne bekliyor ki, biz erzak mi yollayalim yani , napalim?Kesinlikle iş birakmamaliydi . Ama belli ki ortak alınmış bir karar. Yani bizde ortak kararlar aldık eşimle idare ediyor insan ölmüyor. Iyi günde kötü günde diyorsun . Yanlışta olsa kadın evde oturmuyor ki iş ariyormus . Insan eşine kiyabilir mi adam ailesine gidip zikkimlanip eve geliyormuş .
Valla bu yoruma denecek birşey yokE zikkimlansin zaten evde yemek yok , ellerinde para da yok , konu sahibinin bankadaki parayı harcamaya da niyeti yok, hatta daha iyisi hergun gitsin anasında yesin, bı boğaz eksilsin. Düze çıkana kadar konu sahibi de ya oraya ya kendi babasının evine gitsin yesin,gece evde bulussunlar... Bu kadar hesapsız kitapsiz yapılan evlilik anca bu kadar olur. Konu sahibi ne bekliyor ki, biz erzak mi yollayalim yani , napalim?
Bacım kusura bakma sen işten çıkarak hatayı etmişsin ama olan olmuş illa ki iş bulursun kendine ama o adamdan sana eş olmaz , neden ? Çünkü senin paran benim param mevzusu var yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmezken para mevzusu nedir ya ? Ben sana diyim yol yakınken bırak gitsin. Altınları da annende bırak saklasın sakın evde tutma özel şeylerini gerekirse bankaya at kalsın. Bir kuruş harcama o altınlardan çalışınca üstüne eklersin sana birikim olur. Yeri geliyor ben eşime para bırakıyorum yeri geliyor o bana bırakıyor hiç bunları dile getirmeye bile gerek yok insan yalandan bile olsa ihtiyacın varmı bişeyin eksik mi diye sorar.Herkese merhaba bugün o kadar üzgünüm ki annemin evinde kalmaya geldim. Durumu kısaca anlatacağım. Bana fikir verin dönüm noktasında hissediyorum...
2 aydır evliyim, çalışıyordum ama evlilik hazırlıkları için çıkmıştım şuan iş arıyorum. Eşim çalışıyor maaşı asgariden fazla.
İlk ay biraz benim kredi kartımı kullandık alışverişler ve balayı için işe girince birlikte ödeyecektik ama iş bulamıyorum. Maaşı yetmesine rağmen kredi kartımı ve faturaları ödemiyor ailesine para veriyor. Mutfağa karttan alışveriş yapıyordum ama ödemediği için o da kapandı.
Bana harçlık da bırakmıyor bende kenardaki biraz paramdan harcıyordum ama bitti. İstemeyi sevmem ama mecbur kaldığımda yok diyor. Ona göre bileziklerimi bozup evin borçlarını ödememi ona da yüksek mebla vermemi söylüyor. Neye lazım olduğunu söylemiyor. Bugün suyum ve tuzum yok diye yemek yapamadım. Bozsam bozarım altın ama bunu onun yanına bırakmak istemediğim için ve gelecekte ev alma hayalim olduğu için bu sıkıntıyı 2 ay çektim. Yemek yapamadım diye annesinde yiyip geliyor beni hiç umursamıyor evde olan birsey bulur ayarlar diyor. Ben çok üzülüyorum. O sadece elimizdekileri yiyelim yarını yarın düşünürüz kafasında.
Ben biriktiren tasarruflu o pervasızca harcayan biriymiş evlenince anladım. Evliliğin ilk aylarında erkekler kadınlarını el üstünde tutmaz mı?
Annem kartın borcunu bileziklerle kapat kartını kullanma sana nakit versin öyle devam edin dedi. Ben çalışınca mutfak bir şekilde dönse bile bu adamın zihniyeti, küsmeleri tripleri bir ömür çekilir mi. Ben sadece arkasını toplamış olmayacak mıyım o eve para getirerek? Ben çok stresli ve üzgünüm aklım karmakarışık ne olur yardım edin.
Hangi yuva? Yarın hasta olup çalışamazsanız, adam sizi kapının önüne koyar. İnsan yabancıyı bile aç bırakmaz, bir de utanmadan karnını dışarıda doyuruyor. Eşi açken nasıl boğazından geçer bir insanın? Siz ailenizden de değer görmüyorsunuz, üzgünüm. Bu yüzden sığınacak birini arıyorsunuz. Madem altınlarınız var kendinize ev tutup, birkaç eşya alın. Hemen iş aramaya başlayın, kimseye ihtiyacınız yok. Yarın çocuk olursa boşanmak çok daha zor olur. WhatsApp yazışmalarını ve düğün videosunu saklayın. Hem altınları alın hem de nafaka. Eve dönerseniz çok pişman olursunuz, yazık etmeyin gençliğinize. Bir gün gerçekten sevilince eski eşinizin sizi sevmediğini anlayacaksınız ve ayrıldığınız için şükredeceksiniz.annem hala yuva kurmak kolay mı artık
Bu adam hep boyledir neden evlendin ki? Çalışmak zorunda değilsin evlendiyse karısına bakacak söke söke. Kendine güvenmeyen evlenmesin. Kadın çalışmak isterse çalışır evini de gecindirir ama erkek evi geçindirmek zorunda noktaHerkese merhaba bugün o kadar üzgünüm ki annemin evinde kalmaya geldim. Durumu kısaca anlatacağım. Bana fikir verin dönüm noktasında hissediyorum...
Hayatının hatasını yapıp bu adamla (!) evlenmişsin, hayatının en büyük iyiliği olarak da annende kal, 1 yıl dolunca anlaşmalı boşan. Ne şans ver ne de daha fazla bağlan. Tam zamanı.