Sevgilim çok içine kapanık ve fazla tutumlu biri

ne kadar parasının olduğundan ziyade ne kadar harcadığı önemli, yiyemeyeceğim parayı ne yapayım. hiçbir şeye harcamaz bu adam. tutumlu olmak birikim yapmak iyidir, ama kararında. hayatı da kaçırmamak lazım. kendinize göre birini bulun.

Varlık içinde yokluk yaşayan çok var. Evlenirsen sen ve çocukların da öyle olacak. Ayrıl bence o adam hayatı zindan eder. Düşün şu aşamada tatil yerine faize koyarım diyip seni tatile götürmeyen evlenince götürür mü? Zamanla yediğine içtiğine bile karışır. Burada yıllar önce bir konu okumuştum kadın annesinin evine gidecegi zaman kocası sucuk almisti. Sucuğu sakiniyordu karısından. Siz de öyle olursunuz.

Ben de genel anlamda tutumlu bir insanım, hesabımı bilirim ama haftada bir dışaran yemek, senede bir kez mutlaka tatile çıkmak isterim ve hesabımı buna göre yaparım. Bu adam bildiğin pinti ve ben bunun bir hastalık olduğunu düşünüyorum.

Selamlar herkese.

Sevgilimle yaklaşık 2 yıldır ilişkimiz devam ediyor. Ben sosyal bir insanım, gezmeyi dışarı çıkmayı vs. severim. Sevgilim ise benim tam tersim. Kendisi evinden dışarı adım atmayı sevmez. Büyük bahçeli müstakil bir evde oturuyor, gel biraz dışarı çıkalım gezelim diyince "tamam çay koyuyorum bahçeye çıkalım" diyen bir adam. Yarım saat spor salonuna gitmeye üşendiği için evinin alt katına birsürü spor aleti aldı kendi spor salonunu kurdu öyle diyeyim. İş olarakta full online çalışan bir bilgisayar mühendisi olduğu için normal günlerdede pek dışarı çıkmaz, sadece pazara markete gider haftada 1.

Bunun dışında harcama yapma konusunda çok aşırı tutumlu ve minimal bir hayat yaşıyor. Geçen yaz beraber tatile gidelim ücreti yarı yarıya bölüşelim dedim, tatile gömeceğim parayı faize koysam daha iyi boşver dedi. Kaç para kazandığı harcadığı vs. konusunda çok açık sözlü, ayda 200.000 TL kazanıyor ama sadece 10.000~ TL harcıyor. Market alışverişlerinin çoğunu yemek kartından yaptığı için harcadığı para sadece faturalar, pazar alışverişi ve 3-4 tane kişisel harcamasından ibaret. Kalan parayı ne yapıyorsun dediğimde duruma göre bir kısmıyla fon alıyorum, bir kısmıyla amerikan hissesi alıyorum bir kısmınıda faize koyuyorum dedi. Her ay çok ciddi bir para biriktiriyor ama ne kendine harcıyor ne başka birisine.

Evlenmeyide yakın zamanda konuştuk. Olur ama benden nişan düğün masrafına girmemi bekleme, evlendirme dairesinde imzamızı atıp geçeriz dedi. Bilemiyorum evlensek nasıl bir evlilik olacak.

Kişilik olarak çok farklıyız, sizce bu kadar farklı olan iki kişi bir evliliği yürütebilir mi? Bazı dediklerine ve davranışlarına sinirleniyorum, tahminim oda benim dediklerime sinirleniyordur. Beni çok güldüren çok tatlı bir insan, ama evlenirsek bütün gün evde yaşanan bir hayat nasıl olur bilemedim. Kendisiylede nasıl biri olduğunu bildiğim halde evlenip sonra anlaşamazsak boşanma noktasına gelmek istemiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
Yaşı kaç acaba? Yani cimrilikten değil de istemediğinden olabilir mi? Bende çok dışarı çıkmayı sevmiyorum eskiden olsa severdim ama artık hiç istemiyorum. Arada sahile iniyorum deniz havası alayım diye, ama bahçeli evim olsa asla çıkmazdım sanırım. Düğün nişan gibi merasimleri hiç sevmem mesela belki o da sevmiyordur. Bana normal geldi herkes cimri demiş ama🤔

Selamlar herkese.

Sevgilimle yaklaşık 2 yıldır ilişkimiz devam ediyor. Ben sosyal bir insanım, gezmeyi dışarı çıkmayı vs. severim. Sevgilim ise benim tam tersim. Kendisi evinden dışarı adım atmayı sevmez. Büyük bahçeli müstakil bir evde oturuyor, gel biraz dışarı çıkalım gezelim diyince "tamam çay koyuyorum bahçeye çıkalım" diyen bir adam. Yarım saat spor salonuna gitmeye üşendiği için evinin alt katına birsürü spor aleti aldı kendi spor salonunu kurdu öyle diyeyim. İş olarakta full online çalışan bir bilgisayar mühendisi olduğu için normal günlerdede pek dışarı çıkmaz, sadece pazara markete gider haftada 1.

Bunun dışında harcama yapma konusunda çok aşırı tutumlu ve minimal bir hayat yaşıyor. Geçen yaz beraber tatile gidelim ücreti yarı yarıya bölüşelim dedim, tatile gömeceğim parayı faize koysam daha iyi boşver dedi. Kaç para kazandığı harcadığı vs. konusunda çok açık sözlü, ayda 200.000 TL kazanıyor ama sadece 10.000~ TL harcıyor. Market alışverişlerinin çoğunu yemek kartından yaptığı için harcadığı para sadece faturalar, pazar alışverişi ve 3-4 tane kişisel harcamasından ibaret. Kalan parayı ne yapıyorsun dediğimde duruma göre bir kısmıyla fon alıyorum, bir kısmıyla amerikan hissesi alıyorum bir kısmınıda faize koyuyorum dedi. Her ay çok ciddi bir para biriktiriyor ama ne kendine harcıyor ne başka birisine.

Evlenmeyide yakın zamanda konuştuk. Olur ama benden nişan düğün masrafına girmemi bekleme, evlendirme dairesinde imzamızı atıp geçeriz dedi. Bilemiyorum evlensek nasıl bir evlilik olacak.

Kişilik olarak çok farklıyız, sizce bu kadar farklı olan iki kişi bir evliliği yürütebilir mi? Bazı dediklerine ve davranışlarına sinirleniyorum, tahminim oda benim dediklerime sinirleniyordur. Beni çok güldüren çok tatlı bir insan, ama evlenirsek bütün gün evde yaşanan bir hayat nasıl olur bilemedim. Kendisiylede nasıl biri olduğunu bildiğim halde evlenip sonra anlaşamazsak boşanma noktasına gelmek istemiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
Evlenmek zorunda mısınız?

Hayata yaklaşımlarınız çok farklı. Zevk aldığınız şeyler çok farklı. Size evlenmeyi düşündüren ne? Öyle ya da böyle bir ilişkim var, evleneyim deyip sırf evlenmiş olmak için evlenmeyi düşünüyorsunuz gibi görünüyor.

Yaşı kaç acaba? Yani cimrilikten değil de istemediğinden olabilir mi? Bende çok dışarı çıkmayı sevmiyorum eskiden olsa severdim ama artık hiç istemiyorum. Arada sahile iniyorum deniz havası alayım diye, ama bahçeli evim olsa asla çıkmazdım sanırım. Düğün nişan gibi merasimleri hiç sevmem mesela belki o da sevmiyordur. Bana normal geldi herkes cimri demiş ama🤔
Nişan, düğün sevmemek ayrı, para harcamamak için yapmayıp nikah dairesinde imza atar geçeriz demek ayrı ama.

Asosyal ve cimri yazmak yerine amma kibar yazmissin konu sahibesi :sampiyon: Erkegin cimrisi de hic cekilmiyor kac tabi. Bu arada konu sahibesi ortada yok, kekleniyor muyuz acep Mune Mune

Nerd desem o da degil, oyuna, action figure ne bileyim kitaba cizgi romana para harcar. Cok degisik bir vaka, hazir iyi kazanirken paradan para kazanmak icin kontrolu kaybetmis sanki. Sakinlesir mi bilmiyorum. Amcam gencliginde cok iyi bir pozisyonda is buldu, cok iyi kaznaiyordu, bir ara boyle olmustu, sonra normale dondu, simdi emekli, profesyonel yuruyus/tirmanis grubu var, daglarda kamp yapiyor.

Bende belki sevmiyordur dedim işte bu yüzden 🤔
Yok anlatamadım sanırım.
İskenderi sevmediğiniz için yemeyebilirsiniz.
Bir de sırf "iskendere para vermeyeyim, makarnayla da doyarım" dediğiniz için yemeyebilirsiniz.
İkisi arasındaki fark da cimriliği gösteriyor.

"Ben düğün sevmem" diye düğün yapmak istememekle "düğüne para vermeyeyim, imza atıp geçelim" demek aynı şey değil. Buradaki adam sizin gibi sevmediği için yapmak istemiyor değil, elini cebine atıp para harcaması gerektiği için istemiyor. Para harcamayacak ola düğünü sorun etmez muhtemelen.

Edit: Ben demek istediğinizi şimdi anladım sanırım ama o kadar yazdım, silmeye kıyamadım :D

konuyu okudugumdan beri aklima sacma videolar ceken bir instagram cifti geldi, zar zor buldum paylasayim.
evlenseniz evliliginiz bundan farksiz olur.
evli, 3 cocuklu bir cift. kadin ayagina corap alsa adam ne gerek var diyor. kadinin da hayati alisveris, ne zaman karsima çıksa hep adamin eve alinan seylere soylenmesi uzerine. oyle ki cocuklara alinan seylere bile sinirleniyor ne gerek var - biz bunu mu yedik diye.
iyi düşün, dogru karar ver

Cimrinin de master yapmisi bu artik . Muhtemelen siz her seyi okeyliyosunuz ne guzel para da harcatmiyo bana cimriligime de okey diye düşünüyor. Imza atar cikarmis
Gelinligi de evde dikin iyice gonlu olsun pasanin. Kendinize deger veriyosaniz kacin gidin.

Selamlar herkese.

Cimrinin ekmeği insan bedenıne hastalık getirir derler hiç duymadınız mı ? Yani böylelerinin sofrasından uzak durun manasında

Maaşı güzel. Paranın tadını almış, istiflemek ve katlamak istiyor. Biriktirici bir anal karakter :D bu tarz insanlarda coşkulu duygulanım olmaz. Duygu verme konusunda da cimridirler. Misilleme yapmayı severler. Altta kalmak da istemezler. Siz götürün onu bir yerlere, hesabı da ödeyin. Sürpriz yaptım ayağına. Birkaç gün sonra o da götürür :D böyle böyle alışır belki. Bir de kaybetme korkusu yaşadıklarında verici olmaya başlayabilirler.
Düğün isteme deyip ilişkide pek verici değilse sizi garantilediğinin farkındadır.

Cimri olmasa disari cikmamasini anlardim ya
Bizim de bir çift arkadasimiz var Istanbulda bahceli villada yasiyorlar güvenlikli vs ev dubleks ve zaman gecirmek icin kendilerine özel odalar vs yapmislar bahceyle ilgileniyorlar vs. Calismak icin de evden cikmak zorunda degiller. 😃
Sadece yurtdisina cikiyorlar senede 1-2
Ben de olsam böyle yasardim Turkiyede.

Sevgiliniz tutumlu değil, cimrinin bayrak tutanı, cimrilik derneği başkanı filan. Tüm kazandığı parayı biriktirmek nasıl bir çılgınlık. Ne yapacak o paralarla. Ben para biriktirmeyi severim çünkü çocuklarım var. Allah korusun acil bir durumda kaza, hastalık vs. Kenarda bir miktar bulunsun isterim. Ama yemek, içmek, gezmek bunlara engel olmamalı. Daha sevgiliyken evden çıkmıyorsa bir ömür çıkmaz.

Back
X