Gereksiz alınganlık mı yapıyorum ?

Anne görev edinip bana bişeyler yaptırma ben kendı cebime göre kendım alırım sen yaptırdın ama bi sor bakalım benım verecek 5 binim varmı sana ? Neyse bu seferde bana hediyen olsun teşekkürler kesene bereket derrrrr kapatırdım mevzuyu.

Hem kapı mandalı gibi görüp hem zevkin dışında kendı kendılerine senı borçlandırıp bide ev mi temızledın

Temızlığide madem diğer iki kızı yapsın
Annemle diğeri çalışıyor öteki de kendi evi tutuldu orasını temizliyor.
Haftaya çeyiz alma olcakmış birine 2 bin verecekmiş annem evi temizletmeye hem para para diye ağlanıyor ortalıkta bende çalışmıyorum vaktim var para verme boşa ben yaparım demiş bulundum aile ya.
Bide bana diyor ki temizlik yaptın ya 1.5 verceni verme onun yerine tutalım diyor o kadar beynimden vurulmuşa döndüm ki.
Ben evlere temizliğe mi gidiyorum onun yerine tutçan.
Zaten giymiycem de vereyim parasını sussun.
Düğünde kına da da hiç masraf yapmıcam evde olan abiyelerden giyip geçicem.
Bi almayım filan diyor ama gönlü de elvermiyor almak da istiyor

Yok ben kendimi sömürtmem asla.
Çok mesafe koyarım da direkt o konuda kendimi korumaya alırım direkt bunlar yeni çıktı zaten ondan sinir oldum.
Özeniyormuş kınada diye yaptırdı baştan ben para isticeni düşünmemiştim geçen de çarşıya gitmiş gene almış bişe on kere lafını ywptı bunların parasını vericem bi daha da bi çöp bile istemiyorum kızlarına ne alcaksan al benim param upk diycem direkt
Bence bu şekilde konuşman olayı dallanıp budaklandırır. Hele ki kardeşinin o mevlüt konusundaki lafına şstinaden bizi kıskandıya kadar gider konu. Bence sadece artık bana bir şey alma ödeyecek gücüm yok dersin bitti gitti mesafeni de koyarsın o kadar.

Bence bu şekilde konuşman olayı dallanıp budaklandırır. Hele ki kardeşinin o mevlüt konusundaki lafına şstinaden bizi kıskandıya kadar gider konu. Bence sadece artık bana bir şey alma ödeyecek gücüm yok dersin bitti gitti mesafeni de koyarsın o kadar.
Bu kadar ayrımcılıktan sonra bırakın da dallanıp budaklansın olay. pinkflowerrr pinkflowerrr evlat değil mi ?

Tam yeri gelmiş işte deseydinya " e o zaman diyeceksin ki evladım diğerlerinden para almadım ki senden alayım? Zaten benden parayı alınca otomatikmen ayırmış oluyorsun" ya varya en gıcık olduğum şey bizde anıştırma derler yani bir şeyi istemez ama allem eder kallem eder laflarından o imayı çıkarırsın. Ama tabi ki sen böyle dedin diyemezsin çünkü gerçek manada dememiştir😅 işte buna gıcık oluyorum. Benim annemde de var o. Yani bir şeyden yakınır yakınır ama çöz demez bekler ki anne ben hallederim diyeyim. Strese girip en ufak bir serzenişte bulunsam " ben senden böyle bir şey istemedim ki sen yaprım dedin" der
Tam saç baş yolmalık yani
O yüzden mesafe koymak en sağlıklı yol
Evet ben o parayı vericem oda alacak.
Ondan sonra işler değişecek kendisi de biliyor huyumu kırıldım mı kolay kolay konuşmam kendisiyle 6 ay 1 sene konuşmadım eve bile gelmedim öğrenciyken.
Bi daha da tüm organizasyonlarını yapsınlar çağırınca hastayım gelemicem diycem
Geççem

Evet direkt kıskandıya getirirler.
Alma param yok ödeyemem derim.
Bi kere bana zeytinyağı alıverecekti 1000 lira al maaşta vercem dedim vermicem diye ödü koptu direkt verdim de zsten

Annenize "Kusura bakma, eşime yalan söyleyemem, diğer kardeşlerime yaptırırken bana yaptırmak zorunuza gidiyorsa bana da yaptırmayın, benden de para istemeyin. Yaptırdıklarınızı da kardeşlerime verin, benden para beklemeyin" deyin.

Ailenize ziyarete gitmek sizi daha çok üzüyorsa: ziyarete gidip üzülmek yerine, evinizin konforunda yaşarken; görüntülü arayıp kapatın. Memlekete giderek harcayacağınız parayı, eşinizle beraber istediğiniz bir yere giderek harcayın.
Aynı mahallede oturuyoruz canım.
İşte demiyor ki bana açık açık bişeyi alıyor on kere de parasını söylüyor şı kadar tuttu nasıl ödücem bilmem yetişemiyorum artık bilmem ne.
Tamam ben vercem parasını diyorum artık hemen seviniyor.

Alınganlık değil ki, çok haklısınız. Kendi kafasına göre alıyorsa para muhabbeti yapmayacak. Siz teklif edince olsun yok ondan demedim dememiş hemen kabul etmiş. Parasını verip, anne bir daha bana bir şey alma, istemiyorum diyin. Şalvar falan diyince 300-500 sandım 5 bin’e ne almış ki?

Annemle diğeri çalışıyor öteki de kendi evi tutuldu orasını temizliyor.
Haftaya çeyiz alma olcakmış birine 2 bin verecekmiş annem evi temizletmeye hem para para diye ağlanıyor ortalıkta bende çalışmıyorum vaktim var para verme boşa ben yaparım demiş bulundum aile ya.
Bide bana diyor ki temizlik yaptın ya 1.5 verceni verme onun yerine tutalım diyor o kadar beynimden vurulmuşa döndüm ki.
Ben evlere temizliğe mi gidiyorum onun yerine tutçan.
Zaten giymiycem de vereyim parasını sussun.
Düğünde kına da da hiç masraf yapmıcam evde olan abiyelerden giyip geçicem.
Bi almayım filan diyor ama gönlü de elvermiyor almak da istiyor
He tmm diyeydin bundan sonra da parayla muhattab olun nası aile ilişkisi bu hayret

Haklısın ama ben burada bahsedilen anne ve kardeşlerin hatalarını anlayacaklarına ihtimal veremiyorum. En sonunda konu "biz ne yaptık ki kendi kendine küstü" ye gelebilecek bir potansiyel görüyorum
Öyle annem diycek.
Ben para mı istedim bilmem ne filan
Alınganlık değil ki, çok haklısınız. Kendi kafasına göre alıyorsa para muhabbeti yapmayacak. Siz teklif edince olsun yok ondan demedim dememiş hemen kabul etmiş. Parasını verip, anne bir daha bana bir şey alma, istemiyorum diyin. Şalvar falan diyince 300-500 sandım 5 bin’e ne almış ki?
bide bana şey diyor.
Ama sonra benden para aldı deme beni ayırdı deme diyor gel ne anlarsan anla işte.
Pahalı bi kumaş abuk sabuk işler işte toplam aldıkları 5000 tutuyor hiç birinden de haberim yok böyle yapacağını bilseydim bana alma benim verecek gücüm yok derdim zsten

Haklısın ama ben burada bahsedilen anne ve kardeşlerin hatalarını anlayacaklarına ihtimal veremiyorum. En sonunda konu "biz ne yaptık ki kendi kendine küstü" ye gelebilecek bir potansiyel görüyorum
Konu sahibi kendi evliliğinde de bir dönem sıkıntı yaşamış bir insan. Ve kendisi de çok yeni evli aslında; 28 yaşında, 2,5 yıllık evli. Eşinden habersiz kenardaki çeyrek altınlardan bozdurduğunda: adam bunu fark edip, bu çeyrek altın nereye gitti derse eşine karşı yalancı durumuna düşecek durduk yere.

pinkflowerrr pinkflowerrr bu yüzden çeyrek bozdurmamalı.

Öyle annem diycek.
Ben para mı istedim bilmem ne filan

bide bana şey diyor.
Ama sonra benden para aldı deme beni ayırdı deme diyor gel ne anlarsan anla işte.
Pahalı bi kumaş abuk sabuk işler işte toplam aldıkları 5000 tutuyor hiç birinden de haberim yok böyle yapacağını bilseydim bana alma benim verecek gücüm yok derdim zsten
Seninkileri iade edemiyor mu

Aynı mahallede oturuyoruz canım.
İşte demiyor ki bana açık açık bişeyi alıyor on kere de parasını söylüyor şı kadar tuttu nasıl ödücem bilmem yetişemiyorum artık bilmem ne.
Tamam ben vercem parasını diyorum artık hemen seviniyor.
Parasını vereceğim demeyeceksiniz, teşekkür edip alacaksınız. Parasını isterse de o zaman "buyur anne, al bunları; bana lazım değil" diyeceksiniz.

Kendi evliliğinizi çıkmaza sokmayacak, her işlerine koşmaktan da vazgeçeceksiniz.

Konu sahibi kendi evliliğinde de bir dönem sıkıntı yaşamış bir insan. Ve kendisi de çok yeni evli aslında; 28 yaşında, 2,5 yıllık evli. Eşinden habersiz kenardaki çeyrek altınlardan bozdurduğunda: adam bunu fark edip, bu çeyrek altın nereye gitti derse eşine karşı yalancı durumuna düşecek durduk yere.

pinkflowerrr pinkflowerrr bu yüzden çeyrek bozdurmamalı.
Canım benim eşimle maddi olarak sorunum olmadı.
Daha çok aİlesi yüzünden kavgalar oldu.
Asla da karışmaz kenarda da ne var ne yok bilmez nereye gitti demez.
Çeyrek muhabbetine girmemin sebebi 5 bin az değil normalde sorun olmazdı 5 bin ver harcıcam derdim 35 bin bi para çıktı elimizden maaş komple gitti ondan.

Parasını vereceğim demeyeceksiniz, teşekkür edip alacaksınız. Parasını isterse de o zaman "buyur anne, al bunları; bana lazım değil" diyeceksiniz.

Kendi evliliğinizi çıkmaza sokmayacak, her işlerine koşmaktan da vazgeçeceksiniz.
Daha ortada kıyafet yok gelmedi de yani.
Bana o kadar ağlandı ki tamam anne veririm parasını dedim bi kere hiç unutmuyor onu daha vermedim de devamlı konusunu açıyor açık açık istemiyor sadece.
Ayrımcılık yaptığının farkında çok farkında aslında benim kırıldığımında farkına vardı hemen dedi çocuk olunca Mevlüt salonunu ben tutcam filan diye kardeşimde abuk sabuk konuşunca yaparım ben kendim gerek uok kimseden bişe beklemiyorum dedim

Canım benim eşimle maddi olarak sorunum olmadı.
Daha çok aİlesi yüzünden kavgalar oldu.
Asla da karışmaz kenarda da ne var ne yok bilmez nereye gitti demez.
Çeyrek muhabbetine girmemin sebebi 5 bin az değil normalde sorun olmazdı 5 bin ver harcıcam derdim 35 bin bi para çıktı elimizden maaş komple gitti ondan.
Maddi sorun yaşadığınızı düşünerek yazmadım. En son annenizin ayağı kırıldığında annenize bakmak için koşa koşa gidip, birkaç gün annenizde kalınca; eşinizle tadınız kaçmış; eşiniz de bu duruma tepki göstermişti önceki konunuzda. Bugüne kadar maddiyatın lafını yapmayan eşiniz, olaylar üst üste geldiği için bu nedenle tepki gösterirse; üzülmenize değer mi ?

Anneniz çalışmadığınızı biliyor. Paranızın olmadığını da söylemişsiniz. Annenize "Şu anda bu çul, çaputlara para veremem. Siz beğenmişsiniz, siz kullanın" deyip geçin. Çeyrek falan da bozdurmayın.

Back
X