Gereksiz alınganlık mı yapıyorum ?

Maddi sorun yaşadığınızı düşünerek yazmadım. En son annenizin ayağı kırıldığında annenize bakmak için koşa koşa gidip, birkaç gün annenizde kalınca; eşinizle tadınız kaçmış; eşiniz de bu duruma tepki göstermişti önceki konunuzda. Bugüne kadar maddiyatın lafını yapmayan eşiniz, olaylar üst üste geldiği için bu nedenle tepki gösterirse; üzülmenize değer mi ?

Anneniz çalışmadığınızı biliyor. Paranızın olmadığını da söylemişsiniz. Annenize "Şu anda bu çul, çaputlara para veremem. Siz beğenmişsiniz, siz kullanın" deyip geçin. Çeyrek falan da bozdurmayın.
Ay orda tam nolmuştu kız unuttum valla ,bazen ifşa olmamak için değiştirip yazıyorum 😂😂
Ben şuan eşime yansıtmak istemedim bunların para lafı yaptığını niye ailemle aramdaki şeyi yansıtayım oda çok gizler yani o yüzden kırıldığımı da anlar ben onun ailesine bişe dersem diyebilir ileride senin ailen şöyle böyle diye.
O yüzden çeyrek konusu çıktı

Alınganlık değil ki, çok haklısınız. Kendi kafasına göre alıyorsa para muhabbeti yapmayacak. Siz teklif edince olsun yok ondan demedim dememiş hemen kabul etmiş. Parasını verip, anne bir daha bana bir şey alma, istemiyorum diyin. Şalvar falan diyince 300-500 sandım 5 bin’e ne almış ki?
Bazı yörelerde taşlı kadife kumaştan şalvar diktirme adeti var. Şalvarın kumaşı ve tüm dikiş ücreti pinkflowerrr pinkflowerrr a yüklenmiş gibi duruyor.

Bu defa parayı verin verirken de anne bundan sonra kızlara yaptirdiklarinizdan bana yaptırmayın ben çalışmıyorum,eşimdende para isteyemiyorum diyin.Hatta bir daha para konusu açılırsa ayy evet hayat çok pahalı bende (mesela işte )eve halı sordum 5 Bin istediler ne olacak ah bu pahalılık deyip gecistirin

Bu defa parayı verin verirken de anne bundan sonra kızlara yaptirdiklarinizdan bana yaptırmayın ben çalışmıyorum,eşimdende para isteyemiyorum diyin.Hatta bir daha para konusu açılırsa ayy evet hayat çok pahalı bende (mesela işte )eve halı sordum 5 Bin istediler ne olacak ah bu pahalılık deyip gecistirin
Vericem dedim zaten şu saatten sonra üstüne yatmış gibi gözükmek istemiyorum.
Zaten dilinin ucuyla olsun ben özendim hepinize seni ayırmam filan dedi.
Bende olsun ben vereyim aklımda kalmasın dedim tamam ama ilerde annem beni ayırdı deme diyor direkt .
Zaten gene bunların bi organizasyonu çıkar illa gelin hamamı bilmem ne param yok gelemicem diycem anlıcak

Travmalarım canlandı. Bizim düğün fotoğrafçısıni eşimin ailesi ayarladı. Ben de o şehri hiç bilmiyorum. Allah'ım günlerce anlattılar işte buranın en güzel fotoğrafçısıni ayarladik, en kaliteli, en pahalı vs vs övüp durdular. Ben de dedim ay adamlar paraya kıymış.

Sonra ödeme günü geldiğinde eşime dediler 'oğlum bugün fotoğrafçının ödeme günü, hallediver' 🤣🤣🤣🤣 Onlardan bisey istediğim yoktu. Çok şükür kurusu kuruşuna kendimiz yaptık düğünümüzü eşyamız.Bir çay kaşığı bile katkıları yok, abartmıyorum. Ama yani elaleme karşı o kadar hava atınca dedim heralde kendileri ödeyecek. Bana kalsa o fotoğrafciyi değil daha uygun Bi yer tutardım. Verdiğimiz paraya değecek bisey de olmadı açıkçası. 😅

Konu sahibi artık hastayım, tek maaşız gibi bir bahanenin arkasına sığınma zamanı değil. Artık sert mi söylersiniz yumuşak mı söylersiniz bilemiyorum açıkça "Benden bir daha para bekleme, bana bir şey de alma, yapma." Yine gidin kardeşinizin tüm aktivitelerine ama bir daha ev temizliği tarzı işlere girişmeyin.

Kızlar iyi akşamlar.
Kendimi kötü hissettiğim bi konu var.
Üç kız kardeşiz.
Ben evliyim ,biri nişanlı,biri bekar.
Annem bize bişey aldığında ki onlara alınan çoğu şeyi bana almaz.
Bem evlenirken de bana nerdeyse hiç bişey almadılar kendim aldım nişanımı düğünümü kendim yaptım.
Kardeşim nişanlı ve öğrenci olduğu için herşeyi ailem aldı a dan z ye.
Neyse bunu sorun etmedim hiç bi zaman.
Ama annem böyle köyde filan giyilecek şalvar vs alıyor üçümüze,benden de direkt parasını istemiyor ama on kere arayıp söylüyor şu kadar tuttu bilmem ne diktirirken filan arayıp söylüyor bende vereyim deyince iyi tamam o parayla şunu yaparım diyor direkt.
Kardeşimin kınasına da yöresel kıyafet diktirdiler ama bunların hiç birini ben talep etmiyorum almasam almam yani benim zevkime göre de alınmıyor hepinize olsun diye yapıyor ama para lafı çok yapıyor ve bana hissettiriyor 3000 TL tutmuş onlar on kere lafını yaptı hem hepinize özendim yaptırdım diyo ama ben evliyim diye heralde istemeye getiriyor devamlı konu hiç kapanmıyor.
Ben işten ayrıldım 3 ay önce bir lira param yok ve şuan ona toplam 5000 lira vermem lazım eşimden yana sıkıntım yok ama annem aldı filan diyorum ona da annemin böyle yaptığını belli etmek istemiyorum bi yandan ve bu ay aracın kaskosubu filan yaptırdık kenardaki şeylerden bozdurup vermeyi düşündüm artık.
Bugün onlardaydım tüm gün evlerinde temizlik yaptım daha şuan bitti işim yine bu konular açıldı.
Bana habire çarşıya gittiğinde şunu alıver bunu alıver diyolar.
Bende döndüm dedim ki bende para olur olmaz tek maaşa düştük artık.
Ben vercem yarın 5 bini alırsınız işte dedim.
annem dedi ki ,sonra deme ama annem kardeşlerime yaptırdı benden parasını aldı diye dedi.
Bende olsun ben vereyim aklımda kalmasın dedim.
Sonrasında annem biliyo ya kabahatlqrını hemen şey diyor işte sana nişan yapamadık bebek Mevlüt’ünde salonunu ben tutcam kardeşim ordan atladı şartlama kendini anne şöyle yapcam böyle yapcam diye herkese herşey yapılacak diye bişey yok filan dedi.
Bende o gün gelsin yaparım kendim gider köyde filan yapıveririm.
Kendi yağımızda kavruluyoruz filan dedim acayip moralim bozuldu ve şuan evime gitme imkanım yok gündüz filan olsa çıkıp gidicem.
Bi bardak çay bile içesim gelmedi suratım düştü direkt.
İyide birşey deseydiniz..hem demeyip hem sürat asım a haklıyken haksız duruma düşüyorsunuz..içinize atmayın valla, hastalıklar hep bundan oluyor stres vs

Kızlar iyi akşamlar.
Kendimi kötü hissettiğim bi konu var.
Üç kız kardeşiz.
Ben evliyim ,biri nişanlı,biri bekar.
Annem bize bişey aldığında ki onlara alınan çoğu şeyi bana almaz.
Bem evlenirken de bana nerdeyse hiç bişey almadılar kendim aldım nişanımı düğünümü kendim yaptım.
Kardeşim nişanlı ve öğrenci olduğu için herşeyi ailem aldı a dan z ye.
Neyse bunu sorun etmedim hiç bi zaman.
Ama annem böyle köyde filan giyilecek şalvar vs alıyor üçümüze,benden de direkt parasını istemiyor ama on kere arayıp söylüyor şu kadar tuttu bilmem ne diktirirken filan arayıp söylüyor bende vereyim deyince iyi tamam o parayla şunu yaparım diyor direkt.
Kardeşimin kınasına da yöresel kıyafet diktirdiler ama bunların hiç birini ben talep etmiyorum almasam almam yani benim zevkime göre de alınmıyor hepinize olsun diye yapıyor ama para lafı çok yapıyor ve bana hissettiriyor 3000 TL tutmuş onlar on kere lafını yaptı hem hepinize özendim yaptırdım diyo ama ben evliyim diye heralde istemeye getiriyor devamlı konu hiç kapanmıyor.
Ben işten ayrıldım 3 ay önce bir lira param yok ve şuan ona toplam 5000 lira vermem lazım eşimden yana sıkıntım yok ama annem aldı filan diyorum ona da annemin böyle yaptığını belli etmek istemiyorum bi yandan ve bu ay aracın kaskosubu filan yaptırdık kenardaki şeylerden bozdurup vermeyi düşündüm artık.
Bugün onlardaydım tüm gün evlerinde temizlik yaptım daha şuan bitti işim yine bu konular açıldı.
Bana habire çarşıya gittiğinde şunu alıver bunu alıver diyolar.
Bende döndüm dedim ki bende para olur olmaz tek maaşa düştük artık.
Ben vercem yarın 5 bini alırsınız işte dedim.
annem dedi ki ,sonra deme ama annem kardeşlerime yaptırdı benden parasını aldı diye dedi.
Bende olsun ben vereyim aklımda kalmasın dedim.
Sonrasında annem biliyo ya kabahatlqrını hemen şey diyor işte sana nişan yapamadık bebek Mevlüt’ünde salonunu ben tutcam kardeşim ordan atladı şartlama kendini anne şöyle yapcam böyle yapcam diye herkese herşey yapılacak diye bişey yok filan dedi.
Bende o gün gelsin yaparım kendim gider köyde filan yapıveririm.
Kendi yağımızda kavruluyoruz filan dedim acayip moralim bozuldu ve şuan evime gitme imkanım yok gündüz filan olsa çıkıp gidicem.
Bi bardak çay bile içesim gelmedi suratım düştü direkt.
Ben olsam bu zamana kadar bana birşey yapmadınız sesim çıkmadı, kardeşlerime yaparkende benden bir şey istemeyin derdim. Anneniz alışmış bu beklenti ve istemeye. Biraz geri çekilin. Ben olsam bende feci bozulur ve üzülürdüm. Biraz alındığınızı belli etseniz be olur yani? En azından çok şükür tek maaşa düştük falan demişsiniz.

Vericem dedim zaten şu saatten sonra üstüne yatmış gibi gözükmek istemiyorum.
Zaten dilinin ucuyla olsun ben özendim hepinize seni ayırmam filan dedi.
Bende olsun ben vereyim aklımda kalmasın dedim tamam ama ilerde annem beni ayırdı deme diyor direkt .
Zaten gene bunların bi organizasyonu çıkar illa gelin hamamı bilmem ne param yok gelemicem diycem anlıcak
Gelin hamamı çıkarırlarsa sen de kardeşin gibi her şey yapılacak diye bir şart yok dersin. Daha öğrenciyken nişanlanmışsa kız ailesine yük olmamayı akıl etsin bir zahmet.

Travmalarım canlandı. Bizim düğün fotoğrafçısıni eşimin ailesi ayarladı. Ben de o şehri hiç bilmiyorum. Allah'ım günlerce anlattılar işte buranın en güzel fotoğrafçısıni ayarladik, en kaliteli, en pahalı vs vs övüp durdular. Ben de dedim ay adamlar paraya kıymış.

Sonra ödeme günü geldiğinde eşime dediler 'oğlum bugün fotoğrafçının ödeme günü, hallediver' 🤣🤣🤣🤣 Onlardan bisey istediğim yoktu. Çok şükür kurusu kuruşuna kendimiz yaptık düğünümüzü eşyamız.Bir çay kaşığı bile katkıları yok, abartmıyorum. Ama yani elaleme karşı o kadar hava atınca dedim heralde kendileri ödeyecek. Bana kalsa o fotoğrafciyi değil daha uygun Bi yer tutardım. Verdiğimiz paraya değecek bisey de olmadı açıkçası. 😅
Evlenmeden önce kayınvalidem tutturdu beyaz esyalarin hepsini ben alacagim, ben alacağım. Oysa ki her şeyimizi kendimiz yapıyorduk zaten. Hadi dedik nefes alırız alsın bakalım. Neyse alındı edildi. Düğünden iki gün sonra ben beyaz eşyaların parasını dayindan borç aldim oğlum takıdan verir misin dedi. Şimdinin 100-120 bin lirası. Allah'a havale ediip vermiştim ancak o günden sonra kendileri almadığı sürece bir çöp bile rica etmedik sbsnsj

Back
X