-
- Konu Sahibi peripella5
Haklı olma ihtimaliniz var ancak borçlar ortadan kalkıp da hersey yoluna girince tüm bu yaptığı acımasızlıklarla ona nasıl bir ömrümü adayacak kadar güveneceğimCanım okurken bile kanım dondu aslında ama yinede evlilik bu daha çok yenisiniz.. Bende annene katılıyorum bide öyle dene bencede…Ben 2 evlilik bitirdim. Açıkçası bir problemim oldu mu aklıma tek gelen boşanmak olurdu hemde hiç geriye dönmezdim. Ama sonra erkek kardeşim bir kız getirmişti evimize ve o kız o kadar çok şey alttan alıyordu ki erkek kardeşimden biz hayretle izliyorduk onu . İnsan kocasından bu kadarına katlanmaz diyordum. Ama sonra zamanla baktım ki artık ipleri eline almıştı. Artık kardeşim onun bi dediğini iki etmiyordu. Ben ondan hemen vazgeçmemeli öğrendim. Sabretmeyi öğrendim. Çok akıllı bir kızdı . Benim sana tavsiyem kesinlikle çocuk yapma problemlerini çözmeden . Bence iyice emin ol. Böyle bencilce davranmasının altında vijdansız merhametsiz bir adam mı var. Çünkü dinen bile Allahü taala erkek kadına bakmak zorunda derken , o hiç umursamadan annesinde yetip gelmesi ve sana kartla ilgili hiç sorumluluk duymaması çok gaddarca. Yani bence annenin dediğini yap ama sonrasında iş bulana kadar sende onunla annesine git yemeğini orda ye.. madem o bu stratejiyi yapıp seni zorlayıp sattırmak için elinden geleni yapıyorsa sende sadece kartını kapatıp onunla annesine git. Ve birdaha kartını kullanma. Bak bakalım yine ne yapacak
Diyet yaptığım için aslında az yiyorum fazla bir harcamam yok tuzu da çok küçük paket almıştım zaten neden herkes tuza takıldı anlamadım herkes kiloyla alıyormus demekkiYanlış anlamayın ama bana çok tutarsız geldi yazdıklarınız. Ya siz kendi çerçevenizden bakıp eksik anlatıyorsunuz ya da abartıyorsunuz.
Verdğiniz örnek üzerinden, 2 aylık evlilikte evde nasıl tuz kalmaz, bir paket tuz kaç ay gidiyor? Yanlış anlamayın ama çok mu absürt, gereksiz, savurganlık derecesinde harcamalarınız var? Para harcamayı seven, günlük alışveriş yapan birisi misiniz? Eşiniz buna dur demek için mi, o yüzden mi bu şekilde davranıyor acaba? Yani bu bir taktik olabilir mi?
Bunlara inanmayın.Yarın üzerimdeki borçları kapatıcam. Eşim demisti ki kartı tamamen öde kapatalım sıfırdan başlarız demişti o zaman bunu kabul etseymişim böyle davranmazmış bugün kendi itiraf etti. Onun dediğini yapmadığım için böyle davranıyormuş
Ahh evlenince tanınmıyor.Evlenmeden tanıyorsun bir miktar zaten rahata geçiyorlar evlendikten sonra huyları konusunda.Evlenmeden öncesi o kadar önemli bir süreç ki.Yasanacakların iyi fragmanı o öncesi.ne evlenince düzelir ne de çok değişirler.Cocuk oyuncağı da değil ki.evlendikten sonra biraz daha tanırız olur mu.Kendinize yazık etmişsiniz.Sizi üzmek için asla söylemiyorum.Daha evlenmeden belliymiş biraz bence çünkü bir yazınızda evlenmeden önce hesabı ben ödüyordum gibi.Kendinş belli etmiştir illa ki.Konusurken hayat planı yaparken geleceğe dair planlarda bu adamın hesapsız kitapsız işler yaptığını, evlilik sorumluluğu alabilemeyecegini, takılarla bir planı olup olmadığı şimdiki gibi bunları illa ki farketmissinizdir.Tanısma evresi düğün hazırlığı ile mi geçti ? İlla ki kendini belli etmiştir bir yere kadar gizleyebilir gizlese bile.Bunun farkındayım istesem istediğimi yiyip içer harcarım zaten ben bir gelecek kurmak isterken o sanki istemiyor. Eşimin hayat standardını yükselteyim demiyor. Anne babamdan harçlık almam onun gururuna dokunmuyor. Aksine annemden aldığımı bile istediği oldu geçen gün ben uyurken almış yol parası kalmamış diye. Bende ona söylese zaten vereceğimi ve kendi evimde birşeyi ortaya koymakta güvensizlik yaşamak istemediğimi söyledim mesela. Çok kapalı kutu ben evlenince biraz daha tanırız sanıyordum birbirimizi ama daha çok kapandı sustu küstü bugün onunla eve dönmedim diye beni engellemiş mesela
Kaç yaşındasınız siz. İnanın çocuğa bu muamele yapılsa bir terslik olduğunu bilir anlar bu adama yaklaşmaz. Nesini seviyorsunuz bu adamın. Kurnazin teki. Cidden ailenizin evine dönün bı hamile kalirsaniz vay halinize sittin sene kurtulamazsiniz. Eşini bu sekil mağdur eden biri tam evlilik sorumluluğunu alamıyor demektirBen çok üzgünüm ağlıyorum onu seviyorum ama içime sinmeyen şeyler var gerçekten içimde bir his var sanki yanlıs yoldaymışım gibi. Sevişirken yada herşey yolundayken mutluyum evde birlikte yemek yapıyoruz dışarı çıkıyoruz dans ediyoruz (para konusu açılmadığında yada ödeme zamanları hariç ve ben bir şekilde faturaları öderken). Benim kartımın borcuna ayırdığı parayı annesinin köyden birine borcu varmış diye gitti verdi ödemedi bende önceliği olmadığımı hissetmeye başladım. Sonra bana tüm borçları kapatalım en baştan başlayalım dedi. İstediği parayı neden istediğini de söylemiyor hesabını 0 tl görmek canını sıkıyormuş öylesine dursunmuş diye istiyormuş ama ben bir sebebi olduğunu hissediyorum
Bişey diyim mi siz bu adamı böyle omurunuzun sonuna kadar idare edersiniz. Çünkü gözünüz kor olmuş. Yöneticilik yapan birinin bu kadar muhakemeden uzak oluşu garip gerçektenArkadaşlar ben iş arıyorum zaten yöneticiydim çalışıyor olsam böyle bir yüzü olduğunu göremeyecektim. Çünkü o kira ödeyecekti ben mutfağı ödeyecektim bölüşecektik normal olan da budur
Kardeşim paradan daha mühim birşey var bu adamın karakteri kötü. Evleneli. 2 ay olmuş daha. Şu yasadiklariniz, adamın tavrı normalmi.Birlikte çalışmak asıl hedefimizdi tabiki ama hamilelik hastalık vs durumunda ne yapacağımız konusunda kararlar almıştık. O kira ve faturaları ödeyecekti bende mutfak giderini kendi giderlerimi alıp kalanı bankaya atacaktım. Altınlara da dokunmayacaktık zor günlerimiz için işte birikecekti. Ev almadan çocuk yapmama kararı alarak evlendik. Her yerde benim karım daha iyi anlıyor herşey onun elinde olucak ben hanımcıyım o ne derse o olur falan diyordu. Babama bile her adımı birlikte karar verip atıcaz diyordu. Hep böyle dedi ama evlenince adam sustu kapandı küstü birşeyler oldu. Benim hesabımda para varmış zoruna gidiyormuş yarısını ona verecekmişim. Böyle anlaşmadık diyorum işler böyle gelişti diyor. Ya babasına verecek yada annesine öyle hissediyorum.
Yazdıklarınızı okudukça sinirleniyorum vallahi. Siz bu adama hala eşim diyebiliyorsaniz sizinde alginizda sorun olduğunu düşünmeye başladım. Yüce Mevla adamın tüm falsolarini önünüze koymuş siz hala gormuyorsunuz. Böyle bir adama karşı saygıda biter sevgideBunun farkındayım istesem istediğimi yiyip içer harcarım zaten ben bir gelecek kurmak isterken o sanki istemiyor. Eşimin hayat standardını yükselteyim demiyor. Anne babamdan harçlık almam onun gururuna dokunmuyor. Aksine annemden aldığımı bile istediği oldu geçen gün ben uyurken almış yol parası kalmamış diye. Bende ona söylese zaten vereceğimi ve kendi evimde birşeyi ortaya koymakta güvensizlik yaşamak istemediğimi söyledim mesela. Çok kapalı kutu ben evlenince biraz daha tanırız sanıyordum birbirimizi ama daha çok kapandı sustu küstü bugün onunla eve dönmedim diye beni engellemiş mesela
Bu kadar mantıksız başka birşey okumadım. Verdiğiniz akıla bakın yaCanım okurken bile kanım dondu aslında ama yinede evlilik bu daha çok yenisiniz.. Bende annene katılıyorum bide öyle dene bencede…Ben 2 evlilik bitirdim. Açıkçası bir problemim oldu mu aklıma tek gelen boşanmak olurdu hemde hiç geriye dönmezdim. Ama sonra erkek kardeşim bir kız getirmişti evimize ve o kız o kadar çok şey alttan alıyordu ki erkek kardeşimden biz hayretle izliyorduk onu . İnsan kocasından bu kadarına katlanmaz diyordum. Ama sonra zamanla baktım ki artık ipleri eline almıştı. Artık kardeşim onun bi dediğini iki etmiyordu. Ben ondan hemen vazgeçmemeli öğrendim. Sabretmeyi öğrendim. Çok akıllı bir kızdı . Benim sana tavsiyem kesinlikle çocuk yapma problemlerini çözmeden . Bence iyice emin ol. Böyle bencilce davranmasının altında vijdansız merhametsiz bir adam mı var. Çünkü dinen bile Allahü taala erkek kadına bakmak zorunda derken , o hiç umursamadan annesinde yetip gelmesi ve sana kartla ilgili hiç sorumluluk duymaması çok gaddarca. Yani bence annenin dediğini yap ama sonrasında iş bulana kadar sende onunla annesine git yemeğini orda ye.. madem o bu stratejiyi yapıp seni zorlayıp sattırmak için elinden geleni yapıyorsa sende sadece kartını kapatıp onunla annesine git. Ve birdaha kartını kullanma. Bak bakalım yine ne yapacak
Sakin kocanızın aklıyla bileziklerinizi bozdurmayın. Kocanız koca gibi davranmayacsksa ne diye evlenmiş.. Gidin anne babanıza biraz kafa dinleyin. Ama rest çekerek gidin.Herkese merhaba bugün o kadar üzgünüm ki annemin evinde kalmaya geldim. Durumu kısaca anlatacağım. Bana fikir verin dönüm noktasında hissediyorum...
2 aydır evliyim, çalışıyordum ama evlilik hazırlıkları için çıkmıştım şuan iş arıyorum. Eşim çalışıyor maaşı asgariden fazla.
İlk ay biraz benim kredi kartımı kullandık alışverişler ve balayı için işe girince birlikte ödeyecektik ama iş bulamıyorum. Maaşı yetmesine rağmen kredi kartımı ve faturaları ödemiyor ailesine para veriyor. Mutfağa karttan alışveriş yapıyordum ama ödemediği için o da kapandı.
Bana harçlık da bırakmıyor bende kenardaki biraz paramdan harcıyordum ama bitti. İstemeyi sevmem ama mecbur kaldığımda yok diyor. Ona göre bileziklerimi bozup evin borçlarını ödememi ona da yüksek mebla vermemi söylüyor. Neye lazım olduğunu söylemiyor. Bugün suyum ve tuzum yok diye yemek yapamadım. Bozsam bozarım altın ama bunu onun yanına bırakmak istemediğim için ve gelecekte ev alma hayalim olduğu için bu sıkıntıyı 2 ay çektim. Yemek yapamadım diye annesinde yiyip geliyor beni hiç umursamıyor evde olan birsey bulur ayarlar diyor. Ben çok üzülüyorum. O sadece elimizdekileri yiyelim yarını yarın düşünürüz kafasında.
Ben biriktiren tasarruflu o pervasızca harcayan biriymiş evlenince anladım. Evliliğin ilk aylarında erkekler kadınlarını el üstünde tutmaz mı?
Annem kartın borcunu bileziklerle kapat kartını kullanma sana nakit versin öyle devam edin dedi. Ben çalışınca mutfak bir şekilde dönse bile bu adamın zihniyeti, küsmeleri tripleri bir ömür çekilir mi. Ben sadece arkasını toplamış olmayacak mıyım o eve para getirerek? Ben çok stresli ve üzgünüm aklım karmakarışık ne olur yardım edin.
Bilezikleri al git ananin evine aldigin esyalari da götür bundan eş olamamis yarin bi gün baba da olamaz herkes evlenmek zorunda değil ya böyle adamlar evlenip gül gibi kizlarin basini yakmasın bu adamdan bi halt olmaz kurtar kendiniHerkese merhaba bugün o kadar üzgünüm ki annemin evinde kalmaya geldim. Durumu kısaca anlatacağım. Bana fikir verin dönüm noktasında hissediyorum...
2 aydır evliyim, çalışıyordum ama evlilik hazırlıkları için çıkmıştım şuan iş arıyorum. Eşim çalışıyor maaşı asgariden fazla.
İlk ay biraz benim kredi kartımı kullandık alışverişler ve balayı için işe girince birlikte ödeyecektik ama iş bulamıyorum. Maaşı yetmesine rağmen kredi kartımı ve faturaları ödemiyor ailesine para veriyor. Mutfağa karttan alışveriş yapıyordum ama ödemediği için o da kapandı.
Bana harçlık da bırakmıyor bende kenardaki biraz paramdan harcıyordum ama bitti. İstemeyi sevmem ama mecbur kaldığımda yok diyor. Ona göre bileziklerimi bozup evin borçlarını ödememi ona da yüksek mebla vermemi söylüyor. Neye lazım olduğunu söylemiyor. Bugün suyum ve tuzum yok diye yemek yapamadım. Bozsam bozarım altın ama bunu onun yanına bırakmak istemediğim için ve gelecekte ev alma hayalim olduğu için bu sıkıntıyı 2 ay çektim. Yemek yapamadım diye annesinde yiyip geliyor beni hiç umursamıyor evde olan birsey bulur ayarlar diyor. Ben çok üzülüyorum. O sadece elimizdekileri yiyelim yarını yarın düşünürüz kafasında.
Ben biriktiren tasarruflu o pervasızca harcayan biriymiş evlenince anladım. Evliliğin ilk aylarında erkekler kadınlarını el üstünde tutmaz mı?
Annem kartın borcunu bileziklerle kapat kartını kullanma sana nakit versin öyle devam edin dedi. Ben çalışınca mutfak bir şekilde dönse bile bu adamın zihniyeti, küsmeleri tripleri bir ömür çekilir mi. Ben sadece arkasını toplamış olmayacak mıyım o eve para getirerek? Ben çok stresli ve üzgünüm aklım karmakarışık ne olur yardım edin.
Benim gibi bir tipse olabilirYanlış anlamayın ama bana çok tutarsız geldi yazdıklarınız. Ya siz kendi çerçevenizden bakıp eksik anlatıyorsunuz ya da abartıyorsunuz.
Verdğiniz örnek üzerinden, 2 aylık evlilikte evde nasıl tuz kalmaz, bir paket tuz kaç ay gidiyor? Yanlış anlamayın ama çok mu absürt, gereksiz, savurganlık derecesinde harcamalarınız var? Para harcamayı seven, günlük alışveriş yapan birisi misiniz? Eşiniz buna dur demek için mi, o yüzden mi bu şekilde davranıyor acaba? Yani bu bir taktik olabilir mi?
Merhaba öncelikle geçmiş olsun ve Allah şerleri hayırlara çıkarsın diye dua ettim. Ben de benzer süreçlerden geçtim öncelikle şunu söyleyebilirim ki aşk her şeyi affetmez ve aşk hiçbir şeyi halletmez. Hayatın gerçekleri çok önemli ne kadar aşk sevgi tutku yoğun olursa olsun İyi anlaşma ve kişisel olarak karakterlerin birbirine çok uyumlu olması yoksa bu aşkın sevgilini de hiçbir önemi olmuyor bunu iki defa boşanmış ve boşanmadan önce de her şeye gayret etmiş çok idare etmiş çok sabırlı ve gerçekten aşka sevgiye çok önem veren bir insan olarak söylüyorum. Senden muhtemelen yaş olarak çok büyüğümdür 44 yaşındayım dediklerinin çok benzerlerini yaşadım ikisinde de beşer sene sabrettim gayret ettim yardım ettim idare ettim ettim de ettim yani. Tabii ki senin kaderim benimki ile aynı olacak değil ama şunu demek istiyorum hiçbir şey senin huzurundan mutluluğundan daha önemli değil. Bir erkeğin yapması gereken görevler var ve bu görevlerden biri de evin geçimini sağlamaktır.nokta. kadın evi geçindirmek ya da yardım etmek mecburiyetinde değildir aynı erkek çocuk doğurmadığı gibi kadında eve geçindirmek zorunda değildir hatta erkeğin kendi görevlerini bilmesi ve bunu güzellikle ifade edilmesi açısından kadının çalışmaması daha bile iyi.. çünkü var farkındaysanız günümüzde herkes prenses kızlar da erkeklerde. Kendinize suçlu ya da yetersiz hissetmeyin kesinlikle kendinizi beğendirmeye çalışmayın küsmelerde düzeltmeye gönlünü almaya çalışmayın istediklerinizi net olarak belli edin. Sabretmemeniz gereken konularda sabretmeyin. Bu evlilikten bir çocuğunuz olsa da olmasa da yanlış yapılan konularda size hata edilen şeylerde asla gözünüzü yummayın görmezden gelmeyin.Herkese merhaba bugün o kadar üzgünüm ki annemin evinde kalmaya geldim. Durumu kısaca anlatacağım. Bana fikir verin dönüm noktasında hissediyorum...
Daha önce yorumlamıştım sana uzunca bir yorum yazıp aslında söylemek istediğimi söyleyememiştim ama baktım ki pek çok kişi de söylemiş Bence bu adamdan derhal boşan hiç arkanı dönüp bakma tek bir damla gözyaşı bile dökme. Öteki yorumumu da okursun inşallah diğer arkadaşların da ağzına sağlık diyorum. Benim yapamadığımı sen yap benim iki defa 5 Senem ziyan oldu. Bu arada bu yorumunda da daha sonradan gördüm böyle bir ailenin çocuğu tabii ki bunlara benziyecektir asla ikinci bir şans verme asla arkana bakmaBir de babası takı kuyruğundan kendi tarafındakileri çıkartıp elden aldı. Yani takılar sadece benim tarafımın taktıkları ve bunu reddedip hak iddia ediyorlar
Kocanız vicdansız üstelik ailesine vicdanlı ama size karşı acımasız böyle birinin sizi sevdiğini sakın düşünmeyin. Ve sevmesinide beklemeyin. Bu aylar cicim aylarıdır insan yeri gelir numara yapar karşısındakine ona bile tenezzül etmemiş. Bu arada benim eşimde de öfke kontrol problemi var hala tedavi görüyor ve zaman zaman bunun sıkıntısını yaşıyoruz ama değil su, tuz almamak dışardan su sipariş etsem bana niye söylemedin diye ertesi gün evde kıyıya köşeye ekstradan para bırakır. Bugün size merhamet etmeyen adam yarın sizden olanlarada acımaz sakın yumuşar yada düzelir diye beklemeyin. Annenizin evinden dönmeyin iş bulun ve mümkünse boşanın, belki şimdi düzelsin istiyorsunuz içten içe ama inanın ilerde daha büyük ve geri dönülmez sorunlar yaşarsınız.Herkese merhaba bugün o kadar üzgünüm ki annemin evinde kalmaya geldim. Durumu kısaca anlatacağım. Bana fikir verin dönüm noktasında hissediyorum...