19 aylık bebeğimi kreşe yazdıracağım

Ilk sene cok oldu evet. 3 senedir gidiyor krese. 2. Sene hic hastalanmadi. Bu sene atafa hastalansada yikilmiyor ayakta atlatiyor.
Ayakta atlatırken kreşe devam edebiliyor mu mesela ?
Bizimki çok perişan oluyor yavrum :KK43:
10 gün evde geçiyor her ay , bir yandan işten izin al bir yandan gece gündüz çocuğa bak İnan çıldırma noktasına geliyorum hastalanınca

Insallah içinize sinen bir yöntem bulursunuz. öğleden sonra fikri verilmiş gayet mantıklı geldi bana da. benim kızım 30 aylik başlamıştı ve çok hasta olmuştu. o sene kendi annemden çok yardım almıştım, dört yaşına kadar annenizi lafına sözüne bakmadan idare etmeye çalışın. izin alınmıyor, cocuk hasta mecbur birinden yardım isteniyor.

aslinda yurt dışında çocuklar çok erken başlıyor kreşe bakım evine ama bizim ülkemizin galiba şartları uygun değil. acaba oralarda çalışma saatleri daha mi uygun diye düşünüyorum. ben öğretmenim, saatleri uygun ama yine de sabah sekiz olmadan çıkıyorum akşam 4.30 da ancak evdeyim. bir de oglumu bıraksam en geç 7.30 ds evden çıkmam lazım. her gün dokuz saat kurumsal bir yerde olması zorlar küçük çocuğu. emin olun okullardaki o ses bile zihni yoruyor. öğrenciler etkinlik için bir yere gidiyor mesela o gün hiç derse girmiyorum, rahat rahat evrak işleri hallediyorum, aksama yine de yorulmuş oluyorum.

sabah yedide evden çıkıp sekizde eve giren arkadaşlarım var. 13 saat, ev konforundan uzak kalmak zor küçük çocuk için. bilen biri varsa söylesin bu Avrupa bebeleri erkenden kreşe başlıyor da kaç saat geçiriyorlar kreste.

Ayakta atlatırken kreşe devam edebiliyor mu mesela ?
Bizimki çok perişan oluyor yavrum :KK43:
10 gün evde geçiyor her ay , bir yandan işten izin al bir yandan gece gündüz çocuğa bak İnan çıldırma noktasına geliyorum hastalanınca
Yani en son kasim ayinda hasta olmustu 2 3 gun gidemedi. Kasimdan beri ara ara burun akintisi gece oksuruk oluyor ama dogal recetelerle toparliyor bir iki gunde.Ates vs oldugunda tabiki göndermiyoruz.

Yani en son kasim ayinda hasta olmustu 2 3 gun gidemedi. Kasimdan beri ara ara burun akintisi gece oksuruk oluyor ama dogal recetelerle toparliyor bir iki gunde.Ates vs oldugunda tabiki göndermiyoruz.
Benimki her ay on gün antibiyotik kullandı hatta bir ay iki defa kullandı, kortizon bile verdiler ,
Her türlü hastalığı kaptı , el ayak hastalığı ve domuz gribi bile kaptı
Şimdi yine hasta
Çok yıprandık :KK43:

O cocuguna göre degisiyor iste.
Benim kızım 29 aylık.Anne x arkadasım bana vurdu ben de ögretmene söyledim diyor.
Ayrıca kreslerde ögretmen tek değil yardımcı abla var.Yani ögretmenle abla tenhada bi kıstıralım su cocugu diye kafa kafaya vermediyse o is zor.
Ki biyeri kızarsa arıyorlar resim atıyorlsr düstü kalktı bilginiz olsun ,su kremi sürdük diye.
Bakıcıya bırakan anneleri üzmek değil niyetim.
Ama olaya öyle bakarsk bakıcı vicdanına bırakmak

O cocuguna göre degisiyor iste.
Benim kızım 29 aylık.Anne x arkadasım bana vurdu ben de ögretmene söyledim diyor.
Ayrıca kreslerde ögretmen tek değil yardımcı abla var.Yani ögretmenle abla tenhada bi kıstıralım su cocugu diye kafa kafaya vermediyse o is zor.
Ki biyeri kızarsa arıyorlar resim atıyorlsr düstü kalktı bilginiz olsun ,su kremi sürdük diye.
Bakıcıya bırakan anneleri üzmek değil niyetim.
Ama olaya öyle bakarsk bakıcı vicdanına bırakmak daha zor gelir bana.
Konuşuyorsa cok guzel anlatıyorsa da öyle.. ama genede küçük yaşta kuralları olan bir okula vermektense sabahın körü kaldirmaktansa her zaman iyi bir bakiciyi yeğlerim. Tabi maddi yükü kaldirabilen insanlar için dediğim. Yoksa kreşe gönderen anneleri üzmek değil benim de niyetim. Kaldı ki cok iyi kresler de vardır sadece yaşları küçük diye diyorum ben

Bebeğinizi konuşmaya başladıktan sonra kreşe verme durumunuz yok mu. En azından bir sene anneniz idare etse veya anneniz gözetiminde bir bakıcı. Kreşlerde ilgilenmezler yeterince konuşamayan çocukla, içine kapanır yazık

Ben kızımı 3 yaşında gönderdim kreşe. 2 yaşından sonra oyun grubuna giderdi ama kreşe 3 yaşından önce başlatmayı kendi adıma ben uygun bulmadım. Bakıcısı vardı çokta memnundum. Kreşe başladığında ilk haftalar kesin hastalanacak, zorlanacaksınız bu durumda.

Ben çalışan anne çocuğuyum çok küçüktüm kreşe başladığımda parça parça hatırlıyorum ağlayarak gittiğim sabahları, her sabah yalvarırdım anneme gönderme beni seninle kalayım diye. Tabi her çocuk bir değil zorlanmadan giden de vardı ama benim için travma olmuştu kreş. Annem hala söyler keşke bir sene geç işe başlayabilseydim de seni göndermeseydim ağlayarak gider ağlayarak dönerdin diye. O yaş grubu bana kreş için küçük geliyor.

Anlayamadığım nokta neden ‘kesinlike’ bakıcı istemediğiniz? En mantıklısı şu an için bence bakıcı tutmanız. Anneniz de sürekli olmasa da ara ara gelir durur yanında gözünüz de arkada kalmaz en azından alışana kadar.

Çocuğumun 50-60 yaşında kadınla büyümesini istemiyorum yazmışsınız ama 50 yaş altı bakıcılık yapamıyor mu?

9 10 aylıkkken kreşe verdiniz diye linç edileceksiniz galiba.şartlar öyle gerektirmiş vermişsiniz neden linç olsun.benim zamanımda kreş yoktu bakıcı yoktu ücra bir ilçedeydi annem tek başına.sınıfının bir köşesinde büyüdüm.sonra başka şehirde anneden ayrı babanne baktı annanne baktı.hepsi mecburiyetten.genel olarak bakınca doğru muydu hayır.yani genel geçer kurallarla doğrularla hayatın gerçekleri örtüşmeyebiliyor.

Son düzenleme:
Ben 3 yaşında anaokulana verdim kızımı çok hevesliydi ona anlatmıştım biraz okulu işte arkadaşların olacak resim çizeceksin oyun oynayacaksın vs baya anlattım okulun nasıl bir yer olduğunu anlattıkça oda çok sevdi 3 4 ay hergun hastaydı yeri geldi hastanede yattık yeri geldi bir hafta evde yatti ilaçlar buhar makineleri iğneler öyle geçti suan yine hasta vitamin ilaçlarıyla devam ediyorum artık 10 gunde bir antibiyotik kullaniyoruz nerdeyse birde o yaşta kreşe vermenin bir eksisini daha soyliycem cocuk daha derdini anlatacak yaşta değil Allah korusun çocuğu azarlarlar bagirirlar şiddet olur felan anlatamaz öğretmen yada yardım abla yapmasada orda en az 10 15 çocukla olacak arkadaslarindan biri yapabilir haberiniz olmaz..artıları ne derseniz kesinlikle çok iyi sosyellesiyirlar hayal dünyaları gelişiyor yeni sorular yeni şeyler öğreniyorlar boyama oyun hamuru gibi şeylerle uğraşırken el ve parmak kasları gelişiyor güçleniyor paylaşmayı öğreniyorlar vs güzel yanlarida var yani
3 yaşında kreş demek istediniz sanirim
Anaokulu almaz ki 3 yaşında çocuğu

valla calismak zorundaydim, bakacak kimse de yoktu. Linççiler kamoooooonnnn
Onu zatrn bi anlasalar kimse kimseyi üzmicek.
Keyfimizden bırakmadık sonucta.
AMa pediggigiler 3 yas öncesi olmaz diyomus🤦🏻‍♀️
Gelsin o pedigigigler baksn ozman😅

X