19 aylık bebeğimi kreşe yazdıracağım

6 ay varmış aralarında.
Evet hastalık durumu çok sıkıntılı o yüzden ben de en azından ilk tur mikrobu bi alsın ben evdeyken diyorum.
İzin almanız gerekecek sizin de Allah korusun hastalık durumlarında
Ben öğretmenim yıllık izin hakkım yok. Öyle bi durumda çocuğu doktora götürdüğüm gün refakat izni alabiliyorum sadece. Uzarsa da etik olmadığı halde aile hekimlerinden rapor istemek zorunda kalıyorum.

Benim bi de büyük var o yüzden aynı süreçlerden geçtim başıma gelecekleri kestirebiliyorum az çok.

İnşallah en az hasarla atlatırız. Çocukların hastalığı psikolojik olarak da çökertiyor beni.

19 aylık alan kres özel kresdir.
Ne azarı ne bagırması.
Herseyini wpdan atıyorlar gün icinde.
Fotosunu videosunu😊
Kac milyor o kresler ablacım biliyon mu sen?Cocuga bagırmayı bırak yel esse atıyorlar😆
Camiavlusuna bırakmıs gbi kadın dramatize ettiniz olayı😄
İyide ben verme kreşe demedim ki 🤣🤣 her sınıfta 10 15 cocuk var hepsinin başına ayrı ayrı bakıcı duracak değil çocuğun biri gelip vursa nasıl soyliycek dedim 🤣🤣 tekrar okuyun yazdığımı

Ben öğretmenim yıllık izin hakkım yok. Öyle bi durumda çocuğu doktora götürdüğüm gün refakat izni alabiliyorum sadece. Uzarsa da etik olmadığı halde aile hekimlerinden rapor istemek zorunda kalıyorum.

Benim bi de büyük var o yüzden aynı süreçlerden geçtim başıma gelecekleri kestirebiliyorum az çok.

İnşallah en az hasarla atlatırız. Çocukların hastalığı psikolojik olarak da çökertiyor beni.
Hastalıkları gerçekten çok zor oluyor. Allah hepimize kolaylık versin inşallah hasarsız atlatırız. Çalışan anne olmak çok zor

ailemde çocuk psikoloğu var o asla önermez mecbur kalınmazsa erkenden kreşi.duygusal gelişimine ket vuruyor der.dikkat edin çok erken kreşe giden çocuklar diğerlerinden çok daha hırçındır sinirlidir .bakıcı çocukla bağ kuruyor ona sarılıyor öpüyor çocuk aileden görüyor güven duygusu gelişiyor.kreş bunların hiçbirini veremez.3 yaştan önce sakıncalı deniyor.gene de siz bilirsiniz
sizin tanidik adem güneş sanirim. Soyleyin gelsin kizimla ve ogretmeniyle tanissin. Bag nedir nasil kurulur ogrensin.. mesajiniz bastan sona yanlis degerlendirmeler iceriyor.
kızım kadarken başlamış.
Hastalık dışında bi sorun yapamadınız di mi
Hayir yasamadik. Ama gelisimsel acidan faydasını cok gorduk. 2 yasinda al karsina konus tarzi konusabiliyordu. Sosyal becerisi cok iyi oyun kurma geliştirme konusunda cok basarili. Bir parka veya sosyal ortama girince cekinmez hemen kaynasir. 2 yaşından beri Kendi basina yemek yer, tuvalete gider giyinir. Basit islerini kendisi halleder.

Yarım gun verin anneniz oglen sonu baksin sabahta enerjisini atsin bende oyle düşünüyorm ilerde suan kucuk bebem.yarim gun verip 3 4 ay sonra alışınca tam gün niyetim.Hasta olacak bağışıklığı güçlendirici takviyeler verirsiniz hastalik hep var kacis yok ondan bağışıklığı destekleyin sarimsagi cok oneriyorlar.

Kızım 2,5 yaşında , 15 aylıktan beri kreşe gidiyor, verdiğim en doğru karar. Orda öğrendiği yaptığı etkinlerin %10 bile evde yaptıramazdım .
İkiz bebeklerim var 3 aylıklar .. onları da aynen 15 aylıkken vereceğim.
Ben sadece olumlu sonuç aldığım için olumsuz bir şey söyleyemem fakat hastalık vs. Elbette oluyor ama o şimdi değil 10 yaşında gitse yine aynısı olacak.
Çok şükür öyle çok ağır bi hastalık filan da olmadı şimdiye kadar . Eğer bulduğunuz yuvaya güveniyorsanız kesinlikle yuva derim ben 👍🏻

ailemde çocuk psikoloğu var o asla önermez mecbur kalınmazsa erkenden kreşi.duygusal gelişimine ket vuruyor der.dikkat edin çok erken kreşe giden çocuklar diğerlerinden çok daha hırçındır sinirlidir .bakıcı çocukla bağ kuruyor ona sarılıyor öpüyor çocuk aileden görüyor güven duygusu gelişiyor.kreş bunların hiçbirini veremez.3 yaştan önce sakıncalı deniyor.gene de siz bilirsiniz
Çocuk psikiyatristi bana aynen böyle söyledi cey 3 yaştan önce asla önermiyor

19. Ay benim gözümde biraz küçük . Ben çok düzgün bir bakıcı bulur etkinlik vs yapmasını sağlardım annemi de yanına bırakırdım. Birde oyun grubuna götürür sosyalleşmesini sağlardım

Oyle kresler de var bu para meselesi değil vicdan meselesi..sevgisiz bir insan kameralarının olmadığı bir alanda bagirabilir de korkutabilir de..benim kızım 26 aylıkken gitti bir ay. O uslu çocuk gitti herseye ağlayan zırlayan vuran mutsuz bir çocuk geldi yerine...Ne yaşadı kim bilebilir...siz de bilemezsiniz çünkü anlatamıyorlar. Bu yüzden kreş için en erken yas 3 yas... ALLAH hepimizin evladını merhametli insanlarla karsilastirsin
O cocuguna göre degisiyor iste.
Benim kızım 29 aylık.Anne x arkadasım bana vurdu ben de ögretmene söyledim diyor.
Ayrıca kreslerde ögretmen tek değil yardımcı abla var.Yani ögretmenle abla tenhada bi kıstıralım su cocugu diye kafa kafaya vermediyse o is zor.
Ki biyeri kızarsa arıyorlar resim atıyorlsr düstü kalktı bilginiz olsun ,su kremi sürdük diye.
Bakıcıya bırakan anneleri üzmek değil niyetim.
Ama olaya öyle bakarsk bakıcı vicdanına bırakmak daha zor gelir bana.

Benim kafamda aydan çok Nisan dönemi kreşe başlayacak olması soru işareti uyandırdı. Çünkü çoğu kres temmuzda yaz tatiline girips yazın ayrı grup alıyor, ve eylül dönemi öğretmen değişikliği olabilir. Eğer iman varsA Eylül döneminde bekleyip bu arada oyun gruplarına gotürebilirsiniz,o tarz ortamlara alınması için. Ama imkan yoksave kreşe verecekseniz de ogretmeniniz bu işi gönülden yapıyorsa hiç dert etmeyin ve oryantasyon surecini lütfen uzun tutun. Çocuk alıştı gibi bile gelse yavaş arttırın süreyi.oryantasyon sureci2 ayıbulabilen bir sureç oabiliyor ,tabi çocuga gore degisebilir

İlk 6 ay ben de evde olucam. Nisan - Ekim arası. İlk aylarda daha geç götürüp daha erken alıcam. Hem Allah korusun hasta vs olursa da ben bakarım yavruma kimseye eyvallahım olmaz.
Oğlumu ben de erken kreşe verdim . Çok da faydasını gördüm , özellikle dil gelişimi konusunda çok yararı oldu. Tuvalet eğitimini de kreşte aldı çok kısa sürede öğrendi. Apartmanımızda hiç cocuk falan yoktu oyun oynayabileceği kreşte arkadaş da edindi sosyalleşti. Kreşe başladıktan sonra çok hırcın olan oğlum çok sakinleşti. O yüzden ben gözüm kapalı kreş derim her zaman .

Eksisi su ki ;
İlk zamanlar biraz hasta olur (malesef) zaten evde olacakmışsınız daha rahat ilgilenirsiniz bu dönemde zamanla bağışıklığı da güçlenir , kreşe de alışır.

Kızım dışa dönük bir çocuk. Çocukları çok seviyor. 50 yaşında bir kadınla evde oturacağına akranlarıyla zaman geçirsin istiyorum açıkcası
Cok dogru diyorsunuz. Arkadasim mecburen verdi ailesi uzaktaydi iki tarafin da e bakici da bulsa bile cok pahaliydi 18-20 aylikken verdi Abartmiyorum size basladiktan 6 ay sonra bi toplantida gordum kizi akranlari ve kendinden buyuklerle birlikte. Hepsini etrafina topluyor oyun kuruyor o oyle yenmez boyle yapicaksin diye ogretiyor. Duzgun cumleler kuruyor annesini darlamadan oyun kurup kendinden iki yas buyuk cocuklari oynatiyordu. Beni cok etkilemisti. Cok sosyal bi cocuk oldu. Ben de 50 yasinda gun boyu esra erol izleyecek bi kadina vermek yerine profesyonel bir ortamda buyumesini tercih ederim. Hem erken alisir hastalik vs derdi erken biter insallah:)

X