19 aylık bebeğimi kreşe yazdıracağım

Şartlara göre değişir zaten.
Benim arkadaş ikide verdi pişman oldu çocuk hasta oldu evde kim bakacak mesela?
Her çocuk farklı.
Mesela benim çocuğum seneye 2 yasina girecek ben bakıcı düşünüyorum alerjik ve narin yapida o hastalanınca evde bakacak kimse yok.
Hem bulunduğum yerde tanıdık yok kreşler iki tane ikiside bir halta benzemiyor gibi gibi.
Herkesin degiskeni farklı.
Aynen öyle.
Var öyle 1-2 yorum gördüm.
Valla gel sen bak ozman.Erkenmiste pedigigler öyle diyomusda.
Daha pedagog yazamıyor ama fikri var ve net.
Acık da bırakmamıs ucunu:)
Valla sabah kız oynamıs sinir uclarıma zaten gitmicem diye:KK70:
Hırsımı pedigiglerden cıkarırım delirtmesinler beni:KK70:

Ben oğlumu 18 aylıkken yazdırdım.Kreşe gitmeye başladığında birkaç kelime hariç konuşamıyordu.Başladıktan yaklaşık 3 4 ay sonra konuşmaya başladı.Tabi çocuktan çocuğa değişir ama bu yönde faydası olduğunu düşünüyorum kreşin.Onun dışında erken başladığı için alışma süreci daha kolay oldu diyebilirim.Kendi yaşıtları içinde olduğu için oyun oynama paylaşma konusunda da aynı şekilde olumlu oldu.Tek eksisi hastalıklarla biraz erken tanıştı kreş sayesinde ama o da kaçılacak bir durum değil eninde sonunda başımıza gelecek.Aynı kaygıları yaşamış bir anne olarak söylüyorum rahat olun çünkü ufaklıklar sizin hislerimizi anlıyorlar.Mesela ben oğlumu alıştırma dönemi için götürürken ağlayabileceğini bunun doğal bir süreç olduğunu söylediler ben de olabildiğince rahat olmaya çalıştım.Benimle aynı zamanda çocuğunu başlatan başka bir arkadaşım aşırı gergindi çocuğun yanında sürekli olumsuz konuştu sonuç çocuk alışamadı ve almak zorunda kaldılar kreşten.

Kızım dışa dönük bir çocuk. Çocukları çok seviyor. 50 yaşında bir kadınla evde oturacağına akranlarıyla zaman geçirsin istiyorum açıkcası
bakıcı çilesi çekmiş biri olarak doğru bir karar verdiğinizi düşünüyorum fakat;

bir yandan çok küçük miniğiniz hasta olmasından ziyade çok sıkılabilir okul okul
bence 3 yaşa kadar anneanne baksa iyi olur
ya da haftada 3 gün yarım gün okula gönderebilirsiniz

19 ay cok
Kucuk degil.. yenidogan degil en azindan😐

Eger gonullu olarak baslatmak denirse 3 yas iyi bence.. ama yarimsar gun haftada bir kac gun 2-2,5 yasindada olabilir. Tum gun olmadiktan sonra sorun yok. Sonucta oynayip gelecek bi kac saat. Ha cocuk zordur anne calisiyodur vs. Bunlar sartlari degistirir bence. Herkes cocugu icin en iyisini ister, ama gercekci olmak lazim

Aynen öyle.
Var öyle 1-2 yorum gördüm.
Valla gel sen bak ozman.Erkenmiste pedigigler öyle diyomusda.
Daha pedagog yazamıyor ama fikri var ve net.
Acık da bırakmamıs ucunu:)
Valla sabah kız oynamıs sinir uclarıma zaten gitmicem diye:KK70:
Hırsımı pedigiglerden cıkarırım delirtmesinler beni:KK70:
Benim yorumlardan gördüğüm yurtdışından katılan arkadaşlar 1 yaş öncesi bile kreşe vermiş ve hep memnunlar ama bizim ülkemizde 19 aylık mı wow wow wow küçük tepkileri oluyor 😄 ülkeden ülkeye değişiyor mu bu bebelerin gelişimleri? Sanırım biraz da kültürel bu yaş sınırı.

Benim yorumlardan gördüğüm yurtdışından katılan arkadaşlar 1 yaş öncesi bile kreşe vermiş ve hep memnunlar ama bizim ülkemizde 19 aylık mı wow wow wow küçük tepkileri oluyor 😄 ülkeden ülkeye değişiyor mu bu bebelerin gelişimleri? Sanırım biraz da kültürel bu yaş sınırı.
0 aylıkdan itibaren veriyorlar.
Onu bende anlamıyorum cocukları 3 yasına kadar emziriyorz zaten biz.
Adamlar evleniyor ama bakıyorsun sütten hala kesilememis:)

Bebeklerin degil
Ama ebeveynlerin gelisimi
Baska bence..kultur farkimiz var..3 ayliktan itibaren krese veren var, cunku daha fazla izin kullanilamayan ulkeler var. Ucretsiz izin vs her yerde mumkun degil..

Bizim
Insanimizin herseye bir elestirisi var, kendi annenizden babanizdan pay bicinn..
Onlar yasayisiyla sizinki ayni degildir ama bu konularda emin ol
Hepsi elestirir😐😂

Avrupa'da çocukların doğar doğmaz kreşe bırakılması ayrı, çocukların zorunlu ana okuluna gitme yaşı farklı. Orada zorunlu olarak 4 yaşında başlar. Kreş dediğiniz yer anaokulu değil, bakım evi tarzında hizmet görür. Kıyaslanılan şeyler aynı kavramlar değil.

Bir annenin çalışma zorunluluğunun olması çocuğa yapılan şeyin doğru olduğunu savunmasını gerektirmez. Ben de çalışıyorum, 3 yaşında oğluma annem bakıyor ama şu an aslında iç sesim onun yanında olmam gerektiğini bana net bir şekilde söylüyor. Hissediyorum da zaten. Bu yaşlardaki çocuk için birincil bakım veren grubuyla vakit geçirmesi oldukça elzem. Bunu reddetmek kişinin kendisini kandırmasıdır.

3 yaş altındaki çocuğu kreşe vermek zorunda olmak ayrı, bunun doğru olduğunu savunmak apayrı bir mevzu. Ben 4 yaş altı uygun bulmuyorum. Küçücük çocuklar imkan varsa evde vakit geçirmeli. 2 yaşındaki çocuk zaten ne birlikte oyun oynama becerisine haiz, ne de kendi başına iş görme kapasitesine. Kendi kendine yetemeyen bir bebeğin kreşi gitmesini savunmak, hele de gelişimi vs için tamamen kapitalist sistemin bize dayattığı saçmalıklardan.

benimkiler 24 aylik basladilar,

kres de 24 aydan itibaren aliyordu zaten.

daha erken aylarda alan kreslerin ortami da ona gore oluyor benim gozlemim, mevcut vs daha az oluyor alt yas gruplarinda,
o yuzden bence sorun yasamazsiniz diye dusunuyorum.

annenizin gonullu olmasi cok buyuk bir sans, onu da cocuk hasta oldugunda, ya da genel salgin durumlarinda okula gondermek istemediginizde kullanirsiniz. bir keresinde okulda ishal salgini olmustu, benimkiler hasta olmamisti ama onlem amacli gondermemistim mesela.

veya bazi haftalar cocuklar icin zor oluyor, ne bileyim yogun bir haftasonu gecirmisseniz falan pazartesi okula gitmek zor gelebilir. O zamanlarda anneniz de yedek olur, cok guzel olur.

Avrupa'da çocukların doğar doğmaz kreşe bırakılması ayrı, çocukların zorunlu ana okuluna gitme yaşı farklı. Orada zorunlu olarak 4 yaşında başlar. Kreş dediğiniz yer anaokulu değil, bakım evi tarzında hizmet görür. Kıyaslanılan şeyler aynı kavramlar değil.

Bir annenin çalışma zorunluluğunun olması çocuğa yapılan şeyin doğru olduğunu savunmasını gerektirmez. Ben de çalışıyorum, 3 yaşında oğluma annem bakıyor ama şu an aslında iç sesim onun yanında olmam gerektiğini bana net bir şekilde söylüyor. Hissediyorum da zaten. Bu yaşlardaki çocuk için birincil bakım veren grubuyla vakit geçirmesi oldukça elzem. Bunu reddetmek kişinin kendisini kandırmasıdır.

3 yaş altındaki çocuğu kreşe vermek zorunda olmak ayrı, bunun doğru olduğunu savunmak apayrı bir mevzu. Ben 4 yaş altı uygun bulmuyorum. Küçücük çocuklar imkan varsa evde vakit geçirmeli. 2 yaşındaki çocuk zaten ne birlikte oyun oynama becerisine haiz, ne de kendi başına iş görme kapasitesine. Kendi kendine yetemeyen bir bebeğin kreşi gitmesini savunmak, hele de gelişimi vs için tamamen kapitalist sistemin bize dayattığı saçmalıklardan.
Hayir bence sen karistiriyorsun.. cocuklarin yeni dogdugunda birakilabildikleri bir yer var.. kres.. uyuma yemek vs herseyi orda yapilir cocuklarin ve evet calisan insanlar oraya goturur. Zaten insan evdeyse 3 aylik cocugu neden gotursun?

Birde 2-2,5 tan sonra goturebildikleri sadece oynamak icin olan kres var. Bence bu baslamak ici en dogru yer..

4 yasinda basladiklari sey anaokulu.. ki kres goren cocuk anaokulunda aglamaz vs.kolayliklari var.
Herkesin kendi tercihi..

Bana gore cocuk icin 5 tum
Gun her zaman cok uzun..kres okul anaokuku farketmeksizin..

Buarada anneannelerde vs cocuk tv filan izliyor.. evde kendin baksanda ara ara bakacak belli yastan sonra.. ama kreste cok kisitli ve ogretici seyler oluyor bu genelde. Gidip akranlariyla oyun oynamasi bence daha verimli ve asla haksizlik degil.

3 yasında cocuk anneanneyle napıyr evde?
Zeka gelisiminin cogu 0-3 yas arasında tamamlanıyormus cünkü.

Hayir bence sen karistiriyorsun.. cocuklarin yeni dogdugunda birakilabildikleri bir yer var.. kres.. uyuma yemek vs herseyi orda yapilir cocuklarin ve evet calisan insanlar oraya goturur. Zaten insan evdeyse 3 aylik cocugu neden gotursun?

Birde 2-2,5 tan sonra goturebildikleri sadece oynamak icin olan kres var. Bence bu baslamak ici en dogru yer..

4 yasinda basladiklari sey anaokulu.. ki kres goren cocuk anaokulunda aglamaz vs.kolayliklari var.
Herkesin kendi tercihi..

Bana gore cocuk icin 5 tum
Gun her zaman cok uzun..kres okul anaokuku farketmeksizin..

ben de 5 tam gunun fazla oldugunu dusunuyorum.
Bu sene ilk defa buyuk oglumu erken okuldan almaya basladim, koronadan dolayi evden calisabildigimizden dolayi o da.
kucuk halen tam zamanli gidiyor, cunku o evdeyken calisamiyoruz maalesef.

ben de erken yasta baslamalari taraftariyim ama mumkunse az sureli olsun ki herkes icin keyifli olsun.
ama konu sahibinin secenekleri bende olsaydi annemi yedek guc olarak gorurdum :)

ben de 5 tam gunun fazla oldugunu dusunuyorum.
Bu sene ilk defa buyuk oglumu erken okuldan almaya basladim, koronadan dolayi evden calisabildigimizden dolayi o da.
kucuk halen tam zamanli gidiyor, cunku o evdeyken calisamiyoruz maalesef.

ben de erken yasta baslamalari taraftariyim ama mumkunse az sureli olsun ki herkes icin keyifli olsun.
ama konu sahibinin secenekleri bende olsaydi annemi yedek guc olarak gorurdum :)
5 tum gun bize bile is yerinde cok geliyor hele kadin anne olarak evdeki isleride dusunursek.. cocuk evdeyken, evde calismakta cidden sorun.. ya tablet ya telefon vermek zorunda kaliyorsun.. bu da cocuga haksizlik.. ha bana gore evdede calisiyorsan coxuklar krese gidebilse daha iyi, cunku evde anne calisirken nasil vakit gecirecekler? Cocuklar buyuk olur cekilir kosesine odevini filan yapar ok.. ama kucuk cocukla evden calismak cok zor. Mesela her gun yarim
Gun gidebilseler.. az oynarlar gelirler ve dedigin gibi herkesin rutini olur bu ve tadinda kalir.

Ben ikinci kopegimi alana kadar buyuk kopegimi bile krese birakiyordum gun icinde. Cunku benim o bebisin enerjisini isten gelmis halimle attirmam İMKANSİZ. Simdi ikisi gun icinde bogusup enerji atiyorlar ben yuruyus de yaptirinca yetiyor. Evde tum gun cocukla ilgilenmeyen bi yandan ev isi yapmaya calisan kendine vakit ayirmaya calisan kadinlarda bile bikkinlik gelir cunku o cocuklar sunger gibi. Hergun yeni bisey ogrendigi yer neden kotu olsun. Eve gelince pestili cikar zaten sizle daha sakin vakit gecirir. 3 yas oncesi tu kaka diyenleri anlamiyorum. Cocuga orasi okul deyip kendi okul nefretinizi cocuga asilaraaniz o da sevmez belki. Yani arkadaslarini gormeye gidiyoruz oyunlar sarkilar ogrenmeye gidiyoruz lezzetli mamalar yemeye gidiyoruz oraya seklinde bi kosullandirma yapmali aile. Ama bunlari ilgiyle verebilen kresin ucreti de ona gore. Yani mahalle arasi kresinde yemegini ayri yediren altini ayri degistiren(3 yas alti kabul edenlerde) ingilizce ayri ogreten oyunu ayri oynatan insanlar yok. Bunlarin oldugu kreste cocuk mutsuz olmaz. Ama surekli kpss derdinde olup (mecburiyetten) sinifina 30 cocuk tikilip cocuklara sessiz olun diye bagirmak zorunda birakilan hocalarin oldugu kresdense baska yol bulmak onemli. Olay parada bitiyor yani gene. Ama ben 37 yasinda gun boyu cocuguma etkinlik yaptiramam nerde kaldi 65 yasindaki annem. Oturur dolma sararlar :)

Ben ikinci kopegimi alana kadar buyuk kopegimi bile krese birakiyordum gun icinde. Cunku benim o bebisin enerjisini isten gelmis halimle attirmam İMKANSİZ. Simdi ikisi gun icinde bogusup enerji atiyorlar ben yuruyus de yaptirinca yetiyor. Evde tum gun cocukla ilgilenmeyen bi yandan ev isi yapmaya calisan kendine vakit ayirmaya calisan kadinlarda bile bikkinlik gelir cunku o cocuklar sunger gibi. Hergun yeni bisey ogrendigi yer neden kotu olsun. Eve gelince pestili cikar zaten sizle daha sakin vakit gecirir. 3 yas oncesi tu kaka diyenleri anlamiyorum. Cocuga orasi okul deyip kendi okul nefretinizi cocuga asilaraaniz o da sevmez belki. Yani arkadaslarini gormeye gidiyoruz oyunlar sarkilar ogrenmeye gidiyoruz lezzetli mamalar yemeye gidiyoruz oraya seklinde bi kosullandirma yapmali aile. Ama bunlari ilgiyle verebilen kresin ucreti de ona gore. Yani mahalle arasi kresinde yemegini ayri yediren altini ayri degistiren(3 yas alti kabul edenlerde) ingilizce ayri ogreten oyunu ayri oynatan insanlar yok. Bunlarin oldugu kreste cocuk mutsuz olmaz. Ama surekli kpss derdinde olup (mecburiyetten) sinifina 30 cocuk tikilip cocuklara sessiz olun diye bagirmak zorunda birakilan hocalarin oldugu kresdense baska yol bulmak onemli. Olay parada bitiyor yani gene. Ama ben 37 yasinda gun boyu cocuguma etkinlik yaptiramam nerde kaldi 65 yasindaki annem. Oturur dolma sararlar :)
Köpek ?:)
Ablacım dur simdi zaten ortalık karısık:KK70:

O çocuklar 18 yaşında evden ayrılabiliyor yalnız ve cinselliğe başlangıç yaşı daha da genç. Tamamen kültürel kodlama yani

Ehehe:) oyle gunluk kresi vardi kuzumun:) cok da mutlu oluyordu orda. Benim de evde pencereden kus gozluyor sadece diye uzulmeme gerek kalmiyordu. Ama sonra haydut kardesini alinca gerek kalmadi:)
Ay cidden köpekden mi bahsediyorz :KK70:
Ben yazım yanlsıdır dedim.
Sana kutuda büyük linc geliyor abla dur:KK70:

Bir annenin çalışma zorunluluğunun olması çocuğa yapılan şeyin doğru olduğunu savunmasını gerektirmez.
forumda bu çok yapılan bir şey zaten. Üye bir şeye mecbur kalmış aslında, istediğinden değil mecburen bu gerçekleşmiş ama öyle bir edayla yazıyor ki sanki kendi tercihi…

Merhabalar.
16 aylık bir fındığın annesiyim. 3 ay sonra işe başlamak zorundayım. Ve çok iyi bir kreş buldum. Evde bakıcı istemiyorum. Annemle çok yakın oturuyoruz annem bakmaya gönüllü ama kızım çok hareketli annemi çok yorar o yüzden doğrudan kreşe vermek istiyorum.
Kızım başladığında 19 aylık olacak. Çocuğunu kreşe erken yazdıran var mı? Artısı eksisi nedir?
bence kış aylarını atlatın ve 6 ay daha vermeyin 2 yaş daha iyi çünkü güvenli bağlanma döneminde şuan ben çok iyi bir doktoran tavsiyesiyle 27 aylıkken vermiştim doğru düzgün gidemedi hep hasta oldu

X