19 aylık bebeğimi kreşe yazdıracağım

Öğretmen uzman değilim, tabiki kendi gorduklerimden örnek vereceğim, çevremde çocuklar hep kreşte büyüdü hiç öyle hırçın birisi yok 🤷 ki benim bakıcım çok iyiyken Dr tavsiyesiyle ertesi gün kreşe verdim.
tmm siz memnun kalmış olabilirsiniz gayet doğal.ben de uzmanının genel olarak fikirlerini yazdım.o doğru bulmuyor 3 yaş öncesi.doğru bulmuyor diye kimse kreşe çocuğunu vermeyecek de değil

Artıların eksilerin çoğunu arkadaşlar yazmış.

Ben farklı bir tavsiyede bulunacağım size uygun olursa.

Başlangıçta seçenek varsa çocuğu yarım gün öğleci olarak verin kreşe. Sabah 11 gibi servisler alıyor akşam 5te başlıyor servis dağıtmaya. Hem çocuk sabah istediği saatte uyanır rahatça kahvaltısını yapar. Hem de günün asıl kısmı annenize kalır. Aynı binada olduğunuz için anneniz kahvaltı ettirip servise bırakır sabah.

Biraz daha alışıp büyüyünce tam güne geçersiniz.

Başlangıçta seçenek varsa çocuğu yarım gün öğleci olarak verin kreşe. Sabah 11 gibi servisler alıyor akşam 5te başlıyor servis dağıtmaya. Hem çocuk sabah istediği saatte uyanır rahatça kahvaltısını yapar. Hem de günün asıl kısmı annenize kalır. Aynı binada olduğunuz için anneniz kahvaltı ettirip servise bırakır sabah.

yarım gün en doğru çözüm konu sahibi için.hem çocuk yıpranmaz tüm gün kreşte hem de annesi tüm gün bakarak kendi sosyal hayatından olmaz

Aynen öyle. Ben kreşe vericem dedim diye 2 gün küstü bana. Üstelik sırf çocuğa annem bakacak diye biz ekstra bin lira kira vermeyi göze alıp annemlerin binasına taşındık düşünün.
Anneniz istiyor gibi gözüküp de bakıcıya verseniz de olmaz bu durumda. Evde baktıracaktın madem ben bakardım vs. Vs. Neden kreş anladım. Bakacak öğretmenle sıkı iletişim kurun. Akşam çocuğunuzu aldığınızda bol bol sarılın öpün. Tabiri caizse sevgiye boğun🤗

Allah kolaylık versin. Çalışan kadınlar bu sıkıntılar hep var. Keşke kendimiz bakabilsek ama şartlar kötü. 😔😔

yarım gün en doğru çözüm konu sahibi için.hem çocuk yıpranmaz tüm gün kreşte hem de annesi tüm gün bakarak kendi sosyal hayatından olmaz
İmkanı varsa tabi küçük olduğu için yarım günle başlaması bence de uygun.

Özellikle öğleci öneriyorum tüm tanıdıklarıma da. Çünkü sabahçı olunca çok erken kalkıp saat 12de de evde oluyor çocuk. Hem sabah uykusuz oluyor hem de koskoca 5 6 saat tekrar birinin bakması gerekir. Öğleci olunca sabah uyandıktan sonra en fazla 3 saat birine ihtiyaç olunuyor günün çoğu da sabah bakan kişiye kalıyor.

Aynen bu da mantıklı. Anne tüm yükü almazsa belki biraz daha rahat eder.

İmkanı varsa tabi küçük olduğu için yarım günle başlaması bence de uygun.

Özellikle öğleci öneriyorum tüm tanıdıklarıma da. Çünkü sabahçı olunca çok erken kalkıp saat 12de de evde oluyor çocuk. Hem sabah uykusuz oluyor hem de koskoca 5 6 saat tekrar birinin bakması gerekir. Öğleci olunca sabah uyandıktan sonra en fazla 3 saat birine ihtiyaç olunuyor günün çoğu da sabah bakan kişiye kalıyor.
evet çok mantıklı.annanne zaten sabahın köründe nereye gidecek gezmeye?öğleden sonra gider gidecekse.o ara bebekte kreşte olduğundan rahatça gezer alışverişini vs yapar.çocukta erkenden uyanmamış olur.uykusunu doya doya alıp sevgiyi de görüp öğlen gider kreşine

sizin

belliydi zaten. içinize sinmeyen bir şey olmasa niye "gönüllü" olan anneanneye bırakmayasınız.
her çocuk ve aile kendine özel, birine iyi gelen diğerine gelmiyor işte deneyimler ortada.
siz çocuğun gelişimini takip edin, işe başlamadan önce mümkünse yarımgünle başlatın.
gelişimini yakından takip edin, dili ile anlatamasa da hali ile her şeyi söyler çocuk.
ben de bakıcı seçeneğinden korkuyorum, hareketli bir çocuğa yeri geliyor annesi olarak kızıyorum, bi yabancı ne kadar tahammüllü ve sevgiyle yaklaşır inanın benim içim almıyor. yerinizde olsam ben de kreşi seçerdim.
yalnız kaç yaşında olursa olsun okulun ilk yılı hastalık yılı, bunun için bakım seçeneklerinizi netleştirmeniz olası stresi azaltır. dilerim çocuğunuz mutlu mesut alışsın, sevsin kreşini
Yoksa ben istemez miyim anneannesi misler gibi baksın pamuk pamuk. Ama işte şartlar. Onun çenesini çekeceğime böyle bir yol bulduk.
İlk 6 ay ücretsiz izinde evde olcam alışma süresi için

Hayır memursanız bunu yapamazsınız. Çalışmak durumundasınız doğru. Çocuğunuzun sosyal olmasını istemekte de haklısınız. Bazı görüşler çocuğun erken yaşta gönderildiğinde ilerleyen yaşlarda sıkıldığını belirtiyor bilemiyorum memnun olan da var. Beklentiye ve kişiden kişiye değişiyor sanırım.
Yegenim 25 aylikken basladi ve su anda 10 yasinda.Okuldan,okulla ilgili her seyden nefret ediyor.Dil gelisimi cok iyiydi.4 yasinda cocuk anne 5 dakika daha uyuyayim,gitmek istemiyorum okula diyordu.Hepsi boyle olacak diye bir durum yoj ama ozrllikle erkek cocuklarinda bu durum yasaniyor.
Sosyallesecek vakitleri cok olacak.Yani 1 yasinda bebek te krese gitti diyr sosyal degildir.Sartlardan kaynakli gitmistir.Bakici esliginde annenizle en azindan 1 yil daha gitse daha iyi olur kanatindeyim tabi karar sizin.
Benimkiler 28 aylik su anda. 3 ü doldurmalarini bekleyecegim sartlarim degismezse insallah.

İlk 6 ay ben de evde olucam. Nisan - Ekim arası. İlk aylarda daha geç götürüp daha erken alıcam. Hem Allah korusun hasta vs olursa da ben bakarım yavruma kimseye eyvallahım olmaz.

18 aylik verdim. Simdilerde bir cocuk daha dusunuyorum. Olursa onuda 18 aylik veririm.
Peki sizinki hasta oldu mu ? Benimki de 17 aylık başladı her ay on gün ömrümden ömür gidiyor , ateş öksürük bıktım :KK43: sonra da bana bulaşıyor , çalıyorum bi de , babası ile dönüşümlü bakıyoruz hasta olduğunda biruandan çalışıyorum mahvolduk

14 aylık başlattım ben. Eksisi arada gitmek istemiyordu. Diğer eksisi herhalde uzun saatler ayrı kaldık diye geceleri benden ayrılmamaya başladı. Biraz ayrılık kaygısı oluştu.
En büyük eksisi sürekli hastalandı.

Artıları sosyalleşti arkadaşı oldu.
Dil gelişimi ve diğer motor becerileri gelişti.
Evde yediğinden daha fazla çeşit ve miktarda yemek yemeye başladı
Hastalık zamanlarında ne yaptınız ? Kim baktı yavrun hasta iken

Yoksa ben istemez miyim anneannesi misler gibi baksın pamuk pamuk. Ama işte şartlar. Onun çenesini çekeceğime böyle bir yol bulduk.
İlk 6 ay ücretsiz izinde evde olcam alışma süresi için

İlk 6 ay ben de evde olucam. Nisan - Ekim arası. İlk aylarda daha geç götürüp daha erken alıcam. Hem Allah korusun hasta vs olursa da ben bakarım yavruma kimseye eyvallahım olmaz.
Çok güzel düşünmüşsünüz. Daha rahat bir alışma süreci geçirir ve o yoğun hastalıklarda da aman kim bakacak derdiniz olmaz.

Hatta şu an acaba ben de ücretsiz iznim bitmeden başlatsam mı diye düşünmedim değil :KK48:

Peki sizinki hasta oldu mu ? Benimki de 17 aylık başladı her ay on gün ömrümden ömür gidiyor , ateş öksürük bıktım :KK43: sonra da bana bulaşıyor , çalıyorum bi de , babası ile dönüşümlü bakıyoruz hasta olduğunda biruandan çalışıyorum mahvolduk
Ilk sene cok oldu evet. 3 senedir gidiyor krese. 2. Sene hic hastalanmadi. Bu sene atafa hastalansada yikilmiyor ayakta atlatiyor.

Çok güzel düşünmüşsünüz. Daha rahat bir alışma süreci geçirir ve o yoğun hastalıklarda da aman kim bakacak derdiniz olmaz.

Hatta şu an acaba ben de ücretsiz iznim bitmeden başlatsam mı diye düşünmedim değil :KK48:
Sizinki kaç aylık?
Keşke anneme bırakıp rahat rahat ekonomik olarak da sıkışmadan yavrumu büyütebilseydim ama şartlar... :)

Sizinki kaç aylık?
Keşke anneme bırakıp rahat rahat ekonomik olarak da sıkışmadan yavrumu büyütebilseydim ama şartlar... :)
Benimki büyük. 22 aylık şu an. Eylülde 29 aylıkken başlayacak nasipse.

Ama pandemiyle doğru tam. Bana çok yapışık. O yüzden tedirginim. Bir de eylülde ben de başlayacağım. Allah korusun hasta olsa bırakacak kimsem yok benim.

Başka çarem olmadığı için, anneme bırakmak istemediğim için olabilir mi acaba?
Tamamda boyle anlatmiyorsunuz annem bakmak istiyor ama ben krese vericem sosyallessin. Dogru anlatmazsaniz boyle cevap alirsiniz 19 ay cok kucuk ozaman bakici tutun annenizde bos oldukca basinda dursun kres oyle cook harika herzaman mutlu olacagi bir ortam degilki okadar kucukken evde olmasi cok daha dogru

Tamamda boyle anlatmiyorsunuz annem bakmak istiyor ama ben krese vericem sosyallessin. Dogru anlatmazsaniz boyle cevap alirsiniz 19 ay cok kucuk ozaman bakici tutun annenizde bos oldukca basinda dursun kres oyle cook harika herzaman mutlu olacagi bir ortam degilki okadar kucukken evde olmasi cok daha dogru
Tekrar söylüyorum. Bakıcı asla düşünmüyorum. Ben çocuğumun 50 60 yaşında bir kadınla büyümesini istemiyorum

Benimki büyük. 22 aylık şu an. Eylülde 29 aylıkken başlayacak nasipse.

Ama pandemiyle doğru tam. Bana çok yapışık. O yüzden tedirginim. Bir de eylülde ben de başlayacağım. Allah korusun hasta olsa bırakacak kimsem yok benim.
6 ay varmış aralarında.
Evet hastalık durumu çok sıkıntılı o yüzden ben de en azından ilk tur mikrobu bi alsın ben evdeyken diyorum.
İzin almanız gerekecek sizin de Allah korusun hastalık durumlarında

X