19 aylık bebeğimi kreşe yazdıracağım

22 ay kizima kendim baktim, en nihayetinde kres yasi tutmadigi icin, şehrimiz de 30 ay kabul olarak goruyor. Bakici ayarladik ve kizima 5 ay harika bakip muhtesem bir iletişim kurdular, kendisi 50 yasinda ama cocuk enerjisiyle doluydu.ertesi gun isim olan bir gun, artik kizina baska bir bakici bul dedi, ortada kaldik. Araci birileriyle baskasini bulduk, kizima da ailemize de travma yasatti. Suan kvye emanet. 3 yasinda krese vermeyi istiyorum. Bakici kelimesini bakim veren bag kuran olarak görüyordum ama yasadiklarimiz yuzunden yabanci bir insanla ayni evde kaliyor olmasi artik tehkike benim icin. Kreste de hastalığı cok olacaktir kesin. Bir yerden baslamak lazım..
Bu cidden çok değişken.
Benim bakıcım da 50 yaşında teyze modunda bir kadin.
Ben gelene kadar bakıyor başka hiçbir iş yapmıyor negatif yani pasaklı olmasi felan ama çocukla iletişimi harika.
Mesela ben gelince bana çocuğum sarılıyor biraz zaman geçiriyor
Sonra ben üstümü değiştirnek için odaya geçiyorum hemen kadının yanina geri dönüyor.
Ben varken bile onla zaman geçirmek istiyor.
Çok güzel oyunlar oynuyor şarkılar söylüyor felan.
O kadar sabır bende yoktur.
Allah herkesi iyilerle karsilastirsin.
Şuan çocuğum küçük seneye onu isterdim ama enerjisi seneye yetmeyebilir bir kaç hastalığı var.

Kim diyor tv bakar diye… bakıyor neyse de bakar derken kimden bahsediyorsunuz? Kahvaltıdan sonra bulaşık mak boşaltmaya yardım ediyor benimki. Bakıcımız var. Sonra evcilik, boyama, süt ve kek falan atıştırma , yarım saat uyku, öğle yemeği, ablası okuldan gelince onunla oynuyor, sonra ben geliyorum. En geç üç buçuk dörtte evdeyim. Çocuk 3.5 olacak, tv baştan beri yasak. Mevsime göre park, bisiklet, bahçe ekleniyor.
hiç kreşe göndermedim ama kreşi eve getirdim.boyama malzemeleri kesme yapıştırma çalışmaları legolar yaşına uygun kutu oyunları osman abalının tahta lego gibi aparatlarıyla dikkat geliştirme setleri görseli bol olan yaşına uygun kitaplarla destekledim.her haftasonu avm de ücretsiz tiyatroya götürdüm ayrıca orada olan çocuk aktivitelerine katıldı .evde iş yaparken bile devamlı konuştum çocukla .birlikte kukla yaptık eski koliden ev yaptım üstünü süsledi çadır aldım içinde kızılderilicilik oynadık.iyi havalarda mutlaka parka götürdüm kedi beslemeye gittik beraber.bahar ve yaz aylarında havuza götürdüm ayda 3 kere.ama bunları yaşları yakın birden fazla çocuğu olan anneler yapamaz kolaylıkla.onların haftada 2 3 gün yarımşar gün bile olsa kreşe oyun gruplarına göndermesi lazım.tam günse 3 4 yaşından sonra uygun mümkünse .imkan yoksa da mecbur daha erken yaşta kreşe verilecek .ama bir çocuğa gün içinde sıkı sıkı sarılmanın ona dönüp dönüp gülümsemenin onunla konuşmanın güven vermenin yerini hiç bir kreş ya da bakıcı veremez diyorlar uzmanlar.

Kızım 17.5 aylıktı, mecburiyet nedeniyle kreş kaçınılmaz oldu, ama iyi ki oldu. Çünkü evladım apartman dairesinde büyüyen, sokakta oynayamayan, kedi görse kaçan bi çocuktu. Onunla ayrıca ilgilenen birisi, oynayacağı yaşıtı olsa da hep sınıfa kaçıp büyüklerle vakit geçirmek istiyordu. Erkenden konuştu ve sosyalliği arttı. Zararı, yaşından büyük davranmasıydı. Şu an kardeşi var, başımdan savmışım gibi hissetmesini istemediğimden kreşe yollamıyorum.

Ufak çocuk bakan kreşlerde, bezli olması sebebiyle ayrıca ilgilenen kişiler oluyor, herhalde sizin kreş de öyledir. Uykusu, yemeği hiçbir konuda sıkıntı yaşamadım.

22 ay kizima kendim baktim, en nihayetinde kres yasi tutmadigi icin, şehrimiz de 30 ay kabul olarak goruyor. Bakici ayarladik ve kizima 5 ay harika bakip muhtesem bir iletişim kurdular, kendisi 50 yasinda ama cocuk enerjisiyle doluydu.ertesi gun isim olan bir gun, artik kizina baska bir bakici bul dedi, ortada kaldik. Araci birileriyle baskasini bulduk, kizima da ailemize de travma yasatti. Suan kvye emanet. 3 yasinda krese vermeyi istiyorum. Bakici kelimesini bakim veren bag kuran olarak görüyordum ama yasadiklarimiz yuzunden yabanci bir insanla ayni evde kaliyor olmasi artik tehkike benim icin. Kreste de hastalığı cok olacaktir kesin. Bir yerden baslamak lazım..
Ne sebeple öyle aniden bıraktı

Bu cidden çok değişken.
Benim bakıcım da 50 yaşında teyze modunda bir kadin.
Ben gelene kadar bakıyor başka hiçbir iş yapmıyor negatif yani pasaklı olmasi felan ama çocukla iletişimi harika.
Mesela ben gelince bana çocuğum sarılıyor biraz zaman geçiriyor
Sonra ben üstümü değiştirnek için odaya geçiyorum hemen kadının yanina geri dönüyor.
Ben varken bile onla zaman geçirmek istiyor.
Çok güzel oyunlar oynuyor şarkılar söylüyor felan.
O kadar sabır bende yoktur.
Allah herkesi iyilerle karsilastirsin.
Şuan çocuğum küçük seneye onu isterdim ama enerjisi seneye yetmeyebilir bir kaç hastalığı var.
Ne kadar ücret alıyor peki ? Paylaşabilirsen çok sevinirim

X