- 31 Ekim 2016
- 4.551
- 19.129
- 34
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
Yok sistemlerini gayet iyi biliyorum. Oyun grubu ayrı bir olgu. 2-3 saat çocukların oyun guba katılmaları ayrı bir şey. Zaten genelde ebeveynli oluyor böyle gruplar.Hayir bence sen karistiriyorsun.. cocuklarin yeni dogdugunda birakilabildikleri bir yer var.. kres.. uyuma yemek vs herseyi orda yapilir cocuklarin ve evet calisan insanlar oraya goturur. Zaten insan evdeyse 3 aylik cocugu neden gotursun?
Birde 2-2,5 tan sonra goturebildikleri sadece oynamak icin olan kres var. Bence bu baslamak ici en dogru yer..
4 yasinda basladiklari sey anaokulu.. ki kres goren cocuk anaokulunda aglamaz vs.kolayliklari var.
Herkesin kendi tercihi..
Bana gore cocuk icin 5 tum
Gun her zaman cok uzun..kres okul anaokuku farketmeksizin..
Buarada anneannelerde vs cocuk tv filan izliyor.. evde kendin baksanda ara ara bakacak belli yastan sonra.. ama kreste cok kisitli ve ogretici seyler oluyor bu genelde. Gidip akranlariyla oyun oynamasi bence daha verimli ve asla haksizlik degil.
Çocukların yeni doğduklarında bırakılabildikleri yeri ben de biliyorum ama bu; işin doğrusunun bu olduğu anlamına gelmez. Bunlar bakımevleri. Zaten anaokulu yaşlarının 4 olmasının belli nedenleri var. Kreş çocukların eğitimi için gerekli olan bir aşama değildir. Gerekli olsa eğitim yaşını düşürürlerdi zaten. Bu tarz konularda 2 yaşından sonra her çocuğun kreşe başlamasını savunan bir kitle var şiddetle. Bu doğru bir yöntem değil. Çocuk 2 yaşından sonra kreşe verilebilir evet ama bu doğru değil.
2-3 ay ağlaya ağlaya bir çocuğu kreşe göndermenin herkes normal olduğunu kabul etmiş durumda. Zorunluluğu anlıyorum ama normalleştirilmesini anlamıyorum.
Ben asla eleştirmiyorum. Zaten kendim de çalışıyorum. Annem olmasa ben de kreşe verecektim mecburen. Ama asla doğrusunun çocuğum için bu olduğunu düşünmüyorum. Keşke kendimiz bakabilsek 4 yaşına kadar en azından. Ben de kreşe vermek zorunda olan bir anneyim esasen ama çocuk için doğru bir çözüm yöntemi olduğunu asla düşünmüyorum.