Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

kilo veren arkadaşları tebrik ederim.veremeyenlere de inşallah haftaya diyorum.
elevencim en çok sen vermişin
80li rakamlara düşmeyi umuyorum haftaya.

elifezgi, parasından değilde diyetisyen işi çok soğuk geliyor bana. önceleri gitmiştim sağolsun verdiği menüyle haftada yarım kilo aldım.birde ekmekleri azaltalım bakalım nasıl olacak demişti.deneme tahtasıyım sanki.
tansiyonum çok düzenlidir.12-7 yada 13-8 olur hep. hayatım boyunca ilk kez o zaman 6-4 mü ne olmuştu. sadece müsil ilacı içince olmuştu.
doktor bana glukofen tarzı şeker ilacı bile veriyor polikistik over olduğum için. düşün artık. şekerim iyice düşüyor. şimdi kullanmıyorum artık.diyetisyene gitsem ne yapacak ki. hiç inancım kalmadı doktorlara.zaten kadın doğummuş genetikmiş bi sürü doktora gidip duruyorum. haklısın öyle düşünmekte,sağol beni önemseyip düşündüğün için.
canım seninde dediğin gibi duraklama dönemindesin şimdi. 50 li kilolara düşmek için demek daha fazlası gerekiyormuş.çok da dikkat ediyorsun ama neden olmuyor bende anlamadım.daha çok dikkat edecek ne kaldı gerçekten ama demekki yetmiyor.bünyen çakıldı kaldı 62 lere.
62 den tavşan yapalımda gitsin artık :))

hoşgeldin takımımıza. avatarın çok hoşmuş.
bende fazla içemiyorum suyu malesef.yazın 4,5 - 5 litre içerdim :26:
şimdi 2 lt ya oluyo ya olmuyo.
elma sirkesi dişleri çürütür dedi bi arkadaş. öyle bişey duydunmu hiç. bende içiyorum da.
böbreklere mideye zararı var dediler.
ben hissetmiyorum hiç yanma filan. sanki normal su içmişim gibi.çok alıştım 10 gündür.

sabah: 4 galeta, 1 kk peynir, 2 zeytin,yarım bardak kayısı suyu.(nihayet wc çilesi bitti 90,9 u gördüm ama yazamadım)
20 dk yürüyüş.
1 tane form kepekli bisküvi
20 dk yürüyüş
öğle:1 domates,yarım salatalık, 1 kk peynir,1 dilim kepekli ekmek ve 7 tane zeytin
20 dk yürüyüş
1 form kepekli bisküvi,1 çay
30 dk yürüyüş.
2 kaşık nesfit mısır gevreği.biraz sütle, 1 mandalina
akşam: yemekde yapmadım daha.aklımda bişey yok.yazarım sonra.

sabahtan öğleye kadar çok acıktım bu sefer. artık yumurtayı eklemem lazım.bu hafta hep 12 den sonra yatağa yattığım için sabah kalkmak çok zor geldi. düzenimi geri toplamam lazım.sabahki açlıktan beri canım çok tatlı istiyor. bal kavanozuna düşmek istiyorum resmen.bugün nescafe iççem. ödül olsun bari.ama tatlı yemek istemiyorum bi yandanda ölüyom tatlı yoluna.....

eşim gelmedi daha işten. biraz geç geliyor.onu bekliyorum.
zeytin çok biliyorum ama çok açtım.tatlı yemek yerine ekşi ekşi yiyeyim dedim.o kadarcıktan bişey olmaz.
Akşam yemeğim:ıspanak yoğurt olacak.

Kızlar ben geldim:) Cullen hoşgeldin aramıza:) Benim bugün sınavım vardı ondan giremedim Neyse ki iyi geçti.Bugün sabah limonlu ılık su içtim ve direk kursa gittim sınav telaşı derken hiçbir şey yiyemedim.Kurstan geldim yemeği fırına koydum.Fakat fırının üst tarafının çalışmayacağı tuttu Sonra kendiliğinden düzeldi.Geç oldu ondan.Birazdan yemek yicem yani 24 saattir birşey yemedim telaştan unuttum açıkçası.1 saat de yürüyüş yaptım kursa gidip gelirken tempolu yürüyorum bilerek:) Şimdi yemekte fırında bezelyeli tavuk ve pilav var.Pilavdan bir yemek kaşığı alırım yanına da tavuk alsam tamamdır:) Akşam meyve yerim belki :) hep böyle diyorum ama yiyesim gelmiyo akşam olunca da.Neyse bu hafta baya kilo veren var:)Çok mutlu oldum her ne kadar bu haftaki hedefime ulaşamasam da haftaya cuma 67 olmak istiyorum artık

akşam kabak yemeği ve 5-6 kaşık pilav yoğurt yedim. öncesinde de 1 dilim kek yedim.kızlar benim problemim şu galiba amaan bundan bi zarar gelmez şu kaç kaloriki diye diyeee birikiyo kaloriler.mesela neskafe içmek istiyorum şu an. ama yapmıycam. PES ETMEK YOOOOK

triptofan ben yazarken yazmışsın, görmedim. nescafe canı çeken bi ben değilmişim demekki.şaşırdım valla aynı anda aklımızdan geçti.

60 kaloriymiş canım. ben kendim karıştırdım ama. süt tozu az koydum.aslında süt koysam iyi olurdu.aklıma şimdi geldi.
iç iç ben bitirdim bile.60 kaloriden bişey olmaz.
Kalori Cetveli
burda da 0 kalori diyor ama şekersiz ve kremasız sanırım 0 kalori.

dün 45 dk yürüdüm 130 kalori yaktım alette yazana göre.yani 20 dk yürümem demek.almiim şekerim bu hafta kilo verecem inşallah.

tamam canım sen içme o zaman. bana bakma sen. ben kilo verdim diye içtim.1 haftadır çok canım çekmişti.
işyerinde niyetlendim içmeye içememiştim yoğunluktan. bugün vatandaş 1 dk boş bırakmadı.

200 ml meyve suyunun kalorileri. (ortalama değerler)

Visne suyu 116 kl
Kiraz suyu 128 kl
Elma suyu 100 kl
Portakal suyu 100 kl
Nar suyu 120 kl
Seftali suyu 120 kl
Kayisi suyu 110 kl
Ananas suyu 120 kl
Muz suyu 110 kl
Üzüm suyu 150 kl
Cola 140 kl
Limonata 170 kl
Ayran 90 kl
Boza 240 kl
Salep 80 kl
EvdeSIKILmis havuc suyu 130 kl
EvdeSIKILmis Domates suyu 130 kl
EvdeSIKILmis Kirmizisalgam suyu 105 k

paylaşmak istedim.
dün kayısı suyu içmiştim 110 kaloriymiş. salep in 80 kalori olduğuna şaşırıp kaldım. keşke salep içseydim.neyse başka bi gün içerim artık.

salep sanki ağır gibi gelirdi bana demek yanılmışım. 200 ml bir bardak yani.meyve suyu masum değil göründüğü kadar.

Ben fırsat buldukça yürüyorum. Yıllardır. Fakat yakın zamana kadar kilo vermeden yana faydasını görmüyordum.
Ta ki bir 'adımölçer' alana kadar. İlker Sarıer'in deyimiyle 'insan takometresi'.
Bu aletler normalde nerede satılır bilmiyorum. Ama internetteki bütün Türk mağazalarında var. Benimki Omron marka. 50 YTL'ye almıştım.
Kibrit kutusu büyüklüğündeki aleti yürürken cebinize koyuyorsunuz. O da size, attığınız adım sayısını, katettiğiniz mesafeyi, yaktığınız kaloriyi, hatta verdiğiniz kiloyu (daha doğrusu gramı) küçük bir yanılma payıyla söylüyor.

Sıkıysa yiyin

Adımölçere göre, 1 saatlik yürüyüşte 7500 adım atıyorum. Bu kadar adım sonunda da yaklaşık 7 kilometre yürümüş oluyorum.
Sallana sallana yapılan bir yürüyüş olmadığı için tabii ki pestilim çıkıyor. Terden bayılıyorum. Ağzımın içi Sahra Çölü'ne dönüyor.
Peki bu zahmet in sonunda kaç kalori yakıyorum? Adımölçerimize bakalım: 280 kalori.
Sırada ikinci aşama var.
Şimdi de bir yerlerden besinlerin kalori bilgisini bulacağız. Bizim görevimiz Jim, tabii eğer kabul edersek, boş kaldıkça neyin kaç kalori olduğunu okuyup ezber etmek.

1 adet muz: 100 kalori. 100 gram kaşar: 400 kalori. 100 gram ay çekirdeği: 550 kalori.

Hadi şimdi sıkıysa yiyin!

Ketçaplı, mayonezli hamburger: 700 kalori. Yanında patates ne de güzel gider: 600 kalori. Canım bir de soğan halkası çekti: 550 kalori.

Aaa! Niye yemiyorsunuz yahu? 1 adet menü işte. Yakmak için altı üstü 6.5 saat yürüyeceksiniz. 45 kilometre filan.

Yesenize!

Boğazınızdan geçmez

Sanırım derdimi anlatabildim.

Sabah uykunuzdan fedakarlık edip kalkmışsınız. 2 saat yürümüşsünüz. Ynluktan ölmüşsünüz. Ve adımölçer 550 kalori yaktığınızı söylemiş.

Böylece de kalorinin kıçınızdan ter damlayarak yakılan bir şey olduğunu öğrenmişsiniz.

Baldırlarınız hala ağrıyorken, 550 kalorilik bir soğan halkası boğazınızdan geçebilir mi?

O halde tekrar edeyim: Sadece yürüyerek değil, ancak hem yürüyerek hem de bilgilenerek zayıflayabilirsiniz.

Alıntıdır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…