- Konu Sahibi Pinarbartu
- #20.101
baktım da her eve lazımda 9 lira diyo alsak mı birer tane.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O yeni biri sanırım ben oluyorum :) Teşekkür ederim aynalar davet için şuan kilom 72 bugün tartıldım inş. istediğimiz kilolara kavuşuruz.
Ben normalde sudan nefret ederim şu 3 gündür zorla 1,5 litre su içiyorum tabi bunu biraz daha artırmam lazım onun dışında gündüzleri dogadanın 5,1 yerde çayını içiyorum ama bitsin elimde zaten aktardan aldıgım malzemeler var onlarla kendim demliycem. Birde gece yatmadan önce elma sirkeli suyumdan içiyorum gecen sene cok faydasını görmüştüm 1,5 ayda 10 kilo vermiştim. Bende ki durum şimdilik bu :97:
kilo veren arkadaşları tebrik ederim.veremeyenlere de inşallah haftaya diyorum.
elevencim en çok sen vermişin
80li rakamlara düşmeyi umuyorum haftaya.
elifezgi, parasından değilde diyetisyen işi çok soğuk geliyor bana. önceleri gitmiştim sağolsun verdiği menüyle haftada yarım kilo aldım.birde ekmekleri azaltalım bakalım nasıl olacak demişti.deneme tahtasıyım sanki.
sabah: 4 galeta, 1 kk peynir, 2 zeytin,yarım bardak kayısı suyu.(nihayet wc çilesi bitti 90,9 u gördüm ama yazamadım)
20 dk yürüyüş.
1 tane form kepekli bisküvi
20 dk yürüyüş
öğle:1 domates,yarım salatalık, 1 kk peynir,1 dilim kepekli ekmek ve 7 tane zeytin
20 dk yürüyüş
1 form kepekli bisküvi,1 çay
30 dk yürüyüş.
2 kaşık nesfit mısır gevreği.biraz sütle, 1 mandalina
akşam: yemekde yapmadım daha.aklımda bişey yok.yazarım sonra.
sabahtan öğleye kadar çok acıktım bu sefer. artık yumurtayı eklemem lazım.bu hafta hep 12 den sonra yatağa yattığım için sabah kalkmak çok zor geldi. düzenimi geri toplamam lazım.sabahki açlıktan beri canım çok tatlı istiyor. bal kavanozuna düşmek istiyorum resmen.bugün nescafe iççem. ödül olsun bari.ama tatlı yemek istemiyorum bi yandanda ölüyom tatlı yoluna.....
Kızlar ben geldim:) Cullen hoşgeldin aramıza:) Benim bugün sınavım vardı ondan giremedim Neyse ki iyi geçti.Bugün sabah limonlu ılık su içtim ve direk kursa gittim sınav telaşı derken hiçbir şey yiyemedim.Kurstan geldim yemeği fırına koydum.Fakat fırının üst tarafının çalışmayacağı tuttu Sonra kendiliğinden düzeldi.Geç oldu ondan.Birazdan yemek yicem yani 24 saattir birşey yemedim telaştan unuttum açıkçası.1 saat de yürüyüş yaptım kursa gidip gelirken tempolu yürüyorum bilerek:) Şimdi yemekte fırında bezelyeli tavuk ve pilav var.Pilavdan bir yemek kaşığı alırım yanına da tavuk alsam tamamdır:) Akşam meyve yerim belki :) hep böyle diyorum ama yiyesim gelmiyo akşam olunca da.Neyse bu hafta baya kilo veren var:)Çok mutlu oldum her ne kadar bu haftaki hedefime ulaşamasam da haftaya cuma 67 olmak istiyorum artık
Ben fırsat buldukça yürüyorum. Yıllardır. Fakat yakın zamana kadar kilo vermeden yana faydasını görmüyordum.
Ta ki bir 'adımölçer' alana kadar. İlker Sarıer'in deyimiyle 'insan takometresi'.
Bu aletler normalde nerede satılır bilmiyorum. Ama internetteki bütün Türk mağazalarında var. Benimki Omron marka. 50 YTL'ye almıştım.
Kibrit kutusu büyüklüğündeki aleti yürürken cebinize koyuyorsunuz. O da size, attığınız adım sayısını, katettiğiniz mesafeyi, yaktığınız kaloriyi, hatta verdiğiniz kiloyu (daha doğrusu gramı) küçük bir yanılma payıyla söylüyor.
Sıkıysa yiyin
Adımölçere göre, 1 saatlik yürüyüşte 7500 adım atıyorum. Bu kadar adım sonunda da yaklaşık 7 kilometre yürümüş oluyorum.
Sallana sallana yapılan bir yürüyüş olmadığı için tabii ki pestilim çıkıyor. Terden bayılıyorum. Ağzımın içi Sahra Çölü'ne dönüyor.
Peki bu zahmet in sonunda kaç kalori yakıyorum? Adımölçerimize bakalım: 280 kalori.
Sırada ikinci aşama var.
Şimdi de bir yerlerden besinlerin kalori bilgisini bulacağız. Bizim görevimiz Jim, tabii eğer kabul edersek, boş kaldıkça neyin kaç kalori olduğunu okuyup ezber etmek.
1 adet muz: 100 kalori. 100 gram kaşar: 400 kalori. 100 gram ay çekirdeği: 550 kalori.
Hadi şimdi sıkıysa yiyin!
Ketçaplı, mayonezli hamburger: 700 kalori. Yanında patates ne de güzel gider: 600 kalori. Canım bir de soğan halkası çekti: 550 kalori.
Aaa! Niye yemiyorsunuz yahu? 1 adet menü işte. Yakmak için altı üstü 6.5 saat yürüyeceksiniz. 45 kilometre filan.
Yesenize!
Boğazınızdan geçmez
Sanırım derdimi anlatabildim.
Sabah uykunuzdan fedakarlık edip kalkmışsınız. 2 saat yürümüşsünüz. Ynluktan ölmüşsünüz. Ve adımölçer 550 kalori yaktığınızı söylemiş.
Böylece de kalorinin kıçınızdan ter damlayarak yakılan bir şey olduğunu öğrenmişsiniz.
Baldırlarınız hala ağrıyorken, 550 kalorilik bir soğan halkası boğazınızdan geçebilir mi?
O halde tekrar edeyim: Sadece yürüyerek değil, ancak hem yürüyerek hem de bilgilenerek zayıflayabilirsiniz.
Alıntıdır.
varım kız. aynı gün katıldık. ama ben senden çoook verecembende sabah sahanda 1 yumurta ve 2 mantardan yapılmıs omlet 1 dılım ekmek sekersız cay ıctım oglen 2 adet muz yedım aksam ıse cıger sote yemeyı dusunuyorum 2 dılım ekmekle beraber dun aksam yurume bandında 30 dak yurudum
burası bana cok ıyı gelıyor abur cubur yemeye nıyetlenıyorum ama sayfaya naıl yazarım dıye vazgecıyorum cuma benimle yarısa varmısınız 1.ben olacammmmmm
güzel olur tabi.kızlar birde şöyle birşey yapsak ne dersiniz? :
her hafta cuma günü tartıldıktan sonra bmi değerlerimizide hesaplasak ve en zayıfımızı seçsek?? yani şu linkdekinden bahsediyorum http://www.kadinlarkulubu.com/portal/vucut-kutle-indeksi-bmi buna görede bi liste yapsak nasl olur? hem boylece obez den kiloluya kiloludan normale falan gecişleride gormus oluruz. ne dersiniz?
dün ben 40 dk yürüdüm yaaaa. bugün ne kadar yürümeyi düşünüyosun?söylede senden fazla yüriiim.bende sabah sahanda 1 yumurta ve 2 mantardan yapılmıs omlet 1 dılım ekmek sekersız cay ıctım oglen 2 adet muz yedım aksam ıse cıger sote yemeyı dusunuyorum 2 dılım ekmekle beraber dun aksam yurume bandında 30 dak yurudum
burası bana cok ıyı gelıyor abur cubur yemeye nıyetlenıyorum ama sayfaya naıl yazarım dıye vazgecıyorum cuma benimle yarısa varmısınız 1.ben olacammmmmm
ayyy eyvah hafta içi 2 saat çok zorr benim içintriptofaaan bende varim
hafta içleri 2 saat kadarda yürürüm ayrıca been
güzel olur tabi.
hıııım nazenin yarıs fikri güzel olabiliiir :))
tmm ben varııım yenilmeyi göze alıyorsan
aynalar geçmiş olsun canım. epey aksilik üst üste gelmiş..
o grubada ben demiştim ama su anda tekrar yeni gelen falan olmus. bıraz daha hareketli gibi. vaz geçtim gibi :) umarım bu bi sorun değildir?
sız ıkıncılıgı goze alıyorsanız tamamdır benım ıcın spor yapmak oldukca zor yaramaz bı kızım var cunku ama sınırlarımı zorlarım
canım mesajını gördüm 7. takımda
benim okul 15.00 de bitiyor eve gelmem listeyi hazırlamam 16.00 yı buluyor ilgisizlikten değil başka çarem olmadığı için geç bildirim yapıyorum.
takımda çok az kişi var seninle birlikte yeni kişiler davet ettim hatta şimdi birini davet ettim. takımdaki kişiler haftasonu giremiyorlr ancak haftaiçi oluyor sayıda az olunca sanki kimse yokmuş gibi görüyor. sen ve diğer arkadaşlarda bu takımı yeni kurulmuş olarak görün ve hepimiz baştan başlıyalım