meliscim bebeğin daha çok küçükmüş:)gece uykusuzluğunu iyi bilirim:)gerçekten de annelerin hakkı ödenmez!umarım ki melisçim biran önce huzursuzluğu geçer bebeğinin!belki diş çıkarma hazırlıkları başlamıştır.genelde 6.aylarındayken bebekler ilk dişlerini çıkarıyorlar.veya gaz sancısı da olabilir
definya canım geçmiş olsun en kısa zamanda toparlar inşallah. Benim bebeğimde 5 ay 10 günlük oldu, o kadar huzursuz ki bu günlerde. Geceleri 2 defa uyanan çocuk 6-7 kez uyanıyor her seferinde o kadar çok ağlıyorki zor sakinleştiriyorum. Sevcan tecrübelisin diş mi acaba? Bunun dışında genel durumu çok iyi, problem yok. Salya da yok, salyasız diş çıkarmı ki? Anlamadım gitti, gece uykumu almayınca gündüz perişanım.
bi de bir yerde okumuştum metobolizmayı hızlandırmak için spor olarak örneğin hergün 1 saat yürüyorsanız 3 gün 1 saat 4. Gün 20 dk. Yürüyün gibi. Ama çok kilo verenler bunların sırlarını öğrenmişlerdir. Bence danışalım.
sağolasın melis:)allah hepimizin canlarını,yavrularını bağışlasın ,olmayanlara da nasip etsin.artık benimki büyüdü çok şükür:)beyzade kreşe de gidiyor.bizim de onunla sorunumuz çok iştahsız olması.maşallah boyu iyi ama yememiz,süt içmemiz hep sorun hep sorun((3 yaşında hala 12 kiloyu zor buluyor
canım benım allah bagıslasın benım oglum 3 aylıkken cok guzel uyumaya baslamıstı odasını ayırmıstım ama ne olduysa 5 aylıkken oldu gecelerı yarım saatte bır kalkıp benı emıyordu 6 aylık olup ek besıne gectık gece muhallebıyle karnını guzelce doyuruyordum yınede uyanıyordu yanı acıktıgından degıldı ve 9 aylık olana kadar cektım artık cıldırma noktasına gelmıstım oglum 8 aylıkken ılk dısını cıkarttı ama ona ragmen uynaması devam edıyordu sonra ben bı doktorla yazıstım ınternette emzırerek uyutma kendı uyumayı ogrensın dedı uyku cocuk ıcın onemlı kesıntısız uyumalı dedı.dedıgı yontemı 10 aylıkken uyguladım oglumun karnını doyuruyordum ve yatagına koydum ılk gun 15 dakıka agladı tabı ıcım cız ettı doktor sakın alma eger alırsan bıdahakı sefere daha cok aglar dayanamadıgı ogrendıgı ıcın dedı.almadım uyudu tabı cok uykusu varken koydumkı cok aglamasın dıye(bu arada doktor kendı bebegını ılk gun 45 dakıka aglamasına sabretmıs sırf uykusu duzene gırsın gelısımını kotu etkılemesın dıye )neyse ıkıcı gun yıne cok uykusu gelınce koyduk odasına hıc aglamadı ve oglum 13 aylık hep uykusu gelınce yatagına koyuyorum ve kendısı uyuyor suanda dıs cıkarmasına ragmen uykusu hıc bolunmuyor.hem emerek uyumak refluyede sebep olabılıyormus bence 6 aylık olupta ek besıne gecınce muhallebı yedır gece yatarken ve uykuya alıstır derım tabı senın kararın ben 15 dakıka aglamasına dayandım ve sonuc harıkaydı bılseydım en basından yapardım en fazla 1 hafta dırenıyorlarmıs sonunda zafer annenın oluyor hemde cocugun gelısımıde duzelıyor ben zaten hıc ayakta falan sallamadım once merek uyuyordu cok sukur 10 aylıktan berıde kendı uyuyor
evet sevcan benim kızımda emerek uyuyor, ben de sallamıyorum gece uykusu gelince ışığı loşlaştırıp emziriyorum genelde uyuyakalıyor. Doğduğundan beri öyle, 2,5-3 aylıkken de odasını ayırmıştım. 10 gün öncesine kadar ya emerken uyuyakalıyordu ya da emzirip yatağına bırakıyordum konuşa konuşa uyuyordu. Ben de kendi kendine uyumaya alıştı diye seviniyordum. Ama dediğim gibi çıldırdı. Belki de 5. Ay dönem noktasıdır. Dediğin gibi 6 aynı doldursun yedirip yatırayım. Bi de iznim bitiyor ay sonunda işe başlayacağım, benim dışımda kimse uyutamıyor, problem yaşayacağız.
senı anlıyorum canım aslında benım oglumda cok ıstahlı sayılmaz bızde gezerek yıyoruz ama zayıf dıye uzulme benım yegenım 4 yasında cok zayıf oktora gıdıp tahlıl yaptırdıgımızda butun degerlerı harıka cıkıyor cok saglıklı cıkıyor dusunkı nerdeyse bısey yemıyor zaten okadar garıp bı cocukkı abur cubur seylerıde sevmıyor ama cok saglıklı saglıgı yerındeyse krestede yıyorsa hıc takma kafan derımsevcancım benimkinin yemesi çok düzenli değil,bir gün yese,sonraki bir hafta onu hiç istemiyor,iteliyor diliyle,ağzını hiç açmıyor açsa hiç yutmuyor(biraz da bana mızmızlığı var!kreşte böyle sorunları yaşamıyorlarmış diğer çocuklarla birlikte yemeğini bayağı yiyormuş ama evde görsen:))tv açık ne kadar kötü bir şey olsa da mecbur kalıyorum çizgi filmle yemek yedirmeye yoksa sofrada iki kaşık ya alıyor ya almıyor ben doydum deyip kalmak istiyor ve kalkıyor sütünü yanına tek içimlik paket olarak koyuyorum,azar azar orada içmeye başladı ama evde hiç içmiyor,ballı,şekerli,nesquickli,salepli denedim yok sütlaç yemiyor muhallebi eh işte o da dediğim gibi bir kez yese on kez yemiyor ((
ınsallah canım ıyı dıleklerın ıcın tesekkurler ınsallah kerdes takım olasrak yıne ılk uce gırerızkızlar bu arada birinciliğinizi kutlarım umarım bu haftada dereceye gireriz
merhaba kizlar ben niveabody indirdim ama acamiyorum lütfen yardim edin